Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

Nu på morgonen så låter det lite mjukare i toppen, om det är mina öron som vant sig eller om det är några fler timmars spelande som är orsaken vet jag inte, men hoppas och vill tro att det är det sista?

Idag ska jag testa lite mer genom att byta ut strömkabeln till min PhonenixNet istället för till min LampizatOr, en kul test och lika bra att passa på medans jag har chansen. Men först ska jag bara byta tillbaka till min ordinarie kabel till Lampi’n och höra vad som sker med ljudet? Det är för att jag mer ska försöka förstå var kabeln gör med respektive enhet, detta är ingen lek, det är svårare än man tror att hålla full koll på allt som sker. Jag kör på så får vi se om det kan bli någon form av slutsats på testet?

 

Nu är det jazz som spelas och en andra espresso som ska intas direkt efter detta inlägg.

 

God morgon förresten och detta från ett regnigt Sthlm!

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Jag skrev tidigare att jag gör små noteringar vilket iofs är sant, men tänkte att för egna framtida komihåg att jag skriver mer här hur jag upplever det och ibland i realtid, så ursäkta om det kan tyckas bli tjatigt!

 

Kopplade ur Sablon (strömkabel) ur Lampi’n och uppfattade faktiskt ingen större förändring direkt så in med Sablon i PhonenixNet och vips så lät det annorlunda. Det första jag konstaterade var ljudbilden som definitivt blev större, definitivt i djupled. I övrigt måste jag lyssna mer då jag nu bara hör det nya djupet i presentationen, måste bli van med det först innan jag går vidare, så känns det just nu iaf?

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Det är ju en faktor som kanske inte alltid nämns vid kabeltestning, men olika produkter svarar ju olika på kablar. Allt för ofta tänker man nog att man ska testa en kabel till förstärkaren eller vad det nu kan vara, men det behöver ju inte betyda att det blir samma resultat till skivspelaren eller DAC:en. Nånstans så tror jag att vi kanske litegrann omedvetet men ändå ”rangordnar” våra produkter där de ”finaste” eller ”bästa” också ibland får mer påkostade kablar, fötter, säkringar osv.

 

LampizatOr har alltid sagt att man inte behöver någon påkostad superkabel, men kan man verkligen lita på det? DAC:en är ju en central del i den digitala världen, klart den ska ha en fin kabel? Viktigt att lyssna och vara ärlig mot sig själv vad man hör. Själv blev jag också förvånad över hur mycket en bättre strömkabel gjorde till Phoenix NET, en strömkabel som kostar mer än hela switchen {som inte heller är gratis). Jag tänker nånstans att Innuos produkter helt enkelt har välbyggda strömdelar (från Sean Jacobs) som också kan ta vara på den bättre kabelns kvaliteter. Min server med liknande PSU design gav också ett haksläpp, därför tänker jag att de även borde fungera riktigt bra till Statement.

Link to comment
Share on other sites

Tror att jag nu börjar förstå vad som händer i presentationen eller om det är öronen som börjar vänja sig? Hursomhelst så är det skillnader var de är inkopplade i för enhet. I början av testen så var känslan att det var bra eller mindre bra beroende på genrer och volym, det tyckte jag då men nu har den känslan nästan försvunnit helt. Antingen är jag knäpp eller så är det mina öron det är fel på, så tänkte jag då, men så kan det väl inte vara att genrer och volym ska spela en så stor roll?  

Den största och mest positiva fram tills nu är strömkabeln till PhonenixNet, det var ett lyft, sant?! Ska under morgondagen koppla in strömkabeln i både R2R och försteg/slutsteg, ett test för det analoga skulle jag kunna kalla det. Sedan måste jag testa ut från vägguttag till P20:an oxå, det gäller att passa på nu när @VoicesInMyHead har varit så schysst att låta mig testa alla dessa kablar.

Ett intensivt arbete för en gammal pensionär men ändå lite roligt och givande rent erfarenhetsmässigt är det, många tankar och funderingar som snurrar blir det oxå! Fortsättning följer…...

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Nu sitter jag här igen med min första espresso och idag njuter jag mer av det jag hör. Tid är en viktig del när man testar och det vet både ni och jag! Första intrycken må vara en del av min sanning men med tid så blir den mindre sann, det händer något över tid? Eller är det så enkelt att iaf jag har lätt att hamna i någon form av placeboeffekt? 
ska bli kul att under dagen idag kolla vad jag kommer att tycka i testet på den analoga sidan?

Mer dopning och mer lyssnande är det som gäller nu!

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

Många parametrar blir och är det att försöka reda ut, känns nästa hopplöst svårt just nu men efter några timmars lyssning så tycker jag att strömkablarna faller mig bäst i smaken på digitalsidan (Statement och särskilt PhonenixNet), där lyfte de presentationen helt i min smak. I försteget blev det lite ljusare och lite mer på än tidigare vilket är något jag inte behöver eller vill ha. Mer testande kommer att ske under dagen, men jag måste ut i finvädret än stund oxå, de e mycke nu!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, VoicesInMyHead said:

LampizatOr har alltid sagt att man inte behöver någon påkostad superkabel, men kan man verkligen lita på det? DAC:en är ju en central del i den digitala världen, klart den ska ha en fin kabel?

 

Jag skulle säga att det är klart det är så.

Många tillvärkare vill framhäva att deras produkter inte behöver dyra kablar. Jag misstänker att det mer har att göra med att de vill att man köper produkten utan att behöva tänka på en ytterligare stora investering som måhända kan få kunden att avstå helt när kostnader kanske tillkommer på lika mycket som själva produkten för att få det optimalt. 

 

6 hours ago, byZan said:

Nu sitter jag här igen med min första espresso och idag njuter jag mer av det jag hör. Tid är en viktig del när man testar och det vet både ni och jag! Första intrycken må vara en del av min sanning men med tid så blir den mindre sann, det händer något över tid? Eller är det så enkelt att iaf jag har lätt att hamna i någon form av placeboeffekt? 

 

En lite jobbig insikt jag fått med att testa och byta mellan kablar är just att det låter bättre efter ett tag. Det är som att kabeln eller om det är hela systemet behöver acklimatisera sig när man byter en kabel. Lite som en kortare inspelningstid. Visst hör man skillnader som kan vara värdefulla när man precis byter, men efter en dag eller så "sätter ljudet sig". Det slutliga resultatet blir extremt svårt att testa mot det man testade precis innan eftersom det tar tid. Där får det bli till att gå på känslan. @byZan jag tror det är det du upplever mer än placebo faktiskt. Du lyssnar mycket och har vältränade öron och det är i detta fall ditt eget system som du så klart kan extremt bra. Lita på upplevelsen tycker jag. 

 

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Apexorca said:

Många tillvärkare vill framhäva att deras produkter inte behöver dyra kablar. Jag misstänker att det mer har att göra med att de vill att man köper produkten utan att behöva tänka på en ytterligare stora investering som måhända kan få kunden att avstå helt när kostnader kanske tillkommer på lika mycket som själva produkten för att få det optimalt. 

 

Det ligger nog mycket i det, och jag har ju hört kablar göra skillnad med mina Lampisar, men ibland är det just det där att man vill höra det också, ibland är det kanske mer tydligt och ibland mindre.

 

29 minutes ago, Apexorca said:

En lite jobbig insikt jag fått med att testa och byta mellan kablar är just att det låter bättre efter ett tag. Det är som att kabeln eller om det är hela systemet behöver acklimatisera sig när man byter en kabel. Lite som en kortare inspelningstid. Visst hör man skillnader som kan vara värdefulla när man precis byter, men efter en dag eller så "sätter ljudet sig". Det slutliga resultatet blir extremt svårt att testa mot det man testade precis innan eftersom det tar tid. Där får det bli till att gå på känslan.

 

håller med, jag fick frågan en gång när jag lånade ut en kabel till en annan person hur lång tid den behövde för att normalisera sig efter att ha varit böjd, han hävdade att det hände saker i kabeln rent fysiskt. jag har ingen aning, men jag tror absolut på att kablar behöver "sätta sig". en annan sak som slog mig är att det sitter Furutech NCF Schuko kontakter på dessa kablar som @byZan testar, jag har inte riktigt koll där heller men jag minns att jag läst i trådar på WBF om att NCF tekniken kan vara frustrerande för att de dels behöver lång inspelningstid, men även ganska lång tid för att komma igång efter att prylar varit avstängda. sådant underlättar ju såklart inte heller för snabba tester.

 

sen om man ska se det här med kablar som att kablarna i sig inte låter utan snarare framhäver de övriga komponenterna mer (eller mindre), kanske med strömkablar att de möjliggör för produkterna att prestera bättre medans en bättre signalkabel gör att man hör "mer" av dessa produkter. ibland kanske en kabel man testar snarare maskerar, döljer eller förskönar produkterna och andra öppnar spjällen fritt.

 

jag kan ta en intressant liknelse med hur allting påverkar, i Lampi Baltic tråden på WBF så testades smårör till DAC:en för ett tag sedan, men ägaren hörde ingen skillnad förrän han även bytte likriktarröret till ett mer neutralt och ofärgat rör, då blev det genast tydligt och deltat mellan att byta de andra rören också väldigt stor. en komponent i kedjan påverkade med andra ord hur andra komponenter upplevdes eller presterade. med strömkablar kan t.ex en säkring kanske vara av liknande betydelse, men även åt andra hållet om man testar säkringar så kanske man behöver en bättre strömkabel. allting påverkar, på olika sätt.

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Apexorca said:

En lite jobbig insikt jag fått med att testa och byta mellan kablar är just att det låter bättre efter ett tag. Det är som att kabeln eller om det är hela systemet behöver acklimatisera sig när man byter en kabel. Lite som en kortare inspelningstid. Visst hör man skillnader som kan vara värdefulla när man precis byter, men efter en dag eller så "sätter ljudet sig". Det slutliga resultatet blir extremt svårt att testa mot det man testade precis innan eftersom det tar tid. Där får det bli till att gå på känslan. @byZan jag tror det är det du upplever mer än placebo faktiskt. Du lyssnar mycket och har vältränade öron och det är i detta fall ditt eget system som du så klart kan extremt bra. Lita på upplevelsen tycker jag. 

Efter ettag har jag ingen koll alls på hur det lät innan:24:

Håller med dig @Apexorca och vill oxå tro att jag fortfarande hör skillnader, men helt säker kan jag eller har jag nog aldrig vara?

 

Det jobbigaste jag nu har testat är strömkablarna som är olika i sitt mtrl val. Den ena kabeln med palladium plätering och den andra med silver plätering sedan finns en tredje (som jag inte har för test) med palladium, vilket enligt hörsägen ska ligga mittemellan dessa? Beroende på var jag satte dessa i för enhet på digitalsidan så uppförde de sig olika och kan i o m det inte säga vad som hänt om jag hade haft två av samma sort? Men jag tog en av mina egna kablar som fick agera som reserv  och kunde därmed höra vad respektive kabel gjorde. Lätt som en plätt! Jovisst, men inte för mig även om jag trodde att jag var smart i mitt tänk, dum tanke som i princip inte gav mig något, kanske beroende på att kablarna ska ”sätta sig” innan jag kan avgöra ev skillnader? Men det lilla jag hörde så var den med silver inkopplad i Phonenix den som lät ”bäst” eller mer annorlunda än tidigare? Jag måste fokusera mer/bättre om jag ska kunna reda ut detta eller så ger jag upp! Jag tyckte att en hel veckas testande skulle ge mig de svar jag behövde, men den tiden verkar inte alls räcka till?

 

Nu ska jag köra min R2R och ha mina egna kablar inkopplade och njuta av musiken som jag vet hur den ska låta, tror t o m jag tar en espresso till denna högtidsstund:satisfied:

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Idag på morgonen var det noll fokus på både musik och på hur det lät, men kaffet var gott!

Trött och utarbetad känns det som vilket kommer att göra mig till mångsysslare i garaget och i trädgården idag, iaf flera timmars frånvaro från sweetspot vilket känns behövligt och dessutom ska bli riktigt skönt.

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Det blev att vi åkte ut till stugan efter trädgårdsarbetet, arbetsledning påkallad! Inga större bekymmer utan plåtis och trikare snappade snabbt upp hur jag ville ha det:smile:

 

Passade på att ta med strömkablarna ut för test vilket jag egentligen inte tyckte skulle bli så lustfyllt, kände mig lite trött på att testa och analysera. Men nu var de med och lite nyfiken på en reaktion via PhonenixNet var jag och,  i princip samma utfall som hemma, bra ström till switch är nu konstaterat som ett ”stort" plus i båda mina system. Den andra kabeln satte jag in i Lumin och ingen större märkbar skillnad vid lyssning direkt, den fick spela hela dagen igår och nu på morgonen så har den ändrat lite på det ljud jag haft tidigare, men kan inte riktigt sätta fingret på vad egentligen? Ska köra lite mer under dagen idag och då försöka få svar på vad som skett?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Nu är kablarna nerpackade för att kunna återlämnas på söndag, tack @VoicesInMyHead för att jag fick testa:smile:

 

För att göra en lång historia kort så skulle jag kunna summera den enkelt genom att skriva; kablar gör skillnad och presentationen blir annorlunda, ibland si och ibland så. Bättre i det ena fallet och sämre i det andra för mina öron vilket resulterat i att jag nog sitter mer eller mindre nöjd med de kablar jag har och det trots vissa hörbara förbättringar i återgivningen med Sablon. Det är alltid en fråga om matchning och det är inte alltid så lätt att hitta rätt. Kostnaden som ändå nya kablar skulle innebära skulle det vara värt en investering, både ja och nej!

Jag tänker som följer;

Det är alldeles för mycket dagsform på både kropp och själ, genrer, inspelningar och från vilken källa jag lyssnar från som bestämmer om jag blir sittande länge eller om jag inte blir det. Eftersom jag tidigare har kunnat sitta länge och lyssnat på MUSIK när dagsformen så tillåter så skulle jag för dagen säga - att mina gamla kablar duger väl så bra för mig. En liten sanning med modifikation då jag mycket väl skulle vilja ha Sablon kabeln i PhonenixNet, för där var det ingen tvekan om att den gjorde mest nytta för mina öron och ljudideal. 

Jag skulle kunna skriva ner mina upplevelser och intryck mer i detalj, grotta ner mig och försöka läsa mina små noteringar e t c,  men tror inte att det skulle ge de som aldrig lyssnat på mina system genom mina öron något som skulle kunna värderas, typ!?

 

När jag nu på morgonen spelar med de ordinarie kablarna i stugan så kan jag konstatera att det låter lite annorlunda och tillräckligt bra, kanske saknar jag kabeln till PhonenixNet’en ändå?

På söndag blir det nya intryck på Take 5 mässan och efter den så har jag redan glömt alla tidigare lyssningar:winking:

 

Kortfattat och tråkigt kanske? Men om ni undrar om något så är det bara att höra av sig så svamlar jag vidare, allt gott och trevlig helg!

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nu är den lånade Statement Next Gen oxå nerpackad för återlämnade, tack för lånet @Perfect sense:smile: Du får den levererad i morgon så du kan presentera något riktigt välspelande på mässan:winking: Kul att min egen Statement är aviserad redan till nästa vecka, det blir återigen att spela in ett exemplar men nu min egen och då kan jag göra lite som jag vill med att ha den på/ström satt 24/7 även om jag inte är hemma, det påskyndar processen och då är jag förhoppningsvis klar på den digitala sidan förutom lite tweaks kanske:39:

 

Vad gör jag nu då? Jo det blev R2R som fick ta vid och ett band med Jazz Masters som spela "September Song" trots att det är oktober. Lite mysbelysning och ett glas vin - och en jäkla gåshud, oslagbart i mina öron och för själen:satisfied::satisfied:

 

/byZan 

Edited by byZan
glömt ord
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, byZan said:

Nu är den lånade Statement Next Gen oxå nerpackad för återlämnade, tack för lånet @Perfect sense:smile: Du får den levererad i morgon så du kan presentera något riktigt välspelande på mässan:winking: Kul att min egen Statement är aviserad redan till nästa vecka, det blir återigen att spela in ett exemplar men nu min egen och då kan jag göra lite som jag vill med att ha den på/ström satt 24/7 även om jag inte är hemma, det påskyndar processen och då är jag förhoppningsvis klar på den digitala sidan förutom lite tweaks kanske:39:

 

Tack själv för intresset och tålamodet, där jag är glad att allt landade väl och känns bra efter utvärderingarna därhemma.

 

Vi ses på slottet i helgen :).

/ Marcus, Perfect sense

 

Link to comment
Share on other sites

Dra på trissor - knottret på huden vill inte ge med sig, t om frugan gillar hur det låter och då förstår ni hur bra jag tycker det låter:satisfied:

 

Angående frugans lyssnande så har jag en liten historia från verkliga livet som utspelades igår ute i stugan:

Jag satt och lyssnade och hon läste, jag fick ett samtal från en av entreprenörerna och var tvungen att gå ut för att titta på något som han ville ha svar på. Då kommer min fru ut på altanen och säger att det låter jättekonstigt -vadå konstigt frågar jag - det låter som om det brinner, ljudet låter svajigt, det liksom knastrar som eld? Jag tittar på henne och säger att då borde det synas rök oxå - f*n vad otacksam du är och sedan gick hon in igen. Jag avslutade samtalet och gick in. Lyssnade och sa - att detta är en riktigt gammal inspelning och då kan det låta såhär - du spelar väl inte stenkakor nu? Tror ni att jag fick hålla tillbaka skrattet långt ner i magen och istället säga - att du är för gullig och tack för att du bryr dig:blush:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Denna morgon har jag fortsatt att lyssna via min Studer och det med ett stort leende på läpparna. Efter några espresson så gjorde jag en test med Sablon XLR vs mina TaraLabs 0.8 XLR och fann att det inte var så stor skillnad mer än att Sablon visade att den gör skillnad och att den oxå föll i smaken med en något bättre upplösning. Men nu efter ytterligare några timmars lyssning så bytte jag tillbaka och tycker att med TaraLabs så får jag en mer igenkännande presentation, så vilken som är bäst är nog hugget som stucket.

In med Sablon strömkabel och med tanke på vad jag hört andra säga om att strömkablar av bättre sort inte ska behövas så var jag spänd på vad jag skulle få höra……..?

Vete tusan om jag hörde någon skillnad alls? Trodde nog att det skulle kunna bli någon typ av skillnad, men jag hörde nog ingen, iaf inte vid direkt inkopplad kabel?

Nu har den suttit i en eller par timmar och jag hör nog ingen skillnad nu heller, så hörsägen stämmer bra, iaf i mitt fall!

 

Nu har jag nog gjort tester på allt och på alla sätt vad jag kan komma på, skönt att nu kunna slappna av och njuta av musik så som jag gjorde igår kväll, underbart!

 

Återigen ett stort tack till utlånarna @VoicesInMyHead och @Perfect sense:thumbsup: 

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

Igår em så blev det så att jag/vi var tvungna att bege oss ut till stugan, arbetsledning var orsaken till den resan. Väl ute så var mina instruktioner snabbt avklarade och allt flyter på sånär som lite leveransproblem, snickarna vill ha på taket på attefallshuset innan snön kommer och innan fönsterpartierna kommer (planerat till v46. Jag är hellre här än hemma och det beror mest på det lugn som infinner sig så fort jag kliver ur bilen. Vore jag ensam eller ett större ego så skulle stugan bli ett permanentboende och det utan större problem. Det skulle isf vara för elektroniken och hemmets alla alternativa källor att kunna lyssna via som jag skulle sakna. Rummet hemma som fungerar så bra akustik mässigt skulle oxå saknas. Har ju lite nytt på ingång oxå och då vill man ju vara på plats för att få ta del av nyhetens behag. Är övertygad om att det kommer bli svårare att få mig att åka till stugan när dessa är väl på plats, men avsaknaden av utsikten och det lugn som upplevs som positivt för själen kanske ändå är det allra bästa för själen? Musiken flödar på rätt bra här ute oxå och nu utan att behöva sitta och analysera, bara lyssna och njuta för fulla muggar.

 

I morse vaknade jag totalt utvilad redan kl 04.03 och gick upp för frukost och ett par koppar espresson, på med musik, idag tillsammans med Ben Webster på lagom ljudnivå för både mina och frugans öron (hon vill kunna sova mycket längre). Ganska skönt att i princip redan nu ha glömt hur det lät senast och då med andra kablar, konstaterar - att det duger gott som det är och det får helt enkelt vara bra så!

 

Idag blir det till att sortera in lite nya flaskor vin i vinkällaren som jag hade med mig ut igår och sedan har jag lovat min fru en stund tillsammans där med musik och dryck, men det får bli senare i veckan. Sedan ska jag prata med en låssmed om lås, elektrikern om lite utebelysning, snickaren om lite ändrade planer för altanen, markentreprenören om finjustering av markytor där de inte behöver vara längre. Jag har att göra för att få andra att göra:winking: Ska iofs själv fixa lite smått o gott i form av träarbete och banka på lite järn som ska få en annan form, detta görs ute i boden där jag har en annan fristad att tillgå, ska m a o inte klaga på välbefinnandet.

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

Igår fick jag besked om att den senaste vattenskadan hemma ska sättas igång och vara klar senast till Jul. Det ska rivas mer men vet inte hur mycket, blir det både dusch/wc och kök så blir det tufft att bo där, någon natt här och där kanske kommer att fungera? Så nu blir det till att rodda om bland kläder och annat igen, kul!?! Jag som har beställt en ny Statement skulle ju vilja kunna spela in den så fort som möjligt för att kunna lyssna avslappnat, sedan är det snart dags för en annan pryl som det ska lyssnas på, tror det kan bli svårt om det visar sig att det behöver rivas mer? 2 vattenskador inom ett drygt år, vad är oddsen för det? Det som är skönt är att det iaf inte är bristande underhåll utan mtrl fel som orsakat skadorna och dåtidens sätt att bygga. Vi får gilla läget och verkar få bo i stugan merparten av tiden vilket känns lite både ock måste vi säga. Tror vi får se framåt för att inte deppa alltför mycket, jag har lättare att acceptera läget än vad min fru har vilket får mig att försöka hitta på något som kan muntra upp lite. En hifi-tour genom Sverige kanske?:winking: Tur att hon inte läser detta:blush:

 

Nu en tredje kopp så jag får energi att ta tag i lite sådant som jag måste göra innan det kommer mer mtrl. tili bygget i stugan.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

https://www.proffsmagasinet.se/vvs-inomhusklimat/installation/vattensakerhet/vattenfelsbrytare/grohe-sense-guard-vattenfelsbrytare-2818241?channable=00a9e8736b750032383138323431c3&VAT=1&gclid=EAIaIQobChMIgtWTrYfu-gIVRP13Ch2kHQ7dEAQYASABEgITdvD_BwE
 

 

Otroligt trist med dina vattenskade problem😥!

 

Men va det nu en balofix som orsakade den sista läckan så hade du nog sluppit skada nr:2 om den ovan länkade produkten funnits på plats.

 

Hjälper ju inte nu men det är en produkt alla med villa/fritidshus borde överväga.

 

Kul att träffas o snacka lite senast också , va länge sedan sist 👍😊.

Link to comment
Share on other sites

Kan tillägga att flera F-bolag ger rabatt på hemförsäkringen vid installation av en vattenfelsbrytare så den betalar sig själv ganska snabbt.

 

Vid installation vid fritidshus utan kommunalt vatten (egen brunn/hydrofor) kan en backventil behövas också pga tryckfall o liknande men det kan man ju prata med sin rörpulare om.

Link to comment
Share on other sites

Trist @byZan. Ja vattenläckor är alltid bekymmersamt och får stora konsekvenser. Efter några dyra lärdomar har jag numera som rutin på landet att alltid stänga av vattnet vid pumpen när jag åker hem. Så om något sker i anläggningen så är den inte under tryck. Vv-beredare klarar sig bra med det vattnet som står i dem och torrkokar dessbättre inte tack vare termostat. Har faktiskt tänkt att skaffa mig en säkerhets-huvudkran som den som visades,. Men mest av bekvämlighet.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

I stugan har vi aldrig haft problem med vattenskador, peppar peppar! Där har jag koll på det mesta även frysskador, hoppas jag?!

Utan det är i stan vattenskadorna har kommit slag i slag och jag tror att den gamla byggstandarden gör sig påmind där och nu.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, hrk said:

Hjälper ju inte nu men det är en produkt alla med villa/fritidshus borde överväga.

 

Efter min vattenskada för ett år sedan så satte jag in en Vattette vattenfelsbrytare kosta cirkus 6000kr med en extern sensor som jag placerat i fördelarskåpet inne i huset. Fick rätt bra rabatt av Länsförsäkringar så den betala sig på ett par år.

 

Och den funkar, kan inte stå och droppa mycket innan den klipper vattnet. Smidig att sätta in, lätt att manövrera via panel kan kopplas in till larm så vattnet stängs när man går hemifrån osv. osv.

 

Återigen trist när sånt händer igen @byZan 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...