byZan Posted June 6, 2021 Author Share Posted June 6, 2021 En enkel laxsallad med god dryck blev det nu i afton…. /byZan figge, bigblue and Apexorca 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 28 minutes ago, Ampalang said: Vad kör du för sorter? Körde med (svindyra) Khmer svartpeppar. Köpte sen indisk svartpeppar från Pepparberg och kan inte känna nån skillnad - och till bättre pris. Lasse 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 1 hour ago, torbjorn said: Annorlunda vin från Madridtrakten. Köpte 2 flaskor för 2 år sedan och drack den första tämligen omgående och tyckte det smakade mysko. Nu har del legat två år i lagringsskåpet. Eftersom mitt lagringsskåp är proppfullt så har jag plockat ut ett antal pavor som ska konsumeras under sommaren. Hur som helst - vinet smakar fortfarande annorlunda men nu var det riktigt gott. Så kan det gå. Det är roligt med vin pga det. Det är på något vis levande och utvecklas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 44 minutes ago, byZan said: En enkel laxsallad med god dryck blev det nu i afton…. /byZan Ser ut att vara ett gott vin. Hur var det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlfaGTV Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 Grillat idag igen... Och ett tips, ICA's färskkorvar tycker jag är riktigt bra. Framför allt är jag såld på deras Ghost Chili variant: Den är dock bäst lämpad för de som gillar hetta och 🌶! Gumman gjorde en kall potatisallad till denna och den mindre starka kusinen som kallas salsiccia kort o gott. Engelholm Audio and Lasse 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 2 hours ago, AlfaGTV said: Grillat idag igen... Och ett tips, ICA's färskkorvar tycker jag är riktigt bra. Framför allt är jag såld på deras Ghost Chili variant: Den är dock bäst lämpad för de som gillar hetta och 🌶! Gumman gjorde en kall potatisallad till denna och den mindre starka kusinen som kallas salsiccia kort o gott. Den salsiccian är fantastisk ok mot tidigare kreationer från ICA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted June 7, 2021 Author Share Posted June 7, 2021 11 hours ago, Apexorca said: Ser ut att vara ett gott vin. Hur var det? Det var tydligen extra gott då min fru kommenterade att den var riktigt god. Hon brukar bara säga att vinet är gott, oftast! Jag är egentligen ingen riktig vinkännare och definitivt kan jag inte med en vinkännares ord beskriva hur det upplevdes, men gör ett försök med egna ord……. Vinet har lagrats i vinkällaren i ca 3-4 år och har inget minne eller notering om att jag har smakat det tidigare. Men köpte det på rekommendation av någon? Så det var spännande att smaka och nytt även för mig. Vi försökte smaka av det och säga vad vi tycker det fanns för ”ingredienser" i form av smak och innan vi läste recensionerna; Gröna äpplen, melon, ek med lite rökig smak var det vi kom på, recensionerna sa även päron och något mer. Jag hade föredragit det lite kallare än de 12gr de serverades vid, läste att ju yngre desto kallare men vet inte om det stämmer eftersom det var en 2015 och jag tyckte att det skulle vara kallare? Torrt med en lång eftersmak där den rökiga eksmaken och päronsmaken framträdde tydligt, luktade mer äpple och melon. Passade perfekt till laxsalladen och ska testas till en lite hetare räkpasta till helgen, har ju 5 flaskor som ligger och skräpar…… /byZan PS Mycket franska viner hos oss/mig sedan några år tillbaka, tycker att de har något visst och smaklökarna får jobba lite för att detektera vad de egentligen smakar DS figge, torbjorn and Apexorca 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 4 hours ago, byZan said: Det var tydligen extra gott då min fru kommenterade att den var riktigt god. Hon brukar bara säga att vinet är gott, oftast! Jag är egentligen ingen riktig vinkännare och definitivt kan jag inte med en vinkännares ord beskriva hur det upplevdes, men gör ett försök med egna ord……. Vinet har lagrats i vinkällaren i ca 3-4 år och har inget minne eller notering om att jag har smakat det tidigare. Men köpte det på rekommendation av någon? Så det var spännande att smaka och nytt även för mig. Vi försökte smaka av det och säga vad vi tycker det fanns för ”ingredienser" i form av smak och innan vi läste recensionerna; Gröna äpplen, melon, ek med lite rökig smak var det vi kom på, recensionerna sa även päron och något mer. Jag hade föredragit det lite kallare än de 12gr de serverades vid, läste att ju yngre desto kallare men vet inte om det stämmer eftersom det var en 2015 och jag tyckte att det skulle vara kallare? Torrt med en lång eftersmak där den rökiga eksmaken och päronsmaken framträdde tydligt, luktade mer äpple och melon. Passade perfekt till laxsalladen och ska testas till en lite hetare räkpasta till helgen, har ju 5 flaskor som ligger och skräpar…… /byZan PS Mycket franska viner hos oss/mig sedan några år tillbaka, tycker att de har något visst och smaklökarna får jobba lite för att detektera vad de egentligen smakar DS Måste vara något gammalt som du har ligger, finns inte att köpa längre på Systembolaget. Säkrast att du skickar över partiet till mig så att du och frugan inte blir dåliga av vinet. byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted June 7, 2021 Author Share Posted June 7, 2021 Jag tror jag importerade det någonstans ifrån, ingen koll på det heller😉 /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 Fiskpaket på grillen e toppen men jag har svårt med ”känslorna” för aluminiumfolie-åtgången. Lösningen blev ugnsfast form, i glas från Ikea. Här med svart ris. byZan, torbjorn, Lasse and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 3 hours ago, byZan said: Jag tror jag importerade det någonstans ifrån, ingen koll på det heller😉 /byZan Det var inte den här? Olivier Leflaive Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted June 7, 2021 Author Share Posted June 7, 2021 Nope, denna… PS såg nu att den inte var gratis precis, men som sagts tidigare - riktigt god DS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 11 minutes ago, byZan said: Nope, denna… Intressant med olika serveringstemperatur vid olika år. Någon som vet varför? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 1 hour ago, figge said: Intressant med olika serveringstemperatur vid olika år. Någon som vet varför? Jag tolkar det som att vinet dricks lämpligen 2019-2022 och vid en temperatur av 11-13 grader, inte mer komplicerat än så. byZan and figge 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted June 7, 2021 Author Share Posted June 7, 2021 13 minutes ago, Terminator said: Jag tolkar det som att vinet dricks lämpligen 2019-2022 och vid en temperatur av 11-13 grader, inte mer komplicerat än så. SÅKLART /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 Dagerns lunch, burgare på angusfärs från Kötthallen med deras egna pommes. Angusfärs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted June 11, 2021 Share Posted June 11, 2021 Okey avslutning på arbetsveckan eller är det veckans skadestånd Nu blir det efterrätt: Kaffe och appelstrudel samt cognac Renault Cordon Carte Noire Extra Dessutom så väntade denna vinyl utanför dörren : så det blir till att avnjuta lite musik om en liten stund. figge, Apexorca and byZan 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 11, 2021 Share Posted June 11, 2021 Fick bli en favorit i repris. torbjorn, Apexorca and Bebop 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted June 11, 2021 Share Posted June 11, 2021 Härliga sommarkvällar nu... Torskrygg och räkor med grönsparris, en puré på potatis, jordärtskocka och rotselleri samt en vitvinssås reducerad efter räkskalsavkok och kryddad med stjärnanis, gräslöksolja, färsk dill och chilipeppar. Till det en Chardonnay. Avslutade med en ostbricka ... Fantastiskt gott. MatsT, torbjorn, figge and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 12, 2021 Share Posted June 12, 2021 Kvällens måltid med pasta, bacon, champinjoner, soltorkade tomater, haricot vertes och lite grädde. Apexorca, lindvall, MatsT and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifts Posted June 13, 2021 Share Posted June 13, 2021 När jag var halvvägs in i smörgås två kom jag på att sådant här kan dokumenteras. Oftast minns jag det när endast smulor är kvar och sitter i andakt efter avslutad måltid. Bra, enkel, frukost i dag: Lingongrova, majonnäs, avokado, sparris, ägg, parmesan. lindvall, figge, Apexorca and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted June 13, 2021 Share Posted June 13, 2021 Kycklingfilé serverad med banan i en röra med färsk röd chili, rödpaprika, curry, tikamasala och hemmamalen garam masala, lök och grädde. Till detta ris kokt på en neutral oljebädd av lagerblad, spiskummin, nejlika och färsk kardemumma. Efter 5 minuter på med vatten. Plocksallad i ättikslag. En öl till smakar utmärkt. lindvall 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindvall Posted June 13, 2021 Share Posted June 13, 2021 Gör pasta nästan varje vecka. 4 personer: 2,5 dl vetemjöl 2,5 dl durumvete 1 tsk salt 3 ägg Ungefär 2 msk vatten Börjar med mjölet, saltet och kör i matberedaren med knivarna i och sen ett ägg i taget. I med vattnet tills det bildas hagelliknande kulor. Upp med degen och knåda ihop det. Vila i plastfolie i kylen nån timme. Dela degen i fyra. Kavla ut i pastamaskinen. Bebop and Apexorca 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindvall Posted June 13, 2021 Share Posted June 13, 2021 Glömde så klart fota när maten fortfarande var snygg. Bebop and shifts 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 16, 2021 Share Posted June 16, 2021 Sallad Nicoise. Apexorca, lindvall and Daniel 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted June 16, 2021 Share Posted June 16, 2021 Spännande med Sancerre Rose. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 16, 2021 Share Posted June 16, 2021 1 hour ago, Apexorca said: Spännande med Sancerre Rose. Är lite skeptisk till rosévin, men den här var riktigt god, tror den var från en Cavistelansering. Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted June 17, 2021 Share Posted June 17, 2021 11 hours ago, figge said: Är lite skeptisk till rosévin Tycker det kan vara gott på sommaren som en dryck på sina egna meriter som ett substitut (= istället för) till vin. Om man jämför med vin så är det snarare ett surrogat (= en sämre ersättning). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted June 17, 2021 Share Posted June 17, 2021 Sushi och kall öl till middag på en ö i granit med verklig sommarvärme, 27 grader. Runt 20 grader i vattnet. Bebop, Engelholm Audio, lindome and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 17, 2021 Share Posted June 17, 2021 Kvällens förrätt. Rökt matjes med kavring, äggula och päron lindvall and lindome 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.