Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

1 hour ago, byZan said:

Nu har @calm varit här och lyssnat lite ……………………………………………………...och jag ska så småningom försöka lägga upp en bild på vad jag hållit på med i några veckor. Men tidigast till Jul:blush:

Jag har en massa frågetecken som ska rätas ut först och det för att det ska bli rätt i den informationen som ni ska få ta del av. Så mycket kan jag avslöja att mina digitala kablar gör sitt till för helheten;)

 

/byZan

My lips are seald!:o

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

On 2019-12-18 at 21:51, P-pan said:

Räta ut och räta ut... :Thinking:

Du har ju redan hur många lyssningstimmar som helst ju...

 

@P-pan, du vet ju hur det kan vara med att ta rätt beslut, åt sidan, upp eller ner, fram eller bak? Sedan är det pengar hit och dit, kanske lite annat också som ska värderas innan ett beslut tas.

Som tur är har jag hela helgerna på mig att testa och att det dyker upp en annan pryl efter nyår som ska testas oxå gör ju inte saken enklare precis, men roligt har jag:)

 

/byZan 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, P-pan said:

Ja, ja...

 

... bara du blir nöjd och har kul så får väl jag också försöka glädjas med dig.

 

Nöjd? När ska man sätta ner foten? Nu räcker det eller? :Thinking: detta är ingen lätt sport;)

 

Lyssna lugnt själv så hörs vi efter helgernas alla åtaganden, traditioner eller vad vi nu kallar det.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

I hifi-sammahang skall man aldrig ha för bråttom, som det gamla (hifi-) djungelordspråket säger!:ShameOnYou: Ju längre man kan vänta,  ju bättre kan beslutet säkerligen bli utifrån lyssning i lugn och ro. I stället för att sätta ner foten i olika sammanhang kan man alltid använda den till att stampa takten istället, det blir lugnare så onekligen.:Sing: Tids nog får vi( och du) visshet.:D:):tongue: Lycka till hur som helst!

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Om jag säger som så att - jag sitter i första klass även om det inte går som på räls och att jag är långt ifrån resans slutmål. Så nu förstår ni att det inte går någon nöd på mig och att jag har lite att fundera på.

 

Lite historia: Jag var i princip väldigt tidig (50-60 år sedan) med att jag skulle ha transistorer och inte rör i den anläggning som jag skulle ha och tyckte eller hade filosofin - att ju mer hästar man har under huven ju ”bättre" blev det (i mina öron). Men riktigt så var det inte och det insåg jag också tidigt, det kunde låta väl så bra med annan typ av elektronik, allt handlade om matchning etc. Men jag ville fortsättningsvis enligt min filosofi ha många hästar under huven och i många olika konstellationer blev det så framgent. När jag för många år sedan hade en hybridförstärkare från Luxman så föddes en annan tanke, rör och transistor gjorde ett in-/avtryck, men när jag skulle ersätta den så blev det transistorer igen, kunde inte släppa tanken på alla hästkrafter som fanns under huven och som kunde släppas lösa närhelst jag ville. Åren gick och när jag återigen ville testa nytt efter ett antal olika märken på elektronik som passerat revy så ville jag testa McIntosh. Anledningen till det var bl a för deras dubbla försteg, ett transistorförsteg och ett rörförsteg som sköttes via en central förstegsdel. Gillade vad jag hörde och framförallt när jag lyssnade på vinyl via rörförsteget, lugnare, varmare och mer organiskt, lite väl "laid back# om jag ska vara helt ärlig. När jag sedan svarade på en köpes annons och mina försteg såldes till Norge och strax därefter även slutstegen till Tyskland så stod jag i valet och kvalet - hur och vad gör jag nu? Det fanns flera konstellationer som jag hört under de år som gått och alla lät bra, riktigt bra, men vilket skulle passa mig och mitt rum och tillsammans med mina TAD R1 som jag förmodligen aldrig kommer att göra mig av med? Det blev lite gott och blandat i valet jag då gjorde, Krell 600 Evo i botten och ett ARC Ref 1 som pålägg kryddat med lite digital elektronik från dCS samt små tweaks för att förbättra akustiken. Nu hade jag nått ett mål och var riktigt nöjd med hur det lät, ffa via vinylen och sedermera R2R, jo även det digitala lät bra när jag bytte ut de kablar som jag trodde att jag hade gjort för länge sedan. Allt rullade och jag lyssnade hemma-hos, var på musikaliska framträdanden, mässor, hittade nya artister via Spotify, Tidal och vid hemma-hos. Min musiksmak hade med åren förändrats lite konstaterade jag. Jag lyssnade mer på sådant som jag lyssnade till mindre förr, jo jag är fortfarande allätare och gillar allt som berör och det oavsett genrer.

 

Jag är så glad idag att ha hittat nya bekantskaper och vänner som delar min hobby och som bidrar med både kunskap och hjälp när jag frågar, finns även en del handlare som också ska ha en eloge för sin generösa vilja att låta mig få testa allsköns prylar i mitt hem och i stuga. Apropå stuga så tror jag faktiskt att jag ”aldrig" kommer att byta ut det jag har där, det spelar så bra, är ganska så minimalistiskt och t o m frugan tycker att det är helt okej, vilket känns bra! Det ända som skulle få mig att byta bort dagens system skulle vara om jag flyttar ut och är där merparten av året.

 

Och nu närmar det sig Jul och jag lovade att tidigast då avslöja vad jag har hållit på med. Tyvärr har det dragit ut på tiden av olika anledningar och jag är inte ”färdiglyssnad" än, så jag får be er att hålla ut. Jag vill redovisa mina intryck så seriöst som jag bara kan, för det är grejerna absolut väl värda.

 

Skulle kanske kunna lägga upp en bild tagen med mobilen? Kanske skulle det kunna förstöra lite av min fortsatta lyssning och kanske skulle jag då också kunna påverkas av era kommentarer? Tror att jag väntar med den enda bild jag har………….

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Jag var också inne på att ju mer hästkrafter man har desto bättre jag körde även biampat ett tag.

Men har förstått att så är inte fallet utan matchning är mycket viktigare och har man som jag ett par lättdrivna högtalare 

så är ju allt lite enklare. 

Har alltid velat testa på rörelektronik antingen någon del i systemet eller ett komplett system.

Nu blev det ju ett komplett system och jag ångrar inte någon dag i veckan att jag tog det beslutet.

Jag är supernöjd :tongue:

PS.ser fram mot bilder ;)

Link to comment
Share on other sites

On 2019-12-24 at 13:14, P-pan said:

Nu är det fasen dags ... :45:

Kan vi få lite besked om dina "absoluta" tankegångar och framtida val eller ?

 

Jag vet inte om du är rätt person att begära någon form av besked;) Vi väntar på besked från dig också?:tongue:

I morgon ska jag hämta ytterligare en grej för test innan jag kan lova besked och har ni väntat länge så kanske inte en vecka till inte gör något? Ja jag vet, alla gillar inte detta upplägg som drar ut på tiden, medans jag kan tycka att det är barnsligt roligt och glad att jag har barnasinnet kvar:)

 

Jag kan lägga upp en bild utan att kommentera om ni önskar?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, calm said:

Äntligen!:D

Grattis! :tongue: 

Har lyckats hålla tand för tunga tillräckligt länge nu, trots påtryckningar.:thumbsup:

 

Calm

Hemma? Har inte sett någon annons på Audio Research och Krell.?

Förstår att du behövde fler burkar på landet.?

Grattis till ännu mer välljudande.

Edited by figge
Link to comment
Share on other sites

För den uppmärksamme så skrev jag tidigare i tråden att jag "testade lite nytt" och det är precis det jag har gjort och fortfarande gör.

 

 @Perfect sense ville absolut att jag skulle testa Absolare hemma nu när han fått hem ett par hybridmonoblock av senaste snitt. Efter det att @Perfect sense hört och läst att min integrerade gjorde ett bra intryck på några händer när jag testade den hemmavid, så kom erbjudandet att jag skulle få testa mer när hybridmonoblocken anlände. Jag ska också erkänna att jag var villig långt innan testen hemma så vi har nog pratat om det 1-2 år.

Nu blev det av och jag är Marcus skyldig ett stort tack för att få ha dessa på långlån över helgerna och passar på att tacka för förtroendet att få spela in dessa då de var alldeles nya, försteget är dock begagnat så den får anses färdiginspelad. 

 

Det har varit några här och lyssnat och jag tror de gillade vad de hörde trots att monoblocken var nya och med vad allt det nu innebär. Kanske de skriver om sina intryck här, medans mina intryck får ni faktiskt vänta på tills jag är helt ”färdiglyssnad”. Så jag kommenterar inte era inlägg förrän dess och det är inte p g a ohövlighet utan på att jag inte vill gå händelserna i förväg.

 

Men så mycket kan jag säga att mitt ljudideal består och att Absolare presterar………….

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

On 2019-12-30 at 09:27, Apexorca said:

:)

Det var som tusan. Stort Grattis.

Med tanke på tidigare beslut känns detta som ett logiskt val. 

 

5 hours ago, byZan said:

För den uppmärksamme så skrev jag tidigare i tråden att jag "testade lite nytt" och det är precis det jag har gjort och fortfarande gör.

 

 

/byZan 

 

Ok. Jag avvaktar med grattis då. :blush: 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...