Engelholm Audio Posted June 29 Share Posted June 29 10 hours ago, Apexorca said: En stor besvikelse ffa med tanke på att det är fortsatt grilltider under den oändliga semestern och härliga sommaren som är framför oss. Åhh tvi sjutton. Lider med dig. 10 hours ago, Apexorca said: et jag märkte var vikten av att att ha kvar nog med olja/såser i wok-pannan för var ny del som skulle wo Håller med. Jag kanske sparkar in öppna dörrar, men sesamolja är grymt bra i wok. Doft och smak i helt egen liga...och det finns även en del spännande smak-kombinationer utanför wok'andet med denna olja jag kan rekommendera. Denna kör jag (utan att ha gjort några vidare undersökningar/tester) : Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted June 29 Share Posted June 29 1 hour ago, Engelholm Audio said: Åhh tvi sjutton. Lider med dig. Håller med. Jag kanske sparkar in öppna dörrar, men sesamolja är grymt bra i wok. Doft och smak i helt egen liga...och det finns även en del spännande smak-kombinationer utanför wok'andet med denna olja jag kan rekommendera. Denna kör jag (utan att ha gjort några vidare undersökningar/tester) : Den skall jag kika efter. Jag hade en som jag ej kommer ihåg namnet på + en svart söt soja som var grym i + lite annat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 29 Share Posted June 29 (edited) 3 hours ago, Engelholm Audio said: Åhh tvi sjutton. Lider med dig. Håller med. Jag kanske sparkar in öppna dörrar, men sesamolja är grymt bra i wok. Doft och smak i helt egen liga...och det finns även en del spännande smak-kombinationer utanför wok'andet med denna olja jag kan rekommendera. Denna kör jag (utan att ha gjort några vidare undersökningar/tester) : Köp inte den här, smakar ingenting. Sesamolja Skulle kunna vara Coop Blåvit.😂 Edited June 29 by figge Tillägg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted June 29 Share Posted June 29 48 minutes ago, Apexorca said: Den skall jag kika efter. + kyckling, vitlök, soya, cachewnötter och blandade (krispiga) grönsaker. Ris eller nudlar till detta. Tajming är nyckeln till perfektion. Men det är bara att köra på, träna och tune'a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted June 29 Share Posted June 29 26 minutes ago, figge said: Köp inte den här, smakar ingenting. Kraftiga ord för en olja som ABSOLUT smakar någonting. Men spännande att det finns sorter där du upplever högre grad av smak! Jag testar gärna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
- Marten - Posted July 1 Share Posted July 1 On 2022-06-29 at 12:41, figge said: Köp inte den här, smakar ingenting. Sesamolja Skulle kunna vara Coop Blåvit.😂 Tror denna är gjord på ej rostade sesamfrön, till skillnad mot de flesta andra, och då betydligt mer finstämd/mildare i smaken och passar till annat där de andra oljorna tar lätt över. Med vänlig hälsning, figge 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
- Marten - Posted July 1 Share Posted July 1 Brukar köpa denna om man vill ha mycket smak: https://eu.lkk.com/en/products/pure-sesame-oil Det finns fler men ofta är de "blended" och är mildare i smaken och passar mer om ska använda oljan till stekning och inte bara smaksättning. Med vänlig hälsning, figge and Engelholm Audio 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muffin Posted July 1 Share Posted July 1 Ponzusås. Efter tips från Markus Aujalay. Gott till asiatiska rätter med kött, fisk, skaldjur eller wook. figge and - Marten - 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted July 1 Share Posted July 1 För ett par veckor sedan "slängde" jag ihop en paella. Det blev så lyckat att jag upprepade "bedriften". Beslutet underlättades av att jag blev erbjuden 2 kg färska havskräftor från Sveriges framsida som jag kokt in idag. Mycket gott igen och ett blommigt, mustigt och smakrikt vitt vin till är perfekt. figge, MatsT, Josaa and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted July 1 Share Posted July 1 Tufft vinval. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josaa Posted July 1 Share Posted July 1 11 minutes ago, Bebop said: För ett par veckor sedan "slängde" jag ihop en paella. Det blev så lyckat att jag upprepade "bedriften". Beslutet underlättades av att jag blev erbjuden 2 kg färska havskräftor från Sveriges framsida som jag kokt in idag. Mycket gott igen och ett blommigt, mustigt och smakrikt vitt vin till är perfekt. Havskräfter är nog det bästa jag vet! Färska från västkusten (Bua?) dock med en välkyld Mersault till…. Ivery and Terminator 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted July 2 Share Posted July 2 14 hours ago, figge said: Tufft vinval Jag tycker att en paella med mycket smaker gifter sig bättre med smakrika, blommiga och kraftfullare vita viner än med lättare viner. En Pinot Gris är också gott till. Beror ju lite på vilka ingredienser man har i. Många tycks föredra rosé men för mig är det inget matvin direkt även om det var det vi drack förra gången. Det var inget som direkt lyfte smakerna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted July 2 Share Posted July 2 14 hours ago, Josaa said: Färska från västkusten (Bua?) Jag vet bara att de kommer från Västkusten av en fiskare som var här i hamnen och hämtade en fiskebåt han köpt. Med sig hade han 10 kg färska havskräftor som vi delade på fem, alltså 2 kg per man. Efter en natts vila i sitt spad (vatten, salt, dill och en skvätt porter) är det dags för infrysning. Josaa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josaa Posted July 2 Share Posted July 2 7 hours ago, Bebop said: Jag vet bara att de kommer från Västkusten av en fiskare som var här i hamnen och hämtade en fiskebåt han köpt. Med sig hade han 10 kg färska havskräftor som vi delade på fem, alltså 2 kg per man. Efter en natts vila i sitt spad (vatten, salt, dill och en skvätt porter) är det dags för infrysning. Har aldrig testad med glass till men det kanske är gott… figge, AlfaGTV and Bebop 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted July 2 Author Share Posted July 2 Den här fick jag av ena sonen sommar sommarpresent🙂 Användes av mig idag för första gången och frugan som är känslig för hur rött köttet ska vara för att hon ska äta sa att det blev perfekt👍 Så frugan kan varmt rekommendera denna😉 Jag tyckte själv att den var riktigt smidig/bra och slapp en kabel😉 På bilden visar den inomhus temperaturen alldeles nyss, puh😅 /byZan Terminator 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted July 2 Share Posted July 2 54 minutes ago, byZan said: Den här fick jag av ena sonen sommar sommarpresent🙂 Användes av mig idag för första gången och frugan som är känslig för hur rött köttet ska vara för att hon ska äta sa att det blev perfekt👍 Så frugan kan varmt rekommendera denna😉 Jag tyckte själv att den var riktigt smidig/bra och slapp en kabel😉 På bilden visar den inomhus temperaturen alldeles nyss, puh😅 /byZan Tur att det inte var innertemperaturen på köttet.🫣 Även om jag föredrar rött före överstekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted July 3 Author Share Posted July 3 Tonfisk ska ha 31gr så även den hade blivit för hårt grillad😉 /byZan figge 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted July 6 Share Posted July 6 De här är riktigt hårt grillade... Fint kryddade dessutom 😛 Ampalang 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted July 6 Share Posted July 6 On 2022-07-02 at 20:40, byZan said: Den här fick jag av ena sonen sommar sommarpresent🙂 Användes av mig idag för första gången och frugan som är känslig för hur rött köttet ska vara för att hon ska äta sa att det blev perfekt👍 Så frugan kan varmt rekommendera denna😉 Jag tyckte själv att den var riktigt smidig/bra och slapp en kabel😉 På bilden visar den inomhus temperaturen alldeles nyss, puh😅 /byZan Jag har samma modell (fast röd). Väldigt snabb och (därmed) riktigt praktisk. Ingejören i mig uppskattar test/mät-protokollet som verifierar kallibreringen på typ tiondelens grad! Jag använder den för att kolla rätt temp på ädlare nötkött, fläsk/kyckling för att va säker, samt olja när jag "tränade upp mig" i att frittera i olja, i kastrull, på (induktions-) spisen. byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted July 15 Share Posted July 15 Inspirerad av Tareq Taylors matlagning: Hemrimmad laxfilé stekt 1 minut per sida med turkisk yoghurt där jag kramar ur saften ur några finrivna rödbetor. 1-2-3-marinerad salladslök samt mos med nypotatis, morötter och rotselleri plus lite mjölk/grädde och vitvinsvinäger. Till detta en lätt och fruktig Beaujolais. AlfaGTV and YYZ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.