Engelholm Audio Posted April 20, 2022 Share Posted April 20, 2022 On 2022-04-01 at 20:40, Apexorca said: Detta är bland det godaste jag vet. Du är konsekvent iaf... Det ser gott ut men å andra sidan blir allt gott med parmesan, olivolja och gott sällskap. Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted May 8, 2022 Share Posted May 8, 2022 Oss'å en liten kvällsfika... VoicesInMyHead, MatsT, Apexorca and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 8, 2022 Share Posted May 8, 2022 1 hour ago, P-pan said: Oss'å en liten kvällsfika... Bakelse eller tårta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted May 8, 2022 Share Posted May 8, 2022 Marängtårta. Vi vevade ner lite lemoncurd i grädden som satte lite x-tra piff på det hela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindome Posted May 13, 2022 Share Posted May 13, 2022 Tysk Vit Sparris Hollandaise Bayonneskinka Potatis Riesling från Österrike Svårslaget Apexorca, byZan and Daniel 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted May 13, 2022 Author Share Posted May 13, 2022 2 minutes ago, lindome said: Tysk Vit Sparris Tränar du inför besöket i München? /byZan lindome 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 Alla tillbehör räknas... så även i köket. Ett jättestort tack till @Daniel för hjälp med att välja i denna djungel... VoicesInMyHead, Daniel, Apexorca and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 1 hour ago, P-pan said: Alla tillbehör räknas... så även i köket. Ett jättestort tack till @Daniel för hjälp med att välja i denna djungel... Ni kommer att bli supernöjda. 🥒 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 Upp till bevis... Jag har lite svårt att hitta rätta superlativen här men ett är säkert... ... jag har nog aldrig ägt en kökskniv värd namnet. Makalöst lättarbetat och uttrycket - Som att skära i smör - har fått en helt ny innebörd 😏 Hi-fi till trots men det här är nog årets bästa investering hittills 😎 AlfaGTV, Daniel, JWE and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 Nu finns det ingen återvändo. 😀 P-pan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 34 minutes ago, Daniel said: Nu finns det ingen återvändo. 😀 ... 🤔 köksknivar i.s.t.f nos-rör ? 😕😱 Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 En annan grej när det gäller knivar tillverkade av kolstål... Att de "rostar" snabbt är fasen ingen underdrift. Jösses... skölj och torka mucho pronto kan man lugnt säga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted May 14, 2022 Share Posted May 14, 2022 Jepp. Och olja olja. Noll diskmedel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 För et stund sedan hörde @figge av sig från sin episka resa i alperna. De hade provat en Riesling från 1971, och den gick att köpa med sig i små eleganta presentförpackningar på 20 cl. Han undrade om han skulle köpa med en till mig. Och eftersom Figge tyckte det var en fantastisk vinupplevelse så kändes det som en självklarhet. Figge har ju bra koll på köket och allt därtill. Smaken var precis som Figge sa, något annorlunda och väldigt spännande. Den första noten var lite som en bra sherry, lite nötig, lagrad med tydlig fatkaraktär, men den avslutades inte smakmässigt så, utan var frisk, ren och honungslen på slutet, som en mustig riesling. Mycket kul! Tack för upplevelsen Figge! byZan, Apexorca and figge 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 On 2022-05-14 at 18:17, P-pan said: Upp till bevis... Jag har lite svårt att hitta rätta superlativen här men ett är säkert... ... jag har nog aldrig ägt en kökskniv värd namnet. Makalöst lättarbetat och uttrycket - Som att skära i smör - har fått en helt ny innebörd 😏 Hi-fi till trots men det här är nog årets bästa investering hittills 😎 Härligt med snobb-knivar (sagt med hjärtat)...men det kommer till slut ner till slipning och underhåll! Ingen kniv är för evigt skarp...och ingen hifianläggning är underhållande utan ny mjukvara, nya musikaliska insikter. AlfaGTV, Daniel, P-pan and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted May 16, 2022 Share Posted May 16, 2022 7 minutes ago, Engelholm Audio said: Härligt med snobb-knivar (sagt med hjärtat)...men det kommer till slut ner till slipning och underhåll! Ingen kniv är för evigt skarp...och ingen hifianläggning är underhållande utan ny mjukvara, nya musikaliska insikter. Precis så. Jag har haft mina kolstål i många år. Inte en rostfläck och vassa som tusan, slipar på sten 1 - 2 ggr/år och med ett keramiskt bryne, eller ett utslitet diamantstål resten av tiden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Sommar på Västkusten. Gjorde storrengörning av grillen i helgen och funktionstest. Allt är som det skall. Bara att grilla på. Kött i form av entrecote och oxfilet + grönmögelsås + rotfrukter i ugnen + kryddor... glömde ju svampen... så på med den. Till detta ett nyköpt Brunello di Montalcino med en ok årgång 2016. Borde mognat lite nu. Var tvungen att prova en flaska för att se hur den utvecklats. Bra kombination med maten, men den kommer vinna på ett antal år i källaren. Nu ung, lite kantig, mer fruktsyrlig mot vad den kommer bli, men man känner vad som lurar bakom hörnet. Inte den tyngsta Brunello jag druckit och det uppskattar jag. Jag tror den kommer bli bra. Gissar på att det kommer visa sig mer fullt ut först om 5-10 år. Slarvade lite med de sista slattarna... Ivery, MatsT, AlfaGTV and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Nice. Själv laddar jag inför München, vatten och bröd. Sen blir det sparris, flytande bröd och gris som lagats länge. Man längtar lite nu, det var länge sedan. Björn in action 2019! Två glada (Slags?)kämpar lyssnar på Daft Punk kanske? På den här nätta stereon. Här är ju jag med fint sällskap. (Hur kunde de släppa in mig där?) Sorry för off topic! Lovar bifoga lite matbilder i nästa reportage. lindvall, Apexorca, Terminator and 1 other 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Det enkla är det goda. En lunch i veckan på landet, mellan arbetet med att restaurera ett gammalt lusthus som tyvärr i brist av tid fått förfalla. En portion med matjessill med gräddfil, gräslök, ägg och skinnpotatis. Till detta, med hänsyn till arbete med vassa verktyg och farliga maskiner, ett glas rent brunnsvatten ur den egna brunnen. Utan klortillsats, men en liten järnförstärkning, kallt och gott. Det sägs att inte bara maten som smakar utan också miljön den serveras i. Här en av de första dagarna jag kunnat sitta ute på altanen och kunna njuta solen, svag vind och utsikten. Calm YYZ, MatsT, Bebop and 5 others 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted May 19, 2022 Author Share Posted May 19, 2022 Maten och utsikten ser båda smakfulla och ut Akta fingrarna och använd skyddsglasögon, har själv missat båda råden ett antal ggr - det är svårt att lära ”gamla" hundar att sitta! /byZan calm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 20 minutes ago, byZan said: Maten och utsikten ser båda smakfulla och ut Akta fingrarna och använd skyddsglasögon, har själv missat båda råden ett antal ggr - det är svårt att lära ”gamla" hundar att sitta! /byZan Tack! Håller helt med om skyddsglasögonen, men som gammal audiofil även hörselskydden. Jobbar en del med tryckluftsverktyg i form av dyckert- och spikpistoler, otroligt tidsbesparande, men som ger otroligt höga ljudnivåer och högfrektventa. Inte minst om man blåser rent med tryckluft, farligt för hörseln. Calm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 Viltsäsongen i köket är näst intill över nu för oss. Under sommaren brukar det bli helt andra smaker. Men en härlig grillad hjortytterfile med hasselbackspotatis, ungnsbakad sötpotatis med chimichurri på lime fick vi till som säsongspremiär i vårt utekök igår. Ivery, lindvall, calm and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 Vardagsmat i all enkelhet... Ugnsbakad laxfilé gratinerad med Västerbottenost, avocadomix i gräddfil med egentorkad röd jalapeño (utan frö), vitlök och färsk dragon och basilika och till det smakrik kryddkokt jasminris som går att göra på många sätt. Igår gjorde jag följande. 6 torkade nejlikor, 2 tsk grovkrossade korianderfrön, 1 lagerblad, 1/2 tsk torkad röd jalapeño samt 10 kardemummakapslar (eller ca 20 kardemummafrön) i en gryta med 1 msk neutral matolja. Rör om värm upp på mellanvärme i ca 5 minuter så att aromerna frigörs (får inte brännas/rostas. Häll i riset och blanda runt ordentligt ett par minuter Häll på vatten och koka på vanligt sätt Plocka bort nejlikorna, kardemummakapslarna och lagerbladet som nu ligger överst. Du har nu fått ett ris med fin aromatisk smak. Det går att blanda med helt andra smaker också förstås. AlfaGTV, byZan, Apexorca and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted May 27, 2022 Share Posted May 27, 2022 "High end"... calm, Bebop, Apexorca and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted June 19, 2022 Share Posted June 19, 2022 I helgen gjorde jag en paella på kycklingben, jätteräkor och musslor. Allt gick åt och inbjudna grannar verkade må gott. YYZ, Daniel, lindome and 5 others 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ampalang Posted June 21, 2022 Share Posted June 21, 2022 JWE 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted June 21, 2022 Author Share Posted June 21, 2022 14 minutes ago, Ampalang said: Tjuvstartat? Men det ser gott ut i all sin enkelhet /byZan Bebop and Ampalang 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ampalang Posted June 21, 2022 Share Posted June 21, 2022 25 minutes ago, byZan said: Tjuvstartat? Men det ser gott ut i all sin enkelhet /byZan En får ju provsmaka lite 😋 byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted June 21, 2022 Author Share Posted June 21, 2022 14 minutes ago, Ampalang said: En får ju provsmaka lite 😋 Jag håller mig till midsommarafton! Men hade det varit ett paket som har med hobbyn att göra så hade jag inte kunnat hålla mig om det varit fråga om några dagar innan ett bestämt datum /byZan Ampalang 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted June 28, 2022 Share Posted June 28, 2022 Min minst 13 år gamla grill från Broil King har varit mycket driftsäker och jag har varit mycket nöjd, men nu visade med stor tydlighet sin höga ålder vid midsommargrillningen. Det krånglade till matlagningen. Ett värdelöst tillfälle att göra det... En stor besvikelse ffa med tanke på att det är fortsatt grilltider under den oändliga semestern och härliga sommaren som är framför oss. Därför blev det en snabb, fokuserad och intensiv marknadsundersökning och ny därefter en ny grill som krävde sin man både att få in i bilen och montera. Valde en grill som fyllde en del funktioner min förra saknad. Det var bla att jag fick möjlighet till att woka samtidigt som jag kan grillar och kokar vatten. Här är resultatet med ett hemsnickrat wok-recept med vitlök och purjolök som wokas fort i bla olja och soja, sedan olika grönsaker, nudlar, lite olika oljor och asiatiska såser och grillad kyckling där allt efterhand blandats ner i rätten när smaken är satt på varje del. Lite olika ordning på när saker skall wokas/grillas/kokas/blandas är bra att tänka till om innan. Det funkade rätt bra så det blir nog mer wok-rätter på utegrillen. Gott som tusan och kul att göra. Det jag märkte var vikten av att att ha kvar nog med olja/såser i wok-pannan för var ny del som skulle wokas. Det var lätt att det blev torrt i pannan när man tar ur det som är klart och fyller på med nya ingredienser och det tror jag inte är bra så jag pytsade i mer av vätskor/oljor/såser än jag först trott för att intre få det för torrt. Säker ett hantverk väl värt att lära sig. Till detta en mycket god 2020 Riesling Kabinett Limestone från Keller (Tysk så klart). Toppen till wokat Daniel, byZan and Bebop 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.