figge Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Tänkte inleda med en Sidecar så att man kommer i form samt snart glömmer det både lyckade och bedrövliga 2020. Sidecar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Toast skagen till förrätt. Huvudrätt blir en fint marmorerad ryggbiff med hasselbacks på ratte och egenvevad bea. Till efterrätt chockladfondant med jordgubbskompott och vaniljglass. Ville egentligen ha flapsteak men var slut hos slaktarn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 17 minutes ago, JWE said: Toast skagen till förrätt. Huvudrätt blir en fint marmorerad ryggbiff med hasselbacks på ratte och egenvevad bea. Till efterrätt chockladfondant med jordgubbskompott och vaniljglass. Ville egentligen ha flapsteak men var slut hos slaktarn. Hur många raketer ska jag ta med mig ? Bubblet ligger redan på kylning så den behöver du inte heller bekymra dig om JWE 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 17 minutes ago, P-pan said: Hur många raketer ska jag ta med mig ? Bubblet ligger redan på kylning så den behöver du inte heller bekymra dig om Du behöver inte ta med dig några, kommunen skjuter upp sina från andra sidan älven. Ta med dig snickarbältet också så kan du hjälpa till att bygga färdigt min tvättstuga och bastu, lyssningsrum står näst på listan! P-pan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Hur fasen kan en tvättstuga och bastu vara viktigare än ett lyssningsrum byZan, JWE, figge and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 29 minutes ago, P-pan said: Hur fasen kan en tvättstuga och bastu vara viktigare än ett lyssningsrum Inte jag som har svaret på den frågan! byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Tilltugg till skumpan. NV Champagne Frédéric Savart l’Ouverture Premier Cru Brut Ostron med chevicetopp Små räkbakelser Blimkålskräm med parmesanostflarn Huvudrätten Inferi eller Titari från Brunelli Chuleton, potatiskaka, portvinssås och citrongrönsaker(gulbeta, morötter, brysselkål). Efterrätt Salt kolapanacotta med karamelliserade päron, spritsad gräddtopp och hallon. Lasse, bigblue and Apexorca 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatsT Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Nyårslunch brukar vara ett begränsat julbord (det som finns kvar) här och det började med en silltallrik som inte hann komma med på bild. Sedan följde Janssons Frestelse kompletterad med lite rensad hel ansjovis. Janssons Frestelse måste vara en av de finaste rätterna som kommit till i Sverige, det är en riktigt läcker anrättning! Till maten serverades även vin (brännvin). Avslutning med "jultallrik". Potatis, julkorv, senap, älgköttbullar, grönkål (halländsk långkål), skinka, rödbetssallad och den obligatoriska julskinkan plus lite doppebröd. figge, YYZ, Lasse and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigblue Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 6 hours ago, figge said: Tilltugg till skumpan. NV Champagne Frédéric Savart l’Ouverture Premier Cru Brut Ostron med chevicetopp Små räkbakelser Blimkålskräm med parmesanostflarn Huvudrätten Inferi eller Titari från Brunelli Chuleton, potatiskaka, portvinssås och citrongrönsaker(gulbeta, morötter, brysselkål). Efterrätt Salt kolapanacotta med karamelliserade päron, spritsad gräddtopp och hallon. Utmärkt val av rödvin!! Har varit på gården Azienda Agricola Brunelli för att inhandla just ovanstående flaskor. Träffade sonen Alberto som tillsammans med mamma och pappa håller i produktionen av dessa högklassiga drycker. Om du dessutom kommit över deras Recioto är det bara att gratulera till en fantastiskt dessertvin. Gott nytt förresten... figge and Apexorca 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Toast skagen med kalixlöjrom. Neil Young - Harvest Moon står för musiken. Nu promenad med hunden innan alla raketer sen förbereda huvudrätt, frågan är om man ids slita fram grillen. bigblue, YYZ, figge and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
octavia rs Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Förrätten avklarad. Räksoppa med handskalade räkor, smaksatt med Champagne, örtemulsion och friterad dill. bigblue, YYZ and Apexorca 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted December 31, 2020 Author Share Posted December 31, 2020 Förrätt nu! figge 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigblue Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 När Oxfilet, smör, vitlök och timjan samsas i en de Buyer-panna finns goda förutsättningar för ett gott slut på året. byZan, JWE and Apexorca 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted December 31, 2020 Author Share Posted December 31, 2020 En halväten hummer, glömde att ta kort😉 JWE, figge and bigblue 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted December 31, 2020 Author Share Posted December 31, 2020 Nu efterrätt med mer skumpa figge and bigblue 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Bean fick godkänt! Årets näst bästa bedrift. YYZ, Apexorca, Terminator and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Va tidiga är vi är på förrätten. byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Snart huvudrätten. byZan, Apexorca, lindome and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 2 hours ago, byZan said: Förrätt nu! Pilgrimsmussla är något jag går i gång på lite extra. Gött. byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted December 31, 2020 Author Share Posted December 31, 2020 1 hour ago, figge said: Snart huvudrätten. Hur många är ni som ska äta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted December 31, 2020 Author Share Posted December 31, 2020 2 hours ago, figge said: Va tidiga är vi är på förrätten. Det är middag inte supé JWE 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 2 hours ago, figge said: Va tidiga är vi är på förrätten. @byZan är ju pensionär nu så var väl läggdags för en stund sen? figge 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 58 minutes ago, byZan said: Hur många är ni som ska äta? 6 vuxna och en tonåring. En riktigt”kötttjuv”. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted December 31, 2020 Share Posted December 31, 2020 Snart dags för efterrätt YYZ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted December 31, 2020 Author Share Posted December 31, 2020 1 hour ago, JWE said: @byZan är ju pensionär nu så var väl läggdags för en stund sen? Nu väckte du mig, lika bra att ta frukost! JWE and figge 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 1 hour ago, byZan said: Nu väckte du mig, lika bra att ta frukost! Redan innan 12 slaget.🕰 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 Lite sent i slingan men här kommer nyårsmenyn från igår. Lite fördrink: En uppsättning blinis med smetana och löjrom med hackad rödlök. Obs! Pinnarna endast för dekoration, ej för omrörning som är en styggelse för god champagne IMO. Förrätt: En halv ynka hummer för att inte blockera magen alltför tungt. Hemlagad hovmästarssås. Toast. Varmrätt: Klassisk tournedos med hemgjord fransk potatisgratäng med ost och vitlök. Rödvinsås och haricotverts. Efterrätt: Citrontårta. Puuh! Sedan var man rejält mätt kan jag berätta. Skogshuggarmat ala carté. Calm MatsT, byZan, YYZ and 4 others 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 Snygga uppläggningar och dukningar. calm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 On 2020-12-31 at 23:40, figge said: Snart dags för efterrätt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 Nyår blev inte som vanligt. Lunch i regnet med några vänner däribland @bigblue, som hade med hummersoppa och löjromspizza, sedan skulle jag och frugan bjuda på omelette med italiensk lufttarkad skinka, västerbottenost, paprika. Allt passar till skumpa. Vi orkade inte med Omeletten efter @bigblue's goda grejer och ungefär då kom regnet. Kändes lite som en ovanligt kylslagen midsommarafton men lika blöt och julmusik och nyårsmusik i stället för små grodorna. Ja, kanske inte så lik ändå... Nyår på Västkusten. Här är maten och drycken . Började med en favorit av alla NV Champagner från Systemet. Den har extra mycket reservvin från tidigare årgångar vilket gör vinet kraftfullt, mognare i stilen och mer komplext och det är så de bästa gör sina NV. Det lir det lite mer resurskrävande att framställa och det betalar sig i bättre smak. Det liknar en Bollinger NV Special Cuveé som de flesta känner till, men denna är större på alla håll och kanter. Charles Heidsieck är en Krug i miniatyr. Extremt hög kvalitet på allt de gör och alltid gott. Just denna flaska har lagrats väl i 5 år efter lansering så den har fåt en mörkare färgton och smaken är större, mjukare, mer komplex och mäktigare. När denna NV är helt nysläppt finns en lite kärvhet som är borta nu. De bästa NV Champagnerna, som Charles Heidsieck, tillhör tål lång lagring. I vanliga fall är kanske 3 år optimalt. Men denna skulle jag tro utvecklas och klarar 10 år. Mumsfilibabba. Till hummersoppan blev det en Pol Roger Vintage 2008. Jag har druckit den några gånger tidigare men nu har detta grymma och friska år börjat ge sig till känna i denna flaska, liksom hos många andra hus. Just denna modell från Pol Roger är särdeles bra till hummersoppa. Vi har testat det innan med tidigare årgångar. Denna flaska visar tydlig vad årgång 2008 går för och de flesta Champagner från detta år har bara börjat bli bättre och bättre nu. Så man får spara dessa lite även om det börjar bli riktigt bra nu. Man lockas att korka upp i förtid men man bör nog vänta lite till så man får smaka vad de verkligen har att ge. Hummersoppa från termos i koppar var smart och en hummerstjärt i detta också. Det var magiskt med skumpan. Mättar bra faktiskt. Som sagt, ingen orkade Omelette eftersom alla hade planer för den coronasäkrade familjemiddag på kvällen. INOMHUS! Gratinerad hummer, med bla vitlök och vi kan fortfarande skörda egen persilja. Tog kokt grön sparris till det också. Skumpa igen till detta och det är en trevlig vällagrad som jag vet att @byZan gillade när han var här. Denna Person Millesime 2004 från hjärtat av Côte des Blancs i byn Vertus är mycket mogen och fin nu. (Men 2002 är bättre ändå). 100% Chardonnay. Sedan blev det champinjoner stekta med smör och vitlök, potatisgratäng och oxfilet med grönmögelostsås. Till det en Brunello där jag glömde fota flaskan. Luftad i 9 timmar. Det är a och o med Brunello att de luftas ordentligt. Det blir sååå mycket bättre då. figge, JWE, Daniel and 4 others 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.