Jump to content

På jakt efter ny digitalkälla


hbgot

Recommended Posts

16 minutes ago, thli72 said:

En lösning som passar mig. . men en sån där Innuos för ROON core o rippning skall jag titta närmare på. .intressant 

 

Jag vet ju att du kollat på Roon ROCK om du vill bygga själv deras nyaste mjukvara har rippningsfunktion. Men då får man ju bygga själv iofs. :)

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, hbgot said:

men hur skall man bygga en nas för att i så stor utsträckning som möjligt minimera störningarna i en sådan lösning om jag skall ha med detta som ett alternativ?

 

Det krävs inget speciellt direkt för det. En vettig NAS på nätverket men du kommer ju inte ifrån att valet av streamer ändå måste göras. 

Störningar på packet baserad TCP/IP på vanliga nätverk ser jag som obefintliga så de behöver du inte fundera mycket på enligt min mening. Även om du spelar ifrån Tidal, egen NAS så buffrar ofta streamern hela låten eller delat av den i sitt minne vilket gör påverkan ifrån nätverket obefintlig. 

Tex i min Roon lösning så buffrar den hela låten direkt ifrån Tidal/Qobuz till disk och sen vidare till min streamer (som i sin tur buffrar ett par sekunder) jag kan således stänga av nätverket och de spelar ändå (delar av nätverket, switchen mellan Roon core och endpoint måste vara igång).

Edited by octavia rs
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, octavia rs said:

 

Jag vet ju att du kollat på Roon ROCK om du vill bygga själv deras nyaste mjukvara har rippningsfunktion. Men då får man ju bygga själv iofs. :)

 

Hade en liten tanke på att bygga ROON Rock på Semestern men med +28° varje dag kom jag på andra tankar ;)

 

Link to comment
Share on other sites

min tanke är bara att mångfalden av nätverksspelare är mycket större än renodlade dacar så man har fler alternativ om man flyttar lagringen till NAS än om man lagrar i musikserver.

sedan har ju många nätverksspelare digitala ingångar så att man har både och men det känns onödigt att ha streamfunktion både i lagringsenheten och i dacen.

Link to comment
Share on other sites

 @hbgot absolut så är ju utbudet av rena streamers störst och kanske mest flexibelt med lagring separat och separat DAC då har man iofs tre apparater men också mest flexibilitet att byta ut en separat om behovet skulle finnas. Man får helt enkelt prioritera vilken lösning som är bäst för ens system och vad man är ute efter. Det är svårt som utomstående att råda i vad som är bäst.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Idag så kom ett paket.

steg ett är nu hemma och det blev en C.E.C TL5 cd transport som jag i nuläget kör till min gamla Rega dac för att spela cd samlingen.

nästa steg blir att byta regan mot bättre dac eller dac med streammöjlighet men kommer att avvakta lite med att gå vidare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...