Jump to content

To stream or not to stream, that´s the question!


calm

Recommended Posts

28 minutes ago, octavia rs said:

för den oinvigde kan de se invecklat ut men de är inte direkt det och bygger ju på vad man vill ha i sitt system

Jo, det är ju därför jag frågar. Jag tycker det är intressant med vilka tankar som ligger bakom. Tro det eller ej, men inte ens jag är obildbar och kan lära mig och ta till nya tankar så länge jag ser en logik. Jag är ingen ad-hoc människa. Jag vill förstå det jag håller på med så långt möjligt.

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Bebop said:

Jag vill förstå det jag håller på med så långt möjligt.

 

Det är en väl en sund inställning :)

 

Det finns flera sätt att angripa detta och de flesta sätt ger mer eller mindre samma sak men på lite olika sätt.

 

Jag kan ju köra både via mitt Roon baserade system eller direkt med dCS Mosaic vilket blir precis som du gör direkt till streamern och musiken på NAS (Minim server) nu använder jag till 99% min Roon baserade lösning för att den tilltalar mig mer, ger mig funktioner som jag vill ha osv. som inte dCS har i sin lösning.

 

Ända skillnaden är att när jag spelar Qobus i Roon buffras låten på min server och skickas därifrån med Roons egna protokoll RAAT till min dCS som agerar endpoint. Använder jag dCS lösning streamas Qobuz direkt till dCS och ett par sekunder buffras i den innan uppspelning likt din Lumin.

 

Flödet med Roon:

ISP->router->switch<->Roon Core

                      switch->dCS->dac

 

Flödet med dCS Mosaic:

ISP->router->switch->dCS->DAC

 

1573545887_FldesschemadCSNBPSUkladd.thumb.jpg.1473baf6c04b9e6f135c265a350b60c7.jpg

 

 

Här fick du både fiber och hifi switch @LPL :D

Link to comment
Share on other sites

Såvitt jag tolkar både 

24 minutes ago, octavia rs said:

Det finns flera sätt att angripa detta

Så om jag förstår detta rätt baserade på ditt och @AlfaGTV flödesschema så måste man ha en burk till (Roon Rock) för att dra fördel av Roons alla finesser. Vad är det man går miste om man kör som jag gör direkt in Lumin och styrd via app på iPad?

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, ulfsan said:

 

Behövs det i exemplet ovan (@calm system) överhuvudtaget någon switch? Vad gör den för nytta? 

Egentligen är den en punkt i nätverket där jag har möjlighet att ansluta en dator (stationär Mac) som står i sovrummet. Det är en EE 8 switch. Jag upplevde dock stand alone att den lugnar ner bakgrunden och ökar bredd och djup i ljudbilden. Vet inte om det beror på nätanslutningen eller att dataströmmen påverkas, vilket är mindre troligt. Men plockas den bort blir det sämre.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Bebop said:

ha en burk till (Roon Rock) för att dra fördel av Roons alla finesser. Vad är det man går miste om man kör som jag gör direkt in Lumin och styrd via app på iPad?

 

Roon gör en del saker som är rätt prestandakrävande, vilket gör att Roon behöver mera resurser till sin serverdel. Det handlar om att bygga en databas med egenskaper för alla dina mediafiler (eller favoriter från streamingtjänster) med medverkande, bolag, genrer, albumets omslagsbilder, dina egna ändringar i albumets information etc etc.

 

UPnP och Squeeze-servrar är inte alls lika krävande då de i princip bara erbjuder ett "index" över din musik. Detta index har en del data om dina filer också, metadata. Det handlar ju om Album, Artist, Genre, Kompositör etc. På min stora NAS har jag Roon Server och även Twonky, Minim2 och även Plex. Alla dessa erbjuder information om de filer jag har lagrade där.

Skillnaden blir att Lumin och Auralics appar lagrar en lokal buffert på din tablet/smartphone och presenterar innehållet i form av listor, baserade på de egenskaper din server lämnat ut. Det här är många väldigt nöjda med, det är kvickt, effektivt och överskådligt. Det kan dock bli lite svårt att överblicka när biblioteket växer, och man inte minns exakt vad albumets titel var, eller vem som dirigerade den dära Mozart-symfonin. 

 

Roon gör kopplingar och knyter ihop artister, kompositörer och medverkande mellan olika album, bolag och tidsperioder, men din Roon-kontroll behöver stå i kontakt med Roon Server för att göra förfrågningar och erhålla svar. Information om dina lyssningsvanor och musikval delges också till den AI som kallas Valence, vilket i gengäld ger dig förslag på musik du kanske kommer tycka om, eller egentligen vilken annan musik de som delar din smak lyssnar till.

 

Jag skrattade gott åt uttrycket "sightseeing" tidigare, vilket är sant i vissa situationer. :) Om jag strömmar ett album från Qobuz kommer min Roon ROCK att skicka en begäran om albumets första låt till Qobuz servrar.

Dessa kommer svara med en adress där låten erbjuds (inte i realtid, som fil) och Roon kommer ladda hem hela låten till sin egen buffert. Att lagra spåret lokalt tar ungefär 10-20sek beroende på filens storlek. Det här sker samtidigt som Roon börjar leverera en ström av musik-data till min Audiobyte Black Dragon. I den delen används en metod för filöverföring som kallas RAAT (Roon Advanced Audio Transport)som bygger på paketbaserad nätverkstrafik (även om trafiken aldrig lämnar Roon ROCK-servern). Så under den första stunden kommer information att flöda hela vägen från Qobuz till min Roon Rock och vidare till Audiobyte Black Dragon. Om jag istället valt att spela till Aries/Nagra kommer nätverkstrafik att flöda, som du beskrev, tillbaka ut igen över mitt lokala nätverk.

 

Men, om jag spelar enligt nedanstående skiss kommer Roon sätta samman dessa paket till en ljudström, och här passerar vi gränsen till "realtidsdomänen" som jag nämnde tidigare. Här blir plötsligt egenskapen tid en mycket, mycket viktig spelare i processen. I det här fallet är ljudströmmen USB-baserad-.

 

För att tydliggöra frågeställningarna också:

* CTS Fibre Media konverter är min stadsnäts-omvandlare, och det är just vad den heter, dvs en omvandlare från fiberoptisk dataanslutning till ethernet. Från dess ethernetport ansluter jag min AX58, som är min router och trådlösa accesspunkt. 

* Den Asus som heter N66U är mycket riktigt också en router, men den är i det här läget konfigurerad att fungera som en "trådlös brygga", alltså en omvandlare från trådlöst till ethernet, där jag ansluter mina NAS'ar. (Jag kan inte dra en kabel här, grannen skulle nog rynka på näsan lite om jag knackade på och frågade om jag fick dra en kabel över hennes vardagsrumsgolv!) 

 

Det som kan upplevas förvirrande i min skiss är mina "alternativ", alltså NAS'arna och den N66U som ansluter dem. Och jag skulle egentligen kunna spela direkt till den Audiobyte Black Dragon som är ansluten med USB-kabel direkt till min Roon Rock.

 Så här skulle man alltså kunna beskriva systemet istället, för att förenkla:

image.png.e64f32d43045239b4e49464073e5620a.png

Link to comment
Share on other sites

@AlfaGTV, @octavia rs, @ulfsanmfl

 

Det är precis så som det beskrivs i @AlfaGTV sista bild, som jag har tänkt från början att hela skulle fungera, enkelt uppbyggt utan allt för mycket som kan komplicera signalvägarna, som för mig är det primära. Sedan vad systemet tillför genom Roons "arkivfunktioner"är faktiskt av mindre intresse för mig även om det är kul att ha tillgång till dem såsom att läsa på en albumbaksida eller ett CD-konvolut. Dvs diverse data om musik, musiker och själva inspelningen. Förstår att den delen kräver ordentligt med datakraft för att hantera både ord och bild. Men om man som jag är mest intresserad av att spela själva musiken så duger betydligt enklare information, men den andra skulle t.ex. kunna hämtas upp parallellt vid sidan om med hjälp av t.ex. min Mac och inte "belasta" min musikserver med den informationen. Jag förstår att därvidlag föreligger en skillnad i synsätt mellan Innuos  och t.ex. Roon Rock om jag fattat det hela rätt. Koncentration på huvuduppgift, "need to have and nice to have". Ibland kan fascinationen över vad som är möjligt ta överhanden och då blir det för komplicerat för en vanlig användare som jag. Jag vill naturligtvis också förstå vad som behövs för att uppnå mina mål, dvs spela högkvalitativ musik på enklast möjliga sätt och som fungerar klockrent utan trassel. Det är detta som är mitt mål. Logiken om hur saker hänger ihop är mycket intressant men inte nödvändigtvis så att den tar över huvudmålet och jag är varken obildbar eller ointresserad Jag är glad att ni frikostigt delar med er av era uppenbara djupa kunskaper. Även en blind höna hittar sina guldkorn och poletten ramlar ned med ett befriande, aha!,  var det så det hängde ihop! Men tyvärr är jag född i fel tidsålder för att hinna ikapp rent kunskapsmässigt. Det är den brutala sanningen, som jag kämpar med. 

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calm said:

Jag förstår att därvidlag föreligger en skillnad i synsätt mellan Innuos  och t.ex. Roon Rock om jag fattat det hela rätt.

 

Det som skiljer är att Innuos bygger på att allt finns i samma maskin men prestandan på processorn kan begränsa vad man kan göra i Roon tex. olika DSP funktioner m.m. Att hantera vanlig uppspelning och större bibliotek kommer nog inte orsaka några problem. Framöver kommer Innuos med sitt nya OS2.0 och egen app vad som händer med Roon då de kan man bara spekulera i.

 

Roon ROCK är enbart ett OS utvecklat i Linux för att användas på en NUC (kan fungera på annat med) och agera Roon server likt Innuos egna OS men skillnaden är att här kan man få en ganska kraftfull lösning som klarar av DSP osv. om man tar en mer kraftfull maskin.

 

Roon själva förespråkar att Roon Core är separerad ifrån den enhet som matar ut ljudet via nätverk men det är ju inte per automatik det bästa kanske, svårt att veta utan att jämföra alla lösningar.

 

Även MSB gör moduler till sina DAC:ar även de äldre kan bli Roon Reday.

 

Renderer-Manual-Artwork-with-Nucleus-768x394.jpg.ace652d5d06820cfe4f6b2e33bb90db1.jpg

 

Renderer-Collection-900px-768x455.jpg.2d852d0fd013ce64bddfe1f8799517d6.jpg

 

 

Jag har själv funderat på en "bättre" server lösning men vill jag ha allt i en maskin och vill jag betala de pengar de riktigt fina maskinerna kostar tex Innuos Statement, Aurender N20 m.fl.

 

Min lösning med Roon ROCK på en NUC är en billig pålitlig lösning som är enkel att byta om det behövs och dCS Network Bridge fungerar fantastiskt bra ihop med min TAD dac.

Bara byta för bytandets skull de känns onödigt och blir de bara ett hopp i sidled så kan man lika bra sitta still i båten :) det finns ju annat man kan dona med som inte kostar skjortan. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, calm said:

är mest intresserad av att spela själva musiken så duger betydligt enklare information, men den andra skulle t.ex. kunna hämtas upp parallellt vid sidan om med hjälp av t.ex. min Mac och inte "belasta" min musikserver med den informationen

 

Absolut är det så, det är många som väljer bort lull-lullet för rena musikspelare och det är ibland till och med ett hinder för att kunna njuta musik. Igår t.ex drabbades Roon's molntjänster av störningar med effekten att jag inte kunde hämta upp en artist och visa vilka album av denne jag har i mitt bibliotek. Sånt stör mig oerhört, och jag går igång ordentligt. 

 

Det var inte meningen att jag skulle enbart nämna Roon som musik-spelare, jag skall visa en annan skiss som beskriver en ännu mera avskalat system, tar det senare dock.

 

Men, redan nu har ju din Innuos möjligheten att husera server och ljudenhet som ligger utanför Roons moln-baserade behov och bekymmer. I Innuos kan man ju köra den inbyggda musikservern, som bygger sitt bibliotek baserat på dina rippade skivor och importer. Det som är speciellt med den, är att den enbart erbjuder en mycket rudimentär kontroll via en webläsare på ditt nätverk. Men, med iPeng eller annan Squeeze-kompatibel kontroll (app, på smartphone eller platta) så kan man sköta urval och hitta i sitt bibliotek på ett bättre sätt, som mycket påminner om Lumin och Auralics utseende.

 

Med den lösningen så backar man tillbaka till en renodlad musikspelare och det finns envisa röster som hävdar att det låter bättre. Själv är jag inte så säker på det, och mervärdet som Roon erbjuder mig med kopplingar mellan artister och sånt ger mervärde när jag upptäcker musik. Innuos har en inbyggd ljudenhet som kallas Squeezelite, det är en ren mjukvara som bland annat har möjlighet att lagra musikströmmen i en reserverad del av minnet, och sedan spela musikströmmen därifrån. Den används när du nyttjar Innuos egen musikserver, men kan även nyttjas tillsammans med Roon. 

 

En sak jag inte nämnt hittills är var de lokala filerna lagras. Och i mina skisser så finns de i den silverfärgade Roon ROCK men också en kopia på de NAS'ar jag hade med i första skissen. En fördel med nätverksanslutna enheter är att de är åtkomliga från varhelst du befinner dig på ditt eget nätverk. (Ja, du kan till och med få åtkomst om du öppnar upp möjligheten att skapa en s.k. VPN-tunnel ifrån andra platser!) Det är en sak som är lite speciellt med Innuos vad jag minns, den kräver att importera lokalt media till den inbyggda disken för att det ska bli tillgängligt för dess inbyggda musikserver. Kör man Roon så är det inte ett problem, och Roon kan även hitta media på den inbyggda disken likväl som på andra enheter på ditt nätverk.

 

Nåväl, återkommer med ett ännu enklare scenario!

Link to comment
Share on other sites

'image.png.70ec7bfd42397836945717c0ccc1a95f.png 

Här blir de annorlunda, och ett system som jag vill påstå erbjuder optimal ljudkvalitet. Lägg märke till att det är i princip uppbyggt enbart trådlöst.

Min padda ansluter trådlöst till nätverket, den "fjärrstyr" min Aries. Aries fungerar som en klient, en mottagare av information, från tre huvudsakliga källor;

1. Mina filer på QNAP'en

2. Qobuz via Internet-kopplingen

3. Internetradio via samma anslutning som ovan.

 

Aries har i den här konfigurationen ingen roll som server, även om den KAN agera som sådan också. Serverrollerna tillhandahålles av Minim 2 i min QNAP, Qobuz servrar på Internet eller Internetradiostationens motsvarande. Här är det alltså full separation av roller, och faktiskt även galvanisk avskiljning eftersom kommunikation mellan de olika rollerna sker över trådlöst nätverk.

 

Om ni tycker den extra routern, Asus N66U, krånglar till det, betrakta den bara som en virtuell nätverkskabel,  för det är vad den gör, förlänger mitt fysiska nätverk till platsen där QNAP placerats.

Link to comment
Share on other sites

Just nu fungerar allt precis som jag önskar. Spelar just denna platta som låter precis så som jag önskat att ljudet skall vara.

 

RoonShareImage-637490625109644460.png.f72712bdd9e3dcb2f6598ae2668d628e.png

 

Stilla, vackert, detaljrikt utan att vara påträngande, mjukt och harmoniskt, med djup i scenen mot en nattsvart bakgrund. Blir faktiskt lite rörd av musiken som är vemodig och full av klanger. Tänker på salige Stanko som inte längre är med oss här på jorden och på sista gången jag såg honom på Fasching och fick tillfälle att byta några ord med honom. Rolig och sympatisk man som sannolikt redan då var angripen av sin sjukdom. I vart fall tyckte jag att hans spel var mer återhållet, mer direkt på tonen och inte med så mycket luft som han annars spelar med som här på plattan. Det spel som gjorde honom unik.  RIP

 

Calm

 

Link to comment
Share on other sites

@AlfaGTV Nu tror jag mig har hajat dina uppkopplingar. Fortfarande har jag inte koll på skillnader mellan NUC - Bridge - Rock och hur de förhåller sig till varandra, om de är komplement till t ex NAS eller i stället för. Men jag heller inte försökt ordentligt.

 

Kul att se olika uppkopplingar i samma tråd så jag slänger upp även min här.

  • Alla mina rippade och köpta hi-resfiler filer ligger lagrade på min NAS (Synology).
  • Rippning och nerladdningar gör jag på min laptop till en extern hårddisk från mitt kontor. Där taggar jag dem först så att de följer min logik med t ex dirigent som huvudartist och inte orkester, rätt genre, byter omslagsbild om den har lägre upplösning än 600x600, kompositör osv. Grundtaggar är ofta ”fel”. En pianojazztrio taggas ibland som t ex ”jazz”, ”piano” eller ”modern” osv. Jag vill ha dem under ”jazz”. Ibland är t ex Keith Jarrett Trio taggad som ”Keith Jarrett”. Andra gånger som ”Jarrett Keith” eller ”Keith Jarrett Trio”. Jag har också fått upp tagg som ”Keith Jarrett, Gary Peacock, Jack DeJohnette”. I min ordning skall det vara ”Keith Jarrett” oavsett om det är solo, trio eller kvartett. Detta fixar jag till i programmet Mp3Tag där man kan se alla taggar och omslagsbild och rätta till dem, lägga till och dra ifrån. För mig är detta en del av hobbyn, att ha ordning på musiken... min ordning för att hitta det jag söker.
  • När detta är gjort ligger en korrekt taggad fil i min externa hårddisk som jag också gör backup på när jag varit inne och ändrat.
  • Därefter lägger jag en kopia i NASen över nätverket som är den fil jag spelar.
  • Musikservern i NAS är MinimServer2 vars uppgift är att skicka filen i rätt struktur till Lumin så att jag kan använda dens funktioner. Lumin har använt MinimServer för sin struktur liksom t ex Esoteric som har samma app men inte alla finesser som Lumins, t ex uppsampling.
  • Streaming från radiokanaler, Tidal eller Qubuz (när det är tillgängligt) kommer in direkt från internet via routern.

Jag känner ungefär som @calm att inte blanda in mer än nödvändigt i kedjan, framför allt om det inte tillför något i det jag hör. Jag är rädd för att det kan bli lite kaka på kaka där man inte har full koll på hur alla enheter hanterar t ex el. Jag har t ex galvanisk avskiljning i dacen men det räcker väl att ha det på ett ställe kan jag tycka. För den som är uppfödd i den digitala världens automatiksträvanden kan jag ibland undra vad som driver de att skaffa vinylspelare? Framför allt inte helt manuella.:39:

 

6A4B7668-5CD8-45CD-AACA-5DDC717294CB.jpeg
 

Även jag når info om albumet med Lumin via ett klick på ”förstoringsglas” där jag hamnar hos Allmusic eller ”infoknapp” då jag kommer till last.fm. Där får jag också tips på liknande album, full discografi, producenter, musiker, kompositörer, biografi, olika utgåvor inklusive vinyl... Men det kostar mig ett till två klicktryck. (För övrigt rekommenderar jag lyssning på McCoy Tyners trioalbum).


3CB59F65-796B-42DD-91C8-335F5FB3CE84.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Topp! Din skiss är ju principiellt likadan som min senaste. Och även dina processer liknar mina egna, med nedladdning på laptop som efter städning i taggar och filnamn, flyttas till lagringsplatsen. Jag är dock personligen, fullständigt allergisk mot last.fm med sina reklamintrång och bedrövliga överblick, men visst, den mesta informationen finns ju redan tillgänglig på nätet i andra skepnader.

Auralic erbjuder artist-biografier och kopplingar till andra album av samma artist i sin Lightning DS, men det är betydligt sparsammare med info än i Roon.

 

354CD355-E103-4655-9800-9F1A4D0710C7.png

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Bebop said:

Fortfarande har jag inte koll på skillnader mellan NUC - Bridge - Rock och hur de förhåller sig till varandra, om de är komplement till t ex NAS eller i stället för.

 

NUC är hårdvaran alltså en vanlig dator mer eller mindre. Här kan man ha sina diskar med musiken. Blir lite som din NAS.

 

ROCK är Roon:s mjukvara att ha på NUC som då kör Roon server programmet. Tänk att detta är som Minimserver på din NAS den har ett OS i grunden som sen du kör ett serverprogram på.

 

Bridge är Roon:s mjukvara som körs i den nätverkskopplade endpointen tex. din Lumin för att kunna strömma filerna med RAAT protokollet ifrån servern.

 

I Roon kan man välja var den ska kolla efter filer, internt på diskar i servern eller via en nätverkskopplad NAS tex.

 

Hela Roons uppbyggnad och hur de tänkt fungera kommer ifrån Sooloos systemet som Meridian använder där flera av Roons grundare jobbade.

 

 

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, AlfaGTV said:

informationen finns ju redan tillgänglig på nätet i andra skepnader.

Jag har knappast använt last.fm sedan jag slutade med JRiver. Allmusic är betydligt bättre. Avsaknad av info om album är inget problem idag. Många artister har egna hemsidor, likaså skivbolag, nerladdningstjänster som t ex Presto Music, Wikipedia, musiktidningar med flera. Det är nästan överdrivet mycket info och den är heller inte helt enhetlig och inte alltid trovärdig. Men det har den heller aldrig varit. Det finns ju de som ansåg att Tore Skogman var en av Sveriges bästa kompositörer... :irony:

Link to comment
Share on other sites

Då var det dags för nästa steg som tidigare aviserats. Det hämtades paket på Coronasäker plats. Så här ser de nya paketen ut.

 

P1150103.jpg.16667233f81beb70c6f9fa6b43c5bc03.jpg

 

Något som testats och utvärderats tidigare, men som nu kommer i egna ex.

 

P1150109.jpg.cd3b0af201849e51f6a28a15d09cb95c.jpg

 

Innuos Phoenix USB Re-clocker, nu i svart fjäderdräkt som sig bör. Den blev för svår att avstå när man väl haft den i systemet. Det är som det mesta man testar, man saknar inte kon förrän båset är tomt. När den kopplades bort, krympte ljudbilden en smula och en del av djupet försvann. Samtidigt blev det lite hårdare kanter.

 

Calm

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det har dock skett en förändring från ursprungstestet och det är anslutningen mellan Phoenix:n och Zen:n. Den tidigare lånade kabeln från Vertere byttes mot en mer i min smak och prisklass nämligen den som jag tidigare testat som USB-kabel mellan Zen:n och min MSB-dac, en Ansuz X. Den nya blev en av samma typ X fast nu i uppgraderad form till X2. Det har diskuterats i det evinnerliga om kablar gör skillnad och USB-kablar i synnerhet. Jag passar i den frågan.

 

P1150113.jpg.8234056d96e61414f0c5890bbecf9715.jpg

 

I vart fall är inte skillnaden avgrundsdjup och möjligen inte i relation till en förväntad prisskillnad, vad vet jag? I vart fall spelar båda uppsättningarna med bravur.

Har lite andra funderingar som jag också vill testa i sammanhanget. Men det kommer senare när systemet väl  har satt sig. Liksom den tredje påsens innehåll.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, AlfaGTV said:

Igår t.ex drabbades Roon's molntjänster av störningar med effekten att jag inte kunde hämta upp en artist och visa vilka album av denne jag har i mitt bibliotek. Sånt stör mig oerhört, och jag går igång ordentligt. 


Verkar hända nu igen - jag får inte upp artisternas discografi (tomma gråa rutor bara).....👹😈!

Link to comment
Share on other sites

Nu funkar det igen!

 

Jag tror att jag skall börja med voodo och tillbedja it-andarna.:foldedhands::77::grin: Eller börja knapra Valium

 

It-meckat ligger väl i Silicon Valley så det gäller att hitta riktningen dit?

 

Sådant här är mäkta irriterande, kan jag tycka!

 

Calm

(gnällgubbe)

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, calm said:

Sådant här är mäkta irriterande, kan jag tycka!

 

Utan internet/flöde i fibern är det mycket och viktigare saker som inte funkar. Det får man träna på att klara. Vi har ju både cd och vinyl... who cares. Det låg nerer ca 30 minuter här också vid ca 13:30

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Bebop said:

Utan internet/flöde i fibern är det mycket och viktigare saker som inte funkar. Det får man träna på att klara. Vi har ju både cd och vinyl... who cares. Det låg nerer ca 30 minuter här också vid ca 13:30

Det var snarast en anteciperad ilska med tanke på den tidsutdräkt som det tidigare strulet förorsakade. Att ägna flera dagar åt teknikproblem som man inte själv kan belastas för är waste of time. Men du har rätt, musik går alltid att spela om det inte rör sig om strömavbrott förstås. Men å andra sidan kan man alltid läsa om musik då, med pannlampa på huvudet. Och en god cognac kräver nog bara lite handvärme! Nöden är uppfinningarnas moder!:smile:

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Just nu är det ett sant nöje att lyssna på systemet och hoppas att alla tekniska bekymmer är historia. Har fått återkoppling från Tidal och hoppas att de klarar av att flytta mitt gamla bibliotek till mitt nya konto.

 

En sak som jag tycker förbättras i den nya versionen av Roon/Roon Radio är att jag upplever att random-funktionen blivit mycket träffsäkrare i sitt urval. Upp kommer en massa musik som jag gillar men glömt bort att jag har i hyllan. Jag har aldrig musik påslagen som bakgrund, men tar gärna nya förslag på nya och gamla låtar. Förr köpte jag mycket på omslag och recensioner, nu slipper jag köpa det som jag inte gillar och sånt som bara blir stående i hyllan och samlar damm.

 

Ljudkvaliteten kan jag inte klaga på och skillnaden mellan rippad CD och streamad är i princip obefintlig.

 

Nu är det bara ett planerat ytterligare steg som skall testas men det verkar som det fastnat i tullen efter brexit. Vi får se när det dyker upp, i vart fall befinner det sig i landet enligt spårfunktionen. Sedan skall den svenska byråkratin mala och har redan givit ifrån sig ett livstecken med en momsfaktura på 16 kr som belagts med avgift på 75 kr som innefattar ytterligare moms. Visst är det underbart, den svenska uppfinningen att lägga skatt på skatt!:thumbsup::grin:

 

Calm

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...