Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

16 hours ago, byZan said:

Nu ska jag försöka få min fru att gilla Person (Champagne), fick smak på den hos @Apexorca senast och den var helt i min smak och hoppas att den smaka henne också. Tack för tipset, det blev 6 fl som ska få lagras lite men en går åt nu i kväll och sedan tar jag nästa om något halvår kanske, nä nu slutar jag att bubbla!

 

Trevlig helg!

 

/byZan

 

 

Kul att den uppskattades. 

Vilken modell och år fick du tag på? Detta är min favorit av Dominique Persons viner (2002). 2004 är också bra. De är en ovanligt prisvärd Champagne som kan mäta sig med betydligt mer kostsamma. Båda är mogna Champagner. Om det var 2002an du fick tag i så tror jag inte den har så mycket mer att vinna på lagring. Den är ofta sendegorgerad och har utnyttjat sin lagringspotential tror jag. Njut av dem inom något år är mitt tipps.

 32063760_961659500663833_8306943113876733952_n.jpg.5ca2052ba3ea3d500458525dd136a5a1.jpg 

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Alltid trevligt med champagne i synnerhet om den är kall, torr och gratis. Var på 70-årskalas i lördags och fick smaka på lite annorlunda och direktimporterad vara från en liten champagnemakare i Epernay, tyvärr blev det nog lite för mycket eftersom jag glömt namnet.:blush:

Själv köper jag gärna på ort i området och gärna hos Maurice Grumier som har en blanc de blanc som är prisvärd och god.

 

Palmer & Co kan jag också rekommendera, finns lite olika och är mycket prisvärda. Finns på Bolaget.

 

Skål! Snart dags att korka upp och fira den nya PSAudion P10:an. På samma sätt som champagne skapar välmående, skapar P10:an välljud!:Sing:

 

Calm

Edited by calm
Link to comment
Share on other sites

Aha!! Den kom från NordVäst och inte från NordOst som din;)

 

Hur får man tag på årgångs exemplaren då? 

 

Kanske ska detta via PM? Börjar bli många procent nu gällande alkohol. Någon moderator kanske kan gå in i tråden och lägga ribban för hur mycket hen tål?:redface2:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, bigblue said:

De har haft 2002 som Tillfälliga partier tidigare. Bl a i våras då jag han lägga beslag på några 2002 innan det tog slut. 

 

@bigblue, du är alltid på rätt plats vid rätt tillfälle tycks det, lyckoost ;) Apropå ost, vad hette ostarna som @Apexorca bjöd på?

Audionet var på systemet och ville kolla in om det fanns något liknande som du bjöd på, han fick ölspecialisten (nörden) på systemet att formligen dåna när han fick höra vad vi fick ett smakprov på hos dig, Audionet kanske drar historian själv, den är vart fall helt underbar:D

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Som en tillfällighet så fick jag ett tips på hur en viss låt skulle presenteras för intrimmade högtalarplaceringar och då inte med tanke på allt utan på endast hur instrumentplaceringen i ljudbilden bör presenteras.

Som ni vet så roddade jag och med hjälp av ena sonen om mina högtalare (165kg/st) hemma för ett antal månader sedan och jag tyckte att det genast blev bättre. Men efter en tid så insåg jag att det inte var det, jag saknade helt enkelt en del av tidigare presentation. Jag trodde inte jag skulle orka flytta högtalarna själv så därför har det dragit ut på tiden tills idag. Fick tipset via PM och kunde inte vänta på flytthjälp. Djävulen i mig spände nu musklerna och jag tog i för kung och fosterland och vips hade jag flyttat 2 högtalare á 165kg endast ca 5gr toe-out från hur de stod tidigare. Perfekt, perfekt jag ”tror" jag är hemma igen……..:D Nä nu måste jag sluta skriva för jag ska lyssna på min nya anläggning;):64:

 

Tack @calm för tipset:thumbsup:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, byZan said:

Aha!! Den kom från NordVäst och inte från NordOst som din;)

 

Hur får man tag på årgångs exemplaren då? 

 

 

NV  (Non Vintage) är en beteckning för årgångslös Champagne, men den kan vara blandad på flera olika årgångar. Finare hus har många av årgångar i den. 

 

Som bigblue skriver är det 2002 som fanns på systemet men jag vet inte om NV kanske också finns? 

 

Osten hos mig, hmmm? Kommer ej helt ihåg. Men säkert var det en Delice de Bourgogne som är en "fluffig" vitmögelost. Den tycker jag är bland de bästa till Champagne. 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag har nu Furutech's strömkablar i hela anläggningen och tycker att det fungerar väl så bra.

Köpte på mig lite mer kabel och kontakter i veckan då det saknades några kablar till Vivaldi-stacken (har inte orkat fixat detta tidigare:blush:) Så idag tog jag tag i det och gjorde några (2st) kablar av (Furutech FP-S55N) med kontakter både hona/hane (Furutech FI-E50 (R)). En av kablarna ska ut till stugan och försörja Absolaren, den andra hamnade i Vivaldi Upsampler så länge. Så nu har jag nästan likadana kablar i hela systemet förutom de kontakter jag har sedan tidigare (Furutech FI-28 (R)), vet inte ens om jag ids byta ut dessa eftersom jag inte hör någon skillnad på dessa två kontakter, tror jag:NailBiting: 

 

Det blev iaf inte sämre så jag får vara nöjd:)

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Strömkabeln i stugan är installerad och det blev bra så jag är nöjd.

 

Idag hade jag besök av en väl känd forumist som egentligen var i Sthlm för andra ärenden men som tog sig tid att komma på några timmars lyssning. Trevligt och erfarenhetsutbyte är aldrig fel. Kanhända att det dyker upp ett eller annat foto om jag känner honom rätt.

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

On 2018-12-06 at 19:15, byZan said:

Strömkabeln i stugan är installerad och det blev bra så jag är nöjd.

 

Idag hade jag besök av en väl känd forumist som egentligen var i Sthlm för andra ärenden men som tog sig tid att komma på några timmars lyssning. Trevligt och erfarenhetsutbyte är aldrig fel. Kanhända att det dyker upp ett eller annat foto om jag känner honom rätt.

 

/byZan

 

 

Ja det kan ju hända!

 

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle till vår fina huvudstad för andra aktiviteter och fick möjlighet att klämma in ett besök hos byZan också. Han har ett system där jag är väldigt bekant med förstärkeriet och högtalare och en del bekant med signalkällorna. 

 

byZan har extremt fina "top of the line" enheter i sitt system och det är dessutom en mycket bra matchning tillsammans. Jag vill påstå att det som vanligt är högtalarnas karaktär som sätter det största avtrycket. TAD R1 är en högtalare som tillhör mina favoriter. Den kanske är en av de högtalare som är mest all round. Den gör allt riktigt bra. Den är snabb, öppen, ren, dynamisk, kort sagt grymt bra. All sorts musik blir bra på den. Krell EVO 600 mono hjälper till med en enorm kontroll även när byZan drog på så frisyren blev back slick. ARC ref 10 pre amp (heter den väl?) är ett rörförsteg som bidrager med rörkänsla i musiken.

Min första tanke när jag lyssnar är kontroll och det känns inte som om det finns någon övre gräns i systemet.

 

Som så ofta så säger inte bilder allt om hur ett rum låter. byZan har fixat akustiken endast med några vingar och öppning i ena hörnet av rummet som går ihop med en trappa till övervåningen. Rummet är nog mycket lyckat i dimensioner och de öppna delarna som släpper trycket även när man spelar fruktansvärt starkt är lyckosamma. Det blir aldrig överladdat. TAD R1 är dessutom en högtalare som är ovanligt snäll mot akustiken i sin konstruktion och detta märks på mässor och demonstrationer eftersom de låter bra var de än står. Att sedan Krell monoblocken aldrig tappar kontrollen över membranen bidrager också. 

 

Rummet är inte stort så man sitter nära högtalarna. Jag fick inte med högtalarna från sweet spot ens när jag bytte till 35mm optiken. 

 

_49U9270.jpg.c5a1bea5e79eab25347dacb72a174594.jpg

 

Klättrade jag upp i trappan och siktade under taket mellan spjälorna såg det ut så här.

 

_49U9278.jpg.4a4d521772390b9b1c7c3e8bf430eba6.jpg

 

Från ingången såg det ut så här.

 

_49U9280.jpg.77857725370413b076c101d6dfdabd9c.jpg

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, P-pan said:

@Apexorca ... det spisades väl vinyl får jag antaga ?  :tongue:

 

Jo då. Vi började med streamat på dCS Vivaldi.

_49U9277.jpg.26398b4879509e8be117e770aede1f1d.jpg

 

_49U9276.jpg.46b31acb98a7ac3701780a0eb29293d5.jpg

 

Upplösningen är otrolig. Och jag återkommer till detta igen, kontrollen och balansen i hela ljudet från topp till botten är suveränt. 

Det var blandad musik med röster olika instrument och olika genrer. Realismen i återgivningen är fantastisk. 

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Åter igen. Rummet är ett jättebra musikrum. Precis lagom balans mellan akustikens påverkan och ordning och reda. Jag gillar när det inte är för mycket akustikfix när man lyssnar. Jag gillar när rummet låter som det ser ut. Att trolla bort det helt blir inte alltid roligt att lyssna till även om det ur någon signalanalytisk aspekt är mer "rätt". Jag bryr mig mest om att det låter så jag blir triggad och gillar det. Och det gör jag här. Jag försöker lyssna på helheten för det mesta, men samtidigt är det kul att lyssna på olika detaljer i ljudet och detta system har förmåga att låta oss vandra in musikens alla skrymslen och vrår och hitta ljud, klanger och rymd. 

 

Inget är dock så bra att det inte skulle gå att optimera lite till och om man kunde sitta 0,5 till 1m längre bak så skulle det varit kul att testa. Jag säger inte att det skulle bli bättre men kanske. Eller bara annorlunda. 

 

byZan har beskrivit sitt sätt att lyssna som att helheten är viktigast och därför tror jag vi lyssnar på liknande sätt. 

 

Nyligen landade ju en PS Audio Direct Stream Power Plant 20 som levererar en ny sinusvåg till hela systemet inkl förstärkare och det är väl här det är lite unikt. Rädslan blir spontat att man undrar "Hur skall den orka det och leverera ström med en gång i rätt mängd när det behövs". Den levererar 3600 watt när det behövs och det gör det nog inte så ofta, så det finns nog headroom.

 

Vi testade ju inte med och utan men jag kan tänka mig vad den gör. Det är nog så att den lyfter fram små detaljer som bidrager till den makalösa upplösningen, perspektivet i alla ledder ökar. Dynamik fanns det gott om så ingen oro för det är befogad skulle jag säga.

 

_49U9271.jpg.6c9bc25cf699c34e42cce68a99515cc1.jpg

 

Här syns bla vilken effekt den ger.

 

_49U9272.jpg.af77afdbfa6d82e25c26169329c875ac.jpg

 

Ett mått på skit som kommer in i den. THD. Typ 1,9%

 

_49U9273.jpg.e8e46411108b2bf14710cde672da1ee6.jpg

 

Och samma mått på vad den släpper ut.

 

_49U9274.jpg.8be00cf98e8ffbfc746ddc0c71fd719c.jpg

 

Typ 0,1%

 

_49U9273.jpg.e8e46411108b2bf14710cde672da1ee6.jpg

 

Detta är extrema prylar med fruktansvärt bra byggkvalitet. Stilrena och gedigna i absoluta toppklass tycker jag.

 

Jag har inte hört systemet utan denna apparat men gissar att den har en rätt stor del i det excellenta ljudets produktion. Särskilt i ett system som detta som har potential att visa allt som åker fram i kablarna.

 

Den blir faktiskt ganska varm märkte jag. Så den konsumerar alltså egen energi för att generera det som behövs. 

 

_49U9275.jpg

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

byZan har ju börjat trigga igång ett behov. En av hans stora upplevelser på hans HiFi-Tour i västra och södra Sveriga var ju kaffe. Nu är radarn på och han letar för fullt efter en maskin som jag förstår det. 

 

Efter det digitala mediet blev det en paus för KAFFE och After Eight.

 

_49U9279.jpg.d302ecd7a92ee6f683ff314f9f7ca9f3.jpg

 

Detta är objektet för uppgraderingsplanerna. 

 

Det smakade som en bra Nespresso espresso ROMA brukar göra. Men byZan är ju en HighEnd-kille så nu när radarn är på så kanske det blir ännu godare nästa gång.

 

Både jag och byZan snackar ju gärna så tiden gick och ffa musik och HiFi diskussioner drog ut på tiden så det var helt klart dags att ta tag i det analoga mediet också

 

Här snackar vi också om yppersta klass med Clearaudio Master Reference är en allt igenom extrem skivsplare. Bara ställningen/racket/benen eller vad man nu skall benämna det som är fantastiskt._49U9281.jpg.f77eb538081b5623ddbfac4a31f6cd34.jpg

 

_49U9293.jpg.22452487a092393d0e438714b2b7e2a6.jpg

 

 

3 motorer och tre gummiband. Motorerna står inte på samma ben som talriken snurrar på.

 

_49U9284.jpg.1cbe5a9a79b57f061336ad1209054d4b.jpg

 

_49U9269.jpg.66fca62ffe3480046fc64ea827013c8b.jpg

 

Motorstyrningen.

 

_49U9285.jpg.07699e0ec7503c53a3664bec7be5ed43.jpg

 

Clearaudios feta Riaa som är rätt litet har extern nätdel. Absolute Phono.

 

_49U9287.jpg.23f07ef3b34dfca82121d53d7d7c4760.jpg_49U9288.jpg.40524b5735058d89260a6223591a76ee.jpg

 

Tangentialarm med någon av Clearaudios finaste puppa. (Fyll gärna i vilken det är)

 

_49U9282.jpg.b148c0dd676e4ce465b6c86f8935c4b9.jpg_49U9283.jpg.b00b5a934739ecd0ce2a0cb1848487c4.jpg

_49U9291.jpg

 

_49U9303.jpg.f6c4d6d3458ae87aa48c475901c105b3.jpg

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Vi spelade några låtar på vinyl som vi också streamat. På vinylen växte ljudbilden och storleken på instrument så at det blev än mer verkligt, dessutom blev det en mjukare klang som var lättre att lyssna till, den lät mer naturlig. Hårda ljud blev mer trovärdiga kropp och material i instrument gav ett verkligare avtryck i musiken. Kort sagt, jag njöt än mer pga att musiken lät bättre. Det blir mer sterilt som i en operationsal, vita rockar, munskydd, rent, stram mimik, sylvassa knivar mm på dCS, medans Clearaudio ger mjuka varma leenden, uppmuntrande ryggdunk och påfyllning på ett glas rött till osten och man slickar kladdet från sina fingrar. Mer tillgängligt, "goare" och mer verkligt liv.

Visst låter båda bra. Båda i högsta klass för respektive medie, men för mig blir det digitala, trots sjuk upplösning och perspektiv och imponerande ordning och reda kanske det bästa jag hört från digitalt medie, ändå inte lika roligt som vinylen. Jag blir mer involverad i musiken och glömmer prylarna med vinylen och jag är mer analyserande och imponerad åhörare på det digitala. Jag förstår att detta kan man uppfatta vikten av olika och uppskatta i olika grad.

 

Läs nu inte detta som att jag inte uppskattade det digitala. Det var jättebra och jag njöt fullt av musiken, men inte på samma sätt som på vinylen. 

 

 

 

 

 

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Även om jag hört och sett detta system ett antal ggr så är det ändå nya prylar och aspekter varje gång och systemet tål att fotograferas. En gudabenådad vinylrigg som alltid levererat och förbättrats mellan ggr jag lyssnat. Outstanding! Puppan är naturligtvis top of the line  Clearaudio Goldfinger Statement. Endast det bästa av det bästa!:tongue:

Ja det vinylljudet är svårt att slå.!

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Förstärkeriet då?

 

Börjar ju med ARC Ref 10. Är det ny färg på displayen mot den tidigare?

Detta får nog betraktas som ett försteg i absolut världsklass och matchningen i detta system verkar toppen, det gör nog att TAD som om man skall beskriva det kan luta lite åt ett lite hårdare kallare ideal som blir väldigt på lyssnaren, särskilt med sin egen TAD elektronik. Missförstå mig rätt igen nu, jag älskar TAD men vi snackar nyanser, med ARC blir det lite mer mjukt skimmer i ffa mellanregister och diskanten, tolkar jag det som. Jag tycker det är bra, det passar mig bättre. 

 

Men vem kom på att sätta någon aktrylplast som topp på dessa fina försteg. Dessutom slår det sig och blir snett. Jättekonstigt. Gör som Brinkmann i så fall och sätt glas där istället. 

 

_49U9294.jpg.44329c6181ffe32ef9a62657104152e3.jpg

 

Krell står för dynamiken och kraften och jag har ju haft samma serie själv och vill påstå att de är väldigt jämna i alla register. Skulle tro att de ha en styrka i att inte ge någon tydlig karaktär till ljudet. Det kommer i så fall från försteget på ett bra sätt.

 

_49U9295.jpg.e1550c5307bda888ed577bed58b1f241.jpg

 

Högtalarna själva är så kart typiskt TAD och jag vil påstå att de faktiskt har ett eget sätt att spela musik. Vad skall man kalla det? Neutralt, frekvenslinjärt vet ej.Men det låter TAD. Det är direkt, osminkat och dynamisk kontrollerat, snabbt och imponerande. Spelglatt som tusan. Man aktiveras, det går inte att bli oberörd, musiken tar tag i dig och tvingar dig att följa med. 

 

_49U9299.jpg.3f610ce3842afb5287b224d10ee45c18.jpg_49U9297.jpg.e6ab18f796736dad662c0212fba87c20.jpg

 

 

Fötter från Stillpoints upplever byZan som en ljudförbättrare.

 

_49U9300.jpg.df4b211175b9814b636099c7f74ef37c.jpg

 

 

 

 

 

 

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Men vad är detta???

Rullband! Vad skall du med dem till? :thumbsup:

 

_49U9309.jpg.7710bb4e5b5ccc0d487c797220310857.jpg

 

 

Då finns det ju bara en fråga som inte fått sitt svar.

Blir det kaffemaskin eller rullbandspelare som kommer först? :D

 

Ang rullband så skall jag beskriva vad som kommer att hända med en sådan i ditt system. Läs inte detta om du inte vill...

Trots den redan extremt höga nivå du har så kommer du uppleva ytterligare nivåer av musikåtergivning du inte varit i närheten av. Jag tror också att ditt system är ett sådant system som kommer att kunna utnyttja rullbandens alla fördelar till max. Det är upplöst och har obegränsad tillgång på dynamik och snabb kraft. Detta kommer att verkligen att kunna återges hos dig. Potenta fullregistersystem har mest att vinna på rullbanden.

 

 

Tack byZan för att jag fick lyssna hos dig. Absolut bland det bästa system jag hört. Det var berikande och trevligt hade vi också.

 

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Apexorca said:

Högtalarna själva är så kart typiskt TAD och jag vil påstå att de faktiskt har ett eget sätt att spela musik. Vad skall man kalla det? Neutralt, frekvenslinjärt vet ej.Men det låter TAD. Det är direkt, osminkat och dynamisk kontrollerat, snabbt och imponerande. Spelglatt som tusan. Man aktiveras, det går inte att bli oberörd, musiken tar tag i dig och tvingar dig att följa med. 

 

Japanerna har en uppdaterad R1 på gång som de visade på mässan i Tokyo även i en ny färg. Vad som skiljer vet jag inte exakt men jag tror det är förbättrad låda och baselementen har jag för mig.

 

_20181209_123202.thumb.JPG.44792bc91ad1c061f0a8d8128a3a03d7.JPG

 

 

Edited by octavia rs
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Apexorca said:

Tack byZan för att jag fick lyssna hos dig. Absolut bland det bästa system jag hört. Det var berikande och trevligt hade vi också.

 

Det är jag som ska tacka för alla fina bilder och alla lovord, mycket uppskattat:app:

 

Jag ska läsa igenom det ”lilla” reportaget senare idag och se om jag kan fylla på med något, tror iofs att du har fångat det mesta.

Kul att du tog dig tid att besöka mig trots att du hade andra uppdrag i Sthlm som väntade, hoppas att Sthlm bjöd på bättre saker en det regngråa vädret och en simpel Nespresso?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...