figge Posted February 12, 2022 Share Posted February 12, 2022 Närkeentrecote med svampsås och några frittar. Med en Malbec. plind and Hifi_Perrra 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted February 12, 2022 Share Posted February 12, 2022 Löjrommen tog inte riktigt slut igår… Så det fick bli några semlor till 😋 Hur gott som helst! byZan, Hifi_Perrra and plind 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted February 12, 2022 Share Posted February 12, 2022 Just now, Ampalang said: Löjrommen tog inte riktigt slut igår… Så det fick bli några semlor till 😋 Hur gott som helst! Jobbigt utan skumpa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted February 12, 2022 Share Posted February 12, 2022 15 minutes ago, torbjorn said: Jobbigt utan skumpa! Skumpan var inte riktigt slut den heller… torbjorn and byZan 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 16, 2022 Share Posted February 16, 2022 Italiensk vintersoppa. lindvall 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 Raggmunk med fläsk till middag idag, känner mig dock smått frustrerad när jag läser det finstilta på fläsket (Scan) och att det varit i Polen för styckning och paketering. Säkert jättebra beroende på hur en räknar men det klingar inte riktigt rätt för mig personligen. Småskaligt och personliga kontakter är nog mer min melodi framöver. Hemrörda lingon och en veteöl att skölja ner med. lindvall 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted February 19, 2022 Share Posted February 19, 2022 On 2022-02-18 at 18:51, Ampalang said: Raggmunk med fläsk till middag idag, känner mig dock smått frustrerad när jag läser det finstilta på fläsket (Scan) och att det varit i Polen för styckning och paketering. Jag har också sett på deras bacon och det fick mig att sluta köpa det och hitta annan bacon som är svensk hela vägen. Lasse 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Vintern möter våren. Svartkål, purjolök och grädde med grillade sparrisar. Sen lite röding och potatis. Tyvärr ingen bild.😡 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 6 hours ago, figge said: Svartkål Fantastiskt gott! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passerati Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 Blomkålsmos är en favorit till köttbiten. 2 st blomkålshuvud 1–2 msk smör ½ dl vispgrädde 1 dl riven parmesan 2 äggulor Salt och vitpeppar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivery Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 Testar att lägga in en bild från Dropbox på den trevliga sushi sambon och jag delade på till lunch idag. Passerati, lindvall, JWE and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 On 2022-02-26 at 18:49, Ivery said: Testar att lägga in en bild från Dropbox på den trevliga sushi sambon och jag delade på till lunch idag. Från Naam Sushi eller? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivery Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 1 hour ago, Apexorca said: Från Naam Sushi eller? Från Sushi & thai. Nyöppnat inne i Kungsbacka. Finns lite ovanliga kombinationer på menyn vilket är kul att testa. I den främre raden på bilden, flamberade scallops. Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 1 hour ago, Ivery said: Från Sushi & thai. Nyöppnat inne i Kungsbacka. Finns lite ovanliga kombinationer på menyn vilket är kul att testa. I den främre raden på bilden, flamberade scallops. Det får jag testa. Ivery 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Slö söndag, passar på att ge knivarna en omgång innan solen tittar fram ordentligt. Hyfsad inlärningskurva på Tormek men jäklars vad bra det blir. Hur gör ni andra för att hålla verktygen i trim? lindvall 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 2 hours ago, Ampalang said: Hur gör ni andra för att hålla verktygen i trim? Slipar på våtstenar, också en lång och ganska flack inlärningskurva. Kommit till punkten att knivarna behöver tunnas ut, inte helt enkelt för hand. Nu minns jag inte namnet på den men jag är med i en knivslipningsgrupp på Facebook och där har jag blivit väldigt ödmjuk inför att det finns olika sätt att få en kniv skarp och helt klart att det är en konst i sig att anpassa vinkeln efter stålets hårdhet och bladets tjocklek. Sedan kombinerar du detta med eget tycke och smak samt efter hur och till vad du använder kniven och hur ofta du vill/är beredd att underhålla och slipa den. Dock rätt kul att pilla med ibland! Funderar nu på att köpa en stenhållare att ha i diskhon 🙂 Lasse 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 6 hours ago, Ampalang said: Slö söndag, passar på att ge knivarna en omgång innan solen tittar fram ordentligt. Hur gör ni andra för att hålla verktygen i trim? Jag kör också våtstenar. Gick en kurs för några år sedan. Kör mest japanska kolstålsknivar. Men har några rostfria också. Lasse and bigblue 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 3 hours ago, Daniel said: Gick en kurs för några år sedan. Var gick du kursen och blev du nöjd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 26 minutes ago, Terminator said: Var gick du kursen och blev du nöjd? Det finns en japansk knivbutik på Odenplan. Vi bokade med jobbet. Det var bara en kväll. Men lärorikt. Nu kan jag slipa helt ok i vilket fall. Sist blev de så vassa att jag nästan blev av med fingrarna. 😀 Det var värt det helt enkelt. Och roligt. https://japaneseknifecompany.se/japanskaknivar/utbildning/ Terminator 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted March 20, 2022 Share Posted March 20, 2022 Årets första fika ute på altanen... Den Panska äppelpajen håller sig som vanligt på en acceptabel nivå. 😏 AlfaGTV, plind, figge and 6 others 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted March 20, 2022 Author Share Posted March 20, 2022 2 hours ago, P-pan said: Årets första fika ute på altanen... Så blir det när du spisar (vax) inomhus mest hela tiden……ju! I Roslagen har jag/vi både fikat och tagit någon öl utomhus med början för några veckor sedan. Bermudas och solglasögon hela veckorna, visst ja, du jobbar….. /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted March 20, 2022 Share Posted March 20, 2022 Jag avnjöt en lunch på altanen förra veckan. Var så varmt att t.o.m. tröjan åkte av! calm, byZan, Lasse and 4 others 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 9 hours ago, JWE said: Jag avnjöt en lunch på altanen förra veckan. Var så varmt att t.o.m. tröjan åkte av! Myggfritt? Calm JWE 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted April 1, 2022 Share Posted April 1, 2022 Nu är vi äntligen här. Vit sparris finns att köpa. Liiite tidigt, den blir bättre, men vem orkar vänta? Ivery, Daniel, JWE and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted April 1, 2022 Share Posted April 1, 2022 Sköljer ner med detta utmärkta Chablis! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted April 1, 2022 Share Posted April 1, 2022 Detta är bland det godaste jag vet. shifts, lindome, Lasse and 4 others 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azur Posted April 1, 2022 Share Posted April 1, 2022 ..får minnesbilder från Munchen-mässan lindome, Apexorca and calm 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindome Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 Inleder påskfirandet med lunch på Manfreds i Göteborg Knyter an en hel del till vårens begivenheter i München. MatsT, Azur, P-pan and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted April 14, 2022 Share Posted April 14, 2022 On 2022-04-01 at 20:40, Apexorca said: Detta är bland det godaste jag vet. Har också tjuvstartat. Som du sa. Bland det godaste som finns. 😃 Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 Lite sent men här kommer påskalammet. Lammstek med rödlöksmarmelad, grön grillad sparris, potatis rostad i ugn, lätt tilltryckt i sitt skal, rönnbärsgele, ättiksgurka. Vin, en Pinot Noir något tunn i relation till maten. Fick sitta i splendid isolation för att inte smitta med en besvärlig förkylning. Pandemin är trots allt inte över. Calm Lasse, Terminator, Apexorca and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.