Jump to content

To stream or not to stream, that´s the question!


calm

Recommended Posts

22 minutes ago, LPL said:

”personligen väldigt trött på detta tjat om Priset

Jag tycker inte att det är något tjat, det blir lite konstigt om alla helt skulle bortse från priset på en produkt. I alla fall för mig är priset på en ingående komponent en relevant parameter att ta hänsyn till när man bygger ett system?

Priset är en mycket viktig parameter för mig också! Eller man ska kanske skriva prisvärdhet?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, calm said:

Det är faktiskt något jag funderat på om samtliga utgående portar i en switch eller för den del en router också behandlar alla på samma sätt. Man skulle kunna fundera på om det sker till exempel i en speciell ordning om något överföringsfel skulle inträffa av något slag. Hoppar den med automatik till nästa då eller blir det någon tidsförskjutning?

 

Det finns ju switchar som är programmerbara men då är det mer att man använder portarna till olika "devices", på jobbet kör jag Aruba switchar och de konfigureras ofta med ett par portar för accespoints (wifi) sen ett par portar för "gästnät" där hamnar kameror, skrivare, passersystem osv., sen sist kommer de portar som är till företagets datorer och då kan man styra trafiken och även vem som kan få access till nätverket.

 

I en normal "dum" switch där sker kommunikationen parallellt på alla portar samtidigt och eventuella fel korrigeras så snabbt att det är inget som märks. De som bryr sig mest om tidsfördröjningar över nätverket är de som spelar online då vill man inte ha "lagg" man kan inte ha en buffer för där händer ju allt i "real tid" så att säga tror även spel använder UDP protokoll där data paketen skickas snabbare i en kontinuerlig ström inte i sekvenser som i TCP (finns säkert någon här som har bra koll på sånt här kanske @AlfaGTV).

 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Transmission_Control_Protocol

 

TCP använder sig av det underliggande protokollet IP. IP skickar data i form av paket. Varje paket innehåller en liten mängd data (ofta 1480 bytes), samt information om vilken dator som skickade paketet, och vilken dator som ska ta emot det. IP ger inga garantier för att paket som skickas över nätverket kommer fram, och paket som skickas behöver inte komma fram i samma ordning som de skickades.

När TCP skickar data så delas det upp i lämpliga stycken (så kallade segment), och varje segment skickas i ett eget IP-paket. När IP-paketet kommer fram till mottagaren skickar denna ett ACK-segment tillbaka till sändaren för att bekräfta att data kommit fram. Om sändaren inte fått ett sådant ACK-segment inom en viss tid så antas att datapaketet har försvunnit på nätet och datapaketet skickas om. På så sätt uppnås pålitligheten hos TCP.

 

För att hantera att IP-paket kan komma fram i oordning använder TCP sekvensnummer. Varje paket som skickas tilldelas ett 32-bitars nummer, och detta används av mottagaren för att sortera de mottagna datapaketen.

TCP innehåller mekanismer som begränsar hur fort data skickas för att inte överbelasta nätet. Varje gång nätverket förlorar ett datapaket så antas detta bero på att det ligger på gränsen för att överbelastas. TCP drar då ned på sändningstakten till hälften av den nuvarande för att undvika att lasta ned nätet ytterligare. När inga datapaket går förlorade ökar protokollet takten igen.

 

Vad som kan skilja mellan olika switchar är filter delen som är inbyggd i portarna där finns allt ifrån de minst nödvändiga alltså 1:1 trafon och någon form av "common mode noise" störningsskydd till mer avancerade lösningar. Jag kan tillägga att @byZan kan ha rätt i att använda varannan port på en switch är smart tex så i Netgear GS108 så delar port 1-2 på filter, 3-4 osv. osv. så om man använder port 1,3,5,7 eller 2,4,6,8 får man bättre isolation mellan inkopplade prylar (detta är olika från switch till switch och inte alls säkert att det är kopplat så). Att koppla chassit eller minus 0V i switchen till skyddsjord kan även få filterna till att fungera "bättre" då de shuntas till jord.

 

Detta är filter delen i en LAN port i en etherREGEN.

 

1462318885_etherREGENRJ45.png.7b399c5b4380eab42405aa39f1570e14.png

 

 

Eftersom du @calm även använder din Innuos server som "endpoint" till din DAC så är ju nätverket endast intressant just i buffringsläget när den väl buffrat klart tar ett par sekunder för en normal låt på Tidal då är det ju enbart kommunikation över USB som förmedlar musikströmmen och näverket enbart väntar på information och skickar information till styr appen.

 

Som @Bebop skrev så kan man tex i sin Router prioritera portar så de går först i kön så att säga. Jag prioriterar min SFP fiber port i min Ubiquiti router inte för att det är någon större risk att det skulle bli problem. I min router kan jag se trafiken per port och vid start av en låt så stiger trafiken till mellan 100-200Mbps på SFP porten för att sen efter ett par sekunder gå ner till runt 5-10Kbps alltså mer eller mindre noll trafik den visar ofta noll med under spelning av låt, trafiken sker alltså ifrån servern via etherREGEN till dCS Network Bridgen i ett eget litet internt nätverk.

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, octavia rs said:

sker kommunikationen parallellt på alla portar samtidigt

Nejdå, det kommer aldrig att ske! :) Om inte du har en gammal "hub" då förstås, en sådan kan jämföras med en grendosa för nätspänning.

En av poängerna med switchar är att de fattar adresseringen på de enskilda paket och kan i princip "switcha" anslutningar mellan sändare och mottagare av information, dessutom i full duplex (kommunikation i båda riktningar). Tänk på switcharna som en serie järnvägsväxlar som knyter ihop kommunikation baserat på avsändare och mottagares MAC-adresser. All kommunikation har ändå en turordning och jag är rätt osäker på om två paket faktiskt simultant kan passera switchen, jag tror inte det.

 

Sen kan man göra som Archimago hintar om, dvs blanda in QoS (Quality of Service) genom att prioritera trafik baserat på deras protokoll och portar. Det här ÄR inget problem såvida ni inte har en hel hoper med tonåringar sitter hemma och lirar onlinespel, snackar via VOIP och tankar torrents samtidigt. Men i så fall skaffar ni en dedikerad switch för musik-pryttlarna så kan man släppa den ångesten! :)

Link to comment
Share on other sites

Jag tror man lätt hamnar i fällan, inklusive jag själv, att man tänker i jämna flöden som i den analoga delen. Där sker allt i ett jämt flöde hela tiden, både musik, ström och spänning. I ett ethernet så skickas ju paket och där är det inte så viktigt att allt går i en jämn ström (inom vissa gränser förstås) om jag har förstått det rätt. Väl framme så buffras det t ex i switchen, nätverksbrygga och/eller i dacens dsp och alla byggstenar ligger då i rätt ordning för vidare förädling. Det blir ungefär som att tömma vattenhinkar i en cistern och sedan ta ut flödet jämnt ur en tapp i botten.


När jag stänger av min NAS skickas inget ifrån den men det det spelas buffrad musik ytterligare 10-15 sekunder. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, AlfaGTV said:

Nejdå, det kommer aldrig att ske! :) Om inte du har en gammal "hub" då förstås, en sådan kan jämföras med en grendosa för nätspänning.

 

Skrev nog mest lite slarvigt, givetvis skickas ju inte alla paket ut till alla anslutna objekt i switchen utan enbart till den port där det objekt är anslutet de adresserats till.

Switchen bygger upp en liten databas med vad som är kopplat var så den "lär" sig att skicka rätt paket mellan de olika objekten.

Det är väl bara första gången den får ett paket adresserat till nått den inte sett innan som de skickar ut på alla portar  (inte där det kom in) för att få reda på vilken port det de ska till ligger på men efter det vet de var det ska och skickar hädanefter paketen rätt direkt.

 

 

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Bebop said:

Det blir ungefär som att tömma vattenhinkar i en cistern och sedan ta ut flödet jämnt ur en tapp i botten.

Det är en bra liknelse förutom att paketen är intakta med adressinformation och sekvensnummer m.m. till skillnad från vattnet som blandas. Det spelar ingen roll om det skulle ta längre tid med en vattenhink (paket) om du har tillräckligt med vatten i cisternen (bufferten).  Det gör heller inget om du har flera hinkar och blandar ihop dem eller vilken väg du går med hinkarna.

 

34 minutes ago, Bebop said:

När jag stänger av min NAS skickas inget ifrån den men det det spelas buffrad musik ytterligare 10-15 sekunder. 

Det enklaste är att plugga ur valfri LAN-kabel och kolla hur länge det spelar i din setup.

Link to comment
Share on other sites

Då är jag inne på första steget i min process, nämligen att uppgradera kontakterna i mitt fasta nät, där TP-Link router sitter i hallen vid ingången av fibern. Ca 20-25 meter kabel av typen CAT 6 med 8 ledare i 4 twisted pairs. Kabeln går sedan i Netgears 5 ports switch.

 

P1140975.jpg.84ead9efa3b32fc997c0abf96735fa82.jpg

 

På bilden saknas kabeln från routern som jag påbörjat byte av kontakt på.

 

P1140977.jpg.e90936ba17c81d9d4ba512dac24b838b.jpg

 

Måste säga att Telegärtners kontaktdon är synnerligt enkla att montera. Inga avancerade verktyg behövs utan lite tänger och en vass kniv. Kollade lite om färgerna och deras inbördes relation, bra instruktion. Man skjuter in kardelerna i hål istället för slitsar som förekommit på andra kontakter. De låses med hjälp av en vanlig polygriptång. Sedan skjuts hela kabelkonstellationen in i ytterhöljet av metall och låses i detta. Klart! Andas kvalitet och precision och kontakten sitter stadigt med låsning i chassie-honan.  Det är främst den mekaniska låsningen som jag ville åt med kontaktbytet.

 

P1140982.jpg.fa1a2520be7da07ea3701bd1324b499c.jpg

Så här blev slutresultatet. Kabeln med röda "huven" in och den andra grå ut till streamern. Den blåa går till en sällan använd dator.

Allt fungerade smärtfritt.

 

Calm

 

Link to comment
Share on other sites

Gårdagskvällen ägnades åt en del lyssning. Blandad kompott av pop, rock och jazz. De nya kontakterna kändes mer solida och precisa och andas kvalitet, även om man som @octavia rs konstaterar att de får egentligen en extra kontaktyta som kan förorsaka problem med ärgning eller oxidering. Inget som märktes nu, men kanske i framtiden. Gradvisa försämringar märks först när de orsakar riktiga kontaktproblem. Minns speciellt ett rengjöringsmedel som satte igång en galvanisk process som höll på att ruinera ett antal kontakter. Det gäller att välja rätt medel.

 

Så slutsatsen nu är att de nya kontakterna ger mest ett mekaniskt stöd för god elektrisk kontakt. De sitter verkligen fast. Fick också möjlighet att korta av ingående kabel, om inte för att minska kabelhärvor. Ljudmässigt så skulle jag ljuga om jag kunde höra någon skillnad. Mest en signalhygienisk åtgärd.

Konstaterar också att de ifrån Tidal nedladdade albumen finns buffrade i Innuosen eftersom de ligger kvar ljudmässigt efter det att man kopplat bort kablarna. Följaktligen får nätverket  kvalitet betydelse enbart när själva nedladdningen sker. Kollade tyvärr inte om det gäller spelning av album som hämtas, utan nedsparning i biblioteket, dvs om de också buffras inför spelning.

 

Idag tänkte jag planera lite kring strömfrågan och se var den landar. Trodde tyvärr att jag hade ett linjärt powersupply som jag haft stående, men som visade sig vara anpassat för 5 V istället för 12 V som skall till både i routern och switchen. Får kolla vad som finns att tillgå?

 

Calm  

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calm said:

Idag tänkte jag planera lite kring strömfrågan och se var den landar. Trodde tyvärr att jag hade ett linjärt powersupply som jag haft stående, men som visade sig vara anpassat för 5 V istället för 12 V som skall till både i routern och switchen. Får kolla vad som finns att tillgå?

 

Du kan få låna min Paul Hynes SR4T-12 om du vill, och även min etherREGEN om du orkar och vill jämföra fler switchar? Jag har ändå ingen DAC hemma just nu så de står oanvända...

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, VoicesInMyHead said:

 

Du kan få låna min Paul Hynes SR4T-12 om du vill, och även min etherREGEN om du orkar och vill jämföra fler switchar? Jag har ändå ingen DAC hemma just nu så de står oanvända...

Tack snälla för erbjudandet! Men passar för tillfället i avvaktan på mina bokade lån. En ordinär och en värsting. Är inte helt 100%-igt övertygad om effekten, men låter mig gärna överbevisas.

Men tack i alla fall och återkommer gärna om behov uppstår.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Brukar kolla på John Darko underhållande och välgjorda hifi-tester på Youtube.

Senaste klippet testar han en prisvärd DAC Topping D10s till streaming-kedjan.

John Darko tipsar att först konvertera usb-signalen till spdif, för att sedan mata din DAC med spdif istället för usb-signal, för ett bättre ljud.

Sagt och gjort, jag hade en usb/spdif konverterare liggande sedan tiden med aktiva högtalare och matade min Benchmark DAC med spdif.

Ljudbilden öppnade upp en aning, blev större och klarare på ett positivt sätt. :439864629_flushedface:

Växlade fram och tillbaka i ett par dagar och intrycket bestod.

Skall kolla framöver igen när nyhetskänslan lagt sig, för att höra om intrycken består.

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Muffin said:

Senaste klippet testar han en prisvärd DAC Topping D10s till streaming-kedjan.

Det handlar väl mer om att få bort skräpet från usb-utgången från en pc. Det kan säkert funka. Men i @calm situation är ju detta redan åtgärdat genom att han kör TP ethernet till sin streamer (Innous) och därifrån till dacen och då har man gått förbi datorns usb-utgång som inte är så lyckad i de flesta fall. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Bebop said:

Det handlar väl mer om att få bort skräpet från usb-utgången från en pc. Det kan säkert funka. Men i @calm situation är ju detta redan åtgärdat genom att han kör TP ethernet till sin streamer (Innous) och därifrån till dacen och då har man gått förbi datorns usb-utgång som inte är så lyckad i de flesta fall. 

Ja, uppmärksamt Bebop. John Darkos exempel är med dator som ljudkälla och inte en streamer.

Men jag kör som calm också med streamer plus fin-switch. Uppfattar att ljudet ändå blir bättre med att mata DACen med spdif istället för usb.

Men frågan är om jag uppfattar att ljudet bara som annorlunda, men inte bättre. Utvärderingen fortsätter.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Muffin said:

Men jag kör som calm också med streamer plus fin-switch.

Samma här. Jag har provat både AES, RCA Coax och Toslink. Jag har kommit fram till att det olika men lika bra. AES är det som skiljer ut sig mest men totalt sett tycker jag att det handlar om petitesser. Det har blivit USB till slut, mest för att jag då kan köra mina DSD-filer och högre upplösning i pcm. Den nyttan tycker jag gett mer. Någon generell sanning är det inte eftersom man måste ta hänsyn till de prylar man kopplar ihop. Det gör sannolikt större skillnad än vilken anslutningstyp man väljer.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Muffin said:

Brukar kolla på John Darko underhållande och välgjorda hifi-tester på Youtube.

Senaste klippet testar han en prisvärd DAC Topping D10s till streaming-kedjan.

John Darko tipsar att först konvertera usb-signalen till spdif, för att sedan mata din DAC med spdif istället för usb-signal, för ett bättre ljud.

Sagt och gjort, jag hade en usb/spdif konverterare liggande sedan tiden med aktiva högtalare och matade min Benchmark DAC med spdif.

Ljudbilden öppnade upp en aning, blev större och klarare på ett positivt sätt. :439864629_flushedface:

Växlade fram och tillbaka i ett par dagar och intrycket bestod.

Skall kolla framöver igen när nyhetskänslan lagt sig, för att höra om intrycken består.

Jag kör ingen dator i kedjan utan bara som "fjärrkontroll" mot Roon/Tidal. I vart fall tror jag inte den påverkar ljudkvaliteten. Kör en Ansuz-kabel USB A -> B till MSB-dacen och är ganska nöjd med detta. Antar ju fler konverteringar man gör ju fler felkällor möjligen. Eftersom jag är en komplett data-novis så vill jag ha det så enkelt som möjligt så att jag kan felsöka om det strular. Men tack för tipset i alla fall!

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Eftersom vädret inte har varit särskilt inbjudande idag så har jag kört lyssning istället och det har fungerat bra tycker jag. Jag förnimmer lite mer grepp i ljudet och inbillar mig att det kan bero på mina kabelrensningar häromdagen. Det är mest vid nedladdning, men kan mycket väl vara hjärnspöken och placeboeffekt. Kommer inte vilja vittna om detta inför hifin:s "Grand Jury", men eftersom jag spelade enbart känd musik så förnam jag någon förändring. I morgon skall jag boka hämtning av switchar och kablar för ytterligare test.

Läst lite om skillnaden mellan linjära och switchade nätdelar och undrar om inte just i dessa sammanhang det faller till switchades fördel med mindre rippel och bättre stabilitet. Verkar som det vore svårare att reglera utspänningen i ett linjärt PSU. Jag föreställer mig att ett rejält "överdimensionerat" switchat skulle fungera. Sedan får man försöka minska störningarna med lämplig kapsling och jordning. Vi får se hur det blir. Först testa med medföljande PSU:er och sedan tweaka.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Bebop said:

Varifrån kommer då signalen in till Innous? 

Från Tidal via bredbandet till Roon core i Innuosen och sedan till MSB-dacen. Så är signalvägen beskriven i Roon. Jag kan stänga av datorn och det hela spelar vidare och därför är mitt antagande att datorn endast reglerar Roon-core som fjärrkontroll.  Den startar bara igång kedjan men agerar inte själv i signalvägen. Men mina kunskaper i ämnet data har stora luckor dessvärre.  

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Tror att det @Bebop antyder är nog att Innuos faktiskt är en dator, om än utan tangentbord och skärm. Och visst finns det även gigantiska server-parker i "server"-änden då du streamar Tidal. Men, som jag ofta poängterar att så länge informationen är demonterad i sina "beståndsdelar" så är det inget att bekymra sig över. Alltså tillståndet filerna/musiken befinner sig i när den transporteras över ethernet-baserade kommunikationsvägar. Det är när man sammanfogar beståndsdelarna till en kontinuerlig ström av data/information som det blir avgörande för resultatet hur detta görs. 

Då betyder det för mig alla signalflöden som inkluderar tidsaspekten dvs AES/EBU, SPDIF, I2S men också USB. Ja, jag vet att USB Audio är paketbaserad information. men den bygger på ett protokoll som inkluderar tid som parameter för att hålla nere latensen.

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, AlfaGTV said:

Innuos faktiskt är en dato

Jo, det är delvis så jag tänkte. Men jag trodde också att @calm hade en mac i flödet, den eller de som är betecknade som "dator" i flödesschemat. Men det är en stor skillnad mellan en Innous och en pc/mac och det är att den är byggd för att hantera musik så jag inbillar mig att den har ett betydligt "friskare" USB-flöde än vad en mac/pc kan erbjuda. 

 

En USB-signal av det digitala flödet bär ju också med sig en spänning för att transportera den digitala informationen och den skapas ju i Innous hos Calm och hos mig i Lumïn. Där kan jag tänka mig att man kanske skall satsa lite på ingående ström/spänningskvaliteten. En fråga jag ställer mig för egen del är hur mycket det är att elda för kråkorna. Spänningen påverkar ju inte den digitala informationen. Risken är annat skräp som kan påverka da-omvandlingen. Men min dac har ju galvanisk avskiljning efter USB-ingången så det borde inte påverka. Men är den total och kan man lita på det. :39: Jag vet inte. De uttrycker det så här:

 

To combat computer generated noise pollution, we have designed in optical couplers that galvanically isolate the USB input and processing sections from the DSP section, including ground.

 

Jag har ju själv en NAS och att köra USB från den är numer helt borta från kartan. Det är tp-protokoll över ethernet på motsvarande sätt som Tidal, Qobuz, Roon med flera använder som gäller fram till nätverksbryggan som är byggda för musik.

Link to comment
Share on other sites

Mina Mac-datorer är aldrig inkopplade när jag spelar musik via Innuosen. Hemma har vi två stationära Mac-datorer, men som sagt passiva vid musikspelning. Min laptop som också är en MAc körs  trådlöst enbart med Roon uppkopplad via WiFi från routern T-link. Det verkar troligt att Innuosen innehåller en dator med lagringskapacitet av 8Tb utöver rena funktionsdelar för spelningen. Men som sagt jag är inte särskilt insatt i frågan.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calm said:

Det verkar troligt att Innuosen innehåller en dator med lagringskapacitet av 8Tb utöver rena funktionsdelar för spelningen. Men som sagt jag är inte särskilt insatt i frågan.

 

Alla musik servers är ju i praktiken en dator med mer eller mindre processorkraft. Innuos använde tidigare standard moderkort men jag tror att de nyaste har kort som de tagit fram ihop med någon tillverkare av moderkort. 

 

Korten har dubbla LAN och i de enklare Innuos är det usb ut till dac kopplad direkt till moderkortet endast Statement har omklockningskortet.

 

I de enklare ZEN där har man trafo, likriktare och sen en DC spänning ut till en DC/DC konverter monterad på moderkortet (syns nere i högra hörnet på kortet).

 

Så skillnaden mot en vanlig dator är ju det optimerade moderkortet, linjär nätdel, Linux mjukvaran m.m.

 

innuos-zen-mk-ii-innen.jpg.c79c66a832bb9f43687ea9cb76dde043.jpg

 

Kör man Roon på Innuosen påverkas den inte av om man har Roon på en MAC eller PC den installationen är en ren remote precis som appen på platta eller telefon. Jag kör själv remote på min PC de är skönt ibland att sitta vid en stor skärm och "fibbla" med Roon och Qobuz.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, octavia rs said:

 

Alla musik servers är ju i praktiken en dator med mer eller mindre processorkraft. Innuos använde tidigare standard moderkort men jag tror att de nyaste har kort som de tagit fram ihop med någon tillverkare av moderkort. 

 

Korten har dubbla LAN och i de enklare Innuos är det usb ut till dac kopplad direkt till moderkortet endast Statement har omklockningskortet.

 

I de enklare ZEN där har man trafo, likriktare och sen en DC spänning ut till en DC/DC konverter monterad på moderkortet (syns nere i högra hörnet på kortet).

 

Så skillnaden mot en vanlig dator är ju det optimerade moderkortet, linjär nätdel, Linux mjukvaran m.m.

 

innuos-zen-mk-ii-innen.jpg.c79c66a832bb9f43687ea9cb76dde043.jpg

 

Kör man Roon på Innuosen påverkas den inte av om man har Roon på en MAC eller PC den installationen är en ren remote precis som appen på platta eller telefon. Jag kör själv remote på min PC de är skönt ibland att sitta vid en stor skärm och "fibbla" med Roon och Qobuz.

 

 

 

 

 

 

Noterar att driven är från TEAC dock inte deras VRDS-teknik som jag har i en spelare på landet. Näst efter toppmatad en bra och välbeprövad teknik.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Sedan ungefär en månad har jag också börjat använda mig av streamingtjänster i mitt fall 
IDAGIO (Premium+, lossless) och TIDAL(HiFi, 3 mån prova på för 30 skr).

Jag lyssnar (men inte samtidigt) i två rum, "pojkrummet" och vardagsrummet.
Det är möjligt att en eventuell framtida användning av Roon (kan för lite, vet inte om jag behöver Roon) 
kanske gör att mina konfigurationer måste ändras men fram tills nu så har jag använt mig av "enkla" lösningar.

 

Pojkrummet:
Trådlöst från Router/switch till stationär dator med wifi usb adapter.
IDAGIO- och TIDAL-appar för windows 10 installerade på datorn.
Usbkabel från dator till Hegelförstärkare med inbyggd dac och
slutligen kablar till högtalarna Guru Junior.

 

Vardagsrummet:
I vardagsrummet har jag förstärkaren Primare I25 Prisma som har både DACmodul (chip ak4497eq)
och streamingmodul installerat. Förstärkaren är via Streamingmodulen är uppkopplad till WiFi.
Apparna, IDAGIO och TIDAL, är installerade på phonen (android) och från denna
är det med hjälp av Chrome Cast som musik når streamingmodulen på Primare I25.
Slutligen kablar, de enda externa i denna konfiguration, till mina högtalare Dynaudio Evoke 30.

 

Jag har testat med samma inspelning från CD och IDAGIO och hör ingen skillnad så jag sitter nöjd, jussssst nu.:663741902_thinkingface:

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, AlfaGTV said:

Men, som jag ofta poängterar att så länge informationen är demonterad i sina "beståndsdelar" så är det inget att bekymra sig över. Alltså tillståndet filerna/musiken befinner sig i när den transporteras över ethernet-baserade kommunikationsvägar. Det är när man sammanfogar beståndsdelarna till en kontinuerlig ström av data/information som det blir avgörande för resultatet hur detta görs. 

 

Likväl säljs det switchar, LAN kablar och annat som ska frälsa din streaming och många prisar skillnaderna de åstadkommer och säger det är "stora" skillnader mellan olika produkter.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, octavia rs said:

 

Likväl säljs det switchar, LAN kablar och annat som ska frälsa din streaming och många prisar skillnaderna de åstadkommer och säger det är "stora" skillnader mellan olika produkter.

 

Givetvis är jag inte så pragmatisk att jag hävdar att dessa är verkningslösa. Men jag inbillar mig att a. enkelhet alltid vinner över komplexitet och att b. galvaniskt avskilja hela världens internet från din musikanläggning minskar påverkan.
 

Alla dessa mirakelkurer får ju ofta finare nätdelar också, och där har vi ju ytterligare ett par/tre galvaniska bärare av information (din nätspänning) som kan smutsa ned ljudanläggningen.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...