Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

Innan allt vill jag bara tacka för trevlig läsning och gratulera till två sagolika anläggningar.

Kan tro att det låter som det ska i både hem och stuga!

 

Med det sagt; Kul med rackfunderingarna och en lätt övning för oss som slipper det fysiska. :D

 

Så till det subjektiva:

 

Nån sa tidigare att du kanske klarar dig på två sektioner och vore det inte både rätt och rimligt att kröna dessa med dina absoluta elektronikjuveler?

 

Jag tänker alltså två sektioner låga RoS med Dan D (i nivå) up top på fjädrande kryssen och utan toppskiva.

Sätt sedan så många andra kryss/hyllor under som de perifera enheterna kräver och häng ett skynke (eller rullgardiner som Apexorca) framför dessa så har du bara ögongodis i blickfånget.

 

Elefantbandaren i rummet skulle jag rullat undan mellan sittningarna. :D

Se Bebops systemtråd för en lösning på hjul som verkar både estetisk och praktisk.

 

edit: Ursäkta storlek på typsnittet. Klistrade in.

edit2: Bebops bandare rullade visst inte i den bemärkelsen, men ändå klart tilltalande (tycker jag).

Link to comment
Share on other sites

Tack @TheToobs för glada tillrop:smile:

 

Angående bänken så har jag funderat på hur jag vill ha det och det efter att jag sålde hela min dCS Vivaldi stack, Krell monoblock och tvådelade försteg ARC Ref 10.  Det skulle ju bli mer estetiskt tilltalande och luftigare, m a o mycket mer plats för jag skulle bara ha typ en integrerad och dac, jo R2R skulle ju också ha en plats. Det skulle bli mer stilrent så TV’n skulle bort och ljudmässigt skulle jag nog kunna klara mig på något ”enklare”.

Nu blev det kanske inte riktigt så som tänkt, det blev Dan D’Agostino slutsteg och försteg som skulle få ta plats. Så bänken måste bli tredelad då min tanke är att låta försteget ta mittenplatsen, dac oh R2R till vä/hö om denna. Slutsteg under försteget och P20 vä eller höger om det och sedan plats för lite switchar och Nuc och annat på den andra sidan, ungefär så går tankarna idag. Jag har funderat ungefär så som du, ett tvådelat tyg framför den undre sektionen som går att skjuta via en skena till vä resp hö så man bara ser slutsteg och de apparater som står på överst på bänken. Sandfyllda benen har jag oxå i tankarna, men vet  inte om det skulle vara hörbar skillnad med mina gamla öron eller bara merjobb? Så visst funderas det fortfarande och jag ska inte påstå att jag vet hur det blir i slutändan, kanske någon kommer med tips så allt ställer sig på ända?

Men ett beslut skall tas inom någon vecka eller två, när det blir klart vet jag inte och det kanske aldrig blir klart, denna hobby kanske är ett evighetsprojekt?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Känns som det fina med en hobby.

Man blir ibland lycklig, ibland less, men aldrig klar. :D

 

Ang. storleken på bänken är väl frågan om inte en bred och relativt hög pjäs som i skissen stjäl en del av din totala ljudbild.


Jag hade själv planer att ställa ett stort skåp mellan högtalarna, men efter att ha sett en video med PS Audios Paul McGowan fick jag en tankeställare.

(titeln säger TV, men han kommer in på andra objekt mellan högtalarna)

 

 

Här råder såklart delade meningar och det säkraste är väl att testa i rummet och/eller ta in en akustiker.

Link to comment
Share on other sites

Vattenskadan är nu fixad ringde de och sa igår så det blev till att packa för hemfärd och nu ska det letas några nya möbler säger hon…….okej då!

Så det blev ett skifte i stugan en av sönerna med familj passade då på att ta över stugan då farfar lämnat den obevakad, jaja det är väl bra att den utnyttjas kan jag tycka men det hade varit kul att få träffa de minsta oxå, men det får bli en annan helg.

 

Så nu blir det till att leta möbler i första hand tydligen medans jag vill börja med att plocka bort all elektronik för att kunna bygga om bänken, hitta bänkskiva, sätta upp akustik fix, städa garaget och sedan vara i stugan då de ska börja mura garaget som ska stå färdigt till midsommar. Men jag får nog ändå ge frugan fullt fokus då hon har haft sin garderob i utspridda högar i huset, hon ser framemot att få ordning på det och det är något som jag ”förstår”:think:

 

Allt mitt får m a o ta den tid det tar, även om jag tar några tag när det blir en lucka i almanackan:winking:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, byZan said:

Allt mitt får m a o ta den tid det tar, även om jag tar några ta tag när det blir en lucka i almanackan

 

Det är nog sunt att tänka så, låta det ta lite tid så att lösningarna blir bra och inte hastas fram så du i efterhand ångrar nått beslut eller får göra om. Inte alltid lätt att göra allt så de kommer passa vad som händer i framtiden ett stereosystem är ju oftast i förändring på nått vis :D

Link to comment
Share on other sites

Nu i maj verkar allt hända och jag verkar inte få en lugn stund. Iofs så är det lite trevliga göromål så jag ska inte klaga. Men måste tillstå att det är typ ”ketchupeffekten” som är precis det som händer just nu.😉

Det som kan oroa är att jag inte vet när det blir leverans av slutsteget, möbler och en ny pryl som ska bli spännande att få ta del av?

 

/byZan 
 

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag lyft ner all elektronik och det står nu på golvet och väntar på att jag ska få tid att fixa racket. Jag tror att jag för enkelhetens skull bara ska testa med en tjock ekskiva i ett första skede? Just nu är det fullt upp med att städa i garaget, bära kartonger och kläder/skor.

Väntar otåligt på slutsteget och en annan pryl som ska in i systemet, men den som väntar på något………………!?

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Vox said:

........väntar alltid för länge!

Under denna väntan så passade jag på att beställa lite annat som jag tror kommer att passa in oxå, jag får vänta lite till då det verkar vara komponent brist lite varstans i världen. 

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Ja det blev ett lite väl stort projekt men det är hyfsat genomtänkt estetiskt och förhoppningsvis ljudmässigt oxå🤞
Det som är tråkigast är nog tystnaden på morgnarna, men kaffet är gott😉

 

Nu blir det en paus i allt då jag har annat som ska göras - tydligen!🤔 Men vad gör man inte för husfridens skull?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Fick besked om att mitt slutsteg ska kunna vara tillbaka i slutet av denna månad:smile:

Så det blir till att försöka hinna få klart bänk etc så jag kan bli med musik hemma och lagom till sommaren, för vem vill vistas utomhus på sommaren?

Klart spänd på det som komma skall:63: och förhoppningsvis så blir det bra oxå?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Nyss (inatt) hemkommen från Köpenhamn och det blev inga besök som kan förknippas med denna hobby om inte öl och god mat skulle kunna vara en lite del😉

Idag blev det en test för mina öron mellan Antipods K50 och Innous Statement. En fråga om tycke och smak för de lät bra båda två. Själv föredrog jag Innousen så som de stod uppställda och inkopplade.

Nu ska ni inte dra för stora växlar på denna test då jag har grejer som duger gott, men det var kul att jämföra sida vid sida och lyssna efter eventuella skillnader. Det var skillnader i mina öron.

Så nu kan jag iaf ha lite åsikter om respektive produkt när jag läser i andra trådar om intryck vilket kanske kan tillföra något för någon som går i tankarna - ny streamer?!

 
/byZan 

 

 

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, octavia rs said:

 

Vad användes för mjukvara i Innuosen var det deras egna InnuOS och Sense app eller Roon?

 

Vi använde Roon i båda fallen (Antipodes vs. Innuos) för en så rättvis jämförelse som möjligt.

 

/ Marcus, www.perfect-sense.se

Link to comment
Share on other sites

Det är ju alltid lite knepigt att veta vad man lyssnar på i en "ny anläggning", i det här fallet handlade det om mäktiga Pilium Leonidas, APL DAC modell större och Rockport högtalare. Huvudattraktionerna för dagen var dock som sagt Innuos Statement och Antipodes K50. Roon som mjukvara eftersom det är det som @byZan förmodligen kommer använda oavsett vad han skulle landa i för server/streamer i framtiden.

 

AM-JKLUyIqSNuvjduapw-0-iijsVQ4LiJTXkXfwC

 

Kablage var lite olika men mestadels från Esprit och Audience, USB användes på både K50 och Statement där jag förstått att K50'n egentligen föredrar COAX. Man kan alltid optimera saker och ting och en mer seriös utvärdering/jämförelse bör ju ske hemmavid i mer bekant miljö och med rätt förutsättningar, men det kändes ändå som att vi kunde urskilja vissa karaktärsdrag hos kombatanterna, och oavsett så är båda väldigt trevliga och i slutändan handlar det om tycke och smak (eller storlek på plånbok).

 

På hemvägen började jag fundera lite hur min egen server skulle stå sig mot dessa, men det kanske man inte vill fördjupa sig för mycket i.... :winking:

 

Tack för idag @byZan och @Perfect sense, alltid lika trevligt!

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, VoicesInMyHead said:

Tack för idag @byZan och @Perfect sense, alltid lika trevligt!

Jag kan bara hålla med👍
 

Lite bra för egen del att försöka hålla sig lite ajour med utvecklingen inom det digitala så snabb som den är. När man väl bestämt sig så är den ju gammal iaf, men någonstans får man ställa ner fötterna och säga att ”nu är det tillräckligt bra”.

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Perfect sense said:

Vi använde Roon i båda fallen (Antipodes vs. Innuos) för en så rättvis jämförelse som möjligt.

 

Tack för klargörandet :)

 

8 hours ago, byZan said:

Lite bra för egen del att försöka hålla sig lite ajour med utvecklingen inom det digitala så snabb som den är. När man väl bestämt sig så är den ju gammal iaf

 

Vad är det som rör sig så snabbt i den digitala utvecklingen? Att det kommer massa nya produkter betyder kanske inte att de händer så mycket egentligen :blush:

 

Innuos Statement kom våren 2018 den är fortfarande lika aktuell idag de är 4år de tycker nog jag är en ganska lång tid om nu utvecklingen skulle röra sig så snabbt :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag tänkte nog…….

Jag har slutat tänka/tro att det bara är ettor och nollor😉 Det är så mycket mer som jag tidigare inte riktigt förstått kan påverka slutresultatet. Men jag gör stora framsteg i att testa och lyssna och det kommer nya produkter och rön mest hela tiden, det är snabbt för mig🙂

Jag har lite nytt på gång som ska in i racket nu när sommaren är här, lite nytt men med delar av gammal teknik.

Är själv spänd på de val jag gjort och så skönt att veta att dyrast inte alls behöver vara det bästa för mina öron. Nu är det pensionären i mig som beslutat om vad som tros vara ett bra val för musikförmedling i hemmet. 
Jag hade kunnat skriva vad som är i görningen men gör det inte p g a att då har jag inga cliffhangers att förmedla.

 

Hälsningar från teknikgurun 

 

/byZan 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, octavia rs said:

4år de tycker nog jag är en ganska lång tid om nu utvecklingen skulle röra sig så snabbt :)

byZan är väl inte den som rusar iväg :smile:

 

Jag håller helt med.

Det kommer många produkter, men det är väldigt mycket same same från nya märken.

Om man bortser från DACar som förses med rj45 så är väl TAD en av få etablerade märken som hakat på computer audio?

Eller det kanske är att de inte kommer till Svedala?

 

 

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, calle_jr said:

byZan är väl inte den som rusar iväg :smile:

Inte numera! Kroppen har fått tagit stryk efter hårt arbete och med allt kånkande på högtalare och elektronik under åren😉

18 minutes ago, calle_jr said:

Det kommer många produkter, men det är väldigt mycket same same från nya märken

Så uppfattar jag det oxå.
Även om det finns/funnits tillverkare som kanske inte är mainstream från början men som blir det med tiden?


/byZan

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, calle_jr said:

Om man bortser från DACar som förses med rj45 så är väl TAD en av få etablerade märken som hakat på computer audio?

Eller det kanske är att de inte kommer till Svedala?

 

 

Nej de har ingen produkt som kan förknippas med streaming på det viset. De är nog rätt konservativa och håller sig till CD/SACD.

 

Bara du hittar rätt i djungeln så du blir nöjd och hittar produkter som inte blir allt för snabbt "omoderna" @byZan :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, octavia rs said:

Bara du hittar rätt i djungeln så du blir nöjd och hittar produkter som inte blir allt för snabbt "omoderna" @byZan :)

Jag hoppas och vill tro att jag har det och hoppas slippa lägga fokus på ”dyra” prylar framledes, men det har jag ju sagt tidigare😉

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, calle_jr said:

Jag håller helt med.

Jag menar att det händer en hel del men inte så mycket kopplat till ljudåtergivning (se nedan). Om jag håller mig till Lumïn som jag kan bäst så är man uppe i firmware nr 14.6. Det handlar mest om ”Enhancements & Fixes” plus lite nya finesser som t ex volymkontroll (Leedh),  tillägg av FLAC-radio, ny support typ Tidal Connect. Själva streamerdelen är samma i alla modeller. I nya U2 Mini sitter en helt ny processor som man marknadsför som ökad flexibilitet och framtidssäkring. Inte att det låter bättre. Åtminstone förväntar jag inte att det skall låta annorlunda. ”LUMIN U2 Mini introduces our all-new processing system, delivering greater flexibility and future-proofing”.

 

Om man nått en viss ”digital nivå” som t ex Aurender, Lumïn, Innous, Nagra, Marantz, Meitner, Brinkmann, Esoteric, Bryston… i erbjuder så är åtminstone min erfarenhet att det händer väldigt lite vid eventuella byten. Rör- och pickupbyte ger betydligt mer (om man hittar rätt). Likaså ”rätt” anpassning mellan enheter av det man har, högtalarplacering och akustiska åtgärder.

 

Eftersom mycket av det digitala bygger på ständiga uppgraderingar av firmwares, så tänker jag att det viktigaste är att man inte hamnar på efterkälken så att gamla processorer/programvaror inte längre stöds på motsvarande sätt som gamla Windows-, Excel- och Wordversioner. Det handlar inte om att Helvetica eller Times typsnitt ser bättre ut s a s utan mer om kringservice. För mig är också appar väsentliga med streamers. Man skall ju helst kunna hitta det man vill spela och ha en bra struktur på sin musiksamling.

 

 

 

6DEC7B5C-4CAE-49BF-BD6A-F97A964EEFFC.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...