Jump to content

Mässan Göteborg 2018


plind

Recommended Posts

Det var faktiskt första gången jag lyssnade till Vienna Acoustics (tror det var modellen The Music). Högtalarna är rätt häftiga med fin finish och betydligt större än jag hade trott. Jag tror att förstärkeriet kom från AVM. Återigen en usel lyssningsposition, men det spelade såpass bra att jag gärna skulle ge dessa en chans under mera kontrollerade former!

 

20180915-DSC_3707.jpg.7586b5d4456d5a3b4d932f6fa05cde0d.jpg

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Taxmannen said:

Hur tänkte man här kan man undra... Martin Logan i en "balsal" av monumentala mått

 

De hade fått ett vanligt hotellrum som inte gick att använda så de fick flytta till detta om jag förstod rätt men som sagt det lät ärligt talat "skit" där inne. 

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, Taxmannen said:

...Kan för övrigt avslöja att mina topp tre (i den ordning jag lyssnade till dem) var Dynaudio/Mark Levinson, Stylus med Moon/YG/Brinkmann/Nordost och TAD/Siltech.

 

TAD rummet och Dynaudio var mina favoriter även om jag inte lyssnad så värst mycket i något av dem.

 

Just Dynaudio demon tyckte jag var informativ som vanligt med både tekniksnack och musik. Ett enkelt system med två högtalare, försteg, slutsteg (Mark Levinson) och en dCS Network bridge spelandes ifrån Tidal. Lät i mina öron grymt bra :tongue:

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, thli72 said:

Meningen var att Vivaldi ONE skulle stått i detta rum o Rossini i PL audios rum. . . Men Audionord "tog" Rossinin då en av deras demokillar va intresserad av denna privat

 

Haha, så det kan bli - När du säger det så låter det kanske som en rimligare match :)

 

Bara jag som saknar Ludwig på Audionords demos? :(

Link to comment
Share on other sites

Det är nått med Mark Levinson som ger mig enorma "vill ha" känslor. . vet inte om det är design, känslan i prylarna eller historian märket har . . en gång i tiden va Krell o ML märkena man ville ha, men Krell tog en konstig väg.

 

Intressant att dom körde No326 o en dCS NB istället för deras No 519

Link to comment
Share on other sites

Mässans besvikelse - Wilson Sabrina och McIntosh. Det finns säkert andra som gillar denna kombo, men för egen del tycker jag att just McIntosh blir lite "luddiga" och oprecisa till Wilsons senare, mindre analytiska modeller. Min besvikelse kan kanske också bottna i att jag hade hoppats på att få se Alexx eller Alexia Series-2 ;)

 

20180915-DSC_3725.jpg.d579117e0aee3232b815cdb245abb5d2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Var det inte exakt samma Wilson med exakt samma elektronik på exakt samma bänkar i samma rum som förra mässan . . .eller hade jag bara ett deja vu ögonblick?

 

Men det är lite trist att Wilson inte får ett större rum med en större modell. . .minns första Opalen mässan ( pre Arken tiden ) där man visade Watt/puppy o deras sub. . kan ha fel men va det inte Dave själv som demade då? ( många år sedan nu )

Link to comment
Share on other sites

Så vidare till ett av de större rummen och tillika största ljudet! :tongue:

 

imgp4397.jpg.56adae29f0e9d628a3b78e74e2501b7a.jpg

 

imgp4399.jpg.cc8b3ae7017a484e0a79723b3d9cb284.jpg

 

Avantgarde Duo Mezzo XD drivna av för-och slutsteg från Luxman. På söndagen kom även Pass First Watt F7 in som slutsteg. Kablage och strömrening från Shunyata.. En stor,levande och mycket dynamisk framställning!  Vid bastung musik drogs dock rummet igång ordentligt på de bakre lyssningsraderna.

 

imgp4408.jpg.8516aff0d14b3a172c9257192a407199.jpg

 

Björn Wiman och "Plundin" stod för musikvalen. Strömmat via Auralic och analogt via fin vinylsvarv från Kuzma R

 

imgp4398.jpg

Edited by plind
Link to comment
Share on other sites

Wilson Alexxia 2 stod på Hifistället o spelade tillsammans med Nagra:tongue: Har tyvärr inga bilder men det spelade på en helt annan nivå än Sabrina o MC som jag också tyckte var lite fluffigt o luddigt....

 

Apropå Magico: Jag var där idag och det spelade fantastiskt bra i sweetspot - bäst på Park o Opalen ihop:cool:

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, lindome said:

Wilson Alexxia 2 stod på Hifistället o spelade tillsammans med Nagra:tongue: Har tyvärr inga bilder men det spelade på en helt annan nivå än Sabrina o MC som jag också tyckte var lite fluffigt o luddigt....

 

Apropå Magico: Jag var där idag och det spelade fantastiskt bra i sweetspot - bäst på Park o Opalen ihop:cool:

 

Alltså, för en "icke-göteborgare" som knappt hittar till Heden blir det lite jobbigt när det är så utspritt, men uppenbarligen hade det varit värt att ta sig till HiFi-stället också - det hade man velat höra! Hur är det med Marten? Saknade dem också, men de kanske också hade något slags öppet hus under helgen?

 

Kul att Audionord fick till det! Uppenbarligen skall man inte ge sig förrän man får tillgång till en bra plats om känslan är att rummet har potential!

Link to comment
Share on other sites

Re-HiFi måste ha en eloge för att ta ett mono-system till mässa - verkligen kul! Det allra roligaste var att stå och spana på nya personer som kom in i rummet och febrilt letade efter "den andra högtalaren" :D

 

Många gamla fina mono-skivor spelades på Garrarden "från tiden", förstärkt av en för mig okänd förstärkare och återgivet med riktigt fin klang på en Anima från grekiska Tune Audio.

 

20180915-DSC_3744.jpg.842b12611cba342ad50f1b81707002d5.jpg

 

20180915-DSC_3742.jpg.2ca2bc7fdc9b4bd815255c41d4087339.jpg

 

20180915-DSC_3743.jpg.d74a35359a057a0ed0766abfbce9534b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Marten var inte med öht i år vad jag förstår.

 

När det gäller geografin så kanske det stämmer för de som inte känner till Göteborg. Promenaden mellan Park och Opalen ligger väl nånstans mellan 5-7 minuter och på vägen ligger Hotell Liseberg Heden:)

 

@Taxmannen Hojta till så fixar vi guidning nästa gång:cool:

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, lindome said:

Wilson Alexxia 2 stod på Hifistället o spelade tillsammans med Nagra:tongue: 

 

Apropå Magico: Jag var där idag och det spelade fantastiskt bra i sweetspot - bäst på Park o Opalen ihop:cool:

 

Håller med dig Lindome. När jag fick sitta mitten så var det extremt bra system med Magico M6. 

 

Hos TAD var jag inne väldigt kort, men det var fin upplösning och drag. 

 

Wilson och Nagra gillde jag mycket också. Vid sidan bakom pelaren så var klangen mycket organisk med fin värme. 

 

Gillade även Avantgarde. Bästa jag hört dessa spela. Att sitta ganska långt i från dem verkar vara det som är ett krav för ljudbilden och elementen skall ge ett homogent och holografiskt ljud i alla fall på de stora Duo Mezzo. 

 

Men det fanns många trevliga rum som jag säkert kommer tillbaka till.... och det viktigaste av allt, att får träffa som många trevliga och entusiastiska människor och växla några ord med! 

Edited by LISTEN TO MUSIC
Link to comment
Share on other sites

TAD ja, dom levererar som vanligt och jag har ännu aldrig bevittnat en misslyckad demo med Jörgen. Reference one med dubbla mono-kopplade försteg och allt sammanbundet med Siltechs värstingkablar Tripple-crown. Man får väl nästan säga att Reference One är ett "fynd" med tanke på att man nästan får tre par R1 för samma pengar som ett par Magico M6 - helt galet :o

 

Ett "instegssystem" vid sidoväggen med minstingen Micro Evolution One i "titansilver". Nu väntar vi bara på att man ska släppa R1 i cerise och neongrönt :cool:

 

20180915-DSC_3750.jpg.f2d88f150fec1d4de04aa0c3e0895489.jpg

 

20180915-DSC_3751.jpg.c119ebdd922d89fb3a967c183c1cd48a.jpg

Edited by Taxmannen
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, MatsT said:

Det fanns flera rum som bjöd på fina upplevelser men mina 2 favoritrum den här gången var Ultimate Audios med TAD Reference One och Audio Concepts med MBL 101.

 

Förutom att högtalare med inkopplad utrustning lät bra hos Audio Concept var det en ny bekantskap för mig som gjorde ett stort intryck. De spelade med en Technics SL-1000R och på den satt en optisk PU (DS AUDIO DS-W2), den lät prima!

 

Och så här såg det ut med Robban i färd med skivvändandet. Jag tror att rummet uppskattades av många för vid de två första försöken gick det inte ens att komma in. Tredje gången gillt kom jag in, men bra platser var fortfarande hårdvaluta så det gällde att ha vassa mäss-armbågar!

 

20180915-DSC_3731.jpg.0eceb9e3adb28bed7bb2b14eabaf9a41.jpg

Link to comment
Share on other sites

För egen del råkade jag in till Magico M6 då presentatören var engagerad och presenterade och spelade intressant musik. Tyckte  det lät väldigt trevligt!

Børresen var imponerande tyckte jag, ffa att de lät så ”stora” i brist på bättre termer.

Reidar (Respons) spelade nåt med Patricia Barber som imponerade stort när jag köade för en sittplats. Sen blev det väldigt mycket pojkrum med 35° i skuggan och en aning syrefattigt! ;) Det lät gött dock, men väl dämpat rum för mina öron.

Trivsamt upplevde jag också rummet med Vitus Audio/Alluxity och de litauiska AudioSolutions! Lite angelägen diskant med vinyl men det digitala spelade fint! Bilden därifrån!

F8FD7496-FD83-4615-872B-F3520EFBCA6F.jpeg

Kul med skivspelaren som i princip är en kopia av Micro Seiki RX1500 och liknande. Byggd av Hanss Acoustics tillverkare i Kina.

Edited by AlfaGTV
Link to comment
Share on other sites

Inte helt lätt att snurra runt i Göteborg. Tur att det finns fina hjälpmedel. :)

 

Alluxity spelade fint som vanligt, denna gång med högtalare som var helt nya för mig, Audio Solution.

Intressant var också Paradigm Persona 7.

Många system som man kan skymta kvalitéer i. 

 

Det klagas ibland på att system inte levererar och kan höra kommentarer som att det låter mycket bättre hemma. Men jag är imponerad över hur bra många får till det under rådande omständigheter och tidspress.

Kan bara se hur länge jag själv petar i mitt eget system för att få det optimerat till att ge mig den upplevelsen jag söker.

Bra jobbat till er som ställer ut, avundas er inte!

Link to comment
Share on other sites

Håller med till 100 % Audionet! Tycker vi alla skall vara tacksamma för den tid, pengar, långa resor och lite sömn dessa utställare faktiskt får stå ut med när dom deltar på sådan helgmässa! Tusen tack till alla ni som ställt ut och gjort mässan till denna trevliga sammankomst där vi alla får dela vårt stora intresse för musik och fina hifi produkter. 

 

Självklart önskar dessa utställare att deras försäljning ökar, men ingen får en garanti att detta är en vinstaffär, utan jag tror alla njuter av en sådan trevlig atmosfär och alla människor som besöker deras rum. Tycker man skall visa respekt även för de utställare med sämre rum eller för lite tid att trimma sitt system till max. Alla gör nog sitt yttersta för att det skall bli så bra som möjligt och varit med att bidra till denna härliga helg!

Jag tycker Euphonia medlemmar också skall ha en stor eloge för att ni alltid visar hänsyn och har sund, nyanserad inställning när ni bedömer mässor. 

 

Edited by LISTEN TO MUSIC
Ordblindhet!
Link to comment
Share on other sites

Jag håller självklart med jag också. Jag förstår att det är riktigt slitigt och tungt och att de givna förutsättningarna inte alltid är dom bästa. Det gäller också att ta mina och andras synpunkter för vad de är - en ögonblicksbild på mellan fem och kanske som mest 20 minuter och då kanske upplevd från en mindre gynnsam position eller med musik som man inte känner till eller älskar :)

Link to comment
Share on other sites

Stylus då, ja dom hade släpat med sig en redig monsterrig - det var väl egentligen bara högtalarna från YG som kan betraktas som "modesta" i sammanhanget. Elektroniken från Moon och man hade valt den bästa produkten i respektive segment. Monostegen 888 var helt sjukt stora och väger in på 136 kg/st - visserligen med emballage, men ändå. Samtliga kablar var vad jag förstod Nordost Odin/Odin 2. Skivspelare Brinkmann Balance med Lyra Atlas PU - Top of the hill med andra ord!

 

Hur lät det då? Jo, med den prislapp systemet betingade så förpliktigade det så klart, men jag måste säga att Karl och @Daniel faktiskt hade fått till det den här gången. Det spelade stort, dynamiskt, kontrollerat och inte minst musikaliskt. Att stylus sen som alltid bjuder på spännande musikval gör självklart inte saken sämre!

 

20180915-DSC_3738.jpg.d3dd72b981e0654d2741210cd6faedc2.jpg 

Link to comment
Share on other sites

Killarna från Stylus är alltid lika trevlig och har en härlig inställning. Tycker det var riktigt bra. Dom utmanar verkligen rum och system med inte alltid perfekta inspelningar. Utan bjuder på musik dom gillar och visar verkligen upp olika musikgenres. 

Melody Gardot fick jag rysningar när Daniel spelade. Då stod jag upp var precis på väg ut, men stannade kvar för hennes röst berörde mig så mycket. 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Taxmannen said:

Stylus då, ja dom hade släpat med sig en redig monsterrig - det var väl egentligen bara högtalarna från YG som kan betraktas som "modesta" i sammanhanget. Elektroniken från Moon och man hade valt den bästa produkten i respektive segment. Monostegen 888 var helt sjukt stora och väger in på 136 kg/st - visserligen med emballage, men ändå. Samtliga kablar var vad jag förstod Nordost Odin/Odin 2. Skivspelare Brinkmann Balance med Lyra Atlas PU - Top of the hill med andra ord!

 

Hur lät det då? Jo, med den prislapp systemet betingade så förpliktigade det så klart, men jag måste säga att Karl och @Daniel faktiskt hade fått till det den här gången. Det spelade stort, dynamiskt, kontrollerat och inte minst musikaliskt. Att stylus sen som alltid bjuder på spännande musikval gör självklart inte saken sämre!

 

20180915-DSC_3738.jpg.d3dd72b981e0654d2741210cd6faedc2.jpg 

Ja, det var en riktigt häftig anläggning. På lördag eftermiddag hade man dragit för gardiner för fönstren, det gjorde gott. När det spelades Kill Bill var det ett sjuhelsikes drag. Kollade runt om någon annan var på väg upp att dansa, men nej, så jag satt kvar och fortsatte hoppa i stolen. Mycket bra.

Link to comment
Share on other sites

Glömde ett annat rum som verkligen gick emot "strömmen", om man nu kan säga så! Och det var ReHifi som presenterade sin agentur av Tune Audio hornhögtalare.

De hade ju bara släpat med sig en högtalare, men jädrar vad den fyllde rummet!

Jag tyckte den lät trevligare på lördagen då de använde ett gammalt Leak monosteg med tillhörande försteg. På söndagens förmiddag tittade jag in igen och fick en trevlig pratstund med gentlemannen som renoverat Leak-steget. Det visade sig att dessa innehöll kondensatorer från Ducati. Inte konstigt att det lät bra! ;)

(Att de vanligtvis användes i tvättmaskiner och elsvetsar kan vi tala tyst om!)

På söndagen spelade de för övrigt på en gammal Scott rörförstärkare. 

Gänget hintade om att de tyckte phono-förstärkaren i Scott lät mycket bättre men jag tyckte klippet var bättre i Leak.

Jäkla kul uppställning osm erbjöd både ljudbild, djup och en dynamik som andra borde eftersöka.

4CAC46CA-66C2-44D7-9CA6-7B65231DF26E.jpeg

B5E9F024-B4BA-4D2F-9973-DCC7C57608E0.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Härligt att redan få se så många bilder och läsa om intrycken från helgens mässa :)

 

Själv så började jag helgens lyssnande redan under fredagskvällen en bit utanför stan.

Mitt "wärdshus" råkade husera en hyfsad anläggning där man t.o.m kunde stoltsera med en inlånad bandspelare :app: ...

 

BandareDSC_3560_8664_003180.JPG

 

Man skulle nog kunna säga att detta var helgens bästa ljud men jag nöjer mig med att uttrycka det som så att det här antagligen

faller in under rubriken - Den ädla konsten i hur man bäst förstör en Hi-fi-mäss-helg... :45: ... :D

Detta spelade oförskämt bra enligt mina värderingar och vad framtiden bär med sig efter denna lyssning vette tusan :unsure:...

...tid för eftertanke helt enkelt.

 

BandareDSC_3562_8666_003181.JPG

 

BandareDSC_3565_8669_003182.JPG

 

Jag får återkomma med bilder från själva mässan då jag precis bara börjat att sortera dessa...

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 2018-09-16 at 18:44, thli72 said:

Det är nått med Mark Levinson som ger mig enorma "vill ha" känslor. . vet inte om det är design, känslan i prylarna eller historian märket har . . en gång i tiden va Krell o ML märkena man ville ha, men Krell tog en konstig väg.

 

Intressant att dom körde No326 o en dCS NB istället för deras No 519

 

Ja Krell tog en konstig väg. Namnet hamnade i Kina, men produkterna heter Dan d'Agostino. Som jag ser på saken i alla fall. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...