Sign in to follow this  
Taxmannen

O-ringar till NAB-adaptrar?

Recommended Posts

Jag skulle behöva byta o-ringar till mina NAB-adaptrar eftersom dom är rejält uttorkade och har ordentligt med sprickorsom inte går att rädda upp. Jag har sett att det går att hitta på e-bay, men någon kanske har hittat någon lokal leverantör och/eller vet vilken gummiblandning som är lämplig?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skulle kolla med Kuntzes i Västberga Sthlm som är lite specialister på just gummi. 

https://www.kuntze.se

Tror faktiskt inte att just gummiblandningen är så himla kritisk utan snarare att hitta rätt diameter både på tvärsnitt och omkrets.

 

De har en butik med hjälpsam personal. I närheten ligger också Sieverts Skruv som är ett himmelrike för den som söker allt inom förskruvningar.

 

http://www.sifvert-skruv.se/produkter/?gclid=EAIaIQobChMI366rypzk3wIV2OeaCh0csAheEAAYASAAEgL5UvD_BwE

 

Två vattenhål som jag gärna besöker samtidigt för det finns alltid allehanda behov att lösa.

 

Calm

Edited by calm
Edit tillägg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O-ringar i nitril är vanligast förekommande och billigast, tål lösningsmedel och oljor/smörjmedel bra men har kort bäst före datum på 5 år från dom tillverkats. För EPDM, viton eller silikon är det ca 20+ år. EPDM är dock olämplig med lösningsmedel och oljor/smörjmedel. Industrier / tillverkare som planerar för framtida service kräver därför ofta besked om tillverkningsdatum för att inte råka ut för haverier i mellantiden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tackar för tipsen!

 

Baserat på mätningar verkar närmaste standardmått jag hittar vara 68x3, men det är nog bättre att välja en dimension mindre som då skulle bli 64,5 x 3mm - hellre lite tight än att den blir för stor. Jag hörde mig för hos lite lokala grossister här i Östergötland men i brist på napp blev fick det bli en beställning från eBay. Handlaren som Bebop länkade till fanns ju till skillnaden från de jag hittat tidigare inom EU (än så länge) vilket förenklar hanteringen och eliminerar gödsling av Postnords fickor....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this