Sign in to follow this  
Akkelis Audio

Avantgarde Trio Classico - Kom och upplev!!!

Recommended Posts

Vi har nöjet att ha ett par Avantgarde Trio Classico i butiken på permanent demo (tills dom är sålda). 109 db känslighet, horn rakt igenom, inkl basarna (ligger i hörnen bakom själv hornsystemet), en omtumlande, upplevelse, vi lovar.

 

Ta chansen att provlyssna ett sådant här system, det är inte säkert möjligheten kommer igen.  vi har systemet uppställt tills det är sålt vilket kan gå väldigt fort, eller ta lite längre tid.

 

Välkomna.

euphonia.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har provlyssnat och det låter jättebra, lätt, luftigt och storskaligt. Jag satt också och funderade på om reflexen i väggen från mellanregisterhornet var ett problem men kan inte säga att jag upplevde det så den stunden jag satt där. De har satt upp absorbenter för att hantera reflexen efter att bilden ovan togs och förmodligen gjorde det nytta.

 

Jag kan rekommendera en lyssning för den som har möjlighet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Är ju bra att bli av med väggreflexen men med så riktade högtalare så skulle jag ändå byta plats på dom och vinkla dom lite in. Och absorbenter som man spelar i sidled på kommer inte dämpa alla frekvenser så bra ändå. Huvudsaken att man gillar resultatet. Men har väldigt god egen erfarenhet av Trio Classico efter hyfsat många timmars inställningar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, thli72 said:

Byter man plats på dom kommer väl mellanregister hornen så nära varann att det nästan blir "mono lyssning" ?

 

Det kanske är att ta i men man måste nog sitta närmare högtalaren och det är lite problematiskt eftersom det krävs att man sitter en bit bort för att få en bra integration.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nejdå, inte alls, högtalaren har i grunden en ganska bred stereobild då mellanregister och diskant sitter ganska långt ifrån varandra.

Så väggnära mellanregister med eller utan absorbenter är ett större problem. Helt klart är högtalaren gjord för att stå mera fri. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har lyssnat på en hel del Avantgarde-uppställningar under åren, dock inte specifikt denna och konstaterat att de kräver både rätt lokaliteter, musikval och uppställningskompetens. Men om man får till dem rätt så sjunger änglakörer av välljud. Maken till lätthet och otvungenhet i ljudbilden får man leta efter, men den tippar lätt över i obalans vid missmatch och felaktig placering. Lite som högtalarnas formel 1.:):tongue: Skulle varit kul att lyssna när man har referenser kvar i huvudet. Roligt att dessa system kan landa i Sverige!:thumbsup:

 

Calm

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this