Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

@Audionet hade tagit med sig lite prylar från Skåne som skulle testas i stugan, det hade vi bestämt då jag hörde hur mycket bättre det lät hos honom när jag var där tidigare i sommar. Även om det var prototyper av något han testat fram så gjorde de skillnader även i stugan. Jag vet inte exakt vad som gjorde vad (kanske kan få hjälp här av @Audionet) men som helhet lät det ”mycket" bättre. Det märktes ffa då vi plockade bort enhet efter enhet att något hände, mer eller mindre:

Nu ska jag försöka komma ihåg vad vi gjorde….och det tekniska överlåter jag till @Audionet att förklara.

Strömmatning och nätverkskabel till Nucleus och switch - klart hörbart.

Jordning av högtalarna - klart hörbart.

Tror även att Nucleus och switch jordade - lite osäker på om jag tyckte det påverkade ljudet?

En convolution file installerades i Roon där basen fixades till - gillar inte att manipulera mina system på elektronisk väg och var därför lite tveksam till att göra det, men i detta fall så gjorde det nytta och blev riktigt bra. Kanske för att det bara var en liten justering av basen som gjordes och i o m det så lyftes de andra registren som bonus, vad vet jag? 

 

Som jag skrev tidigare så var det flera prototyper som testades och de skulle tillbaka till Skåne när det var dags för hemfärd för gästerna. Så det ända som är kvar är convolution filen och inkopplingen av högtalarkontakterna (från nedre till övre) vilka båda gör lyssningen klart positivare än tidigare.

 

Så för att runda av min rapportering från denna test så vill jag framhäva att man med små befintliga medel kan få stora och njutbara förändringar, det gäller bara att våga testa och ha tålamod (låta det spela in sig och få bort gamla ljudminnen, ha tid och inte stressa, ha ett öppet sinne etc). Avsaknad av de produkter som fick åka till Skåne? Ja men det kanske går att råda bot på framledes?!

 

Ha en fortsatt trevlig sommar!

 

PS Snart börjar vår ”riktiga" tid för utövande av vår  hobby, ses och hörs då om inte tidigareDS

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, byZan said:

Tror även att Nucleus och switch jordade

Detta skulle jag prova separat om jag var dig byZan! Alla gånger jag gjort detta på mina Roon Cores har det haft mycket tydliga effekter.

Det är ju dessutom en, i sammanhanget, rätt modest kostnad. (Alltså en Minimus/Olympus Ten och en USB-anslutning)

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, AlfaGTV said:

Detta skulle jag prova separat om jag var dig byZan! Alla gånger jag gjort detta på mina Roon Cores har det haft mycket tydliga effekter.

Det är ju dessutom en, i sammanhanget, rätt modest kostnad. (Alltså en Minimus/Olympus Ten och en USB-anslutning)

 

Ja, jag vill oxå minnas att det var detta som gjorde störst skillnad?!

Ville se reaktioner på det jag skrev tidigare och därför skrev jag ett ?-tecken och osäker, men @Audionet var bergsäker på att det gjorde stor nytta. Men det kommer säkert mer från mig angående strömmatning och att väggbulor ska bort, avvaktar lite nya prylar framåt hösten.

 

/byZan

Edited by byZan
Förklaring till tidigare ”osäkerhet"
Link to comment
Share on other sites

Hade förmånen att få besöka @byZan ute på landet under sommaren. Förra sommaren så var jag också på besök när Lumin dök upp och har lyssnat på systemet en del.

Innan jag åkte upp så så hade vi pratat om att jag skulle göra en convolution file för att få lite bukt på topparna i basen. Eftersom vi tycker om att leka lite så tog jag med lite andra kul saker också.

 

Efter en stunds inlyssning så började jag med att flytta högtalarkabeln från bas till mid/high på högtalarna så att det blev byglat från mig/ high till bas i stället från tvärtom. Något jag jag brukar föredra, så även i detta fallet.

 

Nästa steg var att byta nätverkskabel från switch till NUC. Dessa enheter sitter i byZan's teknikskåp. Där har han samlat allt och här utgår nätverket från.

Jag upplevde en liten förbättring. Det som enligt mina öron förbättrades var höjden på ljudbilden och lite bättre separationer samt något renare. Samtidigt måste jag även tillstå att det var det här som gjorde minst hörbar skillnad under helgens övninger. Om vi hade flyttat NUC och switch så att de hade varit intill Lumin S1 så tror jag vi kanske hade haft en annan upplevelse av nätverkskabeln. Skulle även velat byta switch samt nätdel och DC kabel till switch.

 

Steg två blev att jorda högtalarna. En jordbox/ högtalare för att jorda minuspolen. Detta är min egen personliga favorit när det gäller att jorda något i anläggningen.

Hos byZan gav det mer svärta, lugn och kontroll. Topparna i botten registret stack inte ut lika mycket och kändes mer kontrollerade. När jag kopplade bort jordningen så upplevede jag det som att det blir stökigare och oroligare.

 

Steg tre blev att byta nätdel till NUC samt även byta DC kabel till NUC från nätdel. Det har blivit mycket populärt med linjära nätdelar på DC sidan och det av en god anledning. De brukar ge en hörbar förbättring. Hos byZan kopplade jag in en uppladdningsbar nätdel som går att köra på batteridrift vid finlyssning, men den kan även spela med elnätet tillkopplat så man behöver aldrig vänta på att den skall laddas för att man skall kunna spela. Jag upplever dock att det blir något sämre ljud när det fasta elnätet är tillkopplat till batteridriften.

Från batteridriften kopplade jag en DC kabel med en dränering/ skärm som kopplades till jordbox. Den här förbättringen upplever jag som tydligt hörbar. Det som händer är detsamma som jag brukar uppleva när man får bättre ström. Svårt att sätta ord på upplevelser, men jag upplever att det blir lugnare, tydligare, bättre kontroll, högre upplösning utan att det upplevs som påträngande. Diskanten blir luftigare samtidigt som den blir mindre grynig. Basen upplever jag som snabbare och mer följsam.

 

Steg fyra blev att mäta upp högtalarna och skapa en convolution file till ROON. Det är inte så lätt alltid att göra dessa filer. I början ville jag ofta göra för stora förändringar och försökte jaga en linjär frekvensgång. Ofta blev det väldigt tråkigt att lyssna till den kurvan. Efter många olika filter hemma på mina egna högtalare så har jag kommit fram till att jag vill inte bråka med kurvan allt för mycket och brotta ner den så att den är linjär. Jag siktar in mig på det lägre frekvensområdet och försöker hålla mig under 400Hz, helst under 200Hz om det är möjligt. Jag brukar dessutom inte bry mig om dipparna och jag skär sällan mer än 6db. Med dessa riktlinjer skapade jag en convolution file till byZan som jag upplevde som en förbättring.

 

Vi plockade bort steg för steg för att verifiera våra upplevelser och de kvarstod.

 

Efter en underbar och rolig vistelse i skärgården så bar det av hem till Skåne igen.

Tack byZan för gästfriheten, alltid lika roligt att träffas!

 

 

Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, octavia rs said:

Vad använder du för att mäta? Skulle gärna vilja prova det men saknar kunskap om just den biten (bor i Skåne ;)

 

Alla kunde vi behöva en personlig @Audionet inom räckhåll ... :)

 

Jag har tänkt på det här med mätning så många gånger så jag tappat räkningen, en efter en vittnar om framgångsrika resultat vilket gör det svårare och svårare att motstå. Rädslan är lite som @Audionet var inne på också att kanske förstöra mer än att göra nytta och att det kommer krävas ett evigt pillande och meckande, inte minst när man byter grejer ofta. Men troligtvis skulle man få både insikt och kunskap om både rum och anläggningen man inte hade tidigare. Jag som har ett lite speciellt rum skulle säkert ha en del att vinna på detta, ändå så sa jag så sent som förra veckan i en diskussion att jag inte ville ge mig in på detta. Kanske dags att omvärdera ändå ... eller ... jag vet inte.

 

:39:

Link to comment
Share on other sites

octavia rs, jag använder ingen märkvärdig eller kostsam utrustning. Har inhandlat en UMIK-1 mikrofon samt laddat ner REW som är gratis. Fungerar både med Mac och PC.

 

AlfaGTV, jag kände likadant som dig inför DSP korrigering och har provat en del genom åren då främst via hembio förstärkare/ försteg. När jag blev med ROON så började jag experimentera med deras DSP. I början så kunde jag höra den bara jag kopplade in den utan att jag gjorde någon korrigering. Om jag hade stora problem kunde den i vissa fall vara en förbättring, men oftast så föredrog jag att inte koppla in den. Men med convolution file hände något trevligt. Jag upplever inte att den påverkar negativt på det visset som den vanliga DSP funktion gjorde. Och genom att inte kompensera så högt upp i frekvensgången samt att inte skära så hårt så upplever jag att påverkningen av signalen minimeras. Även att undvika kompensering av dipparna tycker jag är viktigt. Skall du lyfta 3db så kräver det en fördubbling i effekt. Det är lätt att få förstärkaren att börja klippa om man brukar spela starkt.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Audionet said:

octavia rs, jag använder ingen märkvärdig eller kostsam utrustning. Har inhandlat en UMIK-1 mikrofon samt laddat ner REW som är gratis. Fungerar både med Mac och PC.

 

Jo jag misstänkte ju det :)

 

4 hours ago, AlfaGTV said:

En kille (svensk?) på Roonforumet har gjort en hyfsat begriplig guide för att skapa dessa filer.

 

Tror de är en Svensk, har läst guiden men kom aldrig till skott att skaffa prylar.

 

2 hours ago, Audionet said:

När jag blev med ROON så började jag experimentera med deras DSP. I början så kunde jag höra den bara jag kopplade in den utan att jag gjorde någon korrigering.

 

Det här tycker jag är intressant när Roon å de bestämdaste hävdar att "knappen" för dsp till/från enbart var en funktion i GUI som inte påverkade någonting utan att man ändrade på de andra inställningarna.

 

Screenshot_20190807-113149.thumb.png.82b54d3ebbbfeddcb7397f7faf619582.png

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, AlfaGTV said:

Dels därför att jag oftast tycker man tappar nåt i återgivningen när man introducerar DSP, även om det kan "slipa av vassa kanter" i vissa situationer.

 

Jag har aldrig tidigare gillat rumskorrigering just av den anledningen.

 

6 hours ago, Audionet said:

Men med convolution file hände något trevligt. Jag upplever inte att den påverkar negativt på det visset som den vanliga DSP funktion gjorde.

 

Är med i den upplevelsen, men så gjorde vi inga stora korrigeringar i stugan heller. Däremot så hörde jag hemma hos dig begränsningar/försämringar när du demade flera olika inställningar, så jag tror man ska vara väldigt försiktig när man är och pillar på hur ljudåtergivningen presenteras. Men jag blev nöjd med att nu ha fått en renare bas.

 

Förtydligande: men när du presenterade rätt convolution file så lät det riktigt bra vid lyssningen hos dig

 

/byZan

Edited by byZan
Förtydligande
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nu börjar snart hifi-säsongen på allvar för min del, semestern är slut och även om augusti är en sommarmånad så är det skönt att dra igång elektroniken för lite värmande musik och kalla fötter.

Ser fram emot att få testa lite av de prylar vi testade i stugan i hemmet, undrar om de kommer att höras lika tydligt, eller? Ska i vart fall bli kul att testa och få en erfarenhet till att stoppa ner i ”ryggan”.

Jag glömde paddan i stugan och blev såklart förbannad på mig själv för det, hur skulle jag nu kunna streama? Iofs så har jag ju både vinyl och R2R att tillgå, så ingen större fara egentligen, men klart irriterande att inte kunna leta lite nytt som kommit i sommar……jaja, jag spelade både vinyl och R2R!

 

Var hemma hos ena yngsta sonen i går för att hjälpa honom med lite montering av nya hyllor etc. Då jag kom så stod det en oupppackad Marshall Woburn Multi Room på soffbordet och jag frågade; vad ska du med den där till och svaret blev; streama lite musik! Jag vill inte ha en massa dyrbara elektronikprylar som tar plats och kostar hutlöst och lägger hellre pengar på annat. Okej, men hur låter den då? Det blev uppackning och installation av app i hans telefon, den hittade nätverket och han började spela en gammal Spotifylista som han och jag tillsammans hade gjort för många år sedan. Det första som strömmade ut ur maskinen var "Keith dont go” och det lät väl som förväntat av mig och han tyckte det var okej för ändamålet?! Sedan blev det lite musik-quiz vilket var kul.

Då vi satt där kom jag på följande: jag behöver ju heller ingen padda, jag borde ju oxå kunna använda telefonen! Glad över min tanke och smarthet åkte vi hem och jag testade direkt och det fungerade, man får inte vara dum:blush::app:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, byZan said:

Jag glömde paddan i stugan och blev såklart förbannad på mig själv för det, hur skulle jag nu kunna streama?

 

Om du har en Android eller iPhone så kan du alltid köra Roon på telefonen tills vidare... inte samma upplevelse, men funkar.

 

EDIT: Vilket du såklart kom på själv till slut... :)

Edited by rikard
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, figge said:

Du måste ju dokumentera med bilder annars har det aldrig hänt.:65:

 

Jag vet att jag är dålig på att ta bilder och lägga upp de i tråden, men du får lita på mina ord;)

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Detta inlägg kom inte iväg i söndags av någon anledning?

 

Igår kväll var vi barnvakter då föräldrarna skulle gå på konsert (Robyn), så det blev lite sent i natt då man kom hem, men väldigt glada då allt fungerat som det skulle. Det jag tänkte berätta var att den minsta (6mån) alltid ska ha en egen sked i handen när hon äter (matas) vilket gjorde som man kunde tänka sig skulle hända, skeden alldeles för långt in i munnen så det gjorde ont och hon började gallskrika. Frugan började trösta men det gav ingen reaktion, jag tog då fram telefonen och spelade Bo Kaspers ”hon är så söt” och hon slutade nästan direkt att skrika och blev stirrande på mig och började le så smått. Efter en stund så tyckte vi att hon började digga eller iaf röra sig lite till musiken, så det var ett lyckad drag och kvällen avslutades för hennes del glad och mer musiklyssnande. Jag tror hon och jag verkligen har hittat en gemensam nämnare som gör gott för våra själar, nämligen MUSIK!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Augustikväll i stugan med lite tända ljus och lyssnandes på lite soft jazz är mysigt:app:

Sedan har jag bytt batterierna i fjärrkontrollen så jag slipper röra mig onödigt mycket vilket oxå är mysigt på ett sätt.

Sedan att ha en ledig fredag ska oxå bli mysigt!

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Ibland far tankar och idéer genom huvudet som kan vara svåra att bli av med och mina öron hör ibland saker som jag skulle vilja uppnå. En kompis bytte slutsteg och det blev bättre i mina öron, en annan bytte lite kablar och det blev bättre, en tredje tweakade och det blev oxå bättre, varför skulle det inte kunna bli bättre hos mig? Klart det kan men till vilken kostnad och jobbet att matcha ihop ett system igen, nä så långt är jag inte villig att gå.

 

Så några frågor som jag ställer till mig själv just nu är:

Kan det bli SÅ mycket bättre ljudmässigt här hemma? Behöver det bli det? Vad är bättre eller bara annorlunda? Kanske ett sidosteg för att man tror sig ha ändrat sig gällande klang, upplösning etc etc? Räcker kanske med att tweaka lite med hjälp av ”billiga” åtgärder för att se om man kan få det lite extra bra, bättre eller kanske annorlunda? Eller ska jag inte bara vara nöjd?

Frugan skulle tycka att jag var riktigt tokig om inte t o m tokigast av alla hon känner om jag skulle börja om igen (hon har nog lite rätt i det), men då känner hon ju inte alla er (mina reflektioner);)

Hon tycker att jag borde göra mig av med alla grejer som bara står/ligger och tar plats och njuta av det jag har (hon har nog lite rätt i det) för det låter bra.

 

Varför skrev jag detta? Nu sätter jag ju press på mig själv och jag som bara vill lyssna på musik!

Det måste bli en vända till uppe i knoppen, detta är inte bra tankar för mig!!!

 

 

/byZan

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ibland far tankar och idéer genom huvudet som kan vara svåra att bli av med och mina öron hör ibland saker som jag skulle vilja uppnå.

Du har haft samma grejor för länge utan "justeringar"...  det går över om du byter en liten "fossing"... eller fler.

 

En kompis bytte slutsteg och det blev bättre i mina öron, en annan bytte lite kablar och det blev bättre, en tredje tweakade och det blev oxå bättre.

Visst blev det bättre hos kompisarna men din egna ljud/musikpresentation var redan bättre för dig ändå.

 

Kan det bli SÅ mycket bättre ljudmässigt här hemma?

Det kan det men kolla hörseln först så du inte nedgraderar sett till var snäckorna börjar klippa i frekvens.

 

Behöver det bli det?

Säkerligen inte... de två första månaderna känns det bra sen blir det vardag igen.

 

Kanske ett sidosteg för att man tror sig ha ändrat sig gällande klang, upplösning etc etc?

Återigen - Kolla hörseln för att vara säker.

En blindtest kan också vara nyttig har jag läst.

 

Eller ska jag inte bara vara nöjd?

Antagligen.

 

Frugan skulle tycka att jag var riktigt tokig om inte t o m tokigast av alla hon känner om jag skulle börja om igen (hon har nog lite rätt i det), men då känner hon ju inte alla er (mina reflektioner).

Hon känner till långt fler av oss än vad som är ansett som säker marginal så golar du på fler blir det antagligen inte roligt.

Tänk på att det flesta av oss också är "sammanboende med motpart i målet".

 

Hon tycker att jag borde göra mig av med alla grejer som bara står/ligger och tar plats och njuta av det jag har (hon har nog lite rätt i det) för det låter bra.

Antagligen rätt spanat.

Att lösgöra kapital till en riktigt, riktigt bra hörseltest kan aldrig anses vara en dålig uppgradering.

Vem vet, specialisten på området kanske håller till i främmande land och det kan ju innebära lite resande... alltid uppfriskande med miljöombyte.

Glöm dock inte, att före avresa, kolla om det finns någon fin hifi-affär i närområdet när du ändå åker.

 

Det måste bli en vända till uppe i knoppen, detta är inte bra tankar för mig!!!

Tankar är bra att ha ibland.... det ger perspektiv i det vardagliga hifi-livet som man annars inte brukar reflektera över.

Tyvärr visar det sig väldigt ofta att dessa liknar gräset på andra sidan.

 

Nu har jag inte tid att skriva längre... måste hinna testa några nya tweaks, kablar och högtalare innan kvällen är över.

Ha det så fint med alla tankar så länge.

 

:NailBiting:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

jag tycker det verkar tråkigt att sitta nöjd, det finns alltid något som är värt att fundera litegrann kring och det kan bara vara nyttigt och motionera hjärncellerna emellanåt.

om det sen är värt kostnaden och mellanskillnaden att byta grejer, förmodligen inte... men ombyte förnöjer, och så blir det ju kul att skriva om det här och för oss andra att läsa om... :) 

tycker frugan din ändå är inne på rätt spår, som att kränga av lite grejer som inte längre används, och om det i sin tur kan bekosta (förenkla) vissa förändringar/tankar så kommer det kännas som en win-win för alla inblandade.

jag säger... go for it!!!

Link to comment
Share on other sites

I kväll är det en sådan där magisk kväll (lyssningsstund) när allt jag spelar låter bra och berör. Kanske pga känslor eller bra el eller någon annat? Finns inte en chans att jag skulle byta eller förändra något just nu i systemet. Musik är så gott för själen och utan musik vete tusan hur jag skulle klara mig.

 

On 2019-08-27 at 22:31, rikard said:

jag tycker det verkar tråkigt att sitta nöjd, det finns alltid något som är värt att fundera litegrann kring

 

Ja så är det kanske och visst är nyfikenhet och funderingar roliga ingredienser i hobbyn. 

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nu har det anlänt lite grejer som ska testas och utvärderas. Tror inte att det gjort i en handvändning men kommer nog att redogöra för vad som görs och hörs lite vartefter, vilket jag hoppas är okej?

Återkommer under morgondagen med en första redogörelse/rapport på mina intryck och lite annat.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, byZan said:

Nu har det anlänt lite grejer som ska testas och utvärderas.

 

Antar att du tar tillbaka nedanstående :D:cool::65:

 

On 2019-08-29 at 21:05, byZan said:

Finns inte en chans att jag skulle byta eller förändra något just nu i systemet. 

 

Fast det var ju iofs just då i den stunden kanske :)

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, octavia rs said:
8 hours ago, byZan said:

Nu har det anlänt lite grejer som ska testas och utvärderas.

 

Antar att du tar tillbaka nedanstående :D:cool::65:

 

On 2019-08-29 at 21:05, byZan said:

Finns inte en chans att jag skulle byta eller förändra något just nu i systemet. 

 

Fast det var ju iofs just då i den stunden kanske :)

 

Ordspråket , man ska aldrig säga aldrig stämmer nog i de flesta fall och så även i detta fall, så jag biktar mig.

I vissa stunder så tänker jag som så att jag är nöjd och kommer att så förbli. Men sedan har man ”kompisar” som kommer med idéer och prylar som visar sig fungera väl hemma hos sig och då tar nyfikenheten kommandot och man vill testa själv och där är jag nu. Om det kommer att få stanna låter jag vara osagt idag men ni kommer att få ta del av mina intryck och funderingar här i tråden framgent.

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Satt uppe till sent igår och lyssnade och glömde ladda upp batteripacket för att kunna starta morgonen med nya lyssningar/tester. Men eftersom jag är lyckligt lottad och har en R2R som behöver luftas emellanåt så är det sedan tidig morgon band för hela slanten och det låter så pass bra så jag står ut med väntan tills det indikerar fulladdat på apparaten som är grej som testas. Nåja, den som väntar på något gott väntar inte för länge är ett annat ordspråk som oftast stämmer det med.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Nu har det gått ett par år sedan jag testade produkter från Entreq senast och den gången blev det inte något som bidrog till ljudet som var värt att investera i. Men nu är jag otroligt nyfiken på att testa igen och nyfikenheten efter att fått reda på att utvecklandet av produkterna fortskridit och att nya produkter tagits fram gjorde att jag kände mig tvungen att testa själv i mina egna system. 

 

Allt startade redan förra hösten när jag var på besök hos @Audionet, då det testades grejer och det stod prototyper lite här och där. När @Audionet sedan kom ut till stugan nu i sommar, med kanske inte helt färdiga produkter, men ändock väldigt nära målet som satts upp så tog nyfikenheten över och jag ville som sagts tidigare, testa detta i mina egna system. 

 

Så efter lite diskussioner så enades vi om att testa följande:

-       Jordbox Olympus Ten som skulle jorda högtalarna, en för varje högtalare.

-       Jordbox Olympus för samma ändamål men också lyssna om det blev skillnader i jämförelse. Jordkablarna blev Apollo.

-       Well, batteridrift för min NUC/ROON med en strömkabel som heter Constantin och medföljande jordbox som heter?.

 

Så efter uppackning och installation av OlympusTen och Well så blev det lite lyssning. Fick upplysning om att det kan ta några timmar innan allt satt sig och att det ofta lät bra out of the box men att de också skulle kunna låta klart sämre ibland. 

Om det är några fel i beskrivningen/modellbeteckningar av produkterna så får det rättas till efterhand.

 

Vid första lyssningen så tyckte jag följande;

-       att det lät bra men att diskanten var lite tunnare eller inte lika framträdande, men utan att tappa i upplösning.

-       Basen var mer svårdefinierad om vad som skedde, men kanske att den blev lite snabbare eller mer distinkt.

-       Ljudbilden i sidled uppfattade jag som att den blev lite smalare men inget som störde, tvärtemot kanske? Mer exakt vad alla instrument stod etc. I djupled kanske det blev lite mer djup mot tidigare (svårt det här med att säga eller uttrycka i skrift exakt vad man hör och menar när man förändrar lite)

-       Det här var de första intrycken som förmodligen kommer att få revideras eller uttryckas på annat sett i framtiden, ska iaf bli kul och testa vidare.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...