Jump to content

To stream or not to stream, that´s the question!


calm

Recommended Posts

4 minutes ago, VoicesInMyHead said:

 

De funderingarna känns ju bekanta... :smile: Jag skulle dock säga bortsett från dina missöden nu så skulle jag inte se nätverkskablarna och switcharna som en del i "kedjan", de är mer som vägkorsningar för att leda trafiken till rätt ställe innan musiken börjar spelas upp. Men visst, fler potentiella felkällor blir det ju med allt som är elektriskt och ibland kanske en switch kan behöva startas om eller så (vanligtvis inte dock).

 

Att ha allt i en låda är ju smidigt, men det är ju en lite annan riktning att gå mot förenkling. Det man kan fundera på är väl vad den sammanlagda kostnaden av dyra "tweaks" och externa prylar skulle erbjuda i en motsvarande integrerad lösning. Kan man hitta något sådant som är bättre eller "tillräckligt" bra kan det ju vara värt att överväga istället

Om vi bortser från kabelkostnader så är jag uppe ungefär i kostnaden för nästa steg i Innuos modellprogram. Vissa delar som strömrening har jag redan genom P10 och upplever detta som en hel del i uppgraderingarna.  Jämfört med Ansuz switch så kan jag inte tycka att den kostnaden var motiverad, med mitt utgångläge. Då ger Phoenixen mera ljudmässigt även om Ansuzen säkert ger mer för den som tidigare inte satsat på strömrening. 

Visst finns det mycket inom den digitala värden som säkert är mycket bättre, men så får man sätta gränsen någon stans. :grin:

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, calm said:

Det testinstrument jag använde är ett sådant här:  https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmateriel/verktyg/dibotech-kabeltestare-for-natverkskabel-p38439  som jag använt ett antal ggr utan problem. Senast innan den här kabelinstallation, då jag bytte kabelkontakter till TeleGärtner rakt igenom.

Instrumentet indikerar om något fel uppstått vi montaget, vilket inte var fallet vid detta "kabelbygge". Bara ett rent byte till en ny kabel. Jag bytte tillbaka till den gamla nätverkskabeln. Skillnaden mellan dessa CAT 6 och 7 är att den tidigare kabeln inte är skärmad.

Det testinstrumentet duger gott och gör sitt jobb genom att "pipa" igenom kabeln. Det du skulle kunna testa med den skärmade kabeln inkopplad i testaren är att hålla fast en kontakt i taget och böja på kabeln fram och tillbaka där den går in i kontakten för att se om du har något glapp eller liknande.

 

Möjligen skulle man kunna säga att Phoenixen gör kedjan aningen mer komplext men en router och två switchar är ingenting:smile:

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, calm said:

Min strategi vad gäller nätverket är att ta bort alla "hinder" som kan påverka hastigheten, så det är sannolikt att jag kommer att uppgradera kabeln mellan routern och Netgear switchen till Cat 7. Men här pratar vi ca 25 meter så det får anstå ett tag.

 

Att du byter ifrån en enkel tex. Kat5e eller kat6 till någon skärmad kat7 kommer inte påverka hastigheten i ditt nät. En gammal kat5e är klassad för 1000Mbps upp till 100m.

 

Jag vill åter igen påpeka att om man nu vill ha skärmad kabel av någon anledning och kopplar ihop olika nätverksprodukter i sitt hus där de matas ifrån olika 230V så kan man skapa jordslingor som inte är nått man vill leda in i sin hifi anläggning. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, octavia rs said:

Jag vill åter igen påpeka att om man nu vill ha skärmad kabel av någon anledning och kopplar ihop olika nätverksprodukter i sitt hus där de matas ifrån olika 230V så kan man skapa jordslingor som inte är nått man vill leda in i sin hifi anläggning. 

Jag tror också att dessa bitar med strömförsörjningen och jordslingor är minst lika viktiga eller egentligen mer viktigt än vilken switch som man använder. Det ligger t.ex. ~65 VAC i jordplanet på min standard plåtswitch utan att ha kopplat den till skyddsjord.

 

Kopplar jag in skärmade närverkskablar utan att jordat switchen kommer jordströmmarna att gå igenom anläggningen istället. Jordar jag switchen och har skärmade nätverkskablar så blir det ytterligare en väg till skyddsjorden i anläggningen. Har jag sedan skärmad kabel mellan flera switchar och router så är det inte lätt att veta hur strömmarna går utan att mäta.

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, octavia rs said:

 

 

 

Jag vill åter igen påpeka att om man nu vill ha skärmad kabel av någon anledning och kopplar ihop olika nätverksprodukter i sitt hus där de matas ifrån olika 230V så kan man skapa jordslingor som inte är nått man vill leda in i sin hifi anläggning. 

 

 

Det låter som att byte av den långa kabeln mellan routern och första switchen inte är lönsam och det innebär att den inte kommer att genomföras. När det gäller skärmen på den sista biten mellan switcharna så är alla delar som ligger från och med denna switch och vidare, anslutna till P10 och har då gemensam jordpunkt i denna. Den enda "utanför" denna jordkrets är routerns strömmatning men den är ojordad och ligger före första switchen.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calm said:

Tack @AlfaGTVDet testinstrument jag använde är ett sådant här:  https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmateriel/verktyg/dibotech-kabeltestare-for-natverkskabel-p38439  som jag använt ett antal ggr utan problem. Senast innan den här kabelinstallation, då jag bytte kabelkontakter till TeleGärtner rakt igenom.

Instrumentet indikerar om något fel uppstått vi montaget, vilket inte var fallet vid detta "kabelbygge". Bara ett rent byte till en ny kabel. Jag bytte tillbaka till den gamla nätverkskabeln. Skillnaden mellan dessa CAT 6 och 7 är att den tidigare kabeln inte är skärmad. Men som sagt nu fungerar det som det skall, men det skulle vara intressant att testa en alternativ kabel. Min strategi vad gäller nätverket är att ta bort alla "hinder" som kan påverka hastigheten, så det är sannolikt att jag kommer att uppgradera kabeln mellan routern och Netgear switchen till Cat 7. Men här pratar vi ca 25 meter så det får anstå ett tag.

En annan åtgärd är kanske att ersätta NetGear-switchen med en lite "vassare" om detta skulle hjälpa. Kanske inte ytterligare EE switch eller?

Jag upplevde en ljudmässig skillnad med EE-switchen som jag tyckte var i mycket positiv riktning. Skall också se över strömmatningen till switcharna så småningom. Vi får se.

Calm

Hej Calm

jag tycker du ska byta till optisk kabel när kabeln är så lång som 25 meter. Jag bytte ut två 10 meters långa kablar mot optisk kabel, en gick från mitt fiberkontakt  till router och en gick från router till min melco S100 switch. Fick tystare mera dynamiskt ljud.

Från routern har jag en kort cat7 kabel till sonore optiska modul som följs av optisk kabel till min melco S100 switch. Det finns billigare moduler från Tp link. Optisk kabel är billigare 

Tycker även du ska se över nätdelarna till router och switch, (min käpphäst eller svaghet, gillar LPS) har bytt ut dem mot SBooster, blev stor skillnad framförallt på switch 

tommy 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Hans-Tommy said:

Det finns billigare moduler från Tp link. Optisk kabel är billigare 

Var det en sån här du menade:grinsmilingeyes: Finns hur mkt som helst som man kan prova, just nu kör jag fiber från routern och fiberkonvertern kopplad direkt till EndPoint.
image.png.f8b5cde3824d1922f181aaabdec8b413.png

Link to comment
Share on other sites

Tack för alla fina råd @octavia rs, @AlfaGTV, @LPL och @Hans-Tommy:thumbsup::smile:

 

Man kan enkelt konstatera att den digitala sidan har onekligen förutsättningar att utvecklas och redan nu tycker jag att jag kommit en bra bit på väg. Men det finns alltid saker att fila på för att förbättra, men de störande digitala artefakterna tycker jag känns avlägsna och lite av historia. Den praktiska sidan av streaming är helt klart en fördel och blir lätt en lättjans breda väg. Men jag skall ändå försöka att upprätthålla en sund och frekvent kontakt med den analoga delen av systemet. Det blir annars lätt att halka in i det digitala spåret av ren lättja och då "glömma" att det finns så mycket fin och känsloframkallande musik i mina hyllor. Oavsett om det gäller LP, band eller CD. Det viktiga är musiken och inte mediet som sådant. Men sedan är det såå roligt och se hur långt man kan utveckla ljudet utan det sker på bekostnad av den musikaliska känslan. Här ligger ju hobbyns både utmaningar och möjligheter. Det finns några ytterligare detaljer att fila på innan jag lägger det tekniska åt sidan och bara njuter av musiken. Jag återkommer säkert till detta. Men nu skall jag spela musik tills öronen blöder. Som denna platta!

 

RoonShareImage-637458812735113560.png.b8956a749eeca49ae8fa1f40a4034e79.png

 

 

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Efter ytterligare felsökning pga mitt debakel med avbrott i streamingen så har jag sannolikt fått fram den riktiga orsaken. Det handlar om känslighet för böjning eller vridning av kabeln och i synnerhet kring kontakterna. Tack för tipset @LPL! Trots noggrann mätning så kunde jag konstatera att en "kardel" hade glappkontakt inne i Telegärtner-kontakten. Inte lätt att detektera om det uppstår intermittent och i synnerhet om man precis innan mätt att det fungerar, men att en liten vridning i samband med införandet i switchen så tappade den kontakt. Vet att @octavia rsbytt till crimpade kontakter vilka nu är beställda och till en bråkdel av kostnaden, med genomgående kabel som crimpas direkt mot kontaktblecken. Allt som glimmar är inte guld tyvärr och Telegärtner sitter bra i switchen men har inte samma gedigna kontaktyta inne i själva kontakten. Telegärtner används dock troligen av de flesta professionella tillverkare som Audioquest och Ansuz mfl. Nu hoppas jag att jag skall få till det rejält!:foldedhands::grin: Apropå hifi-tabbar en smula oproffsigt!:blush:

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, calm said:

Efter ytterligare felsökning pga mitt debakel med avbrott i streamingen så har jag sannolikt fått fram den riktiga orsaken.

..

Det är ju lätt oförskämt att hävda "vad var det jag sa?" så jag låter väl blir det! ;) 

Det är dock ett av de vanligaste bekymren med egen-tillverkad kabel, och konsekvenserna kan bli mycket förvirrande och oklara. Gott att du hittade orsaken! :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, AlfaGTV said:

Det är ju lätt oförskämt att hävda "vad var det jag sa?" så jag låter väl blir det! ;) 

Det är dock ett av de vanligaste bekymren med egen-tillverkad kabel, och konsekvenserna kan bli mycket förvirrande och oklara. Gott att du hittade orsaken! :thumbsup:

Jag skäms lite, för normalt brukar jag inte missa sådana enkla fel och i synnerhet att man kan undvika detta genom mätning som faktiskt genomfördes. Lödning är nog mer min gren efter att praktiserat på Ericsson med Axe-växeln som var en produkt med solida lödpunkter. Där lärde jag mig definitivt att inte kallöda som annars är ganska vanliga och förrädiska fel. Det kunde bli fel i början och då fick man reda på det av mannen med grå verkstadsrock och då gjorde men inte om det, det kan jag garantera. :grin:

Calm

Link to comment
Share on other sites

Tack @Sammyför länken! 

Intressant, men ganska lång inspelning på mer än två timmar så man kan lätt hoppa i den om man vill minska ner tiden.

 

Här en länk till utrustning och testmusik.

 

https://alpha-audio.net/videocast/sample-test-five-audiophile-switches/

 

Sammanfattningsvis är slutsatsen att switchar verkligen gör skillnad i fråga om att minska noise-nivån, men inte i dataströmmen, men att det också kräver ett bra nätaggregat om man vill få ut max. Sedan får man själv avgöra om det är värt kostnaden, vilket jag definitivt tycker att det är. Fler switchar i linjen mellan router och streamer är också att föredra och uppgradering av kabel i slutet av linan.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Äntligen har allt kommit på plats efter diverse strul med krånglande kontakter. Konstaterar att dyrast är inte är bäst i alla lägen. Hade egentligen två aspekter på de nya kontakterna. Bra kontakt mellan ledare inne i kontakten och bra kontakt mekaniskt och elektriskt mellan kontakthane och kontakthona i uttaget på switcharna. Utan tvekan erbjuder Telegärtners RJ 45 med metallskal för skärmad kabel det bästa mekaniska fästet mellan hane och hona, men jag sätter frågetecken för den elektriska kontakten i själva kontakten efter mitt missöde. Kan ha varit ett måndagsex, eftersom jag monterat 4 likadana kontakter utan missöde.

 

P1150100.jpg.202255ebd168c69d7f5c3e29f6852560.jpg

 

Om man ser till hur den är konstruerad så för man in "kardelarna" i en rörformad kanal och trycker delen ner mot piggar i det underliggande mönsterkortet som förs in i metallhuset. Piggarna visade sig vara ganska sköra och lätta att de går av vilket hände i mitt fall. De gick sedan inte att reparera.

 

Bytte typ till denna som jag hittade på Kjell & Co.

 

P1150099.jpg.0289469e1728dccff0f5c9bf4f18d3aa.jpg

 

De jobbar ungefär efter samma princip men istället för rörformade kanaler så trycktes kardelerna ner i "diken" där kontakten uppstår och trycks ned med hjälp av höljets små tungor. Mekanismen för fastsättning i honkontakten upplevs inte lika solid som Telegärtner men väl så god ändå.

 

Så kom äntligen den nya kabeln på plats. Cat 7 skärmad.

 

P1150102.jpg.b780ae394c8d332fdbe41f7b75339710.jpg

 

Tog för säkerhets skull och drog en röd krympslang över själva kontaktens baksida så att den sitter ordentligt fast och blir lite styvare.

 

Sedan blev det omedelbart testlyssning med min referenslista. Den omedelbara skillnaden jämfört med den gamla kabeln att det möjligen ytterligare en uppklarning i övre regionen. Ingen som helst dramatisk skillnad, utan ett uns. Kräver dock längre utvärdering innan man kan fastställa ev. skillnad. Så det blir till att återkomma.

Helheten med större djup och bredd i ljudbilden kvarstår dock.

 

Calm

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Du råka nog ut för ett måndagsexemplar @calm jag har gjort många kablar med Telegärtner men visst de krävs en bra tång att pressa ihop matriserna som ledarna ligger i rakt ner mot kretskortet så de inte kommer snett jag brukar justera in en polygrip så den blir lagom "stor" när den är ihoptryckt.

 

Jag har dock lagt ner alla de här "fältkontakterna" och köpt krimptång och krimpkontakter där pressas ledarna rakt in i det som är själva kontaktstiftet då slipper man alla extra delar inne i kontakten. Ledarna läggs i en liten plastmatris innan man för in dem i kontakten så de ligger på rätt plats mycket smidigt och tången pressar ner de åtta små stiften rakt i ledarna

 

806198461_rj45-modular-plug-bighole-awg22-15mm-cat6a-shielded_315.png.6566e729738e73f590b58137b3655391.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, octavia rs said:

Du råka nog ut för ett måndagsexemplar @calm jag har gjort många kablar med Telegärtner men visst de krävs en bra tång att pressa ihop matriserna som ledarna ligger i rakt ner mot kretskortet så de inte kommer snett jag brukar justera in en polygrip så den blir lagom "stor" när den är ihoptryckt.

 

Jag har dock lagt ner alla de här "fältkontakterna" och köpt krimptång och krimpkontakter där pressas ledarna rakt in i det som är själva kontaktstiftet då slipper man alla extra delar inne i kontakten. Ledarna läggs i en liten plastmatris innan man för in dem i kontakten så de ligger på rätt plats mycket smidigt och tången pressar ner de åtta små stiften rakt i ledarna

 

806198461_rj45-modular-plug-bighole-awg22-15mm-cat6a-shielded_315.png.6566e729738e73f590b58137b3655391.png

 

 

Jo precis som du skriver så måste man klämma ihop kontakten med rätt tång. Har dock alltid använt en polygrip med ställbara käftar så att de landar parallellt med godset som skall tryckas ihop. Så något fel var det uppenbarligen på kontakten. Nu är det väl färdig-terminerat för ett slag, men onekligen verkar de kontakter som du visar bättre ur kontaktsynpunkt. Man vinner ju en skarvpunkt och får sannolikt en mycket bättre kontakt mellan stift och ledare genom den konstruktionen.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, LPL said:

Jag valde samma kontakt för inkoppling av NASen där jag har solid kabel.

 

Kjell & Co's modell ser ut att vara samma kontakt som Microconnect
https://www.dustinhome.se/product/5011164412/kontaktdon-cat6-stp-rj45-verktygsfri

Ser identisk ut.

 

https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmateriel/kontakter-till-natverk/ftp-utp/verktygsfri-rj45-kontakt-cat.-6a-ftp-p69347

 

Finns i mängder av utförande på Amazon.se och inte uteslutet att många har en gemensam tillverkare men med olika säljare och priser.

 

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Vad gör man en dag som denna med snön vräkande ner i Sthlm? Inget ute-väder för en urban storstads-människa precis. Jo man spelar musik klart! Och utvärderar systemet med senaste tillskottet förstås, nämligen CAT7-kabeln mellan de två switcharna. Tyckte initialt att det blev lite spetsigt och vasst, men nu har den antingen blivit "varm i kläderna" eller har hjärnan fått en tillvändning, välj förhållningssätt själv.

 

Dessa tre Peter Erskine-plattor har gått varma, alla på sitt sätt bra.

 

RoonShareImage-637478765097225360.png.9c163095e5bafd682e58c3f38805a937.png

 

RoonShareImage-637478764598392680.png.e1b4b72d5916abbab9d59039a672817c.png

 

RoonShareImage-637478764043487580.png.57df2299b459e2445c7da3d1b7f514eb.png

 

Den senaste skivan i raden är den som växer för varje spelning. Tycker att systemet spelar exemplariskt från midjan och uppåt. Upplöst, transparent och balanserat avslut uppåt med pianots hela spektrum från sträng till resonansbotten. Trummor speciellt virveltrummans skinn,  ride-cymbalerna och hi-haten känns naturliga och krispiga. Så även crash-cymbalerna.

Vad som däremot inte lirar fullt ut är basen som har en tendens att bli lite väl resonant och sätter igång min mode i 48-50 Hz området samtidigt som jag inte vill bli av med stödet, för då kommer toppen att kännas lite för tunn. Att förändra högtalarpositionen vore en metod, men den känns inte så angelägen då egentligen inget har hänt med rummet, utan troligen så har energin i botten på något sätt förstärkts. Innan jag gjort en mätning så skall jag laborera lite med mina dörröppningar som gör att jag kan skapa olika bakomliggande luftvolymer. Vi får se om det kan hjälpa. Man slutar aldrig att förvånas över vad som kan hända vid förändringar. Detta är naturligtvis inte relaterat till någon kabelstump, utan att helheten förändrats med flera förändringar på rad. Det gäller att ta det stegvis uppenbarligen.

 

Calm

 

 

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, new order said:

Ok. Sent svar. To stream is the answer.

Lång dags färd mot natt onekligen, men det gäller att skynda långsamt och ta det stegvis, det är min slutsats. Men på något sätt blir det först en funktionell nytta i förgrunden som övergår till en förfining av kvaliteten ljudmässigt därefter. Där är jag nu. Hoppas att det håller i sig på längre sikt så att det inte blev som bytet från LP till CD som jag tyvärr fick ångra när jag redan sålt nätan alla mina skivor.:dead:

 

Calm

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 2021-01-31 at 14:19, calm said:

Den omedelbara skillnaden jämfört med den gamla kabeln att det möjligen ytterligare en uppklarning i övre regionen. Ingen som helst dramatisk skillnad, utan ett uns. Kräver dock längre utvärdering innan man kan fastställa ev. skillnad. Så det blir till att återkomma.

Är det Octavia rs kabeln så räkna med en lång inspelning, märkte när jag haft den att det krävdes en del inspelning då den plötsligt släppte och blomma till! Det är verkligen mycket kabel för pengarna man får där :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Sammy said:

Är det Octavia rs kabeln så räkna med en lång inspelning, märkte när jag haft den att det krävdes en del inspelning då den plötsligt släppte och blomma till! Det är verkligen mycket kabel för pengarna man får där :thumbsup:

Jo det märkte jag att den förändrades över tiden. Lite för "kantig" i början med lite vass diskant som nu har mjuknat under första testveckan. Tack :foldedhands: @octavia rs för att jag fick tillfälle att testa den i systemet, den blir kvar utan tvekan! :thumbsup: Ett ytterligare steg uppåt :smile:

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Även om jag har svårt för att tillskriva en LAN kabel att den skulle kunna påverka ljudet att diskanten förändras och att den "spelas in" över tid när det är en paket baserad överföring. Dels för att paketen av en streamad fil inte behöver komma i ordning och kör man Roon så är filen man spelar redan buffrad i servern efter ett par sekunder så datatrafiken är väldigt låg under uppspelning.

 

Möjligt att skärm osv. kan spela hur sakers jordplan kopplas ihop när där är skärm mellan dem.

 

Är du nöjd med den @calm så är det de viktiga :)

 

Det finns mer kabel och även kontakter om någon är intresserad.

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 2021-02-03 at 14:56, calm said:

Lång dags färd mot natt onekligen, men det gäller att skynda långsamt och ta det stegvis, det är min slutsats. Men på något sätt blir det först en funktionell nytta i förgrunden som övergår till en förfining av kvaliteten ljudmässigt därefter. Där är jag nu. Hoppas att det håller i sig på längre sikt så att det inte blev som bytet från LP till CD som jag tyvärr fick ångra när jag redan sålt nätan alla mina skivor.:dead:

 

Calm

 

 

Jag hade lätt att anamma streaming och speciellt då med Roon/Tidal kombinationen. Jag försakar ingenting. Det var i sammanhanget ingen kostnad. Och tillgängligheten till bra inspelad musik ett knapptryck bort är onekligen väldigt trevligt. Det beror mycket på min ovilja att samla på mig grejor. Har inget hoarding beteende. Och det känns för mig lite som en lättnad att ha musiken streamad. Sedan jag skaffat roon/tidal har mina inköp minskat drastiskt. Jag medveten om problematiken runt betalning till artister. Men det underlättar för mig.

Link to comment
Share on other sites

On 2021-01-31 at 14:19, calm said:

Bytte typ till denna som jag hittade på Kjell & Co.

Jamen Herregud, inte kan man väl använda något billigt skräp från Kjell & Co! Det kan väl aldrig bli vare sig HiFi eller HighEnd med sådant billigt bröde!:openmouth:

Skojar bara! :grin:

Bra att det löste sig.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Amatören said:

Jamen Herregud, inte kan man väl använda något billigt skräp från Kjell & Co! Det kan väl aldrig bli vare sig HiFi eller HighEnd med sådant billigt bröde!:openmouth:

Skojar bara! :grin:

Bra att det löste sig.

Snarare ett bevis på att dyrast inte alltid är bäst och att allt som glimmar inte är guld. I jämförelse mellan K&Co och Telegärtner så är nog priset ungefär detsamma medan jag skulle sätta ett frågetecken på installationskvaliteten på den senare. Men det viktiga för min del är att kontakten sitter fast ordentligt i sin hona för bästa möjliga långsiktiga problemfria kontakt. Där upplever jag nog Telegärtner bättre ändå. Bäst är nog Neutrix RJ 45 kontakter som har en hylsa runt själva kontakten,med fästdon,  men det förutsätter ett byte också av  chassiehonan och det känns som lite överarbetat. Men där kostar hankontakten hälften och är mer proffsigt utformad. Så det där med hifi och highend-kontakter kan  nog överlämnas till amatörerna. :grin:

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...