bigblue Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 Här hemma blev det varken skinka eller glögg i år. Istället testades potentialen i en ny tradition: Rödtjut hämtat på plats i Piemonte + en enkel mozzarella-sallad med halstrad biff. En klar utmanare i mitt tycke 😋. JWE, Azur, Engelholm Audio and 6 others 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zood Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 God fortsättning på er! Måste säga att grönkålspizza var ett riktigt bra inslag på årets bord. Daniel, Lasse, figge and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muffin Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 4 hours ago, zood said: God fortsättning på er! Måste säga att grönkålspizza var ett riktigt bra inslag på årets bord. Ser mycket gott ut! Är det getost på pizzan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 Detta är ju nästan fusk, men att steka surdegsbröd i alldeles för mycket eller i alla fall en hel del smör... ... lägga på lite Crème Fraiche, Löjrom (julklapp), röd lök och dill... ... som man sköljer ner med en väl tempererad skumpa, är något av det godaste jag vet. Denna rara Champagne är extra god till tycker jag. Temperaturmätaren hanvänds flitigt till ffa skumpa, men också till slutstegen för att hålla lite koll. 9-11 grader brukar vara bra, men jag gillar när de stått lite i glaset och öppnat sig lite mer och fått någon grad till. Då hittar man änne fler fantastiska smaker. tek, calm, triomio and 4 others 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zood Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 3 hours ago, Muffin said: Ser mycket gott ut! Är det getost på pizzan? Tackar! Nix, enbart mozzarella. Getost hade nog passat bra med Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Govinda Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 8 hours ago, zood said: God fortsättning på er! Måste säga att grönkålspizza var ett riktigt bra inslag på årets bord. Bianco min sambos favoritpizza :-) zood 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zood Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 22 minutes ago, Govinda said: Bianco min sambos favoritpizza :-) Fina grejer😃 Govinda 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted December 25, 2020 Author Share Posted December 25, 2020 2 hours ago, Apexorca said: ... som man sköljer ner med en väl tempererad skumpa, är något av det godaste jag vet. Vad sköljer du ner den ”billiga" skumpan med? Den har jag aldrig druckit vad jag kan minnas? Kanske ska testas någon gång? /byZan Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 2 hours ago, Apexorca said: Detta är ju nästan fusk, men att steka surdegsbröd i alldeles för mycket eller i alla fall en hel del smör... ... lägga på lite Crème Fraiche, Löjrom (julklapp), röd lök och dill... ... som man sköljer ner med en väl tempererad skumpa, är något av det godaste jag vet. Denna rara Champagne är extra god till tycker jag. Temperaturmätaren hanvänds flitigt till ffa skumpa, men också till slutstegen för att holla lite koll. 9-11 grader brukar vara bra, men jag gillar när de stått lite i glaset och öppnat sig lite mer och fått någon grad till. Då hittar man änne fler fantastiska smaker. Ser nästan ut en radarkontroll hos farbror blå.🤔 Apexorca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 34 minutes ago, byZan said: Vad sköljer du ner den ”billiga" skumpan med? Den har jag aldrig druckit vad jag kan minnas? Kanske ska testas någon gång? /byZan Cristal?🍾 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 5 hours ago, byZan said: Den har jag aldrig druckit vad jag kan minnas? Kanske ska testas någon gång? /byZan INTE? Detta går inte obemärkt förbi. Har du testat så vet du att du har det. Så då är det absolut dags. Den borde du testa. Extremt god. Det är Krugs "enkla" instegsmodell. Detta är Krug's Grand Cuvee NV i denna modell är blandad 2012 (mkt bra år i Champagne) blandas av 198 reserve-viner från 11 årgångar. Man gör så för att säkerställa samma smakupplevelse år efter år. Normalt är inte NV lika lagringsdugliga som de bra årgångsvinerna men i Krugs fall är de minst lika bra. Det är 2 fantastiska druvor en röd och en vit. Pinot Noir och Chardonay. Har för mig det var Krug som på 1800-talet kom på ideen med att göra årgångslösa blandningar sk Non Vintage (NV) med extremt hög kvaltet som varje år kunde leverera det bästa av vad en Champagne kan erbjuda även dåliga år. Krug har tagit detta till en nivå ingen annan rår på. Charles Heidsieck har inspirerats av denna ide och gör fantastiska NV men i jämförelse är det stor skillnad. Krug Grand Cuvee är fullständigt unikt och den slår de flesta hus även med deras prestige- och årgångs-Champagner. Krug kan nog benämnas som Kung över bubbligt vitt vin. Missa aldrig ett tillfälle att dricka en Krug. byZan and Lasse 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted December 25, 2020 Share Posted December 25, 2020 5 hours ago, figge said: Cristal?🍾 ... är också god. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
calm Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Dagens middag blev lite av ett substitut för den traditionella kalkonmiddgen som serveras på juldagen hos "Syster Yster" och som ställdes in pga rådande pandemi. Men nöden är uppfinningarnas moder heter det ju. Fick bli en middag på det som fanns hemma. Kycklingbröst stekt i ugnen, tyvärr utan det läckra och knapriga skinnet som brukar bli på kalkonen. Hasselbackspotatis och Brysselkål som vanligt, lite gele samt inlagd gurka. Såsen är en gräddsås med oxbuljong, soja samt Epice Riche komponerad av Tore Wretman på 4 ingredienser. Dessa är muscotnöt, kryddpeppar, kryddnejlika och vitpeppar. Fanns tidigare hos Spice Island, men kan blandas själv. https://www.kokaihop.se/recept/epice-riche Detta ger den speciella smaken på såsen som jag gillar. Lite gele i såsen också för sötma. Dagens vin Ch. L´Hospitalet från 2015, en fyllig fransos. Servisen i vilken tallriken ingår heter märkligt nog Corona, konstig tillfällighet. http://www.rorstrand.se/produkter/corona Calm MatsT, Apexorca, JWE and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWE Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 41 minutes ago, calm said: Dagens vin Ch. L´Hospitalet från 2015, en fyllig fransos Husets röda här hemma! Bra vin! Maten såg också god ut. calm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted December 28, 2020 Author Share Posted December 28, 2020 Väntar på leverans av skumpa, Damien Buffet, Expression Premier Cru. En kompis-kompis rekommenderade den, någon som vet något om den? Passar den till det jag och frugan ev skulle äta på nyår (typ fisk och skaldjur i någon form)? /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted December 28, 2020 Share Posted December 28, 2020 1 hour ago, byZan said: Väntar på leverans av skumpa, Damien Buffet, Expression Premier Cru. En kompis-kompis rekommenderade den, någon som vet något om den? Passar den till det jag och frugan ev skulle äta på nyår (typ fisk och skaldjur i någon form)? /byZan Du får leta noggrant bland olika Champagnehus och dras viner om du skall hitta någon som inte passar till ditt matförslag ovan. Skumpan ovan är prisvärd och den är lite matigare och mer robust i sin karaktär än de med mycket Chardonnay pga de övervägande mängderna Pinot Noir och Pinot Meunier. Jag har druckit flera goda viner fån detta område. byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindome Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Tänker att jag skall bidra med något även här Lite nyttigt så här efter all julmat. Poké bowl med: - Salmalax - Svartris - Avocado - Mango - Ingefära - Picklad rödlök - Grönsallad - Sojabönor - Sriracha mayo - Soya - Sesamfrön - Alfalfagroddar - Vitkål Inte mycket till matlagning förutom att koka svartris, men gott är det iaf. Denna gången serverades det med delikat kranvatten JWE, Bebop, MatsT and 4 others 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 21 minutes ago, lindome said: Lite nyttigt så här efter all julmat. Denna gången serverades det med delikat kranvatten Nyårslöfte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindome Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Just now, Apexorca said: Nyårslöfte? Kranvatten tänker du på? Alltid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Kvällens måltid, lammbog marinering i vin och balsamvinäger. Apexorca and Daniel 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 32 minutes ago, figge said: Kvällens måltid, lammbog marinering i vin och balsamvinäger. ... och lite lök. Grymt gott gissar jag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 12 hours ago, Apexorca said: ... och lite lök. Grymt gott gissar jag. Ja, funkar säkert med både lammlägg och stek. Bra riktigt länge i ugnen, körde 2 timmar. Kollar om jag hittar receptet imorgon. MatsT 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apexorca Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 @figgeJag ser en Rosmarinkvist också. Det är ju lika klockrent till lamm som ett Châteauneuf du Pape är till detta. Anbefalles. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Vad äter vi imorgon? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted December 30, 2020 Author Share Posted December 30, 2020 Vi kör skaldjurstema i morgon och lite glass med bär som efterrätt, till det dricker vi genomgående champagne, så hade vi tänkt oss det. /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebop Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Vi inleder med skaldjur och sedan lammytterfilé. Planering pågår kring detaljerna... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-pan Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Är det någon som sitter på ett välsmakande recept då det gäller gratinerad hummer ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted December 30, 2020 Author Share Posted December 30, 2020 Jag tog ett ur högen och har inte en aning om det blir välsmakande, men testar iaf? /byZan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byZan Posted December 30, 2020 Author Share Posted December 30, 2020 Eftersom vi är själva i år så kan vi testa något som vi inte har gjort själva, tror vi? Vi har grejer i frysen att ta fram om det skulle misslyckas. /byZan figge 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
figge Posted December 30, 2020 Share Posted December 30, 2020 Klart du lyckas, stark tro på dig själv så fixar det sig. byZan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.