Apexorca Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 1 minute ago, byZan said: Igår ärtsoppa och idag pannkakor, orkar numera inte ens en tvärätters middag??? Men blir hungrig när man går in i denna tråd /byZan Vad äter du i morgon torsdag om du redan ätit ärtsoppan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted March 10, 2021 Author Share Posted March 10, 2021 1 minute ago, Apexorca said: Vad äter du i morgon torsdag om du redan ätit ärtsoppan? Rester /byZan Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted March 10, 2021 Author Share Posted March 10, 2021 I morgon blir det pannbiff med stekt potatis och lök toppat med ett stekt ägg och dricker en alkoholfri öl till detta, mums! Nu blev jag hungrig igen! /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
triomio Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 24 minutes ago, byZan said: Men blir hungrig när man går in i denna tråd Jag blev sugen på att åka båt och skåla i Champagne bigblue and Apexorca 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Rätt dag och rätt soppa. Apexorca, triomio, lindome and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
triomio Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 5 minutes ago, figge said: Rätt dag och rätt soppa. Jag tycker att ärtsoppan smakar bättre om man har lite dill i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Pannkakor på väg. triomio, Lasse and Apexorca 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
triomio Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 1 minute ago, figge said: Pannkakor på väg. Jag rekommenderar inte att ha dill på pannkakorna, dock. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted March 11, 2021 Author Share Posted March 11, 2021 5 minutes ago, figge said: Pannkakor på väg. Aldrig hört att det finns pannkakor på väg Ärtsoppa och därtill en hård macka med ost är en höjdare /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 11 minutes ago, byZan said: Aldrig hört att det finns pannkakor på väg Ärtsoppa och därtill en hård macka med ost är en höjdare /byZan Samma som med lekande barn på väg. Det finns ju en vägskylt för det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 22 hours ago, triomio said: Jag rekommenderar inte att ha dill på pannkakorna, dock. Möjligen med räkstuvning med dill. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 12, 2021 Share Posted March 12, 2021 Tonfisk med haricot vertes, ostronskivling. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 13, 2021 Share Posted March 13, 2021 Kvällens godbitar från Dalsjöfors.🇸🇪 bigblue, Engelholm Audio and Terminator 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigblue Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 Helgen avrundades med en simpel pasta med chili- och vitlöksmarinerad scampi. Toppas med koriander och serveras med mango-salsa och en klick aioli. Apexorca and MatsT 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 Pizzadeg har visat sig vara en vetenskap. Jag har en bra bit kvar till perfektion...men påvägen blir det ändå inte dåligt. Och råkar det bli över...så funkar det att baka ut och köra på tex grillen på indirekt halva tiden, svag under-värme andra halvan. 2:1 mjöl å (kallt) vatten. Packa inte dl-måttet. Olja. Salt. Jag kör torrjäst mycket beroende på bekvämligheten. Till 2 dl mjöl går det 1/5-del av en torrjästpåse. Ikeas klämma håller jästen till nästa gång. Jäsning ska inte underskattas. Olja in degen och fega inte på 10-15 timmar. Och man kan fortsätta i kylen. Väl på grill eller ugn är det ca 7-10 min. Enkelt med olivolja och torkad vitlök. Mer fancy med smör och pressat vitlök. Skulle haft persilja också... Gott till: allt. Metal, Terminator, bigblue and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 10 hours ago, bigblue said: Helgen avrundades med en simpel pasta med chili- och vitlöksmarinerad scampi. Toppas med koriander och serveras med mango-salsa och en klick aioli. Vatten till? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 9 hours ago, Engelholm Audio said: Pizzadeg har visat sig vara en vetenskap. Jag har en bra bit kvar till perfektion...men påvägen blir det ändå inte dåligt. Och råkar det bli över...så funkar det att baka ut och köra på tex grillen på indirekt halva tiden, svag under-värme andra halvan. 2:1 mjöl å (kallt) vatten. Packa inte dl-måttet. Olja. Salt. Jag kör torrjäst mycket beroende på bekvämligheten. Till 2 dl mjöl går det 1/5-del av en torrjästpåse. Ikeas klämma håller jästen till nästa gång. Jäsning ska inte underskattas. Olja in degen och fega inte på 10-15 timmar. Och man kan fortsätta i kylen. Väl på grill eller ugn är det ca 7-10 min. Enkelt med olivolja och torkad vitlök. Mer fancy med smör och pressat vitlök. Skulle haft persilja också... Gott till: allt. Det blev jag sugen på att testa. Engelholm Audio 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engelholm Audio Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 11 hours ago, bigblue said: Helgen avrundades med en simpel pasta med chili- och vitlöksmarinerad scampi. Toppas med koriander och serveras med mango-salsa och en klick aioli. Koriander är bra grejer som gärna gifter sig med bubbel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Äggmuffins med chorizo och broccoli. Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatsT Posted March 18, 2021 Share Posted March 18, 2021 Torsdag idag och ingen ärtsoppa. Det blev potatis och purjolökssoppa och det är en av mina absoluta favoriter också. Jag fräste grovhackad purjolök, lite chili flakes och gul lök i smör och rapsolja och tillsatte potatis i skivor och hönsbuljongtärningar. Det fick fräsa runt en kort stund och sedan hällde jag på vatten och salt. Det kokade tills potatisen var ordentligt sönderkokad (mjölig potatis) och då vispade jag sönder resten med en ballongvisp att det blev en fin konsistens med lite småbitar kvar. Smaksatte sedan med salt, vitpeppar och en aning socker. Sist ska persilja tillsättas, gärna rikligt. Jag blev nöjd! Efterrätten blev som ofta på torsdagar. Pannkaka och idag med hemkokt drottningsylt. Lasse, Muffin, byZan and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 Gårdagens fest, får tyvärr inte pris för bästa uppläggning.😎 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted March 21, 2021 Author Share Posted March 21, 2021 Var du så hungrig att du åt direkt ur stekpannan? /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 21, 2021 Share Posted March 21, 2021 10 hours ago, byZan said: Var du så hungrig att du åt direkt ur stekpannan? /byZan Efter en hård dag i backen, så är inget omöjligt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Eftersom det inte blir något Mallis i år heller, får jag skapa lite egen stämning från ön med en almondo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muffin Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 2 hours ago, figge said: Eftersom det inte blir något Mallis i år heller, får jag skapa lite egen stämning från ön med en almondo. Ser gott ut Namnet Almondo verkar betyda att det är mandlar i kakan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 8 minutes ago, Muffin said: Ser gott ut Namnet Almondo verkar betyda att det är mandlar i kakan. Recept. Muffin and byZan 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatsT Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Kanske någon som missade högtidsdagen igår? Våffeldagen! Smakade fint och eftersom jag inte gör våfflor så ofta fick jag konsultera en kokbok. Där hittade jag ett recept som jag tycker är det bästa jag provat hittills. Terminator and calm 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 När man saknar München kokar man sparris! Här med knaperstekt rökt sidfläsk, grapefrukt, hollandaise med ett stänk grapefruktsaft. Dryck blev en bubblande riesling från Von Buhl. lindome, Apexorca, bigblue and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindome Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Hifi är nästan sekundärt i München om det infaller i sparris säsong Här blir det vit sparris med rökt Bayonneskinka och tryffel/bacon hollandaise i helgen. Till det en frisk Riesling Daniel and Govinda 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Vit Sparris är en favorit. Förra våren satte jag och frugan personligt rekord i vit sparris. Vi åt det nästan varje helg. Provade olika rätter, olika viner till och studerade hur länger de tjocka vita sparrisarna skall koka för att de skall smaka bäst, som vi tycker. Det blev lite längre än vad många rekommenderar. Man skall kunna äta dem utan att ha helprotesen insatt i munnen. Skall smälta mellan tunga och gom som smör. Inte vara trådig. Men smaken är olika. Så här såg det ofta ut. Ofta 2 olika vita viner för att kunna se vad vi gillade bäst. Vinet från Loire ovan är fantastiskt till. Vår favorit är ganska enkel. Bra olivolja, bra surdegsbröd, parmesan och peppar och ev lite salt extra. Andra klassiska rätter med vit sparris är inte dumt heller men vi ville liksom öka sparrisens egen potential och det tycker vi det gör på detta vis. Inte sällan blev det mycket sparris... Ser fram mot en liknande vår med sparris. figge, Daniel, bigblue and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.