Jump to content

To stream or not to stream, that´s the question!


calm

Recommended Posts

48 minutes ago, octavia rs said:

Att man förespråkar oskärmat är för att de kan uppstå problem med skärmen när den kopplar ihop prylar som har olika jordpotentialer och då åsidosätter hela poängen med de galvaniska avskiljningarna som sitter i alla nätverksprylar vilket kanske inte alla har förståelse för.

Det låter nästan som om du arbetat på Kjell & Co :1454358488_beamingfacewithsmilingeyes: Precis så sa de när jag köpte min oskärmade CAT6-rulle till mitt nätverk. Jag tror t o m att det finns bindningar till alla faser hos mig. Totalt med båda våningar har jag dragit ca 40 meter. De pratade just om detta, om olika faser, jordpotentialer och om varför det skulle vara oskärmat. De sa också att de som är mindre bevandrade i den digitala tekniken tänker analogt, vilket är en helt annan sak.

 

Jag jämförde med tre kablar. Två lät samma och den tredje annorlunda. Det var den som gjorde skillnad och den var skärmad med förbindelse till kontakten och därmed till endpointen.

Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, octavia rs said:

Om sen det är att föredra eller inte med skärm de kan man säkert diskutera i oändlighet

 

Min nätverkskabel (Sablon Audio 2020) har tydligen inte mindre än 5 lager skärmning! Mark skriver själv så här om den förbättrade 2020 modellen, vilket även är den i särklass bästa nätverkskabel jag haft.

 

"Shielding. Not something I typically like however ethernet cables tend to benefit on account of the exceptionally high frequencies they carry. I therefore added a fifth layer to the cable. Small incremental uptick, with the noisefloor being reduced. No bad effects, so a good move overall. Next!"

 

Han är generellt sätt ganska frispråkig om saker och ting och skulle säkert kunna ha en längre utläggning om varför han tycker si eller så.

 

Måste för övrigt ge honom beröm, han hade läst i en annan tråd på forumet som jag länkade till ovan att jag beställt en ny DAC, eftersom han vet att jag har en unpowered USB kabel från honom och LampizatOr har bytt sina USB kort i den nya modellen så skickade han ett mail till mig bara för att informera mig om att min kabel kommer fungera även med det nya USB kortet, så att jag inte behöver oroa mig! Jag har faktiskt funderat över detta, men inte skrivit om det nånstans. Tankeläsning, det är service det... :) 

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Bebop said:

Hur stor andel av detta krävs för överföring av t ex 16/44 och 24/192?

Let’s talk now about the bitrate of the Hi-Res albums you can stream with the Qobuz Sublime+ subscription. The bitrate of an audio file is calculated as follows: Sampling rate (S/s, or samples per second) x number of bits (16 or 24) x number of channels (2 in stereo)

 

For Hi-Res files, you get:

- 24 bits at 44.1 kHz, bitrate = 2,116 kbps
- 24 bits at 48 kHz, bitrate = 2,304 kbps
- 24 bits at 88.2 kHz, bitrate = 4,233 kbps
- 24 bits at 96 kHz, bitrate = 4,608 kbps
- 24 bits at 176.4 kHz, bitrate = 8,467 kbps
- 24 bits at 192 kHz, bitrate = 9,216 kbps

 

Du har m.a.o. ordentligt med marginal om du kör med en Cat 5 - 100 Mbit som är den enklaste tänkbara kabeln idag.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, octavia rs said:

 

Jag förmodar att CAT6 kabel fram till de switchar du prova nu är oskärmad?

 

Jag tror jag skrev det tidigare även i @Bebop:s tråd när han skrev om switchar att kopplar man sista switchen med en skärmad kabel till endpoint eller server som i detta fallet så kommer man även att jorda switchens hölje och även indirekt -0V i PSU till switchen då till efterföljande apparats skyddsjord. Detta kan även påverka hur saker och ting blir, en oskärmad kabel hade inte gjort detta vilket kan vara bra att ha i bakhuvudet.

 

Om sen det är att föredra eller inte med skärm de kan man säkert diskutera i oändlighet men när det är två apparater så här nära varandra, kopplade i samma elförsörjning då bildar skärmen i kabeln en förlängning av apparaternas kapslingar vilket skulle kunna vara positivt mot eventuella störningar. Men och då med ett stort men det förutsätter att man har oskärmad kabel till switchen ifrån resten av nätverket för är det på annan elförsörjning och en bit där ifrån då kan man skapa en jordslinga med skärmad kabel som mycket väl skulle kunna göra saker sämre om den letar sig igenom systemet.

 

Många förespråkar vanlig oskärmad Cat6 (tex. dCS) ändå är nästan alla LAN-kablar som säljs till hifi idag skärmade, vissa har skärmen kopplad i båda ändar, vissa i en och vissa inte alls eller via andra konstellationer. Att man förespråkar oskärmat är för att de kan uppstå problem med skärmen när den kopplar ihop prylar som har olika jordpotentialer och då åsidosätter hela poängen med de galvaniska avskiljningarna som sitter i alla nätverksprylar vilket kanske inte alla har förståelse för.

 

Sen är det så att LAN kablar har certifieringar för de olika standarderna tex. Cat5, 5e, 6, 6A, 7, 7A, 8 där tex. Cat7/7A vad jag vet inte är en riktig standard ifrån IEEE TIA/EIA utan nått som vissa tillverkarna själva tagit fram det finns alltså inga instrument (Fluke med flera som använder certifieringen EN 50173 för att veta vad de ska mäta) som mäter Cat7/7A det är Cat6A och sen hopp till senaste Cat8.

 

Man ska inte hänga upp sig på tex. att högre nummer är "bättre" det handlar om vilken MHz de ska klara och således vilken hastighet den kan klara. Cat6 (finns både skärmad och oskärmad) är specad för 250MHz och 1Gbps, CAT6A (finns både skärmad och oskärmad) den klarar 500MHz och 10Gbps. Cat8 (alltid skärmad enligt spec.) är specad för 2000MHz och 25/40Gbps enligt IEEE och TIA/EIA.

Således är Cat7/7A nått som kabeltillverkarna tagit fram och där finns kablar som klarar 1000, 1200, 1500MHz men de är inte standardiserade och därför finns det inte RJ45 kontakter med dessa nummer utan man får ta 6A eller 8 till dessa kablar.

Man kan krasst säga att om en kabel inte lever upp till certifieringen så kan man inte kalla den tex Cat6A då får man gå ner ett snäpp och se om den klarar nästa steg men de är få tillverkare som skickar med certifieringen antingen för att de inte lever upp till det de säger den ska göra eller så testar de enbart att den är kopplad rätt.

 

Instrument för att prova ända upp till Cat8 kostar en hel del de rör sig runt 100kkr + moms så inget för hemmapularen och knappt för företag heller man får hyra om man inte provar väldigt mycket.

 

 

Så här är mitt nätverk uppbyggt!

 

Från routern är det en oskärmad kabel fram till första switchen som är NetGear-switchen. Cat 6 AW 24 tror jag, partvinnad.  Från denna switch en motsvarande kabel in i "finswitchen". Därefter en kort kabel mellan switch och Innuosen. De är de kablar som jag fn. testar. Vet däremot inte om alla dessa är jordade? I vart fall är min egen CAT 7 jordad i båda ändarna. När det gäller väggbulorna till respektive switch så går de i samma QB 4, men eftersom ingen är jordad i nätkontakten utan fi-märkta europakontakter så finns ingen jordning den vägen. Dock sitter QB 4:an ansluten i P10:an som allt annat. Så frågan är om kabeln mellan switcharna borde vara jordad också för att binda ihop det hela jordmässigt?  Detta börjar bli lite krångligt, men kan inte höra något påtagligt nätbrum i högtalarna. Så det verkar inte uppkomma någon jordslinga vad jag förstår.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, calm said:

Så frågan är om kabeln mellan switcharna borde vara jordad också för att binda ihop det hela jordmässigt?  Detta börjar bli lite krångligt, men kan inte höra något påtagligt nätbrum i högtalarna. Så det verkar inte uppkomma någon jordslinga vad jag förstår.

 

Jag skulle vilja säga nej på detta.

 

Om du kopplar med skärmad kabel längre tillbaka i kedjan av ditt nätverk de är då du skulle kunna skapa kontakt mellan olika jordpotentialer. Håller du de skärmade kablarna mellan prylar som är kopplade efter din P10 och de uttag du matar den via så är det svårt att skapa så stora potentialskillnader mellan apparaterna.

 

Du behöver inte fundera så mycket på att där inte är jord via SMPS men iom. att din Innuos har ett skyddsjordat hölje (jord via nätanslutningen) så har du automatiskt jord i RJ45 anslutningens kåpa, använder du då en skärmad kabel kommer även switchen innan bli "jordad" via skärmen. I switchen har du även metallkåpor runt RJ45 uttagen som är kopplade till switchens jordplan och även då -0V ifrån SMPS.

Alltså kommer de filter i switchens RJ45 portar att kopplas mot chassit och när du har som i ditt fall en kabel med skärm kopplad då får du en anslutning till dessa filter via RC-länken på bilden tillbaka mot jorden i din Innuos.

 

Alla nätverksportar har 1:1 trafon för den galvaniska avskiljningen och sen även någon form common mode choke för att motverka störningar.

 

Detta är ifrån etherREGENS LAN port (en av de 4 på A-sidan) en rätt avancerad modell med så mycket filter de går att få in i en Gigabit port vad jag har sett.

 

1170125494_etherREGENRJ45mod.png.cd1259b3711f4b47a4febea7ba1971e2.png

 

 

1 hour ago, Bebop said:

Det låter nästan som om du arbetat på Kjell & Co :1454358488_beamingfacewithsmilingeyes: Precis så sa de när jag köpte min oskärmade CAT6-rulle till mitt nätverk.

 

Haha :D

 

1 hour ago, Bebop said:

Det var den som gjorde skillnad och den var skärmad med förbindelse till kontakten och därmed till endpointen.

 

Ja och det kan bero på det jag skrivit längre upp att switchen och SMPS blev jordad genom din Lumin.

 

1 hour ago, Bebop said:

Jag utgår ifrån att @octavia rs menar nätverkskabeln som går från routern fram till en switch innan endpointen.

 

Ja i @calm:s fall så menar jag ifrån switchen till "finswitchen" att där är det nog bäst att hålla sig till oskärmat för att inte skapa problem. Att @VoicesInMyHead använder en Sablon med 5 skärmar innan sin Lumin blir eventuellt samma sak beroende på vad den är kopplad i för nätverksutrustning och vilka typer av kablar där är kopplade i sin tur i den. Om jag inte missminner mig så har jag sett Sablon Audio skriva att det är än nätverkskabel men eftersom den inte följer någon standard så har den ingen Cat tillhörighet men för den delen fungera utmärkt till att föra över data vid de hastigheterna vi använder i våra system.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Bebop said:

Hur stor andel av detta krävs för överföring av t ex 16/44 och 24/192?

 

I princip ingenting :D

 

@LPL svara och har med flera olika format men tex. 24 bits at 44.1 kHz, bitrate = 2116 kbps och har du 1Gbps i ditt nätverk så använder du 0.002116Gbps för att transportera den filen.

 

Det krävs mer eller mindre ingenting av ditt nätverk för att hinna med att transportera en ljudström och skulle de av någon anledning bli stopp så har du alltid bufferten i endpointen att ta av tills de fyller på igen.

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, octavia rs said:

@calm:s fall så menar jag ifrån switchen till "finswitchen" att där är det nog bäst att hålla sig till oskärmat för att inte skapa problem.

Håller med @octavia rs. Jag skulle försöka att isolera fin-switchen vid anläggningen så mycket som möjligt från övriga nätverket genom att inte använda skärmad kabel och eventuellt även prova LAN-isolator eller ännu hellre fiber (beroende på vad som fungerar bäst) för att minimera risken att elektriska störningar fortplantar sig till fin-switchen och vidare till anläggningen..

 

1 hour ago, calm said:

Detta börjar bli lite krångligt, men kan inte höra något påtagligt nätbrum i högtalarna. Så det verkar inte uppkomma någon jordslinga vad jag förstår.

Det är nog inte så sannolikt att det kommer att brumma i högtalarna med skärmad LAN-kabel som det ibland kan göra om man ansluter en antennkabel eller dator, men förutom isolation är det även risk att man skitar ner jorden i anläggningen i motsats till tanken med dränering genom att ansluta jordblock såsom NO QKore m.fl..

Link to comment
Share on other sites

@octavia rs vet du hur etherREGEN hanterar eventuell skärmning från upstream med sin fulsida vs finsida? Eller var det kanske det du försökte förklara ovan? Dvs är finsidan isolerad i den här konstruktionen?

 

Kan nämna igen för alla att etherREGEN skiljer sig lite från de flesta övriga "finswitchar" i sättet att den har 4 "ful-portar" och 1 "finport" där tanken är att man har sina fula sida av nätverket på den ena sidan och sin fina streamer på andra sidan, även om man rent tekniskt även kan vända på den eller använda den på vilket sätt man vill, och även här rapporterar folk olika resultat kan sägas.

Link to comment
Share on other sites

50 minutes ago, VoicesInMyHead said:

vet du hur etherREGEN hanterar eventuell skärmning från upstream med sin fulsida vs finsida?

Fulsida= A-sida

Finsida= B-sida

 

Nja inte helt hundra men alla 4 portar på A-sidan har ju sin "skärm" kopplade till jordplanet på A-sidan och -0V ifrån PSU (även jordskruven är kopplad i detta jordplan, har man mer än två kablar kopplade i A-sidan koppar då alltså kan man få bättre resultat om man kopplar skyddsjord till jordskruven). A- och B-sida är elektriskt isolerade ifrån varandra med en DC/DC konverter speciellt anpassad för detta ändamål med låg kapacitans och med digitala isolatorer för datatrafiken.

På B-sidan är det mer oklart hur RJ45 portens metallhölje ansluts till B-sidans jordplan för den har inte kontakt direkt med A-sidan jag tror att de kan röra sig om en RC-länk mellan RJ45 hölje och jordplanet på något sätt för att dränera RFI på skärmen till efterföljande komponent.

 

Jag har valt att enbart koppla skärmen i änden mot etherREGEN inte mot min dCS och gjort så på fler ställen men de kommer mer om det i min egna tråd senare.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tack @octavia rs, @LPL oc @VoicesInMyHead för intressanta inputs och betraktelser. Trots att jag inte besitter era djupa kunskaper och tänker mer analogt, så med lite tur så landar jag ganska ofta rätt ändå utan att göra alltför stora ödesdigra misstag. Vad är en kabel hit eller dit i långa loppet? I bästa fall en vunnen erfarenhet,. I värsta fall ett rejält hål i plånboken. Men lånar man saker och testar i skala 1:1 så riskerar man inget. Snart är det examensdag!:thumbsup::1729970032_smilingfacewithsmilingeyes:

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Nu ska inte de här bli någon kabeltråd men eftersom @VoicesInMyHead nämnde Sablon så kollade jag lite snabbt på WBF forumet där kablarna är populära. Jag skulle tro att det i grunden är en modifierad Cat8 eftersom han nämner 2000MHz och sedan går över till att istället kalla det 2GHz vilket ju är precis samma sak men Gigahertz låter kanske mer exotiskt om än inget man använder i nätverks sammanhang då är det MHz.

 

Dock är detta lite intressant.

 

But what about the Gigas? There are two at play here, gigabits are the speed of the signal and gigahertz which is the bandwidth of the signal that is being passed through. Need I say more about which is the more important?!? The latter, bandwidth, determines the quality of the signal you get to hear.

 

Nu är det ju inte kabeln som bestämmer vilken frekvens som används utan nätverksutrustningen den kopplas mot och med normala utrustningar i hemmet kommer man aldrig upp i några 2000MHz kanske 500MHz om någon sitter på någon 10Gbit lina internt i nätverket annars harvar man runt på betydligt lägre nivåer.

 

Det är säkert en jättebra kabel och prissättningen jämfört med mycket annat får väl ses som vettig men de är fortfarande mycket "mumbo jumbo" om det tekniska :blush:

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, octavia rs said:

Det är säkert en jättebra kabel och prissättningen jämfört med mycket annat får väl ses som vettig men de är fortfarande mycket "mumbo jumbo" om det tekniska

 

Mumbo jumbo säljer... :) 

 

Jag gillar hans kablar, både USB och ethernet vilka båda har utklassat betydligt dyrare kablar i min anläggning, men visst hade det varit kul om någon med bättre öron än mina hade testat dem och gett ett utlåtande. Det finns ju alltid en risk att bli partisk när man väl betalat för något.

 

Jaja, tillbaka till switcharna...

Link to comment
Share on other sites

En liten fundering beträffande placering av en tänkt switch. Om jag beslutar att investera i en "burk", var borde den stå i förhållande till Innuosen? Just nu har jag Ansuz-switchen på en egen liten pall vid sidan om och EE-switchen stod vid sidan av Innuosen. Är de här burkarna störningskänsliga eller är höljena på respektive anpassade för bästa avstörning? Börjar bli trångt i hyllan och redan nu har en del prylar, bl.a. Innuosen flyttat ut på egna plattformar på golvet. Allt står på stenskivor med Cerapucer under.

 

Beträffande fötter så har Ansuz försett sin switch med vad jag förstår första nivån av fötterna Darkz och vad jag kunde se så har också EE lite anpassade fötter.  Mekanisk jordning har betydelse är min erfarenhet! Sådana tweaks gillar jag att testa och brukar göra skillnad som inte kostar skjortan. Den här hobbyn ser inga gränser för vad som är möjligt att åstadkomma om man jobbar med detaljerna.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calm said:

Är de här burkarna störningskänsliga eller är höljena på respektive anpassade för bästa avstörning?

 

Tror inte du behöver fundera så mycket på det ha switchen i närheten av Innuosen så du klarar dig med en lagom lång LAN-kabel.

 

1 hour ago, calm said:

Beträffande fötter så har Ansuz försett sin switch med vad jag förstår första nivån av fötterna Darkz

 

Nja de stämmer nog inte där sitter väl en form av fot under dem som är anpassad för att ställa på en Darkz med tre keramik eller titan kulor.

 

100857hwkz7rhkdsf9a1i9.jpg.3340b9707171953062da766d451564b7.jpg

 

nedladdning.jpeg.013a0ff3f1ea9b26a8139726c6f0774c.jpeg

 

Jag har samma fötter under min nätlist.

 

Darkz har tre ringar med tre kulor mellan varje ring. Jag kör 3st Darkz D-tc special under min list direkt mot höljet alltså inte under plastfötterna (ofta gör Ansuz så med vid sina demos).

 

Darkz finns i fyra nivåer idag. Jag använder äldre varianter i ett kompositmaterial D-tc (keramiska kulor) och D-tc special (titankulor).

 

424_303_chong_vang_vong_am_ansuz_darkz_a_chat_luong.jpg.c6dba4cb252604cc3960c165b1d09243.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Precis som Octavia beskriver så bra så är Ansuz strömfördelare och switchar försedda med integrerad fötter i ett enklare skikt där du sedan kan addera deras Darkz-fötter på den nivå som känns rimlig och bra.

 

English Electrics switch är betydligt mindre och mer instabil där jag skulle prova med någon form av plattform under denna potentiellt, eventuellt i kombination med lösa fötter.

Att hålla isär komponenterna är alltid en bra idé i den mån det är praktiskt möjligt.

 

/ Marcus, www.perfect-sense.se

 

Link to comment
Share on other sites

Vill bara säga att jag tycker ditt testande har varit grymt @calm, på något sätt så ger det kredibilitet till vad flera av oss andra hållit på med och tyckt oss höra. Som vanligt när det kommer till denna hobby så kan man inte utesluta något, allting påverkar och bara för att man tror att det är på ett sätt så innebär det inte nödvändigtvis att det är så.

 

Jag tycker också det är lite extra kul att Ansuz switchen som fått utstå ganska mycket kritik på forum pga av sitt pris och att de använder en OEM switch faktiskt levererar ljudmässigt med de förbättringar de ändå gjort. Det här var faktiskt första gången jag läst om någon som testat den på riktigt. Det är lätt att döma och kritisera på förhand som sagt.

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Vill bara säga att jag tycker ditt testande har varit grymt @calm, på något sätt så ger det kredibilitet till vad flera av oss andra hållit på med och tyckt oss höra. Som vanligt när det kommer till denna hobby så kan man inte utesluta något, allting påverkar och bara för att man tror att det är på ett sätt så innebär det inte nödvändigtvis att det är så.

 

Jag tycker också det är lite extra kul att Ansuz switchen som fått utstå ganska mycket kritik på forum pga av sitt pris och att de använder en OEM switch faktiskt levererar ljudmässigt med de förbättringar de ändå gjort. Det här var faktiskt första gången jag läst om någon som testat den på riktigt. Det är lätt att döma och kritisera på förhand som sagt.

För mig finns bara ett sätt att komma till någon form av beslut och det är att testa i det egna systemet. Jag läser understundom recensioner, men de styr mig aldrig med någon form av förutfattad mening. De facto har mina tunga investeringsbeslut fattats innan jag ens kunnat läsa recension. Det gäller MSB, ASR och Ktêman som jag avlyssnat först i butik eller på mässa, för att lånas hem för egen utvärdering. Därmed känner jag mig ganska säker vid beslut och kan sedan trimma vidare med andra komponenter tills jag är nöjd. Det är väl här själva det roliga audiofil-jobbet vidtar, dvs att se att saker optimeras och samverkar.

Har en ytterligare dag för test innan prylarna går åter, men är ganska klar med mitt ställningstagande.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calm said:

För mig finns bara ett sätt att komma till någon form av beslut och det är att testa i det egna systemet.

Ja, hur ska man annars veta hur det kommer att sluta:1952293183_slightlysmilingface:

 

1 hour ago, calm said:

Har en ytterligare dag för test innan prylarna går åter, men är ganska klar med mitt ställningstagande.

Gediget testande och kul att få ta del av dina erfarenheter! Det brukar leda till att man sitter än mer nöjd om man har gjort sin hemläxa:1454358488_beamingfacewithsmilingeyes:

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, LPL said:

Ja, hur ska man annars veta hur det kommer att sluta:1952293183_slightlysmilingface:

 

Gediget testande och kul att få ta del av dina erfarenheter! Det brukar leda till att man sitter än mer nöjd om man har gjort sin hemläxa:1454358488_beamingfacewithsmilingeyes:

Det roliga är att de huvudkomponenter jag en gång valde har återkommit i bra recensioner långt efter att de ursprungliga skrevs och att produkterna fortfarande lever kvar trots gångna år. Tänker på ASR:n som recenserades ånyo i Stereophile som A-produkt i våras och Ktêman i Hifi-News nu i höstas. Inte menat som något som jag kan yvas av, mer som ett kvitto på att andra tycker likadant och fångats av samma känsla som jag fick en gång i tiden.

Vi får se om de digitala produkterna står sig lika länge? Här verkar utvecklingen gå mycket snabbare och jag vet inte hur många modellbyten som skett sedan jag köpte min MSB-stack.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Då har ytterligare ett antal dagar förflutit i mitt test av switcharna English Electric 8 Switch och Ansuz Powerswitch XTC,  som en jämförelse mellan en förhållandevis enkel och "billig" switch och en dyrare och flerfunktionsswitch. Tillkommit under testet har också ett antal kablar kommit att ingå i utvärderingen.

Så det första att redovisa är de kablar som ingått i testet. Tänker inte trötta ut er med hur kablarna testades var och en, mer resultatet som blev en gradering i tre grupper.

 

Bästgruppen i fråga om klarhet, dynamik och jämnhet över hela registret:

 

Ansuz X 1,0 

Sommer Exelsior

 

Näst bästgruppen:

Oelbach XXL

Supra Cat 7 + patch

 

Sämst:

Calm Connect egentillverkad CAT 7 med Telegärtner kontakter.

 

Efter första utvärderingen i Ansuz Powerswitch XTC har kablarna i bästgruppen också testat mot båda switcharna.

Jag inväntar också en ny kabel från Ansuz,  X2 som skall ersätta X-kabeln som utgått.

 

Nollalternativet i testet är nätverket med NextGear 5 samt Telegärtnerkontakter och anslutningkabel från den siwitchen med oskärmad kabel som ingår i hela nätverket kopplad till Innuos Zen streamer.

Strömförsörjning till samtliga alternativ via PS Audio:s Powerplant P10 och WireWorld Aurora strömkabel, samt NO QB4.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Jag vill understryka att alla utvärderingar och slutsatser bara utgår från mina egna uppfattningar och i mitt system, utifrån mitt egna ljudideal. Man kan alltså inte dra några generella slutsatser, då jag suttit ensam ordförande i utvärderingskommitén och  tillika ensam ledamot i denna:D:)

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Om vi börjar med 0-alternativet så var anledningen till själva testet att jag trodde att det fanns en utvecklingspotential i nätverksuppkopplingen. Skälet är att jag kunde uppleva en viss "tråkighet" i streamingdelen jämfört med min CD-drive och som jag inte kunde relatera till Innuosen enbart eftersom jag hört den prestera bättre i andra sammanhang. Streamingen har som teknik tillfört en enkelhet, systematik och tillgång till massor av ny musik och tyckte att det pga tillkortakommandet ljudmässigt blev lite överdrivet som jämförelse med "radiolyssnande". Dvs inte lika fullt engagerande som CD, LP eller R2R. Jag är nog i grunden en analog-anhängare mest därför jag kan greppa tekniken. Eftersom jag inte fått data/digital med modersmjölken så blir den mycket svårare att omfatta och förstå. Så lite därför har jag hesiterat att gå i klinch med den,  eftersom jag hatar strul som tar bort fokus från musiken. Enkelt och okomplicerat blir därför nödvändigt. Så fort något går fel eller avviker från det normala, höjs mitt blodtryck och puls. Känns som jag landat i enkelhet och funktionalitet tidigare med Zen:n, men att ljudkvaliteten måste upp ett snäpp, utan att göra megabuck investeringar, eftersom streaming aldrig kommer att bli  min huvudsignalkälla.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...