figge Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Ragu allla bolognese MatsT 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 2 hours ago, figge said: Ragu allla bolognese Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 11, 2021 Share Posted February 11, 2021 Dubbelpost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 För att fira dagens VM 🥇 JWE 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted February 12, 2021 Author Share Posted February 12, 2021 Det kan bli något gott utav denna där /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 1 hour ago, byZan said: Det kan bli något gott utav denna där /byZan Lika bra att dra receptet. Sjötunga på Stallets vis calm, byZan and Bebop 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Blev bjuden på middag lagad av frun igår. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Fick efterrätt också. AlfaGTV and byZan 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Vad är enklare en fredagkväll än att äta hämtmat. Lite fusk kan en del tycka men själv är jag inte tillräckligt skicklig på att få exakt konsistens på riset så att det formar sig som man önskar. Åtminstone så är bestick och skålar direktimport från Japan, inköpta på Tokyos "köksgata". En upplevelse i sig med en hel lång gata bara med butiker med diverse köksattiraljer från vassa knivar till fuskmaträtter i plast som visas i varje sushi-haks fönster. Sushin här hämtad från favorit-stället ESA vid St:Eriksplan i Sthlm. I glaset en väl kyld Chardonne. Calm byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Utflykt med familjen. Chorizo i bröd med senap och rostad lök! MatsT, figge, Lasse and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 Innan grillningen. Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 14, 2021 Share Posted February 14, 2021 On 2021-02-10 at 22:19, figge said: Tokgott, som polarna skulle ha sagt. Värt den tid det tog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 Idag får det bli lite nyttigare matlagning. Ugnsrostad müsli Lasse 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted February 16, 2021 Author Share Posted February 16, 2021 On 2021-02-03 at 17:18, JWE said: Palt! @JWE, jag blev så sugen på palt så jag gjorde en smet på 1kg potatis idag, det blev 4st som åkte ner i magan och ja, jag fick paltkoma men glad att det blev lika gott som jag minns mormors palt. I morgon till lunch blir det till att steka de som blev kvar, mums! /byZan JWE and MatsT 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 20 minutes ago, byZan said: I morgon till lunch blir det till att steka de som blev kvar, mums! Imponerande att en Stockholmare gör palt! Att steka den dagen efter är nog bättre Idag blev det plättar! (För oss norr om Umeå, pannkakor för er andra.) Lövtunna, vad annars? byZan and Lasse 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 Två klassiker på G idag, putanesca och minestrone. Apexorca and Daniel 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 Finfisk från Norge, på svenskt sätt. Daniel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 1 hour ago, figge said: Finfisk från Norge, på svenskt sätt. Jag tycker det var en ful fisk. Men är det inte det som är de fina med fisk? AlfaGTV 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 1 hour ago, figge said: Finfisk från Norge, på svenskt sätt. Den ser död ut! Hur kommer den att anrättas? Som den är med lite smält smör och kanske lite pepparrot eller vad? Calm figge 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 Tyvärr lite mesig pepparrot, inget fres i nesan.😂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 40 minutes ago, calm said: Den ser död ut! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 5 minutes ago, JWE said: Äter ni björn ikväll? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 2 hours ago, figge said: Finfisk från Norge, på svenskt sätt. Piggvar finns det mycket av där jag bor. Allt skickas till Stockholm där det är stor efterfrågan. Av någon anledning anses den som skräpfisk i många Blekingars ögon. Jag tycker det är en delikatess filéad och ugnsbakad med en kryddig vitvinssås. byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted February 20, 2021 Share Posted February 20, 2021 Lättjans följder! Fredagsmys utan alltför tidskrävande eller avancerad matlagning. Men ändå smakmässigt helt ok. Råbiff; grovmalet innanlår från restaurang AG:s kötthandel, en slakteributik som är som ett museum fyllt med montrar med välhängt kött. https://www.agkotthandel.se/steriksgatan/ Tillbehör Dijonsenap, kapris, finhackad lök, rödbetor och en äggula på topp. Flingsalt och grovmalen svartpeppar. Blanda ihop. Färdigt för gomen att smaka av med ett glas Côte de Rhone. Enklare kan det knappast bli! Calm figge, Apexorca and byZan 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 20, 2021 Share Posted February 20, 2021 12 hours ago, Bebop said: Piggvar finns det mycket av där jag bor. Allt skickas till Stockholm där det är stor efterfrågan. Av någon anledning anses den som skräpfisk i många Blekingars ögon. Jag tycker det är en delikatess filéad och ugnsbakad med en kryddig vitvinssås. Tydligen bäst på västkusten men tackar inte nej till den även om den kommer från ostkusten, riktigt läcker med brynt smör och pepparrot. calm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 20, 2021 Share Posted February 20, 2021 Fisk två dagar på raken. Röding med sellerimos, vitvinssås och gurksallad. byZan and Bebop 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 Gårdagens middag i all enkelhet med ett recept från TV4 Nyhetsmorgon med bl.a. kocken Håkan Thörnström. Skreitorsk lagad på enklast möjliga sätt. Lättrimmad Skreitorsk skuren i små kuber, med äpple, lök, vitlök, rättika och oliver (skulle egentligen vara svarta, men man tager.....). Varm vingrätt av äppelcidervinäger, honung, citronsaft, dill och olivolja. Salt och peppar. Skulle varit Briochebröd, men fick bli en rostad macka med Philadelphiaost. I sin enkelhet tillagad på några få minuter och riktigt gott! Ett glas Petit Chardonnay till. Calm byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted February 26, 2021 Share Posted February 26, 2021 Lunch i vårsolen.🌞 Lasse and JWE 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 Vad gör man när det inte blir någon mässa i Stockholm i år och än mindre någon mässmiddag med audiobuddies? Man får väl försöka själv så gott det går. Man får naturligtvis servera vinkokta musslor alá Belgobar. Serveras här med baquette med lite färskost med tomat och basilika samt en väl kyld chardonnay. Sedan serveras naturligtvis musik till, i form av en dämpad triojazz av bästa slag. Calm byZan and Daniel 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted February 27, 2021 Author Share Posted February 27, 2021 9 minutes ago, calm said: Vad gör man när det inte blir någon mässa i Stockholm i år och än mindre någon mässmiddag Du/ni som bor innanför tullarna kan få hem Moules från vårt mässhak (Belgobar) förl en skälig utkörningskostnad av 89kr, detta är tips från tidigare middagsfixaren. /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.