Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

12 hours ago, juha said:

Mycket spännande.

 

Absolut spännande och om det inte blir sämre än ljudet jag har i stugan så blir jag nöjd.

Erkänner att jag börjar bli lite nyfiken på hur det ska bli eftersom det är downsizing jag gör?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

On 2020-05-15 at 20:12, byZan said:

Erkänner att jag börjar bli lite nyfiken på hur det ska bli eftersom det är downsizing jag gör?

 

Ett litet förtydligande av downsizing:

I tråden "To stream or not to stream, that´s the question!” så läser jag om oss ”gamla" gubbar som tycker att det var roligare förr. Som t ex om att träffas i affärer, prata nysläpp, gamla godingar (artister alltså) och om fysiska media, håller absolut med i det resonemanget och saknar det ännu mer nu i Corona-tider.

 

Den där känslan om att få lyssna på ”riktigt” via LP/band kommer smygande och väntan på den nya elektroniken känns då helt plötsligt oändligt lång. Inte för att jag tror att den nya elektroniken ska komma att revolutionera ljudet eller låta så mycket bättre/annorlunda än tidigare. Nä, anledning till bytet var downsizing av antalet burkar i första hand och förhoppningsvis få ett så pass bra/okej ljud att jag kan sitta där och lyssna på mina LP/band och bara njuta av musiken.

Analog musikframställning "is da shit” även om jag fortsättningsvis kommer att streama och tror inte att den nya delen blir så mycket sämre än tidigare?

 

F’n vad sugen jag är nu på att få lyssna via vinyl och band:tongue:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Inget leveransbesked från den ena men från den andra har jag fått ett besked att i kommande vecka ska den vara på plats, så lite halvglad får jag väl vara ändå. 

Nu börjar det bli spännande för egen del, vad har jag gjort? Valde jag rätt och blir det som jag tror att det ska bli? 

 

I vardagen så har jag nu i 2,5 månad ”jobbat” hemifrån och fått lite smak på att vara ledig, iofs en påtvungen ledighet och en ledighet som jag inte har gillat alls. Jag tycker att jag känt mig oengagerad och inte vetat vilket ben jag ska stå på, lite sökande faktiskt. Men så för någon vecka sedan så tror jag att pusselbitarna började falla på plats - jag bestämde mig för att gå i pension!

Nu fick gubben fart på knoppen och det ena tänket gav det andra. Jag bestämde mig för att jobba officiellt fram till 30/6 och sedan stå till förfogande året ut, sedan får det vara nog, tror jag? 

 

Så jag kollade med sönerna om de skulle kunna samsas om att få ha stugan själva någon vecka här och där i sommar då jag tror att vi inte får vara alltför sociala ännu? De blev glada och det känns ju bra. Själv får vi ta en vecka då och då i stan och försöka ta tag i grejer som ska göras där också, så att fylla tiden med diverse projekt är inga framtida problem så som vi ser det idag.

 

När ryggskottet som nästan hade blivit bra men kom tillbaka efter fallet i trappan med en maskin (30kg) i famnen så slog ryggskottet till igen + alla andra delar i kroppen som fick sig en snyting. Så när knä, smalben, bröstkorg, båda tummarna, stortå, axel och ett antal blåmärken har fått läka då jäklar leker livet igen:) Frugan såg när jag for över maskinen och skrek (hon blev rädd) - kan du aldrig lyssna och tagit hjälp!!! Jag låg där på golvet med maskinen halvt och halvt på mig och kände efter om något var brutet eller om blodet sprutade någonstans, inget sådant som tur var. Hon fortsatte att skrika då jag frågade om jag skulle ta upp en skumpa nu när jag ändå låg halvvägs in i vinkällaren? Då började hon att gråta och sa att jag inte skulle vara så kaxig, tuff, macho etc varpå jag sa att skumpan är väl kyld att att vi kunde fira att jag levde, iofs har jag begravningsöl i källaren också men den får andra ta när det blir dags.

 

Skumpan var god och frugan är åter i balans. Hon har också redan hunnit med att berätta för barnen om ”olyckan” och de har också hunnit skälla ut mig - m a o så är allt som vanligt igen inom familjen förutom en mörbultad och ömmande kropp hos en äldre man i sina bästa år..

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Jo jag känner igen mig i situationen, skulle passa på att måla om basfällorna i vardagsrummet när det ändå fanns färg kvar efter renoveringen. Skulle "bara" lyfta ut dem på balkongen och eftersom balkongdörren är smal så var jag tvungen att ensam lyfta ut dem i längsled och sedan upp på en bock som jag placerat därute. Kände att jag började tappa greppet eftersom det inte fanns något att lyfta i annat än en hal sidovägg och botten, så började den tunga lådan att glida ner mot min nakna fot. Med uppbärande av mina sista krafter lyckades jag få upp ena kanten på bocken, men såg scenariot innan med en krossad fot lagom till sommarens eskapader. Kan säga att jag vis av upplevelsen hade jag lätt att be om hjälp att lyfta in åbäket! Visste inte att så mycket MDF kunde väga så tungt! Så jag kom lindrigt undan i jämförelse med dig. Blir lite nyfiken vad som baxades ner om 30 kg maskin i trappan? Något i hifiväg eller en ismaskin? Hoppas att du får en kort rehabilitering!

 

Grattis till ditt beslut om pensioneringen om det nu står sig? Kan säga att det varit ett av de bästa besluten jag själv tagit i hela mitt liv! Första tiden ett veritabelt frihetsrus! Sedan jakten på meningsfull sysselsättning i stan. På landet är jag alltid fullt sysselsatt med diverse projekt.

Calm

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, figge said:

Är det några flera som känner igen sig?:D

 

Är det typiskt män och eller företrädesvis ”äldre" män?

 

3 hours ago, AlfaGTV said:

Vet inte om jag ska garva, gratulera eller beklaga? Jag önskar god återhämtning iaf!

 

Jag skulle skratta åt klumpigheten, gratulera till att frugan är i balans igen och beklaga min dumdristighet;)

Tack, återhämtandet går sakta men klart på bättringsvägen även om olyckan gör sig påmind oavsett kroppsställning.

 

10 minutes ago, calm said:

Skulle "bara"

 

Precis så tänkte jag också! Och vips så var olyckan framme!!

 

12 minutes ago, calm said:

Blir lite nyfiken vad som baxades ner om 30 kg maskin i trappan?

 

Okej jag drar storyn fast i en kortare version.

 

Grannen skulle åka till Gbg för att kolla in en segelbåt som han skulle köpa på fredagen så han bad mig komma och titta om jag kunde fixa ett avloppsstopp ut till hans infiltration då det rann skitvatten på hans infart. Okej sa jag och gick ner i källaren där min hjul burna högtrycksmaskin (inte en vanlig lite hobbymaskin utan en riktig maskin eftersom jag är i branschen) står frostfritt. Men eftersom jag hade ont i ryggen fast klart på bättringsvägen så bad jag min fru att hjälpa till av säkerhetsskäl; usch vad tungt, be grannen hjälpa dig sa hon och gick upp för trappan. Äh va fan, den här väger ju inget och stora hjul är det oxå, jag rullar upp den steg för steg och det gick jättebra tills jag kommit upp till sjätte steget. Då klämde jag min nakna tå, ryckte till och maskinen tippade neråt och jag försökte hålla den kvar eller snarare få den i balans igen. Men det gick inte som önskat utan maskinen först och jag sedan ner ner ner för trappan ner, maskinen underst och jag överst tills vi tillsammans låg halvvägs ut i vinkällaren och tittade på varandra och undrade vems fel det var? Jag har min bild klar för mig vems felet var men skulle inte få medhåll om jag yppade mina tankar om detta, så det är bara att knipa igen och föröka rehabilitera sig snarast möjligt.

Maskinen fick lite skador så det tog nog ett par timmar att få den att fungera som den skulle, men den räckte inte till för att fixa grannens problem, så det blev till att ringa en av killarna på firman och be honom komma ut på fredagen med en stor kombibil, sedan var det jobbet fixat på 15min.

 

Så vad lär jag mig av detta? Jo testa allt du tror dig klara av själv och när detta är gjort så ringer du en vän!

 

Jo ni får skratta för det har jag gjort!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Du kan ju ägna dig åt lättare sysslor nu om du ändå måste sitta still. Dags att redigera lite i dina undertexter, speciellt rörande din anläggning hemma.

Så att vi får reda på lite mera.;)

Lite mer salt i såren, själv är inte alltid bästa dräng.:)

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, JWE said:

Typiskt män, mitt egna ”kan-själv” kommer  garanterat leda till problem när jag blir gubbe! :cool:

 

Bortser från det sista;)

 

"Kan själv" började nog tidigt hos mig och för att ta ett exempel av flera så undrar jag hur många ggr jag inte tittat i medföljande manual utan trott att jag kan själv. I bland så har det lyckats och ibland misslyckats. När man lyckats så är självförtroendet på topp och i det andra fallet så erkände jag tidigare aldrig att jag gjort fel inför andra. Men med åren så tycker jag att det dumt att inte berätta om det. Jag kanske kan få någon att ta lärdom mycket tidigare i livet än vad jag gjort. 

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

:Sing: Huvud, axlar, knä och tå - knä och tå rehabiliterar sig så sakteliga medans ryggen nog fick sig en riktig smäll. Jag ger den några dagar till, annars blir det nog till att besöka ”kotis” igen?

Typiskt att ha ont just nu:( Varför skriver jag allt detta? Börjar bli lite otålig och nervös tror jag? Jaja, tiden går ju inte fortare för det! 

 

/byZan 

 

Link to comment
Share on other sites

Under tiden jag väntar på den sista leveransen så kanske jag ska försöka ta ett par bilder som får visa lite av denna pensionärsresa, jag har ju ca 2v på mig, så det borde jag klara av tycker jag? Men en liten passus vill jag ändå lägga in;  förvänta er er inga konstnärliga bilder och min konstnärliga ådra är obefintlig i jämförelse med alla våra fotografer här på forumet, jag skjuter med min iPad och laddar upp de obehandlade.

Bilderna kommer inte nu utan jag tänkte ta de när ryggen, knä och tå tillåter mig att ev kunna stå, ligga och krypa obehindrat, men jag är klart på bättringsvägen och om jag känner mig rätt så kommer bilder att tas så fort smärtan är hanterbar.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Alla trådar ger olika kunskaper och insikter, lärorika på många varierande sätt. I den här tråden har vi ju fått lära oss tålamod när det kommer till att vänta på bilder t.ex.... :) 

 

Kurera rygg och alla kroppsdelar som behöver kureras och ta bilderna när det ges möjlighet.... men som alltid så säger en bild mer än tusen ord och är överraskande och trevliga inslag i vardagen bland all grå och svart text.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...