Jump to content

Klocktråden


Recommended Posts

14 hours ago, AlfaGTV said:

Jag kan bjuda på en till, med "andra kläder":

Klockor har i hög grad tagit över slipsens funktion, tycker jag. Jag har också tittat runt på lite klockor om än inte så aktivt. Men jag har fått inse att klockor idag som är i ropet är inget för mig. Jag är heller ingen dykare och ser inga skäl att investera i den delen. De känns som att gå omkring med en moraklocka runt handleden. Istället skickade jag min gamle Longines till fullservice.

 

I min värld skall en klocka vara nätt, elegant, tunn och inte för stor. Jag provade en "tjock-klocka" som hela tiden hakade upp sig i skjorta och jacka. Det känns lika fel för mig som att gå tillbaka till "tjock-TV".

 

Det här tycker jag är en elegant klocka:

 

l4.790.4.12.2.jpg

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Bebop said:

I min värld skall en klocka vara nätt, elegant, tunn och inte för stor. Jag provade en "tjock-klocka" som hela tiden hakade upp sig i skjorta och jacka. Det känns lika fel för mig som att gå tillbaka till "tjock-TV".

 

Håller med @Bebop, en klocka skall vara tunn o elegant. Min önskeklocka är en manuell Jaeger LeCoultre Reverso Classic med läderarmband. Framtagen på 1930-talet för de engelska hästpolo-spelarna. Uret går att vända i boetten, för att skydda glaset mot slag, därav tilläggsnamnet Reverso.

 

jaeger-lecoultre-reverso-classic-large-small-second-q3858522.jpg.6459e9f9ca222d0e36f7493090d93c16.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

On 2021-03-17 at 21:12, AlfaGTV said:

Du är en "dresser"-kille helt enkelt! :) Jag vill gärna ha en sådan som komplement, men är lite förtjust i de rejäla automaterna också!

Jag kan väl tänka mig det också vid en del tillfällen. Men det beror lite på hur man klär sig också. Allt passar ju inte med allt och det gäller o ha lite öga för det där också, men det beror ju helt på personen för en del ser ju ingenting som man känner hehe... Tex min ena bror :)

Link to comment
Share on other sites

Själva urverkens ingenjörskonst i sig tycker jag är kul med klockor.

De olika märkenas historia är ofta intressant. Utvecklingen i design, material, och anpassning till olika sammanhang är spännande. Själva mekaniken i urverken, komplikationer och precision och den utvecklingen historiskt är också kul. 

Designen är en annan sak och jag kan inte säga att jag bara gillar en typ av design på klockor. Det har med sammanhanget att göra. 

För mig är klockan ett attribut och ett smycke till vad jag gör och i vilket sammanhang och vad jag har på mig.

Om jag reser. Vad skall jag göra på resan? Ibland har jag haft mer en en klocka med mig.

Skall jag spela golf, åka båt, bada/snorkla, gå på middag, vara på jobbet, åka skidor eller resa mellan tidszoner eller bara en vanlig dag och vilken känsla jag har på morgonen mm? Det påverkar starkt mitt val av klocka.

För mig finns det olika klockor som passa olika bra pga en uppsjö olika faktorer.

 

Det finns många märken i klockvärden och jag har flera favoriter. Håller med om Jaeger LeCoultre som det skrevs om ovan. Reverso är ju en av klockvärdens absolut mest ikoniska klockor. Det går inte att värja sig mot varken historiken eller den odödliga designen.

 

Jag har en långsiktig plan att få tag på någon Jaeger LeCoultre Atmos. Det är en cool klocka det tycker jag. Men lite svår att ha på armen...

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

På tal om Reverso...

Jag har en Jaeger LeCoultre Reverso Classic Monoface Small Seconds manuell uppdragning i en storlek som både jag och frugan använder.

 

Jag använder den så här till vardags när det skall gå lugnt till. Aldrig när det är någon särskild action. 

 

IMG_1119-2.jpg.80623c98a8865be7289540a7f6df5cc8.jpg

 

 

Är det action, som när jag spelar polo med Prince Charles och det gänget, så vänder jag den så klart! :rolllaughing:

 

IMG_1117-2.jpg.f070c5da34a3f83f9cd6805d54d236f2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Om man kikar på datumfönstret så är det mer åt Datejust :)

 

Nej, det är faktiskt en Stuhrling från Uret.se. Jag letade länge efter en Rolex Datejust för jag ville ha en Leif GW klocka, men dom kostar en bra slant, så jag såg att en del har liknande design på sina klockor fast med annan logga, ungefär som BMW skulle låna designen från exempelvis Mercedes. Så detta är en riktigt överkomlig klocka. Jag gav 904kr för den inkl frakt och det är ju i stort sett bara man själv som tittar på den på nära håll. På långt håll ser man ju inte vad det är för märke så då spelade det egentligen mindre roll för egen del vad det var, bara att den var hyfsat välgjord, vilket var ett krav :) Dom hade en hel del som dom hade lånat designen ifrån. Det enda är väl att det inte står Swiss Made i den... Annars glänser den fint när man är ute o går och man behöver inte vara rädd för att få den snodd. Man kan ju köpa rena kopior men just det var aldrig intressant för egen del.

 

Leveranstiden var 24 timmar för just min klocka och den skickades till ett DHL ombud. Jag beställde Måndag natt och hade den på Tisdagen igår, sidan var förövrigt krypterad och dom har även en Vintage avdelning med äkta lyxklockor samt nya Omega, Oris osv. Betalningen är direktbetalning eller via QLIRO som har lite olika alternativ. Den ser gedigen ut, fast att den var så billig, så min var ett bra exemplar. Denna är med Quartz urverk. Men dom hade även automater vad jag kunde se.

 

Här kommer en länk: https://www.uret.se/

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Är ju I för sig bara en annan logga i stort sett o urverket spelar mindre roll... Det ser man ju bara om man öppnar upp baksidan ändå så det är ganska oviktigt som jag ser det... :) Boxen är inte hela världen heller om den saknas... Jag bryr mig inte särskilt mycket om sådant då jag enbart är nöjd om den blänker tillräckligt mycket när jag rör mig på stan osv och på mina promenader hehe :D Man kunde ju nästan lika gärna kunnat haft en Invicta :24:

Link to comment
Share on other sites

Brorsan var fin i den klockan... :)

 

Jag kommer nog att beställa en eller två Stuhrling klockor till o sen eventuellt en Breitling i sommar / höst om det inte blir en Omega eller Rolex. Jag hittade en Omega Speedmaster Mark II på uret vintage för 22k som var ganska sliten fast rätt cool som jag tänkte slå till på men nån annan hann före så då blir det nog Breitling för egen del skulle jag tro även om jag hittade en ny Rolex 41mm för runt 63k och det är ju ruggigt billigt för att vara en ny Rolex... Får se lite om nån stjärna kan falla så att man kan önska sig en ny klocka dåråå... :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...