Jump to content

Klocktråden


Recommended Posts

52 minutes ago, Muffin said:

Favorit på önskelisten. Rado Diastar Ceramic. Minimalistisk, brutal och rena linjar, inget inställsamt eller bling bling.

...

Håller med om att den är "clean", men oj så 80-tal den upplevdes av mig! 😅Kul med annorlunda, oavsett!

 

Å andra sidan skulle jag gärna ha en Speedy MkII och där är säkerligen inte alla ense om dess vackerhet!:

AE33DEF2-7863-462A-BCB1-7E08770790EA.jpeg

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, AlfaGTV said:

Å andra sidan skulle jag gärna ha en Speedy MkII

När det gäller många andra prylar prisar man kompakta format men med armbandsur tycks det vara tvärtom. Det är väl som med slipsar som går upp och ner i både bredd, längd, färg och material. Idag har jag noll koll på det. Jag hade ett slipsyrke i många år men när ny koncernchef tillträdde i Paris 2006 släppte han på det kravet för chefspersoner, utom för vissa situationer och sammanhang, så har jag inte knutit en enda slips. (Jag hade alltid en i skrivbordslådan eller i väskan.. just in case) Innan var det bara ok på fredagar (s k casual Fridays)

 

Klocka tycks ha tagit över slipsens roll i många sammanhang.

Link to comment
Share on other sites

  • Hifi_Perrra changed the title to Klocktråden
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Jo, det blev den klockan :)

 

Min andra Omega och den första på 3 år. Min förra Aqua Terra fick min far i 70 års present så man kan ju gissa att jag får ärva den sen så småningom... kanske... I övrigt hade jag tänkt att byta glaset och armbandet på min nya och polera upp den lite kanske. Möjligt att det dyker upp nån bild senare. Hade tänkt att inte ha så mycket bilder på detta forat då men... :)

 

Mvh 

Link to comment
Share on other sites

En till bild men med vintage stållänk istället, från ungefär samma årtal som klockan, om jag har förstått det hela rätt. Det är min farfars stålarmband. Den satt på en annan klocka som jag fick ärva av honom 1996, när han gick bort. Jag testade nu att montera den, på denna Omegan, och det blev riktigt bra faktiskt. Nu ser den riktigt vacker ut. Är mycket nöjd med resultatet. Jag lägger nog upp ytterligare någon bild, något senare, fast utifrån trädgården i dagsljus också. Men det blir när solen är uppe, för nu är det svart som natten ute.

20230524_015057.jpg

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, lindvall said:

Den här klockan har jag fått av en vän som tidigare jobbade på Systembolaget. Eftersom hon har Applewatch så hade hon inget behov av den. Egentligen inte jag heller, men den är ju lite kul ändå. Fräckt armband!

 

 

sys1.jpg

sys2.jpg

sys3.jpg

Ha vilken cool! Systembolagets egen variant av en Submariner! Man ser ju också att dom har fått med Rolex egen tim, minut och sekundvisare också 😀 

Link to comment
Share on other sites

Jag använder mest min Stuhrling Aquadiver ändå just nu. Är ju en fake "Submariner". Men man slipper få den stulen när man går med den på stan osv så jag kan ju ha den med mig överallt o sen är kronan alltid låst så man kan ju till och med duscha med den samt ha med den på badstranden... Gillar den som fasen. Har snart haft den i två år. Köpte den på uret.se för nån tusing... Glänser rejält i solsken och man lurar en hel del folk som tror att det är en äkta... 😀 

20230601_185344.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Klockmaster hade jätte-rea när jag kollade igår kväll senast. Nån klocka var prissänkt med hela 15.000kr ca och förvånansvärt många var prissänkta med runt 10.000kr. Tror dom har lite dålig ekonomi nu när tre av deras butiker i kedjan har stängts permanent, den i Bromma, sen den på Asecs i Jönköping vid midsommar, enligt jp.se, (Jönköpings-posten), och sen var det nån mer jag inte minns vilken det var. Den i Jönköping ägs av samma person som är ägare till butiken som blev rånad år 2017 enligt bild tidigare i denna tråd. Tråkigt att det läggs ner sådana butiker, men den exklusiva butiken av dessa i Jönköping, är Engströms Urmakeri, som faktiskt finns kvar. Dom säljer ju Rolex, Tag Heuer, Omega mfl och det var där jag köpte min Omega Seamaster Aqua Terra 38,5mm med Quartz urverk innan man la ner dom, med den typen av urverk för att ersättas av bra mycket dyrare Aqua Terra:s med automatiska urverk.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Beställde en Homage till Speedmastern från Pagani Design. Kommer på Tisdag tror jag. Ska bli intressant att se hur den är... Personligen går man ju absolut inte runt med en äkta i Jönköping kan man lugnt säga. Annat för 10-15 år sedan. Då var det hur lugnt som helst häromkring... Nu är det en massa konstigt folk om man får uttrycka det så som bara spanar efter armbandsur o liknande. Går inte att gå på vissa platser kvällstid ens vissa kvällar där det andra år har varit hel lugnt. Inte ens jag som är runt 40 går där... Alltså ganska rejäl förändring på senaste 5 åren... Och mycket mer folk som har flyttat in i stadskärnan från andra städer... För att inte tala om alla bilköer. Går knappt att komma fram längre inne i city. Därför har jag ingen bil. Bara cykel. 

PAGANI-DESIGN-2021-New-Mens-Watches-Top-Luxury-Quartz-watch-for-men-Automatic-Date-Chronograph-Watch.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Beställde en ny Pagani Design fake sub på Amazon i Fredags natt... Denna gång med äkta fake guld på. Det som bedragare brukar använda sig av som är ganska likt guld. Just denna klocka heter PD-1639 och är med ett Seiko Automat urverk vid namn NH-35A och gångreserven är på hyfsade 41 timmar. Den har Safir glas och är vattentät upp till 10 Bar. Man bör dock inte spola varmvatten på den eller duscha med den. Men det kan man väl stå ut med för 1350kr ca. Kommentarer lär man få. Jag fick två på min första promenad på 2 kilometer hem från min bror nu i beckmörker med bara billyktor och gatubelysningen tänd. Den blänker på rätt bra faktiskt. Där sparade jag 30.000 dollar som man kan lägga på bilen eller nåt annat kul istället. Loggan från Pagani är inte helt olik den som sitter på Rolex klockor och den är även placerad just där. Jag ska se i morgon hur pass många kommentarer jag får i dagsljus. Men med föregående fake ur har bilar saktat ner o krypkört när jag har varit ute o gått på promenad med dessa. Denna klocka är förutom loggan ganska så lik originalet. Fake Guld är en annan metall som är billig men som om jag minns rätt enbart går att avgöra om det är äkta eller ej genom prov/test. Jag ska se om jag kan hitta det Youtube klippet där man förklarade detta. Var från en Pantbank i Stockholm har jag för mig.

 

 

20230824_184232.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kolla in Chrono Guys klockkanal på Youtube. Två Svenska snubbar som bara köper o säljer Rolex klockor som även har lite ekonomi videos och stil tips för män. Påminner om en ny variant av en gammal  herr-tidning man prenumererade på för 20 år sedan men i form av Youtube klipp... 

 

Mycket sevärt! :)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Budade hem en Tissot Seastar Seven ikväll på Auktionskammaren i Jönköping. Skulle egentligen ha ett signerat Pablo Picasso litografi och en skrivbordsstol från Valter Knoll i Tyskland men just dessa blev det ej och jag la ett bud tidigt på Tissot:n och tänkte mer att det kunde vara kul med en sådan. Inte för att jag behövde den eller nåt. Men hade ändå inget för mig. Blev även ett Bukstop i Tenn från 1700 talet. Här kommer en bild från Auktionen på den :)

 

 

Screenshot_20230917_220414_Chrome.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hade tre klockor på batteri byte på Engströms Urmakeri i Torsdags o Fredags också. Men nu har jag i alla fall bestämt mig för att sluta köpa fejk o skräpklockor. Vill bara ha en Suunto och en Casio modell till o sen ska det bli lite mer finare klockor tänkte jag... Även om jag inte kommer att sälja något oavsett av det jag har samlat på mig senaste 20 åren om det så är möbler eller annat. Möjligen ryker nån/några högtalare senare men just det blir inte i år. Planen är en Certina DS Action i Titan till att börja med tänkte jag. Sen lite auktionsfynd när det dyker upp... Ska även köpa nån Omega James Bond klocka tänkte jag mig av äldre modell. Typ: Pierce Brosnan stil. Men just det blir lite senare. Kanske dyker upp nån ny Omega modell på Engströms som man kan investera i innan priserna skjuter i höjden. Man brukar ju höja priset på nya ur efter ett halvår så man ska ju egentligen passa på då i början... :)

 

Här är den ena klockan jag hade inne på batteri byte i veckan :)

20230915_232400.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Har så lyst på en klocka, vet jag får en Seiko i födelsedagspresent men har lust att köpa en Orient Star med. Skal jag fråga frun om det är ok?

Hon är utomlands och jag funderar att skicka en screenshot och fråga, kostar lite men jag betalar ur fickan/mina pengar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...