Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

Vad ska du med allt detta till sa frugan när jag var på mitt gamla kontor i torsdags och hämtade lite prylar som stått där i mitt då extra förvaringsutrymme? Jag tar ut grejerna till stugan/garaget så får jag se vad jag gör med det blev svaret. Bilen blev i princip fullastad, knappt plats för matkassarna som skulle in i bilen då vi skulle handla på vägen ut till stugan, men det gick med lite omfördelning. Ett antal diamant diffusorer a la SMT, B&W golvhögtalare, Tuner Denon, cd-spelare Denon, Classe SSP30, högtalarstativ, kablar och lite annat…….visste inte ens att jag hade så mycket gamla grejer kvar där. Ett foto/tavla från branden som drabbade firman 2017 var det som kändes tuffast att återse, det andra var liksom bara prylar.

Så nu har jag lite att fundera på hur jag ska göra med dessa grejer, har jag plats, koppla in och testa funktionerna, byta bort, sälja, hmm? Ska iaf ta en bild på allt så ni får se lite vad som har passerat revy hos mig och varit i sönernas boende på lån för att försöka få dem intresserade (vilket inte har lyckats så bra).

 

/byZan

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Audion Triode Silver Night... inte fy skam att ha ståendes som kontorsradio... :winking:

 

Kanske kan bli till att uppgradera vinkällaren lite? Eller finns det några planer för denna? :think:

Kontoret är numera bara en laptop i knät och med bakgrundsmusik från någon av de befintliga systemen:winking:

 

Hade den i vinkällaren tidigare, men den skulle prestera bättre med mer lätt-drivna högtalare, men visst är den klart roligare att titta på än en svart låda. Får se vad jag kan hitta på med den……?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Även du har en hifi-kyrkogård:grin:

 

Jag gjorde en lite rensning i samband med köpet av Moonrivern som kombinerades med ett inbyte av div. Musikal Fidelity prylar från landet.

 

Inget bra ersättning i inbytet men ser det som en möjlighet att någon i tidig hifi-karriär får möjlighet att starta på en bättre utgångspunkt än jag gjorde i tidiga år. Alltså egentligen lite av välgörenhet.:winking:

 

Calm

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det sägs nu att hemmet skulle kunna bli klart inom 3 veckor men att värmegolvet i badrummet inte får dras igång förrän efter ca 30 dagar efter att det är klart, det kan vi stå ut med. Själv vill jag bara hem för att lyssna, så jäkla sugen!

Attefallshuset börjar ta form och sönerna far runt på stan från det ena showrummet till det andra, bad och kök planeras och beställning ska läggas på måndag säger de? Inflyttning till Påsk är tveksamt inser de nu då de själva har dragit ut på tiden, om jag är förvånad? Nä! Men det är inte jag som ska bo där:winking:

 

Denna morgon i Roslagen är en sådan där morgon som gör gott för själen och är alldeles underbar, -6gr och strålande sol, ett par espressos och därtill jäkligt bra musik:satisfied:

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, byZan said:

@VoicesInMyHead, sugen på en fika och lyssna på R2R innan den åker hem?

 

det hade ju varit väldigt trevligt men jag väntar besök under dagen och leverans av min DAC som varit ute och åkt lite... (ingen ny DAC).

 

kan ju hålla med om att det är en magiskt fin dag med frosten och solskenet över isen. :smilingeyes:

Link to comment
Share on other sites

Nu sög det till i tarmen vad gäller lyssning hemma och det för att det verkar kunna bli så att vi skulle kunna sova hemma om någon vecka eller två. Perfekt om så skulle kunna ske:smile: Då kanske jag hinner få lyssna in mig innan mässan och den traditionella mässmiddagen. Hoppas att jag kommer ihåg hur man får igång grejerna bara? Bävar om det skulle vara en massa uppdateringar som ska göras efter snart 6 månaders strömlöst system. Jag tänker att det nästan kommer att bli som ett nytt system att lyssna på för mig, spännande att få höra om jag kommer att gilla det ”nya"?:winking:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Köket beställt och leverans 5-8v, idag börjar snickarna med det sista inomhus och beräknar vara klara till slutet av veckan, murarna kör sitt klart till helgen och likaså elektrikern, kakelsättarna flyter golvet i wc/dusch denna eller nästa vecka och sedan kaklas det. Målaren har i princip spacklat klart och ska slipa och börja måla när han får tillgång för att vara lite ensam i huset. Börjar skönja hur det kommer att bli och ser framemot slutresultatet och hoppas att sönerna har gjort snygga val av mtrl och färger.

Utomhus så är det ”lite” kvar att göra, panel, två murar som ska gjutas, återfyllning av massor runt huset, altan som ska gjutas och altan som ska snickras så det blir en snygg anslutning till det stora huset. När vädret så tillåter efter detta så blir det matjord och lite gräs som ska dit för att det kunna utnyttja tomten fullt ut. Inser nu att det är massor av fler saker som borde skrivits som ska göras men vi är påväg mot ett färdigt projekt iallafall.

 

Hemma så ska det ”bara" kaklas, monteras och installeras i wc/dusch och städa innan vi kan komma hem och återinstallera oss, hoppas kunna börja bo hemma till mässan.

 

Medans jag skriver detta så börjar det ljusna ute och frukosten är avklarad sedan knappt två timmar, det spelas lite "Relaxing Jazz” via Qobuz, en vardaglig och tillika en skön morgon - nu en espresso till innan snickarna kommer.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nu börjar det dra ihop sig till att få komma HEM:smile:

I morgon så bär det äntligen av mot hemmet som enligt uppgift ska bli klart imorgon, iaf så pass klart så att vi kan bo där. Är lite misstänksam mot städningens utförande? Förmodligen bara grovstädat och resten överlämnas till oss men det får vi ta då vi vill få det ordentligt städat i alla vrår. Så nu på morgonen har jag börjat packa ner alla band som jag haft här i stugan i snart fyra månader samt urkoppling av bandaren från systemet, nu är det ”bara" streaming som gäller igen. När frugan vaknar så har jag packat mitt och hon kommer att börja packa sitt vilket säkert blir en del från garderoben. Men jag ställer mina saker i bilen först så får vi se hur mycket hon får ta hem:winking: 

Ska bli kul att få komma hem och det första jag ska göra är att strömsätta systemet så det får stå på och värma upp innan lyssning. Säkert så ska det uppdateras en del  mjukvaror oxå, det har väl kommit lite nya sådana under dessa månader. Sedan får jag säkert börja dammsuga och torka av möbler etc som ska tillbaka på sina platser, vi kommer nog ha att göra är jag rädd?!

 

Perfekt tajming tycker sönerna som vill åka ut till stugan och göra de sista mätningarna för kök och badrum samt bestämma sig för inredningen i dito utrymmen innan den beställningen görs. De ska oxå bestämma sig för vilken färg som de ska be målaren att måla väggarna med, jag har redan valt både färg och nyans, men det bryr de sig säkert inte om, de har säkert en annan syn på detta? Ska själv tillbaka till stugan efter helgen då kakelsättare och håltagare ska dit för badrum och trapparbete. Så det kommer bli lite fram och tillbaka för min del. 

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

… när jag började plocka bort dammskydd och började damma och dammsuga. Efter kontroll att allt verkade okej så slogs strömmen på utan problem.

 

FFBA22AD-33FB-407D-9513-92F38F218895.thumb.jpeg.eb097a9b22892fb2f5cf03d0397ff08c.jpeg

 

Allt fungerade och jag lämnade rummet för andra övningar, hade ju vana nu med dammvippa och dammsugare tyckte hon så det var bara att bita i det sura äpplet och börja städa. Kan kanske bli lite musik framåt kvällen även om jag tror att det måste stå på några dagar före ”finlyssning”.

 

/byZan 

 

Link to comment
Share on other sites

Så var det det där med uppdatering av mjukvarorna…………..det funkade tillslut, men det tog sin tid att hitta rätt bland appar och inställningar. Men som en erfaren ”digitalist” så fixades det utan några samtal till mina servicemän:winking: Det blev inget lyssnande igår förutom att kontrollera att det fungerade.

Nu på morgonen så har jag lyssnat en del via det digitala och tycker att det låter såsom jag minns det? Kanske (om jag nu minns rätt) inte riktigt så som minnet vill eller tyckte att det lät ändå? ”Lite" hårt i diskanten och inte den basen som jag tyckte mig ha. Men under tiden frugan sover så spelade jag på låg volym medans jag fixade jag runt i rummet och min R2R (810:a) fick ta sin tänkta plats och B67:an fick en liten mer undanskymd plats. Kopplade även in den så jag fick på att även den fungerade efter transporten hem, verkar som om den klarat av hemresan och gillar sin plats då den både lyser upp och spelar kanonfint av det lilla jag nu hört, bådar gott:satisfied: Har iaf en färsk referens i huvudet nu när det snart är mässdags:winking:

Så nu tar jag en Nespresso till och inväntar hämtning för transport till mässan via Perfect Sense där jag tror @P-pan ska utföra något som med största sannolikhet kommer att delges i en annan tråd.

 

Syns kanske på mässan, ha en trevlig dag oavsett om vi träffas eller om ni inte ens är där:smile:  

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Mässan avklarad och kul att träffa lite bekanta ansikten och likaså nya.

Middagen blev trevlig och maten god.

Nu lyssnar jag en stund innan det blir dags att städa, städa…, hm är inte söndag vilodag? Undrar om jag får igenom det som anledning för att få sitta och lyssna hela dagen😉

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, byZan said:

Mässan avklarad och kul att träffa lite bekanta ansikten och likaså nya.

Middagen blev trevlig och maten god.

Nu lyssnar jag en stund innan det blir dags att städa, städa…, hm är inte söndag vilodag? Undrar om jag får igenom det som anledning för att få sitta och lyssna hela dagen😉

 

/byZan 

Säger det samma!

Alltid trevligt att träffa gamla hifibuddies över en bägare och lite god mat. 

Calm

Link to comment
Share on other sites

I morse så tyckte jag att det började låta riktigt bra och kände igen presentationen från förr:64:

 

På onsdag kommer en städfirma och kostnaden tar försäkringsbolaget, därefter en slutbesiktning och sedan åtgärda en del småfel som vi redan upptäckt. Ska bli skönt att få ha huset entreprenörsfritt:winking: Så jag städade hela musikrummet klart under fm idag för dit in ska ingen obehörig! Hittade lite grejer jag inte ens visste att jag hade eller snarare glömt bort. Detta lades i ett par flyttlådor som jag får sortera senare…….så sa jag säkert redan då de hamnade där:blush: B67:an fick ta plats i sin ”trolley” och sköts in under trappan och dammskydd i form av lakan lades på. Alla banden insorterade och ”snart" blir det etiketter på samtliga oxå, det börjar arta sig.

 

I morgon arbetsledning i stugan för sågning av trappsteg (betong) sedan hem igen för att lyssna, skoja bara, hem för mer plockade och fixa med lite nytt i inredningsväg, lampor, kuddar, överkast och va fan det nu var som fanns i påsarna som inte inhandlades av mig? Spännande!

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...