Jump to content

Ulfsans streaminglösning - Roon och gamla Äpplen


ulfsan

Recommended Posts

1 hour ago, AlfaGTV said:

Mitt förslag blir, stäng av APE och koppla ur dess anslutning till switchen (i scenariot jag tänker mig blir den ändå verkningslös)


Tack, men det funkade inte. Då hade  MacMini ingen uppkoppling alls (dess wifi är ju avstängd).
 

Har i stället kopplat som du tipsade om i @Bebop:s tråd; Netgear finns nu mellan APE och MacMini enbart och kabeln från APE till iMac är urkopplad igen. Då får iMac bara en IP-adress (den över wifi). Funkar också bra! Får kolla effekten på ljudet senare. Nu tar övriga familjen över anläggningen för På spåret och Gudfadern….. :winking:

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker det känns knepigt att bara lägga till en ny pryl i kedjan, som jag inte förstår nyttan med. En switch ska i min värld dela upp nätverket. Och det gör den ju inte i nuvarande lösning. Så nu provar jag att igen ansluta den långa nätverkskabeln mellan iMac och Netgear och stänger av wifi i iMac. Då sköter Netgear en trådad anslutning till både MacMini och iMac med matning från wifi från AirportExpress. Så här:

 

246802806_Ulfssystem_001.jpeg.52adc95bfb1b07b9a1664c91a6f92ef7.jpeg

Funkar bra det med 😉… men om ljudet ändras eller systemet blir stabilare är en senare fråga. Får utvärdera detta läge ett tag…. Förutom att en switch då kommit in i systemet jobbar ju Roon nu trådat mellan sina enheter i stället för, som förut helt wifi.  


Kanske blir bra :think:..

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ulfsan said:

En switch ska i min värld dela upp nätverket.

Fast det är väl inte det man är ute efter i detta sammanhang. Vad jag har förstått så gör en switch nytta om det finns ”noise” från datorer, rotrar, sevrar och liknande som skräpar ner i överföringen i ethernetkabeln plus att den kan bidra till bättre jordning.

 

Jordklotet är fullt av switchar i serverstationer hos Tidal, Qobuz, Apple, satelitrar i flera länder så det är knappast brist på servrar som musiken passerar i deras huvudfunktion att dela upp nätverket, som du är inne på. Det är ju också så att de paket vi laddar upp när vi streamar far runt mellan länder, servrar och sateliter med olika typer switchar. Det är t o m så att om vi streamar en låt så kan några datapaket komma från England, andra från USA via satelit och yterligare någon från Wien osv. Det är först hemma som de buffras ihop till en enhet och i rätt ordning efter sitt protokoll i IP-systemet. I just den funktionen har jag svårt att tro att en switch tillför något. Här handlar det mer om de kan minska oönskade störningar som kan bidra till jitter. Där tycks de kunna påverka beroende av hur resten fungerar, om de har motsvarande funktioner för att mota jitter, t ex galvanisk avskiljning.

 

Det är min tolkning av debatten.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, new order said:

Så din Netgear blir kvar då?


Verkar så 😉 - men just nu får jag för mig att ljudet blir lite överdrivet klart och ljust 🤔. Ungefär som du tyckte gällande dina sssss, kanske…

 

Men ska ut och springa mina 13 km nu, så blir det lite rensning av hjärnan. Svårt det där med ”testlyssning”. 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Bebop said:
13 hours ago, ulfsan said:

En switch ska i min värld dela upp nätverket.

Fast det är väl inte det man är ute efter i detta sammanhang.


Jag menar egentligen att man inte borde behöva en switch om man inte ska dela upp samma signal till två enheter. Ungefär som en förgreningskontakt eller förgreningsdosa vad gäller elström. Eller en järnvägsväxel (ett spår blir två till olika destinationer). 

Link to comment
Share on other sites

  • ulfsan changed the title to Ulfsans streaminglösning - Roon och gamla Äpplen

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...