torbjorn Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 8 minutes ago, figge said: Väl värt är att läsa beskrivningen av respektive korvsort, speciellt vegankorven. Nackdelen med Gunter själv var väl att det inte gick speciellt raskt, nu går det mycket fortare med tanke på att flera kan beställa samtidigt. "Smakar inte ett jävla dugg, passar bäst för miljöpartister" vill jag minnas att det stod Bebop 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 Ännu en spännande butik på söder som jag tyvärr inte hunnit besöka, någon son varit där? Grandgourmet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muffin Posted May 16, 2021 Share Posted May 16, 2021 On 2021-05-14 at 22:37, figge said: Kan rekommendera Olja och Oliv rakt över gatan, mycket kunnig personal och bra utbud av italienska delikatesser. Olja Oliv En av flera anledningar att besöka Olja&Oliv, är att inhandla en burk nDuja di Spilinga. En bredbar salami med 28% chili, griskött och olivolja, perfekt att ta en dryg matsked i köttfärssåsen, som lyfter till nya höjder. Tina Nordström tipsade om denna smaksättare. figge and Apexorca 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muffin Posted May 16, 2021 Share Posted May 16, 2021 Är man på rörlig fot i Stockholm och sugen på glass, kan man besöka mina hemkvarter och köpa en gelato på SCARFO. Till Ålstensgatan 12 Bromma, kommer glassugna från hela storstan. Är det fint väder kan det vara 50 meter kö som på fotot. Rekommenderar "Lilla gubben", som har smak av rökig whiskey med hela rostade hasselnötter. På andra sidan gatan hittar man ÅLSTENS FISK. Färsk fisk och skaldjur direkt från Göteborgs fiskauktioner. Körs upp med bil natten till torsdag. Generösa öppettider torsdag till söndag. Havskräftor och Skagenröran är favoriter förutom fisken. torbjorn 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted May 16, 2021 Share Posted May 16, 2021 Den ska jag pröva. Under lite mer normala omständigheter (läs Covid samt en dassig höft) brukar jag promenera Wolmar Yxkullsgatan si så där en gång i veckan. Såg att de har bra utbud på bläckfisk - lite grillad bläckfisk nu i sommar vore inte dumt alls. Nu över till kvällens dagens middag: Hälleflundra och vitvin/vermuth-sås Dryck: Albamar 2018 Apexorca, Muffin and Bebop 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted May 22, 2021 Share Posted May 22, 2021 Köttklubbor på grillen idag Ackompanjerat av årets första egenodlade sparris byZan, figge, calm and 6 others 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted May 22, 2021 Share Posted May 22, 2021 Har börjat grilla kött ”okryddat” för att sen krydda det grillade köttet inför servering. Här entrecôte med lite timjansmör och grovt mortlad svartpeppar. Enkla och raka smaker. YYZ, Apexorca, lindome and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 Två trevliga recept från helgen. Flankstek med krossad färskpotatis. Spagetti med räkor Blandade både torkade tomater med lite pasta och drygade ut med vongole. Supergott båda två. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 3 hours ago, figge said: Två trevliga recept från helgen. Flankstek med krossad färskpotatis. Spagetti med räkor Blandade både torkade tomater med lite pasta och drygade ut med vongole. Supergott båda två. Ser spännande ut och flankstek grillar vi för att göra en variant på tacos. Massa spiskummin och så får man skära lagom stora bitar för ändamålet. Pastan ser fin ut. Nu börjar en säsong där jag gärna slipper använda ugnen (blir varmt i huset). Har ni några favoriter på kolhydrat-sidan som inte kräver ugn? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 Grillspett är en klassiker som kanske glömts bort. Mångsidigt med kyckling, fläsk åh nöt. Här med enklast tänkbara: fläskytterfilé som tärnats ner i soya riven ingefära citron åh chilisås. Färsk koriander som piff. Apexorca, torbjorn, MatsT and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 Scampi marinerade i en Chiliblandning, sedan frästa i en panna och nudlar till det. En grymt god het sås från vår lokala fiskaffären och mango. Testade ett vin från Mosel, Riesling, Sibylle Kuntz, från det tillfälliga sortimentet, speciellt men gott. Kraftfull färg och grumligt. Torrt och med stor fyllig smak men ändpå mineralitet och friskhet, lite strävt och rökig känsla, fruktsmakerna är mycket mogna citrustoner och en del lite bokna äpplen och det möter denna rätt bra. Se på denna färg och grumlighet. Ovanligt. bigblue, torbjorn, MatsT and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Terminator Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 1 hour ago, Apexorca said: Se på denna färg och grumlighet. Kan inte det bara bero på att man valt att inte ”klara” (minns inte termen) vinet med t ex äggvita som jag hörde är vanligt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 18 hours ago, Terminator said: Kan inte det bara bero på att man valt att inte ”klara” (minns inte termen) vinet med t ex äggvita som jag hörde är vanligt? Ja det kan det nog vara. Kan tänka mig att vin huset är inspirerad lite åt naturvinshållet. Det smakar lite åt det hållet Terminator 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 25, 2021 Share Posted May 25, 2021 Innan bataljen mot Schweiz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YYZ Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 14 hours ago, figge said: Innan bataljen mot Schweiz. Du hade rätt! 3 sparris + 4 tomat = 7 figge and byZan 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted May 26, 2021 Author Share Posted May 26, 2021 4 minutes ago, YYZ said: Du hade rätt! 3 sparris + 4 tomat = 7 …och ett degigt Schweiz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 4 minutes ago, byZan said: …och ett degigt Schweiz Sverige var lite frasigare, som på bilden. Sparris- och tomatpaj med parmesanfrangipane4 personer • 400 g smördeg • 125 g sparris • 100 g röda och gula körsbärstomater, halverade• 3 kvistar timjan, bladen• Olivolja att ringla överSalt frangipane:• 100 g smör, rumstempererat • 2 vitlöksklyftor, pressade• 2 ägg• 1 äggula till pensling• 35 g vetemjöl (drygt ½ dl) + extra att pudra över• 65 g mandlar, malda• 35 g parmesan, riven1. Värm ugnen till 190° (varmluft 170°) och sätt in en bakplåt i ugnen för att värma upp den. 2. Rulla eller kavla ut smördegen på en lättmjölad arbetsyta till en rektangel som mäter 40 cm x 25 cm. Vik över 2 cm deg runt kanterna. Lyft försiktigt över degen på en annan plåt klädd med bakplåtspapper och låt stå svalt ett litet tag.3. För att göra frangipanen, lägg det rumstempererade smöret i en skål och använd en elvisp för få det lätt och fluffigt. Tillsätt vitlök och de två äggen, ett i taget, och en stor sked mjöl med varje ägg. Tillsätt resten av mjölet, malda mandlar och parmesan och blanda väl.4. Pricka pajskalet och använd en slickepott för att sprida ut frangipanesmeten jämnt. Placera ut sparris, körsbärstomater och timjan. Blanda äggula med 1 tsk vatten och pensla kanten väl.5. Placera den svala bakplåten ovanpå den varma bakplåten i ugnen och grädda i 40 minuter eller tills pajen är gyllene, frangipanen bubblat upp och sparris och tomater är färdiga.6. Ringla generöst med en god olivolja över pajen och servera gärna med en grön sallad. byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlfaGTV Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 Hörru @figge, du behöver komma ut på cykeln lite. Du kommer bli tjock, så mycket du äter o dricker! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 33 minutes ago, AlfaGTV said: Hörru @figge, du behöver komma ut på cykeln lite. Du kommer bli tjock, så mycket du äter o dricker! Kanske det, har precis varit på återbesök på ortopeden och nu får jag börja belasta foten lite lätt 15 kilo, vet du hur lite det är? Ligger lite före i schemat mot vad terapeuten tror.😉 Snart på 🚴♂️ igen. Får börja gå runt kvarteret, men inte idag i syndafloden.🌧 byZan and AlfaGTV 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlfaGTV Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 Det låter bra! 15Kg belastning? Jag skulle behöva runt 6-7fötter för att kunna röra mig! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted May 26, 2021 Share Posted May 26, 2021 Micke nu äter vi igen så att jag orkar med rehabträningen. AlfaGTV 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted May 29, 2021 Share Posted May 29, 2021 Dagens middag; en Kanadensare och en Sydafrikan Entrecote - Angus från kanada (Liljeholmen levererar) Myket fint kött, det kommer jag att köpa fler gånger Har legat något år eller två i lagringsskåpet och har utvecklats bra lindome and Apexorca 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted May 30, 2021 Share Posted May 30, 2021 Vietnamesiska köket har nått Karlskrona och inspirationen från lokala restaurangen tog sig uttryck. Koriander delar folket likt rör/transistorer och jag kan inte hjälpa att folk som tycker illa om koriander tycker fel. 😂😇 Till nästa gång ska lite fler ”korrekta” ingredienser inhandlas. Men detta va toppen. byZan, bigblue and lindvall 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted June 1, 2021 Share Posted June 1, 2021 Gårdagens rester till lunch. Generellt anser jag ju bättre kött ju lägre temp, den här fick följa med till 55C. Köttet vändes med fördel i het panna vid värmning medans grönsakerna får åka micro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 Favorit i repris... En riktigt trevlig helg till er alla... triomio, Daniel, byZan and 3 others 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted June 5, 2021 Share Posted June 5, 2021 Nidingen, öl, ägg och Kalles Kaviar på Lingongrova. lindome, torbjorn, Daniel and 9 others 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 Gårdagens middag med kött från ”hovleverantören” El Gaucho, nämnde jag att det levererar till argentinska ambassaden? Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 Jag älskar svartpeppar och har börjat mortla den för full kontroll (eller nåja...). Grovt och mycket. Okryddat kött när det läggs på grillen. Färsk timjan. Kryddsmör. Färskisar. Nån brödbit med smör å vitlökspulver fick ligga vid sidan av glöden sista 4 min. Enkelt vitlöksbröd. AlfaGTV 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbjorn Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 Balkonghäng på nationaldagen Fläskkarré från Hemköp den var god den med. Annorlunda vin från Madridtrakten. Köpte 2 flaskor för 2 år sedan och drack den första tämligen omgående och tyckte det smakade mysko. Nu har del legat två år i lagringsskåpet. Eftersom mitt lagringsskåp är proppfullt så har jag plockat ut ett antal pavor som ska konsumeras under sommaren. Hur som helst - vinet smakar fortfarande annorlunda men nu var det riktigt gott. Så kan det gå. Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 1 hour ago, Engelholm Audio said: Jag älskar svartpeppar Vad kör du för sorter? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.