Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

Höstlöven är borta sedan ett par veckor men inte sly och nerblåsta grenar. Efter markarbetena så tänkte jag därför försöka städa upp lite genom att rensa lite och dra ihop spillvirket som snickarna bara släpper rakt ner på marken där de står, sådant som inte ska/kan eldas i öppna spisen blir en brasa ute. Men fel vindar i flera dagar såg jag och grannarna skulle nog inte vilja ha röken på sig, ren omtanke m a o. Första flingorna kom nu på em även om det inte täckte marken, vintern är nära nu!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, byZan said:

Höstlöven är borta sedan ett par veckor men inte sly och nerblåsta grenar. Efter markarbetena så tänkte jag därför försöka städa upp lite genom att rensa lite och dra ihop spillvirket som snickarna bara släpper rakt ner på marken där de står, sådant som inte ska/kan eldas i öppna spisen blir en brasa ute. Men fel vindar i flera dagar såg jag och grannarna skulle nog inte vilja ha röken på sig, ren omtanke m a o. Första flingorna kom nu på em även om det inte täckte marken, vintern är nära nu!

 

/byZan

Du klarar dig nästan hela nästa vecka innan vinden vänder.😎

Link to comment
Share on other sites

Trots avsaknad av vinylspelare i stugan så ska jag vara på spåret ikväll, inte fysiskt men framför TV’n. Ett trevligt fredagsnöje som vi båda gillar.

Idag blev 4 av 12 fönsterpartier monterade och alla tyckte och tror att det kommer bli (skickade bilder till ungdomarna) bli riktigt bra när det blir klart. Snickarna gillade inte väderprognosen för nästkommande dagar, snö och kanske lite blask då temperaturen ska hålla sig på lite över nollan. Har en genomgång på måndag morgon med dem innan det blir en liten tur söderut ut, en tur som bara är hifi relaterat, spännande och nyfikenheten är stor eftersom det bl a var ettag sedan det senaste besöket som jag var där. Mer om detta senare i tråden….

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

Titta det snöar - titta det snöar allting blir vitt vitt vitt :notes:

 

Undrar om vi verkligen kommer iväg i morgon? iofs så har vi inte mycket snö men pratade med sonen i stan och där är det betydligt mer snö. Stora vägarna är plogade och saltade så det är väl positivt när man har sommardäcken på. Men hur mycket nederbörd det kommer i natt vet jag ju inte och prognosen ser ju inte bra ut, typiskt! Jag får avvakta natten och se om vi kommer iväg helt enkelt, gnälla hjälper ju inte.

 

Bara hoppas att det inte blir strömavbrott oxå för då är det max otur, frugan sa precis att hon tyckte att - vi har iaf inte tur med vädret!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Eftersom Sthlm är lamslaget efter snöandet i natt och att jag inte har vinterdäcken på och ej heller en bandvagn att ta till så blir det till att avvakta några dagar för att se om vädret blir bättre. Jobba hemma ni som kan uppmanas det till och jag tror jag följer den uppmaningen även om jag inte jobbar, snöskottning räknas kanske som jobb och är behövligt nu och några dagar framåt. Tråkigt att behöva avboka hotell, etc men vad gör man när man inte rår på vädrets makter? Sitter i stugan och spisar klassisk musik till dagens tredje kopp kaffe, funkar så länge det finns ström iaf.

 

Alla ni som är drabbade av nattens snöande - stanna hemma och ta det försiktigt om ni ”måste" ut på vägarna. 

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

I natt kom vi tillbaka till stugan från Gbg, tar detta lilla äventyr från början…...

 

snö, inga vinterdäck ……ja ni vet! Men i torsdags morse kl 08 så åkte vi hem till stan för att uträtta ett par måsten. När vi kom in på ”vår väg” så möttes vi av snöhögar och en plogbil samt en lastmaskin som i princip vara klara när vi kom, vilken tur att vi inte kom hem tidigare med tanke på framkomligheten med bara sommardäck och ca 40-50cm snö, nja den hade nog sjunkit ihop och var nu bara ca 25cm. Blöt och tung fick jag erfara när jag var tvungen att skotta uppfart och framför garageporten. När det var gjort så lastade jag vinterdäcken och tänkte att jag får åka runt och försöka hitta någon som har tid för ett däckskifte. Frugan skulle fixa lite post etc i det illaluktande huset, entreprenören hade inte täckt avloppsanslutningarna ordentligt, jäkla slarvigt! Med altandörrar på vid gavel så gick det väl ganska bra ändå, sa hon! Själv åkte jag på vinst eller förlust till en gammal kund och han tog emot mig med öppna armar och tyckte det var kul att se mig igen (undrar verkligen det:winking:) och klart att han skulle skifta däcken och tvättade även bilen, det sistnämnda bjöd han på, tack och bock:smile: Vidare till apoteket och sedan hämta paket från vårt utlämningsställe åt frugan (böcker och åter böcker). Hem och in med sommardäcken i garaget, en espresso intogs medans jag kollade på hotell på väg ner till Gbg elle i Gbg. Efter lite överslagsberäkning så blev det Gothia Towers, rätt sida och lätt att hitta ut på E6:an igen. Packade bilen med minimal packning för vår del och ett Riaa som jag hade lovat @VoicesInMyHead att leverera till en köpare. Mot Gbg och under resan lite telefonsamtal för att styra upp en hämtning på vägen och för att försöka få till en hemma-hos under fredagen.

 

18.04 så backade jag in genom grindstolparna hos Mats, ni vet han som lagade min B67:a tidigare i höst, lite stressad som vi var för att hinna till hotellet och få i oss mat innan klockan blev alltför mycket för intagande av en middag. Men efter lite snack så bars den ut till bilen för inte skulle en gammal farbror som jag riskera att knäck ryggen (bra service men kanske inte lika roligt att höra ”gammal farbror:winking:). En Studer A810:a…..

 

EB074D9F-5CA1-4547-B7E1-9BB00AFC4C97.thumb.jpeg.30caeb4837ecd60cd19e51b73bb1ccf7.jpeg

 

….helt genomgången och servad blev nu min. Tror ni anat vad som varit på G efter det att vi var där och hämtade B67:an i samband med mässan, inga höga odds på det va?

Nu med ett lite lugnare tempo och dyrbarare last så bar det iväg till hotellet, parkering, incheckning och upp på rummet för lite småfix, ner till restaurangen för en storstark och lite mat… ett bildbevis på ett upplyst Liseberg…...

 

A2F509E8-CDA9-494B-9390-F55C8FE0ACED.thumb.jpeg.6caea170bb75bcdc72deb4d15f791d39.jpeg

 

…….tillbaka på rummet och i säng 22.00, somnade ovaggad och vaknade såklart tidigt som vanligt. Hon sov medans jag kollade på telefonen och googlade lite. När klockan var 7 så sa jag att det var dags för frukost vilket besvarades med att du kan väl sova lite till? Nope, färdig för frukost, suck! Fick hålla mig till kl 8 innan det blev en rejäl och bra hotellfrukost, vi satt nog nästan en timme och pratade lite om hur dagen skulle te sig? Jag fick bestämma men skulle också lova att vi skulle åka medans det var ljust en bit på vägen hem, jag lovade inget mer än att vi kommer vara tillbaka i stugan via hemmet före 00.00, suck igen:winking:

 

Fredag i Gbg, lite blåsigt och gråmulet vad göra? Inte gå på stan, men kanske åka och hälsa på någon…. ringde och googlade på öppettider hos hifi-handlare, öppnar 12, sitter i möte…..ingen bra början. Det jag visste var att jag skulle hem till @Apexorca på em för en leverans och en lyssning på hans numera tri-ampade system, spännande. Men vad göra under tiden fram tills det var dags för besök hos @Apexorca?

 

fortsättning följer….. måste åka och handla lite mat för att orka skriva vidare…...

 

/byZan

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

…..nu är det inhandlat lite mat så vi klarar oss ettag framöver vilket känns bra, slipper gå ut och kan spela lite musik hela dygnet runt om så önskas.

 

Jo, vad skulle jag hitta på att göra på fm då, frugan var måttligt förtjust att åka och lyssna hos någon för henne okänd person, jäkla larv sa jag, jag har bara trevliga hifi-kompisar även om del har fler R2R, större högtalare, bättre ljud eller vad det nu månne vara - vi åker till Marten och våldgästar nu när jag ändå är i stan och att det var ettag sedan jag var där. Sagt och gjort, Leif (lika trevlig som vanligt) var där och välkomnade oss in på en fika. Efter fikat blev det en lyssning på några låtar i detta rum med denna uppställning…...

 

B20349FC-7177-494A-A753-EBF6CFA4C769.thumb.jpeg.c47d2e6b1924a172741e8ec7702bb63c.jpeg

 

…. som genom mina öron visade upp sitt bästa jag, kul att få lyssna till både rum och system som båda klarade av allt med bravur.

Min fru började bli varm i kläderna efter att stampa takten fått blodet fråga bli varmt - vem köper sådant här - ser dyrt ut vad kostar t ex högtalarna och någon fråga till, nu började jag bli varm också, snälla Leif ta det varsamt nu tänkte jag för mig själv. Leif svarade diplomatiskt att sådana här grejer är inte för vem som helst utan det kräver en god ekonomi och stort intresse. Vi säljer mycket runt om i världen och det finns folk med mycket pengar i t ex Asien……. hon lugnade sig när jag sa att vi har inte plats för så dyra prylat så du kan vara lugn. Okej vidare i lokalerna där det visades upp en tänkt ombyggnad för kontor och något showrum. Vi tackade för kaffet och lyssningen ursäktade med att vi våldgästat, inga problem sa Leif.

 

Nu blev det riktning söderut i några mil mot kusten och hem till @Apexorca. Tänk på att vi ska åka hem och helst inte komma hem mitt i natten, jadå sa jag och jag hade redan tidigare förvarnat värden att vi behövde komma iväg vid 15.00. En stor trafikolycka på den smala kustvägen gjorde att vi nog blev någon kvart sen men det blev värden också, han kom 10min efter oss. Lite trevligt snack med frun i huset och min fru babblade på som bara den, nu var hon riktigt varm i kläderna tänkte jag.

Ordning ställning av diverse akustikprylar och genomgång om vad som hänt efter mitt senaste besök, spännande och nyfiken till tusen! Kom igen nu och spela något stramad musik, vi hade ju inte hela dagen på oss:winking: Mmm, så bra det kan låta om streamat, undrar hur vinylen låter, som en tankeläsare så tog @Apexorca fram några vinyler som lät riktigt bra  de också, men släng inte på något band nu tänkte jag för mig själv. Precis innan vi börjat lyssna så fick @Apexorca besök av en kompis som skulle lyssna på R2R senare på kvällen..... det visade sig vara @ishoot här på forumet, en trevlig prick och en ny bekantskap.

Åter till lyssningen och mitt ljudminne om jag nu skulle kunna rota fram det ur ryggsäcken. Nu ska sägas att jag inte analyserade några parametrar utan gick på mer känsla en känsla som sa mig att högtalarna mådde bra av mer power och att basen lät mer från botten och mer snärtig/atack eller hur jag nu ska uttrycka det. Trodde mig också minnas att det var luftigare over-all i presentationen? Nä jag ska nog inte svamla mer om vad som var skillnader, men måste säga att det lät riktigt jäkla bra och det går att spela riktigt högt med bibehållen renhet i alla register. Tri-ampat tar plats i både rum och själ, bra jobbat @Apexorca.

 

Det blev en gofika och en enorm bulle som inmundigades under de sist tonerna via streaming innan vi tog farväl för denna gång. Nästa gång ska jag vara en trevligare besökare och lyssna än mer för det gav mersmaker det denna hemma-hos. Tack för allt @Apexorca och ha en trevlig helg:thumbsup:

 

Nu var klockan nästan 16 när vi lämnade och frugan var inte sur för att  det drog ut lite på tiden, bra musik och trevliga personer på båda ställena vi har varit på idag sa hon innan ögonlocken föll ner och hon sov lite till och från tills vi kom till Brahe Hus för tankning av kropp och bil. Nu gick det lite fortare när hon sov så vi var faktiskt i stugan strax efter 23 och då hade vi varit hemma och hon plockade ihop lite torrvaror och annat. Själv plockade jag med mig några band, NAB och någon kabel för att kunna spela på 810.an på i stugan via Absolaren.

 

Mer om det senare ……nu har jag annat att göra än att sitta framför laptopen medans jag strölyssnar via streaming. Jo bandaren låter bra, riktigt bra men ska lyssna mer senare i kväll eller om det blir först under morgondagen jag tar mig an detta?

 

Så ha en trevlig lördagkväll!

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, byZan said:

en känsla som sa mig att högtalarna mådde bra av mer power och att basen lät mer från botten och mer snärtig/atack eller hur jag nu ska uttrycka det. Trodde mig också minnas att det var luftigare over-all i presentationen?

 

Kul att ha dig och frugan här @byZan. Kort och kärt. Underbart är kort... :grin: 

 

Ja det är utan tvekan så som du beskriver.  Skulle nog säga att Gryphon grävde lika djupt, men lite mer försiktig presentation jämfört med som det är i dag. Det testade jag side by side flera gånger. Kraft, snabbheten och attacken i Krellarna märks i hela registret men tydligast i mellanbas där det är stor skillnad. Luftigheten, den frisk friheten i presentationen är också bättre som det är nu med Krell och ju fler block jag kopplat till desto bättre har det blivit. Så du kommer nog ihåg rätt bra. :smile: Men skillnaden till Krells fördel fanns redan med bara ett par Krell 350mc. 

Men just luftigheten och även storleken är det som skiljer mest när allt är kallt som det var när vi spelade. Det är tydligt mer ihoppressat i ljudbilden och inte lika dynamiskt (som loudness) och kallare i ljudet i relation till när blocken och hela systemet blivit hetare. 

 

När jag och @ishoot körde igenom ett helt album på rullband efter att du gått... sorry... så hörde vi rätt stor skillnad på första låtarna och de som var sist på albummet. Jag tror även @ishoot nämnde att han hörde när det började hända en bit in på första bandet. Det är rätt intressant ändå. Jag brukar inte fokusera så mycket på det, men i detta fall hörde man det tydligt där det var kanske under 25 minuters tid som systemet bara växte när det blev varmare. 

Jag brukar alltid värma någon timma innan jag får gäster eller testar saker. Får be om ursäkt för att det ej blev gjort. Eftersom det blev lite snärjigt med tiden så han jag ju inte starta upp prylarna förrän precis när vi började spela och det är rätt stor skillnad efter någon timma så klart. (Jag har ju ett jobb att sköta, vänta på röjning efter bilolyckor mm :grin:).

Men visst finns grundskillnaderna där ändå från start. Men det är en påtaglig positiv skillnad när de är varma. 

Kanske en nackdel med mina Krellar. Jag vet inte om de kommer igång senare än annat, men Gryphon tog iofs också lite tid att komma igång. Allt är ju relativt och det går bra att lyssna direkt och det låter bra tycker jag, men inte som efter 1-2 timmar. Det låter som du beskrev det från start, men det blir en helt annan organisk värme lätthet och flyt i musiken efter 1-2 timmars spelande.

:steam: Det är för j-kligt att det är så. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Lördagsmorgonen bestod i att koppla in bandaren vilket tog en stund då jag måste ligga på golvet för att komma åt baksidan på Absolaren, ner till golvet var inga större problem , men upp från det samma var jobbigare, åldern, det är åldern och ömmande knän som gör att smidigheten är som bortblåst. Men inkopplad och laddad med ett band blev den, nu skulle den få visa vad den kunde. Förvisso i hopsnörd med mer eller mindre vanliga kablar till både ström och signal så kom det ljud ur högtalarna. Att jag blir lika förvånad varje gång om hur bra jag tycker att det låter via band (en bra inspelningen är såklart ett måste). Detta lilla system har aldrig låtit så bra som det gjorde nu, högtalare och Absolare visade nu upp sig från sin bästa sida, magiskt bra är kanske att ta i, men förbannat bra är en nog en underdrift, har svårt att sätta ord på vad jag vill ha sagt? Några band senare och med en glad min så sitter jag och funderar på om jag trots allt inte måste ha en bandare i stugan oxå? Nä, nu skenar tankarna iväg igen! Jag är supernöjd och glad att få ha kvar bandaren här medans vattenskadan hemma åtgärdas.

 

Apropå vattenskadan så tror de att vi ska kunna flytta hem till månadsskiftet jan/feb, vi jobbar ju inte under jul och nyår! Va fan, kunden då tänkte jag, själv så skulle aldrig ens komma på tanken på att inte göra sitt yttersta för att kunden skulle bli nöjd och glad, hade t o m jobbat på aftnarna och har jobbat oavsett dag om kunden så önskade det, men inser att det nya tider nu, jobba så lite som möjligt och tjäna så mycket som möjligt verkar vara mottot idag? Nu tycker nog kanske någon eller några att jag är en riktig gnällgubbe? Ja kanske det, men å andra sidan så är det så jag tycker/känner till viss mån idag och om jag jämför med ”dåtiden”. Nu blev det lite OT, ursäkta!

 

Så nu varvar jag lite streamat och R2R ett par månader framåt, nästa gång vi måste åka hem så blir det nog så att jag tar med fler band hemifrån, nyhetens behag kanske men attans så roligt.

 

Summan av allt som skett i elektronikväg både i hem och stuga fram tills dagens datum tycker jag stämmer ganska så väl inpå de tankar jag haft sedan en lång tid tillbaka. Att det blev en och en annan switch, kabel etc både här och där som inte var tänkta ingår väl i själva byggnationen, så även för byggarna som pratar med arkitekten och ber om att få ändra till det bättre eftersom det finns andra mtrl eller konstruktioner som fungerar och blir bättre i totalen. Allt var inte bättre förr och verken arkitekten eller jag är gnällgubbar utan båda har vi ett öppet sinne och kan ändra våra tidigare invanda tankar och erfarenheter.

 

Så allt gott när det gäller systemen i hem och stuga, nu är det färdig handlat!?!  

 

PS i bilen hem från Gbg så sa min fru att hon tyckte att det lät bra/fint och att det var bra musik hon fick lyssna till. Du spelar ju jämt samma hela tiden! Hon måste mena när jag har utvärderingar på G och det har ju blivit några sådana under åren eller menar hon verkligen att jag lyssnar på samma musik jämt? Såklart att jag inte gör men nu blev hon fokuserad både hos @- Marten - och @Apexorca och lyssnade nog på ett annat sätt än tidigare, kanske t o m utvärderade vad hon hörde? Kul och kanske kan en flaska skumpa med lite klassisk musik får bli en att-göra kväll framöver? Njuta tillsammans:winking:

Hon hälsar och tackar båda för både kaffe och musik DS

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Nu söndag morgon och dess bestyr; frukost, espressos, ut i boden för att hitta något provisoriskt som kan få bandaren att luta lite, hittade inget bra men en träbit får duga tills jag tar hem bandaren till sin tänkta ordinarie plats. Den får ta B67:ans plats och B67:an får återgå till sin vagn på hjul som då kan rullas in under trappan när den vilar, så är det tänkt iaf.

Nu kanske någon tycker att jag borde ha en bandare på var ställe? Nja den tanken har funnits men jag är tveksam till det då det skulle innebära att kopiera fler band för vem orkar släpa en låda band fram och tillbaka, inte jag, gjorde så med vinyl en gång i tiden, jobbigt + att det man ville lyssna till ofta inte fanns med i skivbacken. Nä det blir som tänkt, båda maskinerna blir stationerade hemma.

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, byZan said:

Nu kanske någon tycker att jag borde ha en bandare på var ställe? Nja den tanken har funnits men jag är tveksam till det då det skulle innebära att kopiera fler band för vem orkar släpa en låda band fram och tillbaka, inte jag, gjorde så med vinyl en gång i tiden, jobbigt + att det man ville lyssna till ofta inte fanns med i skivbacken. Nä det blir som tänkt, båda maskinerna blir stationerade hemma.

 

Tror du verkligen på det själv??:cool: Det kommer nog stå en bandspelare i stugan också så småningom:grin:

 

BTW Grattis till en härlig spelare!

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, byZan said:

Apropå vattenskadan så tror de att vi ska kunna flytta hem till månadsskiftet jan/feb, vi jobbar ju inte under jul och nyår!

 

men jisses... nåväl, med lite tur så kommer din nya streamer och DAC förhoppningsvis vara ordentligt inspelade lagom till sommaren... :winking:

 

1 hour ago, byZan said:

Summan av allt som skett i elektronikväg både i hem och stuga fram tills dagens datum tycker jag stämmer ganska så väl inpå de tankar jag haft sedan en lång tid tillbaka. Att det blev en och en annan switch, kabel etc både här och där som inte var tänkta ingår väl i själva byggnationen

 

sånt man får räkna med, man vet ju ofta inte vad man faktiskt "behöver" förens man hör det, det gäller att alltid vara öppen för nya tankar och idéer... :thumbsup:

 

1 hour ago, byZan said:

Kul och kanske kan en flaska skumpa med lite klassisk musik får bli en att-göra kväll framöver? Njuta tillsammans:winking:

 

du får bredda sweet spot lite och placera två fåtöljer bredvid varandra, tillsammans med skumpan så kan det ju knappt bli mer romantiskt... :smilingeyes:

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, lindome said:

BTW Grattis till en härlig spelare!

Tack:smile:

56 minutes ago, lindome said:

Tror du verkligen på det själv??:cool: Det kommer nog stå en bandspelare i stugan också så småningom:grin:

Man ska aldrig säga aldrig men nu får det vara bra. Egentligen så har det varit det tidigare oxå för jag har gillat det jag hört när musiken spelat och det är väl det som räknas egentligen. Men hobbyn består oxå av ett visst intresse för teknik, nyfikenhet m m och där finns det tydligen inga gränser???

Skulle jag ha en tredje bandspelare så skulle det vara en Lyrec Frida med hänsyn till storlek i första hand, men vet att den oxå låter grymt bra. Men där är jag inte!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, VoicesInMyHead said:

men jisses... nåväl, med lite tur så kommer din nya streamer och DAC förhoppningsvis vara ordentligt inspelade lagom till sommaren... :winking:

Ja surt att inte kunna spela in det nya i hemmet men jag vet ju redan nu att det kommer att bli bra där och får leva med att få vänta på att få höra det.

19 minutes ago, VoicesInMyHead said:

du får bredda sweet spot lite och placera två fåtöljer bredvid varandra, tillsammans med skumpan så kan det ju knappt bli mer romantiskt... :smilingeyes:

Nu ska vi inte överdriva:winking: men visst är jag eller kan vara romantisk av mig när den ådran slår till.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, byZan said:

Några band senare och med en glad min så sitter jag och funderar på om jag trots allt inte måste ha en bandare i stugan oxå

 

Det är väl ingen fråga? Klart du skall ha en bandare i stugan!  Du är ju där rätt mycket. Men du kanske inte behöver två i stugan och två hemma. Kan räcka med en i stugan och två hemma.  :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Apexorca said:

Hon diggade visst Philip Glass - Metamorphosis

Absolut musik som får henne att bli berörd, spelade den igår och hon gillade även ljudet från mitt system:winking: Det är faktiskt ganska ofta som hon uppmärksammar musiken i både filmer och TV-serier, men så är hon ju av ett kön som kan göra två saker samtidigt, själv fokuserar jag på bild och text vid tittandet:winking:

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, byZan said:

 Det är faktiskt ganska ofta som hon uppmärksammar musiken i både filmer och TV-serier

Ludovicio Einaudi är en italienare som komponerar minimalistisk klassisk musik. Jag lyssnar en del på honom. Hans musik finns i mängder av filmer. Tex Oscarsbelönade Nomadland.

Einaudi skulle hon nog gilla!

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag spelat ett eller två band var dag sedan jag kopplade in A810:an och det låter riktigt bra via Absolare’n och TAD CR-1. Har lyssnat i olika ”mood" och egentligen inte i något fall ett medvetet analyserande ”mood", utan det har varit musiken som grabbat tag i mig och det oavsett genrer. Då måste det låta bra om jag hamnar där!

 

Idag är det den första vinterdagen enl almanackan och vad passade då inte bättre än att spela de fyra årstiderna medans det dagades i morse, klockrent!

 

Tidigare på morgonen så blev jag sittandes med en espresso i handen och lyssnade på Hans Theessink och då kom den där funderingen, sådär som den den kan göra ibland (iaf hos mig) - kan det verkligen låta ”bättre" från systemet bara för att jag spelar via band eller inbillar jag mig bara? Tycker liksom att ljudet är klarare, mer balanserat, lite bättre i allt, avslappnat, grejerna får liksom visa vad de kan…… osv? Äsch, det är nog bara inbillning - men bra låter och det känns även i kroppen, kul som f*n:64:

Så nästa gång jag är i stan så hämtar jag fler band bara för att jag är så inspirerad, så jäkla kul! Det enda som kan vara jobbigt är när bandet är slut och musiken tystnar då måste jag resa mig upp och byta band, jobbigt! Då är det lättare med streaming där jag i princip inte behöver röra mig alls, vilket iofs inte heller är bra! Nå inget gnäll bara ett konstaterande från min sida.

Just nu finns det  inget som slår R2R lyssning för att kroppen ska bli extra skönt avslappnad och gör så jag mår extra gött:satisfied: och tycker att det är :sunglasses: oavsett inbillning eller inte:think:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...