Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

12 minutes ago, AlfaGTV said:


Med tanke på att ämnet för dagen är "digital" överföring av information så passar det väl utmärkt! :)

Jag vet att Mr Wang, Auralic CTO (?), rekommenderar och även bundlar en Audioquest med sina maskiner utomlands.

 


Intressant att @byZan upplever en markant skillnad på de kablar han provat, dels därför att jag litar på hans omdöme och dels då jag tänkte mig att dCS inte skickar med nåt "skräp" i den kostsamma kombinationen som Vivaldi-stacken utgör.

 

Oavsett anledning är det :thumbsup: på att man njuter musiken!

Intressant då ska jag spinna vidare på kabeltest 

Link to comment
Share on other sites

I helgen ska jag koppla tillbaka mina TaraLabs och höra på ev skillnader dessa emellan. Att de medskickade från dCS får stryka på foten är helt klart!

 

Om det nu visar sig att det är skillnader på testade kablar vs TaraLabs så undrar jag ju hur andra märken skulle låta i förhållande till dessa? Kanske bara en fråga om matchning? Men jag kan ju inte testa allt som finns, hur ska jag veta vad som är de bästa för mig? Ingen aning men får nog ta en funderare innan jag bestämmer mig och titta i plånboken oxå är jag rädd för.

 

@AlfaGTV, såg i ett tidigare inlägg att du litade på mitt omdöme och det tackar man ju för, men själv är jag ofta väldigt tveksam om jag hör allt eller om jag bara inbillar mig. Men med många lyssningar via olika system och rum i ryggsäcken så vill jag ändå tro på mina öron och att de får mig att välja för mig det rätta, även om det kan ta lång tid att nå dit.

 

/byZan 

Edited by byZan
fixade till texten lite
Link to comment
Share on other sites

Det blev skillnader även om jag tyckte de var små och att det var både positivt och negativt eller kanske bara lite annorlunda. Så jag tror jag ska testa lite fler digitalkablar av andra märken för att se och höra om jag kan optimera det ytterligare? En sak är jag säker på och det är att jag inte kommer att sätta tillbaka "lakrits snörena" iaf.

Nu har jag lite annat som pockar på framöver så detta med kablar får stå tillbaka lite, men nu vet jag vad jag vill och ska inte glömma bort att gå vidare med kablarna denna gång;)

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Idag så vaknade jag alldeles för tidigt (03.10) men så blir det ibland för mig. På med kaffebryggaren och tänkte att det var lika bra att dra igång elektroniken också för lite lyssnande på radio. Sagt och gjort - men va f*n nu’rå, det skrapade i vänster högtalare? Det lät ungefär som det kan göra vid en hub och ljudet i takt med inkommande signal från fibern. Rotade runt bland kablar men inget hände, av och på med elektroniken igen men ingen skillnad, pillade på rören på Absolaren och ingen skillnad, va f*n? Körde rören ett par gånger upp och ner i socklarna och vips så var alla oljud borta:) Så mycket bättre soundstage, attack och svartare bakgrund - skoja bara!

Nu blev det frukost eller vad man kallar det när det inmundigas redan kl 03.35? Sedan blev det lite klassikt och nu radio, läcker morgon även om det är kolsvart ute men go värme från anläggningen både musikaliskt och via mina ”nya” rör, hur bra har jag det inte tänker jag nu?:app:

 

/byZan

Edited by byZan
lite justering av text
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
5 minutes ago, rikard said:

Jag gillar att självaste tomten kom in i bilden här med ett stort flin... det bådar gott inför fortsättningen... :) 

 

Ja, jag hoppas att jag varit snäll och kan få någonting som kanske kan lyfta ljudet ytterligare? Men vem vet, någon kanske inte har skickat min önskelista till tomten?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Nu är jag påbörjat mitt ”tweaktest" och inser att det kan ta ettag innan det kan utvärderas fullt ut. Det låter såpass bra så jag kan njuta fullt ut även om det är lite nytt för mina öron, så ingen brådska för min del, men spännande att se vart detta landar i och roligt har jag!

 

Trevlig helg!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, byZan said:

Nu är jag påbörjat mitt ”tweaktest" och inser att det kan ta ettag innan det kan utvärderas fullt ut. Det låter såpass bra så jag kan njuta fullt ut även om det är lite nytt för mina öron, så ingen brådska för min del, men spännande att se vart detta landar i och roligt har jag!

 

Trevlig helg!

 

/byZan

Hemma eller i stugan?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, byZan said:

Det låter såpass bra så jag kan njuta fullt ut även om det är lite nytt för mina öron, så ingen brådska för min del, men spännande att se vart detta landar i och roligt har jag!

 

Det lät välan inte så illa innan heller? :) Men det viktigaste har du uppnått, ha kul alltså! 

Link to comment
Share on other sites

Kan tänka mig att det rör sig om något som slingrar och vi talar inte om orm, men något som av andra kan beskyllas för att möjligen vara dess petroleumprodukt.:39:

Men jag vet att du inte sysslar med sådant, så även om du inte kan verifiera mätmässigt är jag övertygad att lyssningen skapar nya sköna klanger!!!:thumbsup::tongue:

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Jag krypet inte ormet gör det, de är inte lätt att försöka slingra sig in bakom elektroniken, men med lite jävlar anamma så finner man det man söker, även om ryggen får sina törnar. Men desto skönare för denna när man får sitta i sweetspot och njuta.

 

@calm, du kommer att gilla detta när du väl orkar masa dig hit för verifiering av vad jag tror?!

 

/byZan

Edited by byZan
Link to comment
Share on other sites

Ytterligare en tidig morgon i sweetspot och det låter annorlunda mot tidigare mornar. Lika detaljrikt, lite mjukare, lite lugnare, kanske mer analogt, ja ni förstår säkert även om jag inte uttrycker mig i bättre tekniska termer. Bättre eller sämre går inte att säga,  bara lite annorlunda och jag tror att mina öron behöver lite tillvänjning. Så det kommer att bli kända låtar som spelas en tid framöver nu för att kunna sätta ord på skillnaderna.  @AlfaGTV detta är bara kul:thumbsup:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Är det nyhetens behag som gör mig så positiv eller är det verkligen verkligheten jag hör? Detta är hursomhelst riktigt roligt och jag googlar på recensioner från andra och mycket av det som skrivits stämmer bra överens med min egna intryck hittills iaf.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, AlfaGTV said:

Men nu får du väl "ge Bullen ett ben", vi vill veta vad du håller på med! :smash:

 

Är jag känd för att ge bort ben? Nä jag säger som Tony ” jag giva dig de bästa frikadeller i stada” (när de är klara);)

Kom hit vetja, inga hemligheter när du väl är innanför dörren;)

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

On 2019-12-06 at 11:10, figge said:

Måste vara något stort på G, han svarar inte på telefonen.:unsure:

 

Klart mindre och jag ringde upp senare;)

 

On 2019-12-06 at 11:17, rikard said:

Oavsett vad han hittat på nu så lär han få svårt att backa från den här tweaken, det verkar vara något helt revolutionerande på gång... :Thinking:

 

Inget revolutionerande och jag ska berätta vad jag (tweakat) när jag har en klar bild över vad jag upplever, kanske duger en suddig bild via mobilen då?

 

On 2019-12-06 at 15:55, calm said:

Eller också har han somnat av pur utmattning?:sleep_2:

 

Har sovit gott men har haft fullt upp med annat i några dagar nu.

 

On 2019-12-07 at 13:42, figge said:

Tweakade ni bort er på stan igår?☺️

 

Nope men vi hade en förbaskat trevlig helg:thumbsup:

 

9 hours ago, Harryup said:

Börjat köra med kassettbandare? :)

 

Nä den källan skippar jag även om jag vet att det kan låta väl så bra.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Vi hade @Audionet och @Audionettan hos oss nu i helgen. Det var något som bestämdes redan i somras.

Paret hämtades på Arlanda på fredagen kl 10.15 för att ta oss till hemmet för en enklare lunch och sedan påbörjades den då önskade guidningen i och runt Stockholm.

Kommunalt färdmedel, buss, p-tåg, t-bana för att hamna i Gamla Stan där den guidade fotvandringen började. Inte lätt för en Stockholmare och veta vad som är sevärt men jag gick på lite känsla även om jag hade en plan. När det blev dags för middag så hade jag bokat ett bord på Melanders Fisk på NK och där fick vi fina smakupplevelser som uppskattades av oss alla, vid middagen uppskattades även rundvandringen vilket jag tycker var roligt. Kvällen avslutades en lite stund i tv-soffan och i sweetspot för två av oss.

Lördag morgon, nja förmiddag för min del;) så fick bilen bli färdmedlet för att ta oss runt enl en lite plan jag hade. Min och frugans gamla hoods i Hässelby Strand och Blackeberg visades, Bromma, Ålsten, Nockeby efter mälarens vatten, vidare över tranebergbron - västerbron - Hornstull - Södermalm - Danvikstull- genom stan ut på Liding där även fika intogs. Sedan vidare mot nästa tullar, Roslagstull, Nortull, vidare mot Solna och MOS /Mall of Scandinavia) för en enklare middag och sedan hem.

Sweetspot för några av oss och sedan lite ost och vin. Om jag får säga det själv så tyckte jag att det var en trevlig guidning och med en del önskemål uppfyllda av gästerna önskan.

Söndag fm så blev det Arlanda för att sända de urlakade gästerna hem till Malmö för vila. Alla var överens om att vädret inte var det bästa men att vi hade haft det trevligt och blivit berikade, en kram till samtliga utdelades och arm i arm gick gästerna lyckliga in i avgångshallen för att pusta ut innan flyget skulle gå;)

 

Vi som satt i sweetspot ibland utvärderade lite gammalt och nytt! Inte nytt, utan nytt som skulle utvärderas!

 

Mer om detta kommer så småningom…..

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...