Lasse Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 (edited) Dagens pizzavin blir en Lambrusco 🍾 Edited January 7, 2022 by Ampalang Glömde blden 🤪 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 Glömde helt bort vinet från nyår. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted January 8, 2022 Share Posted January 8, 2022 Till kvällens lammgryta, jag nöjd men frun inte lika nöjd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted January 21, 2022 Share Posted January 21, 2022 Frun på galej, då får jag bestämma både dryck och mat. plind 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 Kvällens vin till lammet. Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 Den här blev väldigt rätt till grillad rumpstek, ugnsrostad potatis/rödbeta och hemslagen bea. Terminator and plind 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 12, 2022 Share Posted February 12, 2022 Malbec ikväll. torbjorn 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 19, 2022 Share Posted February 19, 2022 Skidpolarnas bidrag igår till preski. Terminator, Apexorca and Daniel 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Veckans fredagsproblem löst figge 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted March 4, 2022 Share Posted March 4, 2022 Okej att Brittiska öarna lämnat "unionen" och att priserna på deras drycker tenderar att hamna bland molnen men... ... att krympa flaskorna för att dölja det "riktiga priset" känns väl sådär. Nåja, med fjärillar i magen, med tanke på vad nyheten eventuellt smakar, så skrider jag snart till verket... Önskar er, med en stillsam skål, en riktigt trevlig helg.... plind, Danke and JWE 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigblue Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 Igår körde vi en favorit i repris: Soja- och timjansmarinerad fläskfilé på en bädd av ugnsrostade grönsaker och hemslagen aioli. Till detta behövdes ett vin med lite pondus och den här gången föll valet på Alonso Del Yerro från spanska Ribera Del Duero. En fenomenal kombo - om kocken själv får välja 🤓 plind, Terminator and Apexorca 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted April 23, 2022 Author Share Posted April 23, 2022 Prövar för första gången min äppelcider gjord av egna äpplen 2019. Silva och Transparente blanche, Norrbottens resp. Västerbottens landskapsäpplen. Jäst först i damejeanne, slutjäs i flaska. Smakade riktigt bra, rik äppelsmak, torr, kolsyran on point. 10/10 lindome, AlfaGTV, Daniel and 8 others 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 1 hour ago, JWE said: Prövar för första gången min äppelcider gjord av egna äpplen 2019. Bra jobbat Men du borde nog ha en egen flasketikett också Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 Ibland låter man sig påverkas av medaljer och diverse andra utmärkelser... Återstår att se vad som eventuellt döljer sig på "medaljens baksida". Daniel and plind 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted April 23, 2022 Author Share Posted April 23, 2022 3 hours ago, P-pan said: Bra jobbat Men du borde nog ha en egen flasketikett också Det finns! Måste bara skriva ut P-pan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 2 minutes ago, JWE said: Det finns! Måste bara skriva ut Coolt. Nu blev jag väldigt nyfiken på layout och färgsättning Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 3 hours ago, P-pan said: Ibland låter man sig påverkas av medaljer och diverse andra utmärkelser... Återstår att se vad som eventuellt döljer sig på "medaljens baksida". Blir spännande att höra, tror jag hörde på en vinpodd att det är ett typexempel på vin som vill snylta på Amarones namn (som tydligen är populärt långt över snittet i Sverige). Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 18 minutes ago, Terminator said: Blir spännande att höra, tror jag hörde på en vinpodd att det är ett typexempel på vin som vill snylta på Amarones namn (som tydligen är populärt långt över snittet i Sverige). Mjo, ett framgångsrikt concept och hantverk får sällan vara ifred från gråzonade "profitörer". Men oavsett det så kan jag klart godkänna drycken i fråga... min sambo stod för det mer avancerade utlåtandet, vilket gjorde att jag hängde med lite bättre. Hennes vinprovningar genom åren gör att hennes emotionella smakbeskrivningar står högre i kurs än mina egna. Med tanke på den hundring / flaska den kostar så får vi nog ge den ett : klart "göttkänt" betyg... beroende på val av maträtt då förstås. Terminator and plind 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 11 hours ago, Terminator said: vin som vill snylta på Amarones namn Det är väl att ta i. Producenten Cantine di Ora är en av de stora Amarone-producenterna och de tillverkar även Amicone som är en annan mix av druvor med bl a torkade druvor. En vingård behöver ju få avsättning för hela sin skörd vilket resulterar i olika kvaliteter och produkter ända ner till vinäger. Det är inte att snylta eller profitera utan snarare ett effektivt och professionellt hantverk. Tydligast är detta med märkningen av de franska vinerna. De kan ju inte bestämma att allt skall bli Grand Cru eller hälla ut den del avskröden som inte håller måttet. Då tappas det som Vin de table (bordsvin) t ex. Det är väl inte att ”snylta”. Terminator 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 15 hours ago, P-pan said: Ibland låter man sig påverkas av medaljer och diverse andra utmärkelser... Återstår att se vad som eventuellt döljer sig på "medaljens baksida". Måste ha passat bra till efterrätten, 11 gr socker/ liter.🤔😎 Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted May 7, 2022 Share Posted May 7, 2022 Kvällens måltidsdryck plind, Daniel and figge 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted June 10, 2022 Share Posted June 10, 2022 Denna vuxenläsk är en riktigt somrig törstsläckare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted June 11, 2022 Share Posted June 11, 2022 Öppnade denna för några veckor sedan med hjälp av Coravin men valde en annan Chablis med mer ek den gången (passade bättre till den feta såsen och fisken). Idag så gick den väldigt bra till hummer och havskräftor. Hög syra, torr, äpplen, våta stenar och ”mineralitet” (har svårt för det ordet men använder det ändå). plind 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 Har forumet några smakupplevelser att delge då det gäller detta vin ? Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 4 hours ago, P-pan said: Har forumet några smakupplevelser att delge då det gäller detta vin ? jäklar vad starkt, står du upp? 🤪 P-pan and Terminator 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 1 hour ago, Daniel said: jäklar vad starkt, står du upp? 🤪 Det var en berättigad fråga. Den lär ju slå hårt. Gissar på kraftfullt vin... Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 13 minutes ago, Apexorca said: Det var en berättigad fråga. Den lär ju slå hårt. Gissar på kraftfullt vin... Ja, det är ju knäpptyst från @P-pan 😜🍷 Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 Viii...hörsch i, i måårgån ichställe... hick Skämt och sido, jag har inte öppnat flaskan så jag ville mest höra vad den kan tänkas passa bäst till enligt panelen på forumet. Pavan är en gåva och jag har aldrig smakat innehållet själv. Och jo... jag reagerade också på %-en Om man dricker ur riktigt små glas kanske man klarar sig bättre Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danke Posted June 13, 2022 Share Posted June 13, 2022 Har smakat dessa i det senaste. Pale & Dry blev köpt inn til Norges nationaldag 17.Mai är egentligen Prunier som är min favorit, men hade inte tid att vänta. Delamain är också bra kvalitet. Agitator Blended var en kul svensk blend, jag har nog hatt i is då, men den har goda fat toner om du njuter den utan is också. JWE, Daniel and Terminator 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindvall Posted June 27, 2022 Share Posted June 27, 2022 Det händer att jag gör egen tonicsyrup, och denna variant blev finfin! Utgick från receptet "Staffans lyxiga tonic water" men bytte ut apelsinen mot citron och lime och kompletterade med några stjälkar citrongräs. JWE, figge, Danke and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.