Apexorca Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 Hamburgare är gott. Gör en burgare med karamelliserad gul lök och grönmögelost. Låter dessa kraftiga rena smaker tala och blandar inte in mer smaker. Skölj ner med en Brunello. Jag har trixat ett tag med olika varianter på en morotssoppa för att få den optimerad. Jag tycker den är bra nu. Det skall vara en lagrad Riesling eller Pinot Gris till. Alsace är toppen till. Kokta morötter. Bryn finhackad lök, vitlök och ingefära i smör. Ingefäran skall vara såpass mycket att den ger en liten hetta i soppan. Mixa till seg pasta blanda i crème fraiche på slutet och låt koka lite till. Salt och peppar efter behag. toppa med Stekt pancetta i smör råa sugar snaps. centralt placerat löskokt ägg (6.45min) Rostade parmesanflan peppar efter behag I detta fall drack vi en Norditaliensk Falkenstien Vinschgau DOC 2017 - Riesling - Südtirol, men en Riesling eller Pino Gris från Alsace är galet gott till också. Daniel, figge, Terminator and 5 others 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 efter en vecka med massor av jobb och två kul event med världens trevligaste konstruktör Jim White så är det dags för en lite vällagrad CndP. och… Kalv, rotfrukter och en krämig sås på saint agur. Enkelt och gott. Nu. musik. ❤️ Apexorca, P-pan, byZan and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 Rotfrukter är bra. Bakad potatis ikväll... Danke, calm and Daniel 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 2 hours ago, Daniel said: CndP Mmmmm. Lucky bastard. Säkert stor och och len. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted March 17, 2023 Share Posted March 17, 2023 3 minutes ago, Apexorca said: Mmmmm. Lucky bastard. Säkert stor och och len. ja. Mycket len och med en bra soundstage. 😀 byZan and P-pan 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 18, 2023 Share Posted March 18, 2023 11 hours ago, Daniel said: efter en vecka med massor av jobb och två kul event med världens trevligaste konstruktör Jim White så är det dags för en lite vällagrad CndP. och… Kalv, rotfrukter och en krämig sås på saint agur. Enkelt och gott. Nu. musik. ❤️ Den måste ha passerat bäst före datum, lika bra att skicka dem du har kvar norrut.🫣😎 Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted March 18, 2023 Share Posted March 18, 2023 6 minutes ago, figge said: Den måste ha passerat bäst före datum, lika bra att skicka dem du har kvar norrut.🫣😎 haha, ja, 1 var faktiskt på gränsen. Men de andra var toppen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 18, 2023 Share Posted March 18, 2023 25 minutes ago, Daniel said: haha, ja, 1 var faktiskt på gränsen. Men de andra var toppen. Ja tyvärr är det alltid en balansgång, hur länge törs du vänta för att få ut max. Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted March 18, 2023 Author Share Posted March 18, 2023 Man får gå på feeling ibland😉 /byZan Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 18, 2023 Share Posted March 18, 2023 Firar Västerås SK’s 21 :a SM GULD i bandy med sprit. AlfaGTV, calm and Vox 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vox Posted March 19, 2023 Share Posted March 19, 2023 18 hours ago, figge said: Firar Västerås SK’s 21 :a SM GULD i bandy med sprit. Mesta mästarna! figge 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted March 25, 2023 Share Posted March 25, 2023 Burgare är gott, vi har de senaste gångerna gått ifrån smashburgarna till förmån för köttigare biffar. Fikonmarmeladen hade sprungit vidare så idag blev det hemmagjord citrusmarmelad för att möta sältan i mögelosten, en sked basilikamajonnäs för att balansera gör susen. Danke, AlfaGTV, Daniel and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted March 27, 2023 Share Posted March 27, 2023 Idag blev det riktig mat till middag. byZan, Govinda, Danke and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlfaGTV Posted March 27, 2023 Share Posted March 27, 2023 2 hours ago, P-pan said: Idag blev det riktig mat till middag. ... Samma här! Govinda 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindome Posted March 31, 2023 Share Posted March 31, 2023 Säsongen är inledd med vit sparris från Holland, kallrökt lax från Falkenberg och lite nordhavsräkor En Riesling få ackompanjera! Terminator, Lasse, Apexorca and 5 others 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBP Posted April 7, 2023 Share Posted April 7, 2023 Grillat är gott!! Ett stycke fläsksida i ”ägget” ett anta timmar är magi smakmässigt hemma hos oss, behöver inte mycket mer än en rub av salt,råsocker, färskmalen svartpeppar, lökpulver och dagen till ära även lite torkad paprika. Jag grillar/röker året om, ibland till grannarnas förundran då jag tinar ägget genom att kasta in ett tändblock genom skorstenen när minusgraderna är lite för låga… Det här är mat som för mig kräver balans mellan det feta och syrliga, idag var det syrliga något så enkelt som picklade rödlök. Mat ska inte vara komplicerat, bara gott. Terminator, Ivery, Daniel and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 Strålande väder idag så det blev lite nybakat och en kaffe på altanen... Smördeg i sin rätta form med honugsstekta äpplen, kanel och mandelmjöl toppat med vaniljsås smakar inte så dumt. Lasse, Daniel, byZan and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 35 minutes ago, P-pan said: Strålande väder idag så det blev lite nybakat och en kaffe på altanen... Smördeg i sin rätta form med honugsstekta äpplen, kanel och mandelmjöl toppat med vaniljsås smakar inte så dumt. När är nästa sittning? Skulle vara kul att lyssna till den nya puppan och gärna springa förbi en fika på vägen! Calm byZan and P-pan 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 1 hour ago, calm said: När är nästa sittning? Skulle vara kul att lyssna till den nya puppan och gärna springa förbi en fika på vägen! Calm Du får väl komma hem och "landa" efter ditt resande först. Bara att du hör av dig efter det calm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 Vegetarisk sallad. Och till det entrecôte. 😇😂 Danke, Kilgore, calm and 2 others 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted April 23, 2023 Share Posted April 23, 2023 Idag vart det premiär för nässelsoppa, toppade den med lite gräslök. I det stekta brödet är det ägg, brieost och mer gräslök. lindvall, Danke, MBP and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivery Posted May 4, 2023 Share Posted May 4, 2023 Bland det bästa med att bo på västkusten är skaldjuren. Räkor, vitlöksbaguette och hemmagjord aioli kommer jag nog aldrig tröttna på. Denna gången dock med twist: focaccia som komplement och tempurafriterad sparris med sesammajonäs till. AlfaGTV, Danke, Lasse and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektronikfreak Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 On 2022-07-02 at 10:15, Bebop said: Jag vet bara att de kommer från Västkusten av en fiskare som var här i hamnen och hämtade en fiskebåt han köpt. Med sig hade han 10 kg färska havskräftor som vi delade på fem, alltså 2 kg per man. Efter en natts vila i sitt spad (vatten, salt, dill och en skvätt porter) är det dags för infrysning. Jag älskar alla former av skaldjur, i vart fall kräftor, hummer, räkor och ev krabba. Musslor och ostron är däremot bland det vidrigaste jag vet. Men vad beträffar att "frysa" nykokta kräftor... är inte det väldigt synd... på gränsen till dödssynd? Mao... billiga halvtaskiga råvaror "kan" man frysa men fina "exklusiva" råvaror ska man INTE frysa. Tyking 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlfaGTV Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 Idag Åkerblads i Tällberg: Vit sparris, Hollandaise, Friterat ägg Halstrad regnbåge, Gnocci, Vit baconsås och 🫒. Det smakade fint, men kanske saknade lite struktur? Ivery, Danke and Terminator 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindvall Posted June 7, 2023 Share Posted June 7, 2023 Helt galen årstid, men ibland blir det som det blir. Älg och öl. Fuskbea, men inte fusköl! Ivery and Danke 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted July 8, 2023 Share Posted July 8, 2023 Det finns ju en dryckestråd som detta kanske hade passat bättre i ,men jag tycker mat och dryck hänger ihop så det blir i denna tråd. Första semesterkvällen och sommaren är tbax. Enker grillning med kyckling + marinad och glace. Lite rotfrukter, paprika och broccoli. Aioli + BBQ-sås. Superenkelt att grilla och gott. Men med Brunello Casanova di Neri 2016 blev det supergott. Gissar/vet att mer lagring till kan göra vinet ännu godare. Inget kantigt eller för mycket tanniner i smaken. Börjar nog precis nu öppna upp sig lite mer. Men det har mer att ge. Tänk vad lite vin kan göra till käket. 2016 är i dag rena ungdomen för ett sådan vin , men jättegott redan. Anbefalles. byZan, bigblue, Matrixen and 5 others 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigblue Posted July 8, 2023 Share Posted July 8, 2023 Vad kul att du "vågat" öppna denna favorit - och att den levererade.😋 Mina ligger fortfarande och snusar sött i mörkret. Men nu blir man ju sugen att testa. Jag tror precis som du säger att den kommer att bjuda på ännu större upplevelser, kanske om 2-3 år. Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted July 9, 2023 Share Posted July 9, 2023 On 2023-07-08 at 23:04, bigblue said: Vad kul att du "vågat" öppna denna favorit - och att den levererade.😋 Mina ligger fortfarande och snusar sött i mörkret. Men nu blir man ju sugen att testa. Jag tror precis som du säger att den kommer att bjuda på ännu större upplevelser, kanske om 2-3 år. Ja men fick feeling och "offrade" en för att testa. Ger en bra vink om vart den kan landa. Det ser bra ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted July 11, 2023 Share Posted July 11, 2023 Dagens lunch blev en favorit i repris. Hamburgare på högrev är såååå gott....🙂 lindvall, AlfaGTV, Apexorca and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted July 11, 2023 Share Posted July 11, 2023 Efter träning smakar viss mat bara så mycket bättre. Här en kycklingsallad med quinoa, dijonsenap-vinegrette och fetaost. Kycklingfilé som grillades för en vecka sedan och frös in. Tinas lätt i micro. Skivas grovt och steks lite innan BBQ sås tillsätts och steka lite till. Lite chili 🌶️ eller cayennepeppar och man är i hamn. byZan, P-pan, Ivery and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.