Jump to content

Mat till vardag och fest - recept och tips


byZan

Recommended Posts

Ensam hemma ikväll så det blev lite av en "gubb-middag"...

 

20211105_174555.jpg

 

Kallrökt lax, tomat, gurka och pepparrotsost rullat i ett tunnbröd och avdoftat med ett par varv svartpeppar.

Ölen var kanske inte av gourmet-klass men jävligt god ändå med tanke på hur salt laxen var.

 

Trevlig och god helg önskas er alla.

Link to comment
Share on other sites

@figge brukar ju se till att det finns ordentligt med råvara... :39:

Det gillar jag...

 

Fläsk_362.JPG

 

Och eftersom det är söndag så brukar det ju vara läge för långkok... förslagsvis någon stek eller så... det blev en väldigt fläskig sådan just idag.

 

Fläsk_363.JPG 

 

 

@figge ... är svålen godkänd ?

 

Fläsk_361.JPG

 

Jag ska bara ha två av bitarna så ni behöver inte vara oroliga.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, AlfaGTV said:

Blir det konfiterad fläsksida? Isf är jag avis! :) 

 

Nej det blev det inte.

Fanns inte riktigt tid till det men allt fläsk gick ju såklart inte åt till dagens middag så vi får väl se vad det kan bli framöver :tongue:

Fläsket "trillade" liksom in utan förvarning så det blev en 1/2-variant av fläskstek med potatismos och gräddsås... gött de me' :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Skönt med lite vanlig mat efter julborden.
Idag blev det en Quiche Lorraine (Ost- och skinkpaj för oss i Sverige) med rökt skinka, sauterad schalottenlök och broccoli. Valde en 50/50 blandning på Västerbotten ost och Cheddar då bara VB lätt tar över smaken.

 

Gjorde en tomat och rödlökssallad till med olivolja, balsam för sötman och en skvätt rödvinsvinäger för lite mer syra.

 

CA479EF9-A781-4582-82BE-BAAB5B030C23.thumb.jpeg.6af663aa41fc96111c5b95e11537f7e8.jpeg
 

E71FF17D-E0B2-4782-8DA1-F85F8D6B60E9.thumb.jpeg.7508935062f9db21298df80b9072d01e.jpeg

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, JWE said:


Idag blev det en Quiche Lorraine (Ost- och skinkpaj för oss i Sverige) med rökt skinka, sauterad schalottenlök och broccoli. Valde en 50/50 blandning på Västerbotten ost och Cheddar då bara VB lätt tar över smaken.

 

 

Vi gör Quiche Lorraine på resterna av julskinkan det är jättegott också. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...