Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

2 hours ago, byZan said:

Men om jag säger att jag tycker mig höra en liiiiiten skillnad blir jag dumförklarad då?😉

Tycker mig höra en liten skillnad eller så får jag en känsla av att det är skillnad, placeboeffekt eller sant? Jag var mest nyfiken på om det fanns en teknisk förklaring till det upplevda eller inte.

Att spänningen är stabilare och att det är lägre förimpedans i elnätet tänker jag kanske skulle kunna påverka ljudet:)

Att THD i ditt fall med en Power Plant skulle påverka tror jag mindre på. THD-värdet säger bara hur stor den totala harmoniska distortionen är, inte vilka övertoner som påverkats.

 

Ett exempel på hur övertonerna kan vara fördelade upp till H20 (1kHz).

image.png.7fe44f03748ced3977e84f8509635e0f.png

 

Så här såg det ut när jag mätte med en Power Plant P12 (Sine) hemma hos mig (att jämföra med mätningen ovan).

image.png.efc7482d1d37ee41731427f964f3db5d.png

 

Vidare såg det ut så här när jag mätte med samma P12 i läge Multiwave, man kan se att PS Audio medvetet lägger på distortion (H3 = 150 Hz).

image.png.a0ba7491418e63e777cefd2b6593e1eb.png

 

Jag vet inte om detta säger så mycket, men visar i alla fall att THD är ett sammansatt värde på många övertoner:) 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, byZan said:

Men om jag säger att jag tycker mig höra en liiiiiten skillnad blir jag dumförklarad då?😉

Tycker mig höra en liten skillnad eller så får jag en känsla av att det är skillnad, placeboeffekt eller sant? Jag var mest nyfiken på om det fanns en teknisk förklaring till det upplevda eller inte. Oavsett en teknisk förklaring eller inte så tycker jag iaf att det låter lite bättre än tidigare😋

 

utan att ha några tekniska bevis så TROR jag helt klart det kan vara skillnad. Nog för att PS Audio strömgenereraren säkerligen gör sitt jobb så gott den kan men inga produkter är 100% och som inte går att förbättra, ju bättre förutsättningar den får till att göra sitt jobb borde vara positivt. Annars skulle ju separata kabeldragningar från proppskåpet eller kablar i övrigt inte heller spela någon roll. bättre ström är alltid bra. Bättre ström i alla led är knappast negativt.

Link to comment
Share on other sites

Oväder med åska på ingång i Roslagen så det blir ingen lyssning på ett par timmar, säkerheten går först!

 

Men morgonen startade som vanligt med två espresso efter frukosten och de intogs i fåtöljen tillsammans med lite musik, i princip lika rogivande för själen som alltid. Inga funderingar och heller inga tokiga tankar som snurrade runt i knoppen, så skönt!

Imorgon bitti blir det en av sönerna med familj som kommer men de stannar bara över dagen, söndag en kompis (inge hifi där inte) med fru som åker på måndagen och vi gör nog detsamma? In till stan då en annan son med familj ska ta över några dagar för att avsluta deras semester med att hänga här. Det blir nog lite häng med oss också eftersom barnbarnen vill att farfar ska röra lite mer på sig och inte bara sitta vid stereon :think: jag tror att det är deras föräldrar som sagt att de ska säga det då de själva inte har nått fram med budskapet:winking:

 

Nu öser det ner och är helt grått utan för fönstret så det blir nog till att ta det lite lugnare nu och sluta skriva, en god bok står på tur.

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

I morgon ska jag försöka mig på det digitala (hemma) igen:think: Äh - kan själv! Ska iaf försöka klara mig själv, det är ju bara lite kablar som ska byta plats, trodde jag, morsning! Fick lite hintar via PM om att risken är stor för att jag kommer att svära som attan om det inte fungerar. Jo det är lite meckande innan du kan börja lyssna! Så när jag har varit inne och pillat bland appar, inställningar etc så är risken stor för att era telefoner börjar ringa, men hoppas som vanligt på att supporten är öppen:winking:

 

En spännande dag för mig i morgon, installationer och i bästa fall lite lyssning även om burkarna kanske behöver någon dag eller två innan de levererar fullt ut. Nä nu måste jag sova om jag ska orka med allt som jag framför mig i morgon.

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Att jämföra en streamers mot varandra kan ju inte vara så svårt, det är ju bara att skifta några kablar, eller hur?!

 

Ny streamer -> nya appar -> nya inloggningar -> komma ihåg några olika inloggningsuppgifter -> leta i olika inställningar så man får upp den i Roon o s v, förmodligen lätt som en plätt om man inte heter @byZan:blush: Nja, riktigt så illa var det kanske inte men visst blev det lite svordomar innan det kom musik ur högtalarna. 

 

Jag hämtade två stycken testobjekt hos Marcus på @Perfect sense, en Antipodes K50 och en Innuos Statement Next-Gen (sprillans ny) som båda skulle kunna bli riktigt bra efter att ha läst och hört om omdömen som verkar lovande. Anledningen till denna test är som jag skrivit tidigare - försöka få det digitala att närma sig den analoga presentationen jag har här hemma. Jag vet inte om jag är ute och cyklar men jag ”alltid" tyckt att det digitala i den översta toppen låtit lite för hårt, kallt, onaturligt, oroligt om uttrycken tillåts? Basen ”alltid” fast, hård, distinkt men kanske inte lika varm och naturlig så som jag har via det digitala. Dessa försök till beskrivning får ni ta inte ta som allenarådande och inte heller som att det digitala låtit ”dåligt” tidigare, men jag söker ett mer ”analogt” ljud, mer värme utan att tappa i upplösning etc. och det är det jag försöker få till eller hitta. Jag hade en budget för detta projekt och den ska inte överskridas och jag kommer hålla mig i en klass ”långt" under de svindyra digitala prylarna, ungefär så har jag tänkt, mer eller mindre i vart fall.

 

Jag tycker att detta försök att nå fram till mina uppsatta mål kan ta en stund och måste inte ha nytt, Lumin S1 spelar väl så bra men jag vet och har hört att jag kan få det än bättre och är därför nyfiken på dagens utbud och så även mina öron och hjärta, lite mer analogt önskas av dem!?

 

Testdag 1-2: (Läses som hur jag uppfattat det i mitt system …..o s v)

 

Eftersom Statement var alldeles nytt (ouppackat) så tänkte jag att jag börjar med den, behöver förmodligen ett antal timmars inspelning för att visa vad den går för? Sagt och gjort - ingen höjdare direkt ur lådan kunde jag konstatera, ingen bas orolig diskant som lät lite distat, inga lovord precis. Men den fick stå och gå medans jag spelade lite vinyl. Vinyl, varför då? Jo min dac’s vänstra kanal sa upp sig, bara sådär? Ja bara sådär! Skiftade rör, kablar och lite annat utan att hitta något fel, va fan!

Tur att jag har en kompis och tillika en LampizatOr kompis:smile: Det blev lite PM och telefonsamtal oss emellan och utan att tveka så erbjöd sig @VoicesInMyHead att rycka ut till undsättning dagen efter och tog med sin dac. Nu gick allt mycket lättare med de digitala, inställningar, inloggningar, få in även K50 i Roon som ett alternativ till för uppspelning. De e lätt när man vet hur man hanterar en laptop/iPad och flinka fingrar över tangentbordet som tar genvägar via kortkommandon är bara något jag kan drömma om, ja-ja!

 

Nu kunde vi också börja jämföra även om det inte var med min egen dac, om nu det var av en så jättestor betydelse, vill inte tro det? Hursomhelst så lät Statement så som den lät dagen innan, vi lät den stå på och fixade lite plats för K50 och kopplade om till den men med lite sämre förutsättningar för ström (läs lakritssnöre) men den lät klart bra direkt (inspelad sedan tidigare) och visade prov på vad den skulle kunna prestera med några timmar i systemet.

 

Efter lite fika och ytterligare lyssning, byte till ”finkabel” till K50 gjorde den än bättre vilket kanske var väntat? Tillbaka till Statemnet som nu hade fått gå i ett par timmar och även den hade mått bra av att vara igång. Nu blev det kväll och jag blev sittande alldeles själv med golvet fullt av prylar, en lånad dac som ska tillbaka i morgon till min vänlige kompis:thumbsup:

 

Mer om detta kommer vartefter det händer något…..

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Som alltid intressant att dels lyssna på andras anläggningar och dels testa nya leksaker... :smilingeyes: för ett tag sedan så var vi ju hos @Perfect sense och lyssnade på båda dessa, men då med den gamla PSU'n till Statement och nu var det väl den nya som jag förstod det? Olika anläggningar, olika miljöer, olika förutsättningar, och till och med olika spontana reaktioner och preferenser från dessa tillfällen. Där och då föredrog vi Statement, igår visade K50 var skåpet skulle stå, både med och utan finström. Dessutom som jag också förstått det så är Statement optimerad för USB medans K50 hellre ser en SPDIF anslutning? Jag är inte helt insatt i Antipodes och har bara snabbgooglat lite på den så osvuret är nog bäst. Hur som helst, Inte vad jag tror någon av oss väntade oss sedan förra jämförelsen, Statement var ju dessutom uppgraderad!

 

Funktionsmässigt och byggmässigt så föredrar jag däremot helt klart Statement, K50 känns "meckig" i jämförelse och bara en sån enkel sak som att få igång den vållade förvånansvärd stor huvudbry, men man får ta det lite lugnt med tryckande på den stora knappen helt enkelt och ge den en chans att svara. :winking: Sen är man ju lite otålig och bara tänker att allt ska fungera out of the box men man var tvungen att konfigurera att man ville köra USB t.ex via ett web gränssnitt som man till att börja med såklart måste veta om att det finns för att kunna hitta det. Sen har man även delat upp server och uppspelning och dess konfiguration i två delar vilket också kan vara lite förvillande. Nåväl, inga stora saker egentligen och det finns ju instruktioner och videos och allt möjligt om man bara tar sig tid.

 

Intressant ändå vilken tilltro vi båda känner inför inspelningsprocessen och att Statement kommer att ta sig bara den får lite fler timmar på sig. Sen lät det ju inte direkt dåligt kan jag ju inte påstå, men @byZan känner sin anläggning väl och är en mästare på att identifiera hur det låter (eller inte låter).

 

När man sitter i fåtöljen hemma hos @byZan och volymen åker upp så känner man att det här med stora högtalare är rätt häftigt ändå. Det är verkligen något helt annat än vad jag har hemma, och då är jag inte missnöjd på något sätt egentligen, men det blir något annat. Man kan tro att rummet är för litet, att högtalarna ser lite inklämda ut, men det fungerar verkligen, och det låter riktigt STORT och mäktigt! Lite som en Rammstein konsert på Stadion vs Sophie Zelmani på Nalen.

 

Jag är kanske inte helt opartisk här och ljudminnet är ju kort, men det ljud jag hörde igår mot när jag varit där tidigare är på en helt annan nivå tycker jag, jag mindes INTE att det lät så här iaf. Den nya streamer/DAC kombinationen och allt arbete med akustikpaneler, switchar/kablar, borttagning av TV'n och en massa prylar som inte var relevanta, generell uppstädning helt enkelt, allt har tillsammans gett resultat skulle jag säga, och jag tror att @byZan är på god väg mot sitt mål om en förbättrad digital upplevelse.

Link to comment
Share on other sites

Ja det är ju en sanning om hur hur jag/du eller andra upplever en presentation, vilket är viktigt att påpeka. Om jag varit tvungen att välja igår så hade utan tvekan K50 fått en plats i systemet, no doubt! Men nu var inte förutsättningarna för de båda lika och jag tyckte mig höra att Statement har en potential att växa med fler timmar på sig? Men osvuret är väl bäst i detta läge!

 

44 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Sen lät det ju inte direkt dåligt kan jag ju inte påstå, men @byZan känner sin anläggning väl och är en mästare på att identifiera hur det låter (eller inte låter).

Det ska låta musik och det gjorde det tidigare oxå och med lite nya digitala produkter så är jag övertygad om att det kommer att låta mer musik från det digitala när jag blir klar med detta. Sedan är det alltid tråkigt att behöva jämföra vid utvärderingar. I vardagen så gör jag det inte och tycker inte ens att det är något jag behöver eller skall göra, det är musiken i sig som ska få mig att njuta.

Mästare var kanske att ta i, men jo, kanske i mitt system och rum även om jag har fått och får tips av andra som beaktas och ibland även aktualiseras.

54 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Jag är kanske inte helt opartisk här och ljudminnet är ju kort, men det ljud jag hörde igår mot när jag varit där tidigare är på en helt annan nivå tycker jag, jag mindes INTE att det lät så här iaf. Den nya streamer/DAC kombinationen och allt arbete med akustikpaneler, switchar/kablar, borttagning av TV'n och en massa prylar som inte var relevanta, generell uppstädning helt enkelt, allt har tillsammans gett resultat skulle jag säga, och jag tror att @byZan är på god väg mot sitt mål om en förbättrad digital upplevelse.

Jo det är klart annorlunda nu mot tidigare och det är som du skriver om TV, akustikfix, de gjorde en del men det som jag själv skulle vilja påstå gjort mest är uppgraderingen av slutsteget till MxV. Trodde aldrig rent generellt att det skulle bli en sådan hörbar och positiv skillnad för mina öron. Hörde att D’Agostino har ett 40-tal mono och slutsteg inne för uppgradering vilket kanske är ett ”bevis" på att det blir bättre eller iaf annorlunda?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Jag tror nog att man får lägga ett antal timmar eller en vecka på att låta Statmenten bli inspelad om den är helt ny. När Eitan köpte sin Statment som var helt ny så var han förtvivlad först och tänkte nästan lämna tillbaks den, då den lät riktigt dåligt ingen bas orolig diskant som lät lite distat! Detsamma gäller om man drar ut strömmen ur sin Statment så tar det ca 24 h innan det låter optimalt igen skulle säga att den beter sig lite som en Pass Lab i det hänseendet.. Skulle den fortfarande låta distat så är det nog nått fel med enheten.

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, byZan said:

Det var precis så jag upplevde den direkt uppkopplad, men nu ett drygt senare så är det lite bättre. Men tror utan veta att den kanske behöver 100 timmar, typ?

 

Typ 200 timmar enligt Innuos tydligen, men det var den gamla PSU'n så det kan ha ändrats...

Link to comment
Share on other sites

Jo, jag har hyfsad koll på vad en OCXO-klocka är, men poängen är ju att den skapar sin egen tempererade miljö genom att värma kristallen till sitt optimala arbetsområde. Då då verkar det ju korkat om det skulle ta flera hundra timmar att nå detta område? Min uppfattning är att man väljer OCXO före de tempererade för att man får snabbare en stabil och förutsägbar klocka genom att snabbt värma den. 

Men konstigare saker har inträffat, än att jag haft fel! 😅

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, AlfaGTV said:

Jo, jag har hyfsad koll på vad en OCXO-klocka är, men poängen är ju att den skapar sin egen tempererade miljö genom att värma kristallen till sitt optimala arbetsområde. Då då verkar det ju korkat om det skulle ta flera hundra timmar att nå detta område? Min uppfattning är att man väljer OCXO före de tempererade för att man får snabbare en stabil och förutsägbar klocka genom att snabbt värma den. 

Men konstigare saker har inträffat, än att jag haft fel! 😅

 

200 timmar inspelning var en siffra som kom från Innuos för Statement, men som inte hade med stabilisering av klockor i sig att göra, men all elektronik mår väl bra av lite inspelning, förmodligen så även klockor. Det verkar dock vara ett känt fenomen hos Statement ägare att om man slår av den så tar det ett dygn för den att komma igång ordentligt igen. Taiko Audio pratar om en vecka för deras Extreme.

 

AfterDark som tillverkar switchar och reclockers postade på AudiophileStyle den här uppskattade tiden för stabilisering av OCXO klockan i deras produkter.

  • 3 hours - 85%  (already outperform, better focus, wider soundstage, and remove all digital hardness when compared to other TCXO, FEMTO, other OCXO) 
  • 1 days - 90%    (1 day burn in, keep improving, the Giesemann clock will surprised customer with lush mid-high, airy sounding )  
  • 7 days - 95%.   (Customer will expected to very enjoyable and cannot live without the Giesemann Clock, improving is huge!!!) 
  • 14 days - 98%  (The improvement is keep on day after day, customer will be very happy and looking for upgrade of Giesemann)
  • 35 days - 99.99% (The final stage burn in, the optimised stage, customer will be very impressive, will introduce other audiophile) 
Link to comment
Share on other sites

Oavsett vad klockan är i för ”mood”så spelar det bättre och bättre tycker jag, inga steg bakåt men små steg mot målet skulle jag säga:smile:

Det senaste som är åt det positiva hållet är att diskanten börjar mjukna och därmed en mer analog presentation genom mina öron, jag känner att jag är på rätt spår med de förutsättningar jag har till förfogande:sunglasses: Jag jobbar vidare så får vi se var detta slutar i för beslut? 

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, VoicesInMyHead said:

customer will be very happy and looking for upgrade of Giesemann

Jag anar en del humor i det här och väljer att inte lägga så stor vikt vid det! 😅

Dessutom verkar det ju kass om man lägger en massa pengar på en produkt och redan efter två veckor vill uppgradera den! :) 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, AlfaGTV said:

Jag anar en del humor i det här och väljer att inte lägga så stor vikt vid det! 😅

Dessutom verkar det ju kass om man lägger en massa pengar på en produkt och redan efter två veckor vill uppgradera den! :) 

 

två veckor är en evighet i den branschen, det hinner komma mycket nytt som lockar... :grimacing:

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, VoicesInMyHead said:

 

Typ 200 timmar enligt Innuos tydligen, men det var den gamla PSU'n så det kan ha ändrats...

 

Innuos bekräftar samma rekommendation för nya Statement NextGen. Mycket av behovet av inspelningstid kan troligen relateras till strömförsörjningen.

Jag lånar vanligen inte ut enheter som inte har fått tillräckligt med inledande speltid, men @byZan var ivrig och jag vet att han vet att det krävs lite tålamod med elektronik som kommer direkt ur lådan :)

 

/ Marcus, www.perfect-sense.se

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Sammy said:

Jag tror nog att man får lägga ett antal timmar eller en vecka på att låta Statmenten bli inspelad om den är helt ny. När Eitan köpte sin Statment som var helt ny så var han förtvivlad först och tänkte nästan lämna tillbaks den, då den lät riktigt dåligt ingen bas orolig diskant som lät lite distat! Detsamma gäller om man drar ut strömmen ur sin Statment så tar det ca 24 h innan det låter optimalt igen skulle säga att den beter sig lite som en Pass Lab i det hänseendet.. Skulle den fortfarande låta distat så är det nog nått fel med enheten.

 

Jag stänger sällan av mina nätverksspelare/servrar här där man också kan utnyttja standby-läget på många produkter. Pass förstärkarna är lite mer utmanande sett till energiförbrukning och värmeutveckling.

 

/ Marcus, www.perfect-sense.se

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, VoicesInMyHead said:

Funktionsmässigt och byggmässigt så föredrar jag däremot helt klart Statement, K50 känns "meckig" i jämförelse och bara en sån enkel sak som att få igång den vållade förvånansvärd stor huvudbry, men man får ta det lite lugnt med tryckande på den stora knappen helt enkelt och ge den en chans att svara. :winking: Sen är man ju lite otålig och bara tänker att allt ska fungera out of the box men man var tvungen att konfigurera att man ville köra USB t.ex via ett web gränssnitt som man till att börja med såklart måste veta om att det finns för att kunna hitta det. Sen har man även delat upp server och uppspelning och dess konfiguration i två delar vilket också kan vara lite förvillande. Nåväl, inga stora saker egentligen och det finns ju instruktioner och videos och allt möjligt om man bara tar sig tid.

 

Jag håller med. Antipodes erbjuder mängder av anslutningsmöjligheter och konfigurationssätt vilka alla hanteras via deras webbgränssnitt som sagt. Det kräver lite mer av användaren där man behöver läsa på lite och/eller ta del av deras instruktionsvideos. Samtidigt så är möjligheterna och flexibiliteten stora.

 

InnuOS har tidigt haft som grundläggande målsättning att förenkla och skapa intuitiva produkter i användning och handhavande. Känslan av att vara allra mest plug-and-play och minst dator i design, funktion och handhavande skulle jag säga att Aurender och Lumin erbjuder av det jag erbjuder hos mig. Aurender stödjer dock inte Roon som bekant där Lumin i sin tur fokuserar på kompletta nätverksspelare som även har DAC integrerat på den här högre nivån.

 

/ Marcus, www.perfect-sense.se

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, VoicesInMyHead said:

200 timmar inspelning var en siffra som kom från Innuos för Statement, men som inte hade med stabilisering av klockor i sig att göra, men all elektronik mår väl bra av lite inspelning, förmodligen så även klockor. Det verkar dock vara ett känt fenomen hos Statement ägare att om man slår av den så tar det ett dygn för den att komma igång ordentligt igen. Taiko Audio pratar om en vecka för deras Extreme.

Jag har alltid förundrats över just inspelningstid och vad som egentligen händer under tiden fram tills jag inte längre hör förändringar? Högtalare tror jag är lättare att förstå då det är olika mtrl i själva membranen som behöver typ; mjukas upp, motioneras men i elektronik är det för mig svårare att förstå vad som påverkas och så olika det kan vara tidsmässigt.

 

När jag hade min Audio Research Ref 10 och läste att den kunde behöva ca 600 timmar, sexhundra timmar för att prestera fullt ut, då garvade jag för mig själv och tänkte - ja vad tänkte jag? Jo många och kanske inte så smickrande tankar om personerna bakom detta påstående. Men…... jag har aldrig tidigare varit med om en så lång startsträcka och inte heller att en elektronikpryl förändrats så mycket under den tid det tog innan jag ansåg den färdiginspelad. Med den timräknaren som fanns på Ref 10.an så stod den faktiskt på ca 600 timmar, kanske +/- 50 tim, otroligt men sant! Det var nog då jag bestämde mig fullt ut att aldrig garva åt personers kunskaper eller upplevelser, sanna eller placebo kvittar, för mig gäller det att lyssna, testa, analysera innan jag kommer med egna uttalanden om vad jag tycker, tror eller upplevt. 

 

Så för att koka ner mitt svammel till ett något mer förstående kring hur jag tänker så tar jag och återupplivar den text jag har/hade i min signatur tidigare; 

 

"Att lyssna är berikande - att berika är att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper"

 

Så nu låter jag Statement få den tid den behöver och tackar samtidigt för förtroendet jag fått av @Perfect sense att låta den spelas in här hemma, tack!

Btw så tror jag att jag har bättre och renare ström här än vad du har, så den blir liksom inspelad på ett finare sätt:winking:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, byZan said:

Så nu låter jag Statement få den tid den behöver och tackar samtidigt för förtroendet jag fått av @Perfect sense att låta den spelas in här hemma, tack!

Btw så tror jag att jag har bättre och renare ström här än vad du har, så den blir liksom inspelad på ett finare sätt:winking:

 

/byZan

 

Via spelar via PS Audio P20 båda två där strömkvaliteten troligen är mer likvärdig än alltför annorlunda :).


/ Marcus, www.perfect-sense.se

 

Link to comment
Share on other sites

Drog ur strömkabeln till den lånade Baltic3 för den ska hinna kallna innan den ska transporteras till den rättmätige ägaren. Under tiden frugan gör sig iordning och packar sina saker så kopplade jag in Lumin S1 (varmkörd) för att snabbt försöka göra en jämförelse mot Statement/LampizatOr och……? Annorlunda med S1 men förbaskat bra och skulle kunna sitta nöjd om jag inte visste bättre eller om min nyfikenhet inte ville annat. Sedan kan man ju alltid diskutera om det där sista är värt en investering, jag är tyvärr rädd att jag tycker det även om det är mycket pengar?! Är man dum i kolan eller bara en hifi-/idiot/nörd kan jag ju fråga mig själv? Kanske lika illa vilket som?

 

Jag knegar på………….. och eftersom jag kommer att byta ut det digitala så kommer Lumin S1 att komma ut på beg. marknaden om någon är intresserad eller vet någon som är det så kom med ett seriöst bud och den är din!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Att nyfikenheten driver på är väl trevligt, iaf för oss på "bänken". Men tycker du det är värt det i förhållande till den återgivning du kan få från rulle och vinyler? Jag skulle nog funderat både ett o två varv till innan jag lade den här typen av slantar i den digitala maskinparken.

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, AlfaGTV said:

Att nyfikenheten driver på är väl trevligt, iaf för oss på "bänken". Men tycker du det är värt det i förhållande till den återgivning du kan få från rulle och vinyler? Jag skulle nog funderat både ett o två varv till innan jag lade den här typen av slantar i den digitala maskinparken.

 

jag tycker det känns som att @byZan håller på med en ganska rejäl nedrustning rent pengamässigt? :think:

 

image.png.88a4e77111465b6a7ee9678c96bb994c.png

Link to comment
Share on other sites

Men det där är ju forntid? :) Nutid är ju nåt annat och framtid en tredje vy. 

Eftersom jag vet att byZan har ett hyfsat lokalt bibliotek, och en funktionell Roon ROCK som server hemma så är jag fundersam på om han ska byta server, eller bara hitta en streamer(transport) som möter funktionella och ljudmässiga krav bättre än streamingdelen i Lumïn... 

 

Utan att veta önskat läge tycker jag varken Innuos eller Antipodes tillför något utöver en bra digital transport. Och en bra digital transport kan kosta nånstans mellan 200:- och 200.000:- beroende på önskemålen. Men det är ju jag det! ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...