Jump to content

Mat till vardag och fest - recept och tips


byZan

Recommended Posts

Vi har fortsatt testandet med vit sparris. Vi upplever att den efterhand nu på våren blir fortare färdig. Vi kapar 20-30 sek för samma kokningsgrad på sparrisen. vi är nu nere på 10-11 min.  De har ungefär samma tjocklek som tidigare.

 

 

IMG_1460-2.jpg.99ca6c526ab9e2c84bd4490e51f83e9e.jpg

 

Vi har provat med hollandaisesås...

 

IMG_1461-2.jpg.76652f8ae9eb76b907b2455b40e2a2e4.jpg

 

 

och rökt skinka men vi tycker fortfarande det är bäst med olivolja salt och parmesan...

 

 

IMG_1466-2.jpg.a7072e3da3d5b30da09e61e2d0a7f1f8.jpg

 

 

 

och ett  Chablis eller Sancerre.

 

IMG_1521-2.jpg.f5a2c78beac44c0e34f8341693270ea0.jpg

 

 

IMG_1463-2.jpg.8658ca43d79a95c23671af8c213e1529.jpg

 

Man dödar sparrisen om den inte får tala för sig själv.

 

De kan var sjukt goda till båda två, men som sagt god olivolja med lite salt och parmesan är vår favorit. Surdegsbröd också så klart.

 

Chablis flaskan på bilden var lite för mycket ekat för att vara mitt favoritvin till vit sparris. Jag gillar lite mer ståligt rent och friskare mineralitet än detta hade, det skulle passa bättre till en kycklingrätt med tex pesto och pasta. Det var lite för kraftigt till sparrisen. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Efter mer än ett år i solid isolering, kunde gårdagens 22-gradiga värme och sol inte hålla tillbaka känslan att det kommer något gott även efter detta eländiga år.

En promenad utmed vattnet i Stockholm igår ledde till årets första restaurangbesök, naturligtvis utomhus och pandemisäkert men stärkt av första vaccinsprutan naturligtvis och med både munskydd och handskar på och med säkerhetsavstånd. Det var knökfullt på de soligaste ställena, men ett säkert kort är alltid Operabaren som ligger i skugga så här års vid lunchtid. Få gäster, en del inomhus, men uteserveringen gapade i princip tom och med förstärkt infravärme, så tog vi chansen. När jag jobbade i närheten blev det minst ett besök i veckan på Bakfickan, där man endast obokat kunde glida ner kring bardisken och njuta god husmanskost ala Tore Wretman. Traditionen sitter i väggarna och allt är sig likt. Dessutom slipper man att äta i takt med diverse högljudd musik som blivit de moderna näringsställenas plåga. Mat skall intas lugnt och stilla, möjligen till en barpianists mjuka anslag, som när Diana Krall spelade på Sheraton för hundra år sedan.

Menyn på Operabaren är sig lik, alltid med klassiker som silltallrik, köttbullar, biff Rydberg och Wallenbergare. Vi botaniserade dock på förrättsmenyn eftersom vi inte var helt utsvultna. Så det fick bli detta:

 

IMG_2644.jpg.8d6fc6c2e71bb9b6a89efc3d2a57fb33.jpg

 

Också två klassiker, jag råraka med Kalix-löjrom, smetana och hackad rödlök, Calma en toast Skagen, som Tore sägs ha skapat när han jobbade på Waldorf Astoria i NYC. Båda väl tillagade med frasigheten i rårakan som grund för sältan i rommen och syran i smetanan och citronen. Även Skagen välbalanserad med räkornas och rommen sälta mot den något syrligt-söta-feta i majonäsen med dillen på toppen av smakkedjan. Till de rostade frasiga och något smörade bröden.

Jag tror att att Skagen är en av det mest kopierade recepten, men här kommer ett recept som ligger nära originalet.

 

https://www.mitti.se/nyheter/toast-skagen-originalreceptet/lmpdB!339683/

 

Ölen var en vanlig Carlsberg Hof, lite tråkig i jämförelse med Nils Oscar som tyvärr baren slutat med. Om man velat ha en dragnagel så finns dock Stenborgaren kvar, men lite för tidigt för oss denna dag.

Sedan avslutades måltiden med en espresso som inte kommer att gå till historien, kändes mer som automatkaffe, men den tillhörande chokladtryffeln var god med ett litet anslag av chili.

 

Calm

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vad blir'e för mat ?????

 

Har under eftermiddagen besökt en tämligen nyöppnad "facilitet" hemma på byn...

 

Ohlssons_65.JPG

 

Den lilla gatuprataren till vänster om lycktstolpen skvallrar om att här vankas det råvaror av lite ädlare sorter...

 

Ohlssons_58.JPG

 

Råvaror är bra att ha när man ska laga mat och när dessa råkar vara bättre än bra så kan det ju med lite tur t.o.m kunna bli "bäst"... :tongue:

Om nu bara köksmästaren "klarar biffen"... d.v.s jag i det här fallet :NailBiting:

 

 

Ohlssons_60.JPG

 

Ohlssons_61.JPG

 

Ohlssons_64.JPG

 

Ohlssons_63.JPG

 

Riktigt fina lokaler med högt i tak och personalen visade sig vara ovanligt trevliga och påpassliga med att ge receptförslag.

 

Ohlssons_62.JPG

 

Ohlssons_59.JPG

 

Inrättningen i sig finns på Skattsökargränd 12 i Sigtuna.

Kan varmt rekommendera ett besök om ni ändå är i krokarna...

Vill man i samband med besöket ha en hemma-hos-P-pan-Hifi-fika får man dock ha lite framförhållning och höra av sig lite innan :)

Är man väldigt hungrig kan jag låna ut grillen... under förutsättning att ni besökt Ohlsson's innan förstås :winking:

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, P-pan said:

Vad blir'e för mat ?????

 

Har under eftermiddagen besökt en tämligen nyöppnad "facilitet" hemma på byn...

 

Ohlssons_65.JPG

 

Den lilla gatuprataren till vänster om lycktstolpen skvallrar om att här vankas det råvaror av lite ädlare sorter...

 

Ohlssons_58.JPG

 

Råvaror är bra att ha när man ska laga mat och när dessa råkar vara bättre än bra så kan det ju med lite tur t.o.m kunna bli "bäst"... :tongue:

Om nu bara köksmästaren "klarar biffen"... d.v.s jag i det här fallet :NailBiting:

 

 

Ohlssons_60.JPG

 

Ohlssons_61.JPG

 

Ohlssons_64.JPG

 

Ohlssons_63.JPG

 

Riktigt fina lokaler med högt i tak och personalen visade sig vara ovanligt trevliga och påpassliga med att ge receptförslag.

 

Ohlssons_62.JPG

 

Ohlssons_59.JPG

 

Inrättningen i sig finns på Skattsökargränd 12 i Sigtuna.

Kan varmt rekommendera ett besök om ni ändå är i krokarna...

Vill man i samband med besöket ha en hemma-hos-P-pan-Hifi-fika får man dock ha lite framförhållning och höra av sig lite innan :)

Är man väldigt hungrig kan jag låna ut grillen... under förutsättning att ni besökt Ohlsson's innan förstås :winking:

 

 

Vilken lyx att få en mathall till stan. :thumbsup:

Konserverat smör på burk har jag aldrig sett förut :flush:

Vi får hoppas att inte kundunderlaget är för litet för denna luftiga mathall. :sunglasses:

 

Link to comment
Share on other sites

Jag kollade faktiskt lite med personalen om hur det såg ut rent försäljningsmässigt och det verkar gå i rätt riktning.

Butiken är ju som sagt hyffsat nyöppnad så man tar en sak i taget och siktar på att första året kan gå lite knackigt.

En av förra ägarna till Percy's Kött i Norrviken/Sollentuna är visst en av eldsjälarna här.

Som trenden visat sig vara de senaste åren så verkar det dessutom vara närproducerat som gäller ... :thumbsup:

 

Resultatet av kvällens middag gör dessutom att jag antagligen kommer att åka dit igen... och igen, och ... :sunglasses:

 

Med tanke på smöret så var det rätt gott om "Hardcore/special-varor" jag aldrig sett förut.

Kan bli rätt kostsamma besök här är jag rädd :think: ... men antagligen väldigt goda sådana :tongue:

 

 

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Apexorca said:

Vi kapar 20-30 sek för samma kokningsgrad på sparrisen. vi är nu nere på 10-11 min.


Kokar aldrig den längre än så...

Angående hur den skall serveras och vad som skall ackompanjera är det alltid olika, och så skall det vara!

Vi gillar skarpt med parmeggiano och olja, och att dricka chablis eller torr riesling passar förträffligt.

Med hollandaisesås och den klassiska schwarzwald skinkan fungerar ovanstående viner galant men även en rosé kan vara mycket. 
Naturligtvis är det grymt gott med en ”Helles” eller två till det.


Godaste kombon har nog varit med hollandaisesås, amandinepotatis o kallrökt lax.

 

Håller med om att sparrisen skall vara i centrum!

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, P-pan said:

Kan varmt rekommendera ett besök om ni ändå är i krokarna...

Saluhallarna är väl det enda storstan kan konkurrera med... :unsure:

 

Vi lösgör bojorna nästa vecka och gör en 4-dagars utflykt till Stockholm och försöker fylla på lager av bl a tryffel och ädel olivolja. Kylboxen med 12-volts uttag är det viktigaste resetillbehöret. Jag har också fått en adress till det koreanska köket sim vi skall testa. (Ai Ramen på Erstagatan 22, Södermalm). Jag tror aldrig jag har provat det koreanska köket. Om jag trots allt har det så var jag inte medveten om att det var koreanskt.

 

Tips på bra saluhallar mottages med stor tacksamhet. 

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Bebop said:

Tips på bra saluhallar mottages med stor tacksamhet. 

 

 

Det blir väl de vanliga som Hötorgshallen på Sergelgatan, Östermalms salutorg - Östermalmstorg och så finns ju Södermalms Salutorg på Medborgarplatsen.

Om ni letar fint kött skulle jag föreslå AG Kötthandel - S.t Eriksgatan 54 och Taylor & Jones - Hantverkargatan 12.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, P-pan said:

Om ni letar fint kött skulle jag föreslå AG Kötthandel

Tack @P-pan. Bra kött har vi även här på landet. Mer intressant är fisk, men det är ju så klart inte Stockholms fördel. Det får vi spara till besök i Sveriges matmecka på västkusten. Men jag vet att det finns bra butiker i Stockholm för tillbehören. Hötorgshallen besökte vi förra gången vi var i Stockholm men vi blev inte så imponerade. Jag tror det var Östermalmshallen som vi tipsade im även då men den var stängd för ombyggnad eller något sådant. Det borde väl finnas något intressant i Tensta/Rinkeby? De intressantaste matbutikerna på hemmaplan tycker jag drivs av nya svenskar med spännande kryddor och råvaror. Det borde ju finnas även i Stockholm på motsvarande sätt som Möllevången i Malmö?

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Bebop said:

... spännande kryddor och råvaror. Det borde ju finnas även i Stockholm på motsvarande sätt som Möllevången i Malmö?

 

Då får ni eventuellt ta en sväng ut till mina marker då :smile:...

 

Maharaja Supermarket - nyöppnad den också men jag har inte hunnit med något besök än.

Hittar tyvärr ingen hemsida men jag har hört att det ska vara en riktigt ordentlig "smältdegel" sett till utbudet.

 

Kanske @Daniel eller @figge har koll på förorterna närmare storstan ?

 

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Bebop said:

Saluhallarna är väl det enda storstan kan konkurrera med... :unsure:

 

Vi lösgör bojorna nästa vecka och gör en 4-dagars utflykt till Stockholm och försöker fylla på lager av bla tryffel och ädel olivolja. Kylboxen med 12-volts uttag är det viktigaste resetillbehöret. Jag har också fått en adress till det koreanska köket sim vi skall testa. (Ai Ramen på Erstagatan 22, Södermalm). Jag tror aldrig jag har provat det koreanska köket. Om jag trots allt har det så var jag inte medveten om att det var koreanskt.

 

Tips på bra saluhallar mottages med stor tacksamhet. 

Kan rekommendera Olja och Oliv rakt över gatan, mycket kunnig personal och bra utbud av italienska delikatesser.

Olja Oliv

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Muffin said:

Vilken lyx att få en mathall till stan. :thumbsup:

Konserverat smör på burk har jag aldrig sett förut :flush:

Vi får hoppas att inte kundunderlaget är för litet för denna luftiga mathall. :sunglasses:

 

Smöret är klarifierat eller skirat som det heter. Man avlägsnar proteiner. Smöret håller längre och klarar högre temperaturer. Mycket bra till stekning mao. 

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, P-pan said:

 

Då får ni eventuellt ta en sväng ut till mina marker då :smile:...

 

Maharaja Supermarket - nyöppnad den också men jag har inte hunnit med något besök än.

Hittar tyvärr ingen hemsida men jag har hört att det ska vara en riktigt ordentlig "smältdegel" sett till utbudet.

 

Kanske @Daniel eller @figge har koll på förorterna närmare storstan ?

 

Jag handlar ofta mina grönsaker på torg. Både brommaplan och Vällingby. Men min favoritbutik är Garpes livsmedel vid Nockeby bron. Som en liten lanthandel från förr med fantastiska produkter. Åsas fisk mittemot Dennis kött i Spånga är mycket bra. Det ända stället sthlm där man kan köpa rimliga havskräftor. Göteborgarna äter ju allt själva. 😀 Precis som Italienarna aldrig exporterar sina jungfrutårar. - de droppar olivolja som kommer av att bara lägga på stenen, innan man börjar pressa oljan. Annars finns det rätt mycket välpaketerat trams i sthlm som i resten av världen. Kött köper jag oftast på Citygross i bromma. De har ofta otroligt bra kvalitet. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Bebop said:

Tack @P-pan. Bra kött har vi även här på landet. Mer intressant är fisk, men det är ju så klart inte Stockholms fördel. Det får vi spara till besök i Sveriges matmecka på västkusten. Men jag vet att det finns bra butiker i Stockholm för tillbehören. Hötorgshallen besökte vi förra gången vi var i Stockholm men vi blev inte så imponerade. Jag tror det var Östermalmshallen som vi tipsade im även då men den var stängd för ombyggnad eller något sådant. Det borde väl finnas något intressant i Tensta/Rinkeby? De intressantaste matbutikerna på hemmaplan tycker jag drivs av nya svenskar med spännande kryddor och råvaror. Det borde ju finnas även i Stockholm på motsvarande sätt som Möllevången i Malmö?

Vill du ha influenser från hela världen så är Matvärlden i Veddesta kul, inget fancy. En vardagsbutik men med annorlunda och kul mat. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Bebop said:

Saluhallarna är väl det enda storstan kan konkurrera med... :unsure:

 

Vi lösgör bojorna nästa vecka och gör en 4-dagars utflykt till Stockholm och försöker fylla på lager av bl a tryffel och ädel olivolja. Kylboxen med 12-volts uttag är det viktigaste resetillbehöret. Jag har också fått en adress till det koreanska köket sim vi skall testa. (Ai Ramen på Erstagatan 22, Södermalm). Jag tror aldrig jag har provat det koreanska köket. Om jag trots allt har det så var jag inte medveten om att det var koreanskt.

 

Tips på bra saluhallar mottages med stor tacksamhet. 

Ai Ramen har Stockholms bästa ramen tycker jag. Men jag har bara varit på den på Gamla brogatan. Mycket bra. De har även vinyl i baren. 😀

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Bebop said:

Saluhallarna är väl det enda storstan kan konkurrera med... :unsure:

 

Vi lösgör bojorna nästa vecka och gör en 4-dagars utflykt till Stockholm och försöker fylla på lager av bl a tryffel och ädel olivolja. Kylboxen med 12-volts uttag är det viktigaste resetillbehöret. Jag har också fått en adress till det koreanska köket sim vi skall testa. (Ai Ramen på Erstagatan 22, Södermalm). Jag tror aldrig jag har provat det koreanska köket. Om jag trots allt har det så var jag inte medveten om att det var koreanskt.

 

Tips på bra saluhallar mottages med stor tacksamhet. 

Hötorgshallen gillar jag bättre än den återöppnade Östermalmshallen, även om utskänkningsställena är bättre i den senare och väl värd ett besök, som ett exempel på vad man får för pengarna när man renoverar för 1,3 miljarder. Grönsaksskojarna på Hötorget säljer alltid grönsaker till halva priset av dubbla priset, dvs normalpris. Men här gäller det att pruta ordentligt likt vilken bazar som helst, så det går att förhandla ner priset. 

 När det gäller ramen som är riktigt bra, så finns ett litet hål i väggen på Vasastanssidan av St:Eriksgatan nära skivbutikerna runt St:Eriksplan. I närheten ligger också Andra Jazz på Rödabergsgatan som är väl värt ett besök. Tvärgata till Torsgatan, strax före Sthlms nya landmärken i form av två bostadshöghus. http://www.andrajazz.se/

Kanske en lunch på Tennstopet eller Wasahof som ligger i närheten av Vasaparken. Wasahof har en stor egen import av ostron. Väl värt ett besök även kvällstid.

När det gäller kryddor kan jag rekommendera Sthlms äldsta kryddhandel Essensfabriken på Wallingatan en tvärgata till Drottninggatan strax innan backen vid Tegnerlunden. https://www.essencefabriken.se/

I övrigt ha det så trevligt i Stockholm, synd att vi inte kunde träffas pga pandemin, men hoppas det går flera tåg hit.

 

Calm

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Bebop said:

Saluhallarna är väl det enda storstan kan konkurrera med... :unsure:

Nä, nä! Vi har Tunnelbana, fler biografer…….

Det var sådant jag fick berätta om för norrlänningarna när jag gjorde lumpen i Boden, och när jag sa att jag inte visste hur många biografer eller tunnelbanestationer det fanns så tyckte de att jag var en kaxig ”asfaltsneger”, jo de kallade oss så på den tiden. Men det som oftast gjorde att vi Stockholmare blev kallade än det ena än det andra var när man sa att man inte kände Hasse Andersson, Annika Svensson eller någon annan i deras bekantskapskrets?! Men jag tror de var lite imponerade av oss lika väl som vi var imponerade av dem i olika former, men ingen ville väl erkänna att vare sig ditt eller datt? Jag fick fantastiskt fina bekantskaper och fick lära mig om flugfiske, snöskotrar etc. Vi lärde av varandra vilket var givande, iaf för mig!

 

Ovan är nog de flesta bra inköpsställena uppräknade som ligger i stan men tror att de som ligger i förorterna är väl så bra och det är oftast där jag handlar själv.

Fiskbilen, svindyrt men bra varor som nu ligger i frysen och avvaktar på att sommaren ska komma och få hamna på grillen när våra nära och kära kan komma för en ”brakmiddag”.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, byZan said:

Nä, nä! Vi har Tunnelbana, fler biografer…….

:grin:

 

Jodå, Stockholm har mycket att erbjuda, nästan i klass med Köpenhamn. :lying: Tunnelbanan är suverän men bio är inget jag bryr mig om. Jag bodde i Stockholm ett par år på 70-talet (Bromsten) och har fina minnen från den tiden. Dock inte från centrala delarna som då var förvandlad till en gigantisk byggplats (mer eller mindre). Det var en tid när visan stod högt i kurs och det självklara valet att spendera helgen var att gå på visklubb och höra de stora mästarna sjunga och berätta. Och passade inte det fanns ju alltid Sumpan och Lorry. För mig är Stockholm en av de vackraste huvudstäderna.

Link to comment
Share on other sites

Om ni blir hungriga under er matsafari  rekommenderas ett besök hos Günthers på Karlbergsvägen 66 och du kanske kan smita in hos Mirre på Veteranhifi på 62:an.

Finns en del trevliga skivbutiker i området också, kolla med Calm.

Obs kan vara lång kö runt vanliga lunchen.

Kan rekommendera Thüringer med senap, örtolja och surkål.

Link to comment
Share on other sites

En liten ostbutik som är värd ett besök är Gamla Amsterdam - Hornsgatan 39 A.
Som namnet antyder så är inriktningen Holländska  ostar.
https://www.gamla-amsterdam.se/assortment.php

 

Wijnjas Grosshandel, Bergsgatan 24,  är raka motsatsen till Gamla Amsterdam, här finns ett otroligt utbud, ska visst vara Stockholms mest välsorterade ostbutik. https://www.wijnjasgrosshandel.se/17/7/vara-ostar/

 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, figge said:

Om ni blir hungriga under er marsafari rekommenderas ett besök hos Günthers på Karlbergsvägen 66 och du kanske kan smita in hos Mirre på Veteranhifi på 62:an.

Finns en del trevliga skivbutiker i området också, kolla med Calm.

Obs kan vara lång kö runt vanliga lunchen.

Kan rekommendera Thüringer med senap, örtolja och surkål.

Ja den korvkiosken är ett obligatorium efter ett besök hos Mirre på Veteran-Hifi. 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Günters_korv

 

Mirre tillhör en av Sveriges största auktoritet på ämnet vinylspelare som jag gärna konsulterar om det skulle köra ihop sig på den fronten. Besitter en djup kunskap och nätverk och kan fixa alla speciallösningar med sina gamla hifi-kompisar som gärna kamperar bakom i verkstaden. Butiken ser inte mycket ut för världen men allt kan beställas efter tycke och smak. http://www.veteranhifi.se/

 

När det gäller vinylbutiker räcker nog mitt tidigare tips med Andra Jazz. http://www.andrajazz.se/ Resten har nog @Bebopredan i sitt diskotek.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, calm said:

I närheten ligger också Andra Jazz på Rödabergsgatan som är väl värt ett besök.

Vi kommer undvika trånga butiker typ dåligt ventilerade skivkällare. Samma sak med restauranger och butiker. Känns det för trångt går vi inte in.

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, figge said:

Kan rekommendera Thüringer med senap, örtolja och surkål.

Oräkneliga sådana har slunkit ner och kan varmt rekommenderas:thumbsup:

9 minutes ago, calm said:

Mirre tillhör en av Sveriges största auktoritet på ämnet vinylspelare som jag gärna konsulterar om det skulle köra ihop sig på den fronten. Besitter en djup kunskap och nätverk och kan fixa alla speciallösningar med sina gamla hifi-kompisar som gärna kamperar bakom i verkstaden.

Där har man tillbringat ”några” timmar genom åren tillsammans med andra ”nördar”, men bäst är när man få ha Mirre för sig själv, litar på hans råd och tips:app:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, figge said:

Om ni blir hungriga under er matsafari  rekommenderas ett besök hos Günthers på Karlbergsvägen 66 och du kanske kan smita in hos Mirre på Veteranhifi på 62:an.

Finns en del trevliga skivbutiker i området också, kolla med Calm.

Obs kan vara lång kö runt vanliga lunchen.

Kan rekommendera Thüringer med senap, örtolja och surkål.

Ett litet minne från den tiden jag bodde i Vasastan (80/90-talet). Jag gick ofta till Günthers och åt, på den tiden levde Günther och en gång så ville kvinnan före mig i kön ha ketchup på sin korv trots Günthers avrådan, men hon fick sin ketchup. När hon kommit utan hörhåll så var Günthers kommentar - "hon borde egentligen inte få handla här".   

Link to comment
Share on other sites

Väl värt är att läsa beskrivningen av respektive korvsort, speciellt vegankorven.

Nackdelen med Gunter själv var väl att det inte gick speciellt raskt, nu går det mycket fortare med tanke på att flera kan beställa samtidigt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...