Danke Posted June 27, 2022 Share Posted June 27, 2022 Jag vill rekommendera Meinklang somm jag tror är ny på bolaget, mycket känd i Norge.. och dyrare. Denna Pinot noir är mycket frisk och fräsch, fruktig och syrlig. Passar nog bra till mycket grillad ljust kött och grönt. Smakade den till flesk-karré och salat, bra kombo, passar nog kyckling och ljus fisk ochså. Terminator 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted June 30, 2022 Share Posted June 30, 2022 On 2022-06-27 at 18:11, Danke said: Meinklang Provade den till smashburgare med basilikamajo, blåmögelost och fikonmarmelad med extra valnötter. Kompletterade burgarna med bravur. Tack för tipset! Danke 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted June 30, 2022 Share Posted June 30, 2022 Ni kanske har läst i någon gammal tråd för säkert 10 år sedan som jag gjort från München? Då skrev jag om en bar jag och @bigblue hittade. Vi ville bara ha ett glas skumpa men den planen grusades. Dagen efter detta besök var tröttare än vanligt. När vi såg att det hade jordens alla olika typer av Gin och dessutom hade en speciell tonic och andra kryddor till varje gin, så vaknade ett intresse av denna grogg. Dock från en mycket låg nivå. Innan var det på sin höjd de gamla vanliga från systemet och Heyndricks och Sweppes Tonic som sveptes ner med lite nötter... typ. I München öppnades dock en värld av olika varianter. En av de vi gillade var Spanska Gin Mare som jag fortfarande alltid har hemma. Vanligt tex i Spanien är att få den med gurka i. Nu gjorde jag en lite egen variant. Svensk Tonic och egenodlad mynta (3 blad som delas på mitten) och tunt skivade citronskivor ca 3 skivor. Ett väl kylt glas och is. Jag gillar att ha lite mer Gin i än de flesta tror jag. Det blir ca en 8a gin för mig. Jag gillar ginsmaken. Riktigt god blev den. Myntan var oväntat bra i. Blev lite extra sommarkänsla. Bra start på första dagen av semestern. Drinken heter Apexorca Gin & Tonic. Smakar som bäst till Elgar och Sarasate... om någon undrar. Jag kommer inte vara ovanligt trött i morgon. lindome, plind, figge and 3 others 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted June 30, 2022 Share Posted June 30, 2022 Ha en skön semester och spar lite tills vi ses framåt hösten😎 /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted June 30, 2022 Share Posted June 30, 2022 2 hours ago, byZan said: Ha en skön semester och spar lite tills vi ses framåt hösten😎 /byZan Ja det gör jag så klart! Ha en skön sommar på dig med! Semester har du ju jämt. byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted July 20, 2022 Share Posted July 20, 2022 Ölet's dag idag... Tur man har semester... 😎 new order and JWE 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Hälsningar från Bourgogne. 🍷 bigblue, Terminator, AlfaGTV and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Du tar väl emot beställningar va ? Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted July 27, 2022 Share Posted July 27, 2022 20 hours ago, Daniel said: Hälsningar från Bourgogne. 🍷 På väg norrut(Champagne) eller söderut(Cote du Rhone)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivery Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 På gin-temat så plockade jag fram min högt aktade flaska av In Flames gin Ikon No 13. Dyker upp på systemet då och då. Här blandad med grape tonic, jordgubbar, basilika och lite svartpeppar. Ännu oöppnad, men oj vilken vacker flaska. byZan, Danke, lindvall and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 36 minutes ago, Ivery said: Här blandad med grape tonic, jordgubbar, basilika och lite svartpeppar den där ginen har jag aldrig druckit och inte heller den blandningen. Ser gott ut och skulle vara spännande att testa en varm sommarkväll👍 /byZan Ivery 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted August 1, 2022 Share Posted August 1, 2022 On 2022-07-27 at 16:37, figge said: På väg norrut(Champagne) eller söderut(Cote du Rhone)? Söderut! En kväll i Rhone sen for vi vidare till Narbonne och Marsellian. Danke 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted August 4, 2022 Share Posted August 4, 2022 On 2022-08-01 at 08:57, Daniel said: Söderut! En kväll i Rhone sen for vi vidare till Narbonne och Marsellian. Då blir det några bra tips till vår resa i höst. 🍷 Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 I den charmiga hamnen i byn Marsellian finner man Noilly Prat. Det var där man skapade den första vermouthen. Förutom en shop och ett museum har de en boulebana och en bar på innergården. ❤️🇫🇷 Ivery, Lasse, figge and 5 others 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calle_jr Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 Goudale , probably the best beer in France Goudale är ett bryggeri i nordvästra Frankrike vid gränsen mot Belgien. De har bryggt fin öl i över 100 år, och om man inte känner till Goudale så kanske Landelin som kommer från samma bryggeri. De brygger ett tiotal olika typer. Alla jag har provat är mycket bra. Idag är de 99 anställda som årligen brygger 2.5 miljon hektoliter öl. Denna cirkustrippel är brygd på rökt malt, vete, humle, koriander och apelsinskal. Terminator, figge, Peo and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted October 14, 2022 Share Posted October 14, 2022 Heidsieck Jönköping. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danke Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 Har någon provat Cognac Bossard XO 48%? Undrar om den är god för priset, gillar annars Delamain, Prunier, Larsen och Bache Gabrielsen specialprodukter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted January 6, 2023 Share Posted January 6, 2023 Snart är det dags för krubb. Kvällen vin är andravinet från Peter Sissecks egendom. Flor de Pingus är ett vansinnigt gott vin som säljer slut på några timmar när bolaget släpper det, ca 900 kr flaskan. Egendomens förstavin heter Pingus men det vill man helst bli bjuden på - ca 8500 kr per flaska; har aldrig druckit den. Vill man komma lite billigare undan så är tredjevinet PSI gott och prisvärt. Kostar "bara" ca 300 kr flaskan. YYZ, Terminator, Daniel and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danke Posted February 15, 2023 Share Posted February 15, 2023 Har haft en skön treretters middag ikväll, men biff och en Gran reserva från Spanien. Jag har slutat att snusa, var konstant på snusen jämt konstant för jag slutade till nyår. Det var typ besvärligt. Jag vet det inte är så bra för hälsan, men njuter istället då och då typ ca två gånger i månaden en kubansk eller dominicansk Sigar. Ikväll ble det en Montecristo half corona. Men till det relevanta. Testade ut Diplomatico Exklusiva Reserva på bolaget. En skön Rom från Venezuela på ca 12 års fatlagring. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danke Posted February 22, 2023 Share Posted February 22, 2023 Denna Italienska var en rimlig smaksbomb som passade med en pepprad Entrecote med champinjoner och salad och potatis. Borgogno Langhe Rosso. Bärig och kryddad med bett. Ett år på fat och ett år på flaska. Var nyfiken på denna då dom också producerar lyxvin Barolo etcetera. plind and figge 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hifi_Perrra Posted February 26, 2023 Share Posted February 26, 2023 Hejsan, Vet inte om den drickan redan finns men glömde o Googla... Jo, man tar en banan o skalar den. Sen skivar man ner den i nån typ av flaska med lock. Flaskan ska vara lite bred. Efter det häller man på en del malen kanel och nån deciliter Öl som är god, som man själv gillar. Nu blandar man runt, och ställer detta i rumstemperatur i ca: 1 dygn. Se till så det inte möglar. Sen när det har jäst en del fyller man upp med resten av ölet som inte får vara avslaget, alltså kolsyran ska vara kvar i ölet, när man häller över det i flaskan med lock eller kruset. Nu rör man runt det hela och ställer det i kylen förslutet i ca: 1 vecka. Kan nog funka 5 dagar också, om man inte orkar vänta så länge som en vecka. Efter det dricker man upp det. Går bra att sila av frukten, om man vill... Jag tyckte att denna dryck blev j_kligt god faktiskt. Har lite nu som jag har provsmakat... Lycka till ! Mvh Edit: Ja, sila av är nog en fördel efter test... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hifi_Perrra Posted February 28, 2023 Share Posted February 28, 2023 Testade denna o den var riktigt bra, så jag köpte den igen. Perfekt om man kör bil o inte vill supa den dan ens polare dricker brännvin... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hifi_Perrra Posted March 3, 2023 Share Posted March 3, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danke Posted March 3, 2023 Share Posted March 3, 2023 On 2023-02-28 at 22:42, Hifi_Perrra said: Testade denna o den var riktigt bra, så jag köpte den igen. Perfekt om man kör bil o inte vill supa den dan ens polare dricker brännvin... Er det norske Jon blund docka? Va vel en FN dock film från långt tillbaka. Skumt likadana iallafall. Hifi_Perrra 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hifi_Perrra Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 On 2023-03-03 at 19:37, Danke said: Er det norske Jon blund docka? Va vel en FN dock film från långt tillbaka. Skumt likadana iallafall. Det enda jag vet är att det är en John Blund docka ja. Jag köpte den på auktion för två månader sedan ca ungefär https://aiv.auction2000.online/auk/w.object?inC=AIV&inA=20221214_1058&inO=301 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 Lite sötsaker kanske ? Hur länge kan man ha en sådan här liggandes i rumstemperatur ? plind and Daniel 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlfaGTV Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 2 hours ago, P-pan said: Lite sötsaker kanske ? .. Hur länge kan man ha en sådan här liggandes i rumstemperatur ? Är det inte lag på "bäst före"-märkning i Sverige? Men har den klarat 30 år, så tål den väl nåra till? Den här kan nog behöva lagras nåra decennier om man ska dricka den utan tillbehör! Men med massor av lime, en matsked rörsocker och krossad is blir det en magisk caipirîna! figge and Daniel 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danke Posted April 1, 2023 Share Posted April 1, 2023 16 hours ago, P-pan said: Lite sötsaker kanske ? Hur länge kan man ha en sådan här liggandes i rumstemperatur ? Den tror jag att jag har smakat, oöppnad kan den stå lenge ute av kylen, sherry tåler att stå i vanliga skåpet öppnad också, men bör stå i kylen om den skal bevaras över typ två veckor. Jag har öpnnade port och sherry i kylen och tar ut ca halvtimme för jag skal smaka, men jag tycker dom smakar bättre lite kyld till mat och tilhugg som tapas, ost eller dessert. Dom blir fort varmare bara av att stå i glas eller dekanter. Har nyligen fått en snygg Dekanter samt laser målare/mätare till högtalare och en snygg stor svart klockradio med alarm trådlös laddare och Bluetooth högtalare i svart kompositplåst av Moreshop till godt pris pga att jag abonnerar på Pc tidningen och Wype/Bonnier. Mycket prylar, glas, verktyg och kläder av god kvalitet på Moreshop. Fick en wifi repeater jag ventar på och en båndsåg gratis. Här är iallafall Dekanteren som är ontopic. Holmegaard tror det är Dansk märke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted April 1, 2023 Share Posted April 1, 2023 En mycket trevlig Barolo. (Med jordnötssmör. 😂) Apexorca, triomio and Danke 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted April 8, 2023 Share Posted April 8, 2023 Hittade lite gammalt i bänken. Till lite road kill. Terminator and Daniel 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.