Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

27 minutes ago, byZan said:

När man får tips enligt nedan och följer detta slaviskt och när sinnesstämning och tid är den rätta för lyssning så inser och tänker jag - att mina musikförmedlare duger gott för att ge mig den boost som musik ger mig:satisfied: 

 

Det verkar ändå som att dessa funderingar gnagt inom dig i flera veckor nu... :grinquint: Skönt att du kunnat landa igen och njuta av vad du har. Det var inte meningen att sätta så mycket griller i huvudet på dig, hehe...

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Det verkar ändå som att dessa funderingar gnagt inom dig i flera veckor nu... :grinquint: Skönt att du kunnat landa igen och njuta av vad du har. Det var inte meningen att sätta så mycket griller i huvudet på dig, hehe...

Talar jag sanning eller är det ett sätt för mig att inte köpa mer nu, det funderar jag på nu😉

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Egentid som ungdomarna önskar sig har jag nu, ensam i stugan tills i morgon kväll då några av sönerna kommer ut för en grabbhelg. Vad vi gör är beroende på vädret, men det finns alltid något att göra så inga problem med det. 

Om de orkar så ska försöka få de att rensa i laptop, telefon, iPad - jag har lyckats köra kopior på det mesta, lagt bilder lite kors och tvärs, skapat flera onödiga saker som inte behövs. Tyvärr är risken stor att de säger att de inte orkar ta hand om mina misstag och att de redan har talat om hur man gör. De insåg inte att de då pratade inför döva öron och inget har inget blivit gjort!

Chrome. drive, dropbox och allt vad det nu heter är för mig #6(&”?°§*/, jag vill ha en typ där allt finns men det verkar omöjligt för jag kan inte ens flytta dok/bilder etc mellan dessa och vet inte vilken typ av molnbaserad tjänst som passar mig bäst? Ett evigt letande som det är nu, frusterande!

 

Jag tror inte att det blir av nu heller, negativa tankar men faktiskt något som jag måste försöka fixa innan jag likt svärmor (snart 100år) nu hamnat på ”hemmet” där hon i princip bara är på sitt rum och ser eller hör dåligt, ingen rolig syn när jag vet vilken rolig prick hon varit tidigare. Så det är därför dyker det upp funderingar om att fixa lite ordning och reda. Äh, ingen som ni är intresserade av att läsa men jag skriver om det ändå. 

 

Har varit hemma i flera dagar och spelat musik som jag hittat bland trådarna här på forumet och mycket av det har gillats, även kollat på ”tuben” där jag fastnade i Lara Fabian’s framförande och blev bl a väldigt tagen av hennes framförande i Paris 2001 Live med låten Je T’aime. Snacka om att musik är som bäst när det berör både publik och artist där och då. Tittade också på hennes intervjuer (några avsnitt i samband med hennes stundande 50års födelsedag) och gillar hennes inställning som artist och medmänniska. 

Bif en vald länk bland många.

 

 

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

  • byZan changed the title to byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg

Jäklar vad jag spelade musik igår:smile:

Lite skönt att vara ensam och spela på lite högre volym än vad jag gör när jag tar hänsyn till frugan. Nja hon är inte alltför kinkig!

I morse blev det som vanligt kaffe och lite klassisk musik och med ryggstödet lätt tillbakalutat för en skön och avslappnad ställning och inställning till hobbyn, inser snabbt hur bra jag har det:sunglasses:

Nu är det live album som spelas och musiken berör även om inspelningarna inte alltid är på topp, men lite av att vara på konsertkänsla infinner sig (lite som att jag är där eller önskade att vara där), en lugn och bra morgon, gott kaffe, kan det bli så mycket bättre?

 

Idag blir det lite småpulande ute och i förrådet, göra plats för sådant som ska tas in inför vintern när det så blir dags. Kanske jag ska överraska grabbarna med en köttfärssås som fått stå och puttra lite eller göra den nu och låta den få stå till sig inför middagen? Vi får se om jag kommer i mood för detta eller om det blir gemensam matlagning när de kommer ut, göra hamburgare av färsen och grilla kanske är populärare? 

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, byZan said:

Vi får se om jag kommer i mood för detta eller om det blir gemensam matlagning när de kommer ut, göra hamburgare av färsen och grilla kanske är populärare? 

Det kan vara en komplex fråga vad grabbarna gillar:D

men jag röstar också på grillade hamburgare:fire:

Link to comment
Share on other sites

 

17 hr byZan changed the title to byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg 
 

👍:grinsmilingeyes: Det är fint att komma in här då och då och läsa dina texter! Det är lite som avantgarde konst i sin bästa form - den konstanta avsaknaden av bilder i bildforumet. Som ett finger åt de ordnade systemen, från den siste levande människan som ännu inte underkastar sig de förutbestämda formerna på forumet. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte hur jag tänker? men känner och tyckte att det lätt blev upprepningar när det gäller någon ny pryl eller hur de låter och eftersom jag verken testar eller köper nytt numera så tänker jag att jag kan ju skriva mer om hur jag njuter och upplever musiken. Lite reflektioner, tankar och funderingar kanske någon är intresserad av, så tänkte/-er jag och därför fortsätter jag skriva i min tråd, kanske också en typ av dagbok att kunna gå tillbaka till när minnet sviker, vad vet jag?

 

Inser att jag upprepar mig nu också - koppar kaffe, lyssning på klassisk musik på morgonen o s v, svårt detta med att skriva ner hur man upplever dagen/morgonen/kvällen/natten, hur olika musik berör, nära och kära, stuga och hem, pensionär, allmänt tillstånd o s v. Hur mycket ska jag lämna ut? Vad skriver jag utan att uppfattas som totalt …….tokig…….okunnig…...?

 

Förstår att min tråd är av mindre intresse idag än den var igår men det är inget som jag lägger någon vikt vid utan mer de kommentarerna jag får via pm, mejl och telefon. Hitintills bara positiva och Igenkännande vilket känns kul.

 

2 hours ago, j_bloom said:

Det är fint att komma in här då och då och läsa dina texter! Det är lite som avantgarde konst i sin bästa form - den konstanta avsaknaden av bilder i bildforumet. Som ett finger åt de ordnade systemen, från den siste levande människan som ännu inte underkastar sig de förutbestämda formerna på forumet

Tack för värmande ord:smile: Även om jag kanske skulle för forumets skull lägga in en bild då och då, men tror att det då skulle bli upprepning av typ samma bild som tidigare (ni vet den bilden ut mot vattnet) men utanför det fönstret är det föränderligt minut för minut vilket jag mår så bra utav och som ger energi och inspiration till allt möjligt. Nä nu blir det en kopp kaffe innan grabbarna kommer!

 

Hoppas ni står ut och att tråden får ligga kvar i bildforum?

 

/byZan

 

Edited by byZan
tog bort ett ord som inte hade någon funktion
Link to comment
Share on other sites

On 2021-09-10 at 10:56, LPL said:

Det kan vara en komplex fråga vad grabbarna gillar:D

De ville ha hamburgare men det blev köttfärssås, jag hade glömt köpa hamburgerbröd:blush:

Men vi hade en trevlig helg med snack, sällskapsspel och några öl. Det blev en vända in till Norrtälje för att handla nya stekpannor som inte blivit av tidigare samt en räkmacka och kaffe till lunch på det anrika Café Hörnan som ligger i ett hus från 1770-talet och som varit café i 109 år.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Helgens båda hemma-hos är inställda pga att någon ”landsortsboare” blivit förkyld vilket iofs var tråkigt, men det går fler tåg!

 

Själv är jag överlycklig då jag fått igång Qobuz igen efter att ha varit borta (tyckte Tidal räckte) sedan i våras men insåg att jag gillade Qobuz bättre och det av att jag tycker att det låter ”bättre”. Men för att få ta del av erbjudandet om billigare abonnemang så var jag tvungen att ta en annan mailadress så det inte gick via Apple som tidigare. Sagt och gjort så blev jag en gammal medlem men med ny mailadress och välkomsthälsning kom via mail att det bara var att ta del av utbudet. Men det tog inte många sekunder innan glädjen gick över i ren frustration, jävla datorer! Hamnade på den gamla adressen hela tiden och letade som jag trodde överallt för att kunna hitta vart det skulle vara fel någonstans, tror ni jag lyckades? Inte då! Jag kan inte "ringa en vän” i tid och otid tänkte jag och vad skulle de tro? Försöken blev till timmar för att ”kan själv" och jag tryckte både hit och dit och sedan hade jag inget lösenord längre. Jo jag förbannad, arg och svor så frugan undrade; ringa någon som kan? Vem har sagt att livet är lätt när ens självförtroende får sig törnar varje gång man ska in och rota i sådant som man redan från början anar/vet inte kommer att gå bra?

Hur slutade det? Jo jag ringde en vän som inte låg sjuk och berättade om problemet jag ”råkat” ut för och ca 1 minut senare så fungerade det bara och nu spelar Qobuz utan problem och inte heller jag har några problem längre, blev så glad att jag sa till frugan att det blir champagne till fiskmiddagen och fick en underfundig blick och ett brett leende inan hon sa; det låter trevligt, samma som ur högtalarna svarade jag och vi skrattade gott båda två.

 

/byZan  

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Audionet said:

Det skall vara gott att vara pensionär! :smile:

Tack @Audionet!

Ja, lite gott efter allt slit under alla verksamma år kan man få unna sig, för att inte tala om slitet med mjukvaror för att kunna lyssna på streamat, tack för all hjälp igår:satisfied:

 

Lyssnade fram till 23.30 och la mig med ett leende och somnade utan en massa funderingar. Sov till 05.05, duschade, frukost, kaffe i fåtöljen och tyckte det lät förbaskat bra, så nöjd igen!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, byZan said:

Tack @Audionet!

Ja, lite gott efter allt slit under alla verksamma år kan man få unna sig, för att inte tala om slitet med mjukvaror för att kunna lyssna på streamat, tack för all hjälp igår:satisfied:

 

Lyssnade fram till 23.30 och la mig med ett leende och somnade utan en massa funderingar. Sov till 05.05, duschade, frukost, kaffe i fåtöljen och tyckte det lät förbaskat bra, så nöjd igen!

 

/byZan

 

Kul att kunna göra någon nytta ibland! 😃

Link to comment
Share on other sites

Qobuz i all ära men vad hände när jag skulle spela hemma? Ja säg det den som vet?

Jag kommer in och kan bläddra etc men så fort jag vill spela så säger den att det inte går, ingen åtkomst typ? Jag gjorde allt som stod i min makt, starta om allt så som Roon, Lumin, nätverket och det utan framgång. Sedan stod det på nätet att fler hade problemet men att det löste sig själv och bara började fungera helt plötsligt? Hade iofs varit okej för min del men natten gav inget och nu sitter jag här och spelar via Tidal som fungerar som det ska, så egentligen så går det ingen nöd på mig men jag undrar ju varför det inte lirar här?

Jag har iofs gjort de senaste uppdateringarna i iPad, laptop, Roon etc undrar om det finns någon bugg där? Det märkliga är att det fungerar via iPhone, kan bli galen för mindre, ”jävla datorer":steam:

 

Någon som känner till problemet eller har något att tipsa om som jag kanske missar? 

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, byZan said:

Någon som känner till problemet eller har något att tipsa om som jag kanske missar? 

 

Lärde vi oss inte sist att det alltid är bäst att ringa en vän? :winking:

 

Verkar konstigt att det fungerar via iPhone men inte iPad då konfigurationen av konton görs på Nucleus? Har du startat om iPad:en? Kanske rensa eventuell cache i appen om det inte hjälper.

 

När man sätter upp Qobuz så loggar man in till Qobuz och godkänner på så vis att Roon får kommunicera med Qobuz, om du redan är inloggad i Qobuz med ditt gamla konto så kommer den här kopplingen bli fel, så se till så att du är utloggad (i Safari/Chrome) och verkligen måste ange det nya användarnamnet/lösenordet för att sätta upp kopplingen. Du borde kanske även försöka radera det gamla kontot så det inte ligger och spökar för dig i framtiden.

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Lärde vi oss inte sist att det alltid är bäst att ringa en vän? :winking:

Absolut så är det:sunglasses:

Jag ska ut och jobba (konsult åt en gammal kund) och där är det jag som kan och tycker att en del är ”idioter" som inte förstår vad det är jag säger och hur det går till:winking:

Nu är jag i ett annat läge och tycker att jag gjort allt som ni som kan lärt mig men tydligen är jag fortfarande en ”idiot" i detta med datorer!

@VoicesInMyHead, jag har gjort allt de du beskriver, tror jag! Jag får återkomma senare idag och se om de @AlfaGTV har något som hjälper mig, men nu måste jag åka, hörs!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, byZan said:

men tydligen är jag fortfarande en ”idiot" i detta med datorer!

 

äsch, blir man någonsin fullärd? jag spenderade ett antal timmar igår med att försöka göra en högst simpel sak som inte borde varit något problem alls, men fick till slut ge upp och erkänna mig besegrad. datorerna vill inte alltid samma saker som vi människor.

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, VoicesInMyHead said:

datorerna vill inte alltid samma saker som vi människor.

Datorer gör väl det vi säger till dem att de skall göra. Men jag har full förståelse för @byZan frustration. Jag anser att det för många kockar inblandade och för många av dem är ingenjörer. De behärskar tekniken men har betydligt lägre förståelse och insikt om användares kompetens och vad de tycker är viktigt ur ett användarperspektiv. Några bolag har insett detta och arbetar hårt med att ta fram mjukvaror som håller reda på sånt här, upptäcker fel och rättar till. Idag använder man sig även av typografer, kommunikatörer och beteendevetare för att hitta former som gör det enklare för användarna via hel- eller halvautomatiska processer. Apple, Norton och Sony är bra exempel på det. Även Windows har blivit bättre. Men det blir ju problem ju mer man kopplar på med olika mjukvaror som inte följer samma logik. Jag funderar ofta på hur ”vanligt” folk klarar av datorer över huvudtaget. Min fru skrek till igår ”Hjälp, nu kom det en varning att jag använt för mycket minne på kort tid i mobilen (2 GB)”. Jag kollade och såg att hon har 60 GB tillgängligt och stängde av varningen, men varför varningar som inte betyder något och som snarare skrämmer. 
 

Jag tycker Norton är riktigt duktiga. Först var det bara ett virusprogram. Idag har de fler områden och abonnemanget gäller för hela familjens datorer, laptoppar, mobiler och läsplattor. De ger även möjlighet att stänga av reklam och malware, inte hur utan om via en knapptryckning ”ja” eller ”nej”. Experterna behöver inte detta men det underlättar för väldigt många. Igår kom det upp en varning att jag hade två startprogram aktiverade vilket skulle påverka hastigheten. Ett knapptryck och sedan var det löst. 

Link to comment
Share on other sites

Nu tillbaka efter ett arbetspass på 3 timmar inkl lunch så satt jag mig vid prylarna och eftersom jag blev ombedd att ringa @AlfaGTV via ett sms så gjorde jag det och………...

Vete fan hur det gick till men nu funkar även Qobuz i hemmet:smile: Jag tycker att det jag blev ombedd att göra redan var gjort ett antal ggr av mig? Men så var det tydligen inte, utan mina fingrar behöver tydligen fjärrstyras för att vara kompatibla med datorer, jaja!

 

Tackar Er som bidragit till att puls och blodtryck nu är på normal nivå igen och efter en stunds lyssning via Qobuz antagligen nere på nivåer som gör än mer för kropp och själ, tackar grabbar, så glad och nöjd just nu:satisfied: 

 

På återhörande och återseende men utan problemlösning!

 

/byZan

Edited by byZan
lagt till ett ord som saknades
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...