Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

5 hours ago, byZan said:

PhonenixNET ska absolut testas hemma för den gör något redan (3 timmar) här som uppfattas som positivt.

 

det blir kostsamt att låna hem bra grejer när man måste köpa dubbel uppsättning av allt... :winking: fast å andra sidan kanske du kan få mängdrabatt... :rolllaughing:

 

hur som helst, kul att läsa att PhoenixNET verkar gjort underverk. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, byZan said:

... för den gör något redan (3 timmar) här som uppfattas som positivt... men efter en flaska Champagne nere i vinkällaren tillsammans med frugan och lite musik från systemet där så blir det nog först i morgon som jag tar itu med det.

 

Trevlig helg på er!

 

/byZan 

 

Du ser, det är alltså champagne man ska satsa på.

För med den blir det ju t.o.m positivt på under tre timmar :sunglasses:

 

Kul att du ändå verkar göra framsteg i den digitala eran... :thumbsup:

Med eller utan Champage... :think:

 

Link to comment
Share on other sites

Har nu lyssnat hela morgonen och tycker inte att det hänt så mycket mer ljudmässigt sedan igår kväll, men förväntar mig ett rejält ”haksläpp" snart:winking:

Ingen som såg en del av påsen på bilden med kartongerna, Bengans logga? 

 

7 hours ago, VoicesInMyHead said:

det blir kostsamt att låna hem bra grejer när man måste köpa dubbel uppsättning av allt...

Det är jag inte säker på förrän jag har testat? Har och har haft grejer som reagerar klart olika beroende på om de varit inkopplade i stuga eller hem. Med 100% säkerhet så ger de olika förutsättningar mer eller mindre olika upplevelser. Så vi får se hur PhonenixNET levererar när så blir dags, det har kanske t o m kommit än bättre grejer då som måste testas?

 

Men i stugan har jag valt att bara ha streaming och är därför mer intresserad att få till en bra lösning där, hemma har jag ju andra medel för att njuta av musik. Nu blir jag sugen på att testa mer och får nog börja packa upp lite mer prylar innan det blir dags för en installation av min nya router (samma ASUS som hemma). Den är inte köpt för att jag tror den påverkar ljudet utan för att jag vet att den snabb och förhoppningsvis kommer att nå alla utrymmen inne och runt hela huset.

 

/byZan 

 

Link to comment
Share on other sites

   14 minutes ago,  calm said: 

Den fortsatta lyssningen var mycket positiv och jag kan tydligt förnimma inte bara basförbättring också en bättre dynamik, diskantlyft och transientförmåga, men också bättre djup i soundstage som är lite märklig om jag får en ökad diskantnärvaro. Däremot verkar ljudbilden i bredd minskat något.

Jag fick rysningar i hela kroppen när jag läste detta:think: Det är på pricken min uppfattning och nästan ordagrant så som jag skulle skrivit som en recension idag innan nästa test, ruggigt läskigt och vi som inte ens har pratat med varandra på länge, uj uj!

 

Jag snor detta inlägg och lägger in den i min tråd med en hänvisning såklart, okej?

 

Fantastiskt att två personer upplever det på pricken så lika och det med samma test låt, det sista är iofs inte så konstigt:winking:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, byZan said:

Har nu lyssnat hela morgonen och tycker inte att det hänt så mycket mer ljudmässigt sedan igår kväll, men förväntar mig ett rejält ”haksläpp" snart:winking:

Ingen som såg en del av påsen på bilden med kartongerna, Bengans logga?

Påsen kommer ifrån en vinylfantast och antar att påsen innehållit ett antal vinyler. Men nu var det inte vinyler den innehöll utan en 4m lång testkabel (ethernet) som skulle få visa om den gör något positivt för systemet. Haksläpp kan vi glömma men så som jag och @calm recenserade tidigare så måste jag lägga till att detta blev ett klart lyft på alla parametrar direkt vid inkopplingen. Om presentationen kan förbättras med ev inbrännings tid så ser jag det som en ytterligare bonus?

Att en kabel för att enbart transportera ettor och nollor kan påverka ljudet är för mig obegripligt? Men med facit i mina öronen så är det ett faktum! 

Nu vet jag mycket mer om hur olika det digitala kan låta och tror inte att nästa testprodukt kommer att göra så mycket åt ljudet såsom switch och kabel har gjort. Men bäst att tillägga att man aldrig ska säga aldrig:think:

Ni kanske undrar vilken sort kabel jag testat? En 4m lång Valhalla 2 som sitter mellan switch och Lumin, det fanns ingen kortare för utlåning så den duger som test sa @Daniel:winking:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, byZan said:

Att en kabel för att enbart transportera ettor och nollor kan påverka ljudet är för mig obegripligt?

Ettorna och nollorna lär vara intakta men transportören i sammanhanget är spänning (taxin) och kabeln är vägen. Den digitala informatonen är passageraren och den är densamma oavsett om hen åker i en Volvo eller i en Audi på motorväg eller på landsortsväg.

Link to comment
Share on other sites

Jag gör här ett försök att med egna ord beskriva skillnaden med Valhalla 2 inkopplad; Den upplevs just nu som något ljusare/friskare men något mjukare i sin helhet, mer bett och renare bas, mer nerv i röster, större ljudbild i bredd, i djupled ingen större skillnad. Subjektivt men ändå upplevd känsla just nu och med endast ca 1-2 timmars spelning.

Kul som f*n att jag fick chansen att testa dessa produkter, tackar utlånarna @Perfect sense och @Daniel för möjligheten och att ni med kort varsel kunde fixa till det:satisfied:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Bebop said:

Ettorna och nollorna lär vara intakta men transportören i sammanhanget är spänning (taxin) och kabeln är vägen. Den digitala informatonen är passageraren och den är densamma oavsett om hen åker i en Volvo eller i en Audi på motorväg eller på landsortsväg.

 

det här fick mig att minnas en bilsemester tilI Italien när jag var liten, året var 1989 och pappa hade väl aldrig ägt en annan bil än Volvo i hela sitt liv. Aircondition eller tonade bakrutor fanns inte på kartan så det var nedvevat och hänga upp saker i bilen för att skymma solen. Bilen havererade dessutom på en bensinmack en bra bit ifrån måldestinationen och där och då verkade det som att vi var den enda Volvon i hela landet. Vi fick åka bärgningsbil längs Neapels gator till en bilverkstad och reservdelar behövde flygas in från Sverige. det var en upplevelse och ett minne jag alltid kommer ha med mig, men.....

 

jag minns också första gången jag och min nyblivna flickvän (senare fru) gick längs Brahegatan i Stockholm och såg en Audi A5 stå parkerad. vi blev båda eld och lågor och tyckte det var den snyggaste bil vi sett! några år senare (2013) så parkerade vi får första Audi A5 framför huset. Tonade rutor och aircondition såklart, men framförallt en helt fantastisk körglädje! :smilingeyes:

Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, VoicesInMyHead said:

såg en Audi A5 stå parkerad. vi blev båda eld och lågor och tyckte det var den snyggaste bil vi sett! några år senare (2013) så parkerade vi får första Audi A5 framför huset.

Samma här och det blev vår enda Audi. Det blev en verkstadsbil som började efter 500 mil med ett ”exploderande” turboaggregat som följdes upp av problem med styrning, värme mm. Därmed försvann Audi från vår näthinna…

Link to comment
Share on other sites

Tack vare min support @AlfaGTV så är jag ute i cyberrymden igen, tackar och bockar:smile: ASUS’en gillas numera i både hemma och i stuga, frugan sa efter att jag fixat hennes mobil och padda att hon tyckte att det gick snabbare att komma via de appar hon använder. Jag sa som svar att de paketen och påse jag hade med mig igår är orsaken till detta:winking: Fult gjort kanske någon tycker, men hon vet nog lite mer än hon säger och har erfarenhet sedan många år, inte så lättlurad numera och jag blinkade när jag påstod alla paketens inverkan på snabbheten via WiFi'n:winking:

 

Nu ska sägas att jag inte hör någon skillnad vid musiklyssningen men det går snabbare och täckningen är klart bättre, har iofs inte hunnit kolla inne i hela huset och inte utanför heller, snö och blåst gör att det får bli en annan dag.

 

Däremot så pratade vi lite om om kabeldragningar i elskåpet som jag ska fixa till senare, likaså om varför en kabel kan förändra ljudupplevelsen. Jag sa att jag hör skillnader i t ex ljudbilden m m och fick ett svar om att det kanske är fråga om tajming och därför upplevs som att den "snyggar upp", varför inte? Oavsett hur det fungerar eller beskrivs så tycker jag att detta med PhonenixNET har fått det mer organiskt i presentationen, så jag är på rätt väg känns det som?

 

Just nu sitter jag och lyssnar och känner mig tillfreds och avslappnad, nära till att hamna i musikdvalan och låter nästa och sista testapparaten får göras näääär…..Zzzzzz……….

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Hans-Tommy said:

Hej byZan

du har väl lumin X1 ?

Då tycker jag du ska prova en annan switch, melco s100, då kan du köra optisk kabel mellan switch och lumin.

Bara en tanke 

I nuläget så känns det inte som om jag kommer att testa ditt förslag då jag inte vet om Lumin X1 ens blir kvar efter åtgärdandet av vattenskadan hemma. I stugan känns det som mitt system duger som det är med Lumin S1 och PhonenixNET samt lite borttagna väggbulor, men tack för tips:smile:

 

/byZan

 

PS Kanske ska köra allt det digitala trådlöst hemma, bara en tanke då jag hört att trådlöst numera ska låta väl så bra som trådat? Nä, törs nog inte ge mig på några nya tokiga idéer, men lite sugen på en ny dac och streamer lösning hemma är jag, nog! DS

Link to comment
Share on other sites

Ögnade nu en stund på morgonen åt att läsa lite vad jag har skrivit och såg då hur jäkla dålig svenska jag skriver, syftnings-/stavfel, glömda ord, för många ord, singularis och pluralis om varannat, komman och punkter lite på en höft m fl fel. Men orkar inte ändra och hoppas att det är förståeligt trots alla fel?

Jag skriver tydligen fortare än jag tänker eller om det är tvärtom, allt beroende på dagsform kanske? Nog om min svenska och mina grammatiska kunskaper.

 

Morgonens andra kopp är intagen och det till ett vinande ljud i huset, blåser satan och ca 25m/s i byarna. Från anläggningen kommer det bara välljud och om det är nyhetens behag som gör att jag tycker det eller om jag faktiskt tycker att ljudet är ett par snäpp bättre mot tidigare? Jag tycker att ljudet har lyfts och skulle i princip kunna sitta nöjd här och nu. Men nyfiken att försöka förfina ytterligare är påtaglig och därför ska jag idag testa en Keces P8 på några ställen för att ersätta väggbulorna. Det som är lite tråkigt och som jag upptäckte igår var att jag bara har en dc-kabel, surt! Jag tror jag börjar med fibern eftersom den ligger först i nätverket, sedan får jag se hur jag kan gå vidare och testa någon switch eller nya routern kanske, vi får se hur jag tacklar detta och hoppas på att det inte blir strömavbrott………………….. nu blev det ett kort sådant precis och nu är elen tillbaka.

 

Passar på att ta en kopp till innan nästa strömavbrott!

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

Like spooky med så pass mycke strömavbrott som ni verkar ha därute (min felaktiga tolkning?).

Det är sällan nyttigt för dator-prylar! Om det är känsligt läge skulle jag trycka på strömbrytaren på ROCK och låta den vila under blåsig period. Förr eller senare så kommer "kulan hamna i loppet" i den ryska rouletten!

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, AlfaGTV said:

Förr eller senare så kommer "kulan hamna i loppet" i den ryska rouletten!

 

Kan säga att kulan låg i loppet många gånger igår här nere i Skåne där jag bor, många blink blev det men allt höll sig igång. Min UPS pep till många gånger men den är nog extra känslig för stereon påverkades aldrig.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, AlfaGTV said:

Det är sällan nyttigt för dator-prylar! Om det är känsligt läge skulle jag trycka på strömbrytaren på ROCK och låta den vila under blåsig period. Förr eller senare så kommer "kulan hamna i loppet" i den ryska rouletten!

Skriv inte så……………orolig i 11 timmar innan jag fick testa att inget hänt, så skönt och sömnen blev god:smile: om än kort!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Sorry, men det är fakta... Inte ens Roon ROCK är gjord för vaktmästar-reset (göra apparaten plötsligt strömlös) utan det kan tyvärr orsaka korrupta loggar och databaser...

När gjorde du senast backup till ett separat USB-minne för övrigt? Ta en USB-sticka, peta in den i något ledigt USB-uttag på ROCK och sedan går du Inställningar-Säkerhetskopior från paddan. Välj "Säkerhetskopiera nu" och peka ut den där USB-stickan. Det tar runt 30 minuter, med en minuts avbrott på musiken i början.

 

Sen gör du samma sak hemma vid tillfälle, med Nucleus. 

Link to comment
Share on other sites

Sista testapparaten är nu inkopplad och det är en Keces P8 som nu matar inkommande fiber (tjänstgörare) med 12V och medskickad DC-kabel. 

Ska få stå på ettag nu och vänja sig i källarmiljön, tyvärr hade jag ingen switch av enklare modell kvar ute i stugan som jag trodde att jag skulle kunna testa med, hmm? Måste leta i gömmorna, den kan ha gömt sig på en plats som jag trodde jag visste att jag skulle komma ihåg eller så har den fått fötter och dragit sin kos.

 

Inget hörbart vid en första lyssning men vid en andra så kanske det ändå är något som gör att jag iaf reflekterar lite, kan det ens vara möjligt? Jag tror jag får ta mig en tupplur och låta det stå på och lira lite innan jag ens försöker bena ut detta i min hjärna.

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, byZan said:

tyvärr hade jag ingen switch av enklare modell kvar ute i stugan som jag trodde att jag skulle kunna testa med, hmm? Måste leta i gömmorna, den kan ha gömt sig på en plats som jag trodde jag visste att jag skulle komma ihåg eller så har den fått fötter och dragit sin kos.

 

oftast trevligt att få bort vägbulor, men... ska du stoppa in en extra switch bara för att kunna byta utan vägbulan till den? det verkar lite överkurs eller? :think:

Link to comment
Share on other sites

Tanken var att testa vad en switch skulle kunna göra om den sitterdirekt i början av kedjan och med en juste matning, så var tanken?! Kanske Phonenix’en skulle kunna vara en testapparat iofs fast den SKA ju sitta närmast Lumin sägs det?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, byZan said:

Tanken var att testa vad en switch skulle kunna göra om den sitterdirekt i början av kedjan och med en juste matning, så var tanken?! Kanske Phonenix’en skulle kunna vara en testapparat iofs fast den SKA ju sitta närmast Lumin sägs det?

 

ok då är jag med, och ja Phoenixen ska du nog behålla hos Luminen... allting kan ju påverka som bekant, även om jag "tror" att med Phoenix i kedjan så kommer införandet av en enklare switch längre upp i kedjan vara av mindre betydelse, men man vet aldrig. flera switchar verkar ju inte ha någon negativ effekt utan tvärtom.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VoicesInMyHead said:

flera switchar verkar ju inte ha någon negativ effekt utan tvärtom.

Det är precis det jag läst om och hört berättas, så därför ville jag testa det själv när jag ändå höll på, men det får bli senare för någon switch hittar jag inte.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, VoicesInMyHead said:

Phoenixen ska du nog behålla hos Luminen...

Det tror jag också. I mycket av marknadsföringen och tester brukar de framhålla att en switch kan rensa upp eventuella störningar som följer med i nätverkskabeln. Men vad som är rätt i detta är svårt att få kläm på. Det finns rätt många teorier och bråk om vad de gör och inte.

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Bebop said:

Men vad som är rätt i detta är svårt att få kläm på. Det finns rätt många teorier och bråk om vad de gör och inte.

Det är väl bara för mig att testa och lyssna vilket som jag tycker blir rätt här om det nu blir skillnad? Bråka är väl inte en väg framåt, det måste vara bättre och träffas och lyssna? Att man sedan kan ha olika upplevelser och åsikter är en annan femma.

 

Jag tror också att den ska stå vid Lumin, det får ev. bli ett test med en annan switch som får visa om det blir någon skillnad?

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, byZan said:

Bråka är väl inte en väg framåt

Jag håller med men det blossar upp rejäla ordväxlingar med en hel del snytingar på många forum. Det gäller f ö inte bara switchar. Långt ifrån. Går man in på proffsforumen så kan man få en rejäl upercut om man frågar vilken hifikabel som är bäst. :bandage:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...