Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

1 hour ago, DrKlang said:

Jag känner igen det där -- att inte veta om det är det rätta och mest kostnadseffektiva steget.

Kablar är en sak -- och jag älskar bra kablar -- men det finns andra parametrar. För mig har det varit vibrationsdämpning. Helt avgörande. Rumsakustik och elförsörjning är två andra områden som kan ge dramatiska skillnader i ljudet.

Dina Tara Labs är inte senaste versionen tror jag, men en modell som fortfarande finns och det är en av de mer avancerade modellerna. Jag kan inte Tara Labs riktigt, men visst har dom en mer "musikalisk" serie och en mer högupplöst och formell serie? Och jag tror din kabel tillhör den senare varianten. Utifrån mina fördomar och gissningar skulle jag nog välja samma väg själv med tanke på den anläggning du har.

Men den eviga frågan är om det är en riktig investering? Får du ut mer av några riktigt fina strömkablar? Eller en ny bänk? Eller kanske satsa på rumsakustiken?

Jag hoppas jag har förvirrat dig ordentligt nu. Dina nuvarande kablar är ruggigt fina och du låter inte så övertygad om Audioquest. Jag tror att Audioquests mytiska serie är exceptionell, men det är nog de mer avancerade Tara Labs kablarna också. Inget stöd här inte....

 

Tack för en bidragande förvirring och bristande stöd;)

 

Ljud är en del, kostnad en annan och beslutet om hur kostnadseffektiv jag ska vara kanske är en tredje del? Jag vet inte ens om det går att räkna på det men jag försöker tänka till innan beslut tas, inte alltid jag har tänkt rätt heller om jag tänker efter.

När det gäller ström så har jag dedikerade linor i båda boendena, skulle säkert kunna ha än bättre kablar, klangmoduler, säkringar etc men har stannat vid det jag har och känner mig nöjd. Rumsakustiken hemma är naturligt bra med några vingar som tar reflexerna och känner mig nöjd med det också. I stugan är akustiken inte den bästa men där vill jag inte göra så mycket mer än de vingar och dämpande som redan finns, får känna mig nöjd där också.

När det gäller de nyare modellerna av TaraLabs har jag ingen egen uppfattning om hur de presterar och känner att de jag har egentligen duger som de är, men nyfikenheten satt igång och därför blev det test av AudioQuest högtalarkablar. Fick jag dessa så skulle jag glatt ta emot dessa för att ha de inkopplade, så bra tycker jag att de är. Visst är de lite mer högupplösta och lite detaljrikare, men det som verkligen är klart uppfriskande är basen, en mer väldefinierad och musikalisk bas tycker jag. Sedan kan man diskutera vad som händer i övriga register i o m att basen upplevs renare, antagligen får de andra register en boost som gör att de också blir tydligare. Det blir inte alls kallt eller hårt eller digitalt eller vad vi nu ska kalla det, nä det är högupplöst med både värme och detaljer. Så egentligen är allt bra men har upplevts lite olika beroende på systemen som skiljer sig åt, båda systemen har fått en positiv reaktion från min sida men med olika resultat.

 

Som jag skrev tidigare så beslutar jag mig inte på en första lyssning, inte en andra heller. men när jag kopplat tillbaka de gamla kablarna kommer jag att veta vilka jag gillar och som passar mig bäst. Så ett köp eller inte beslutas inte förrän då och när jag har kört några vändor fram och tillbaka i knoppen .

 

Men en sak vet jag med bestämdhet nu och det är att dagsform kan variera och att långa tester behövs för att räta ut alla eventuella frågetecken. Lyssna väl och länge innan beslut fattas får bli mitt tips!

 

Men lite kul är det och nu efter flera timmars spelande och lyssnande så är jag mycket mer positiv än vid gårdagens lyssning.

Ska kanske nämna att jag var hos frisören i morse och att det låter bättre efter några centimeters kortare frisyr;)

 

/byZan

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

När jag utvärderade kablar i somras så tyckte jag allt lät bra, mina gamla och två andra kandidater. Jag hoppade mellan dem, både med långa och korta intervall och jag skäms nästan så länge som jag hade dem för utvärdering, men resultatet hade definitivt blivit annorlunda om jag inte tagit mig den tiden. Hade egentligen kunnat välja vilken som av de tre och länge lutade det åt den andra av dem. Det var egentligen först när jag började identifiera lite olika skillnader på dem som det till slut blev svårt att INTE höra det där och som jag kände mig väldigt nöjd med mitt val.

 

10 minutes ago, byZan said:

Ska kanske nämna att jag var hos frisören i morse och att det låter bättre efter några centimeters kortare frisyr

 

hah, jag med! ser fram emot att komma hem och lyssna ofiltrerat... :1454358488_beamingfacewithsmilingeyes:

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, byZan said:

Sedan kan man diskutera vad som händer i övriga register i o m att basen upplevs renare, antagligen får de andra register en boost som gör att de också blir tydligare.

Jag tror att det ligger mycket i detta. Basen är fundamentet i musik för mig, men det kan också fullkomligt förstöra allt. Jag har haft/har fortfarande vissa problem med basen. Och jag har också upplevt att bättre kablar ger en renare bas, på ett ganska radikalt sätt. Siltech skrev en gång i en av sina annonser (lite självsäkert): Den har kabeln kommer att lösa många av dina problem med basen.

Det kan stämma.

Det stämmer också med min upplevelse att bättre kablar som ger en renare bas ökar upplösningen på ett positivt sätt. Mer rumslighet framför allt och rumslighet beror, som jag ser det, på upplösning och detaljer. Ljudet blir större.

När det gäller min bas tror jag att jag måste gå vidare med bättre strömkablar och bättre strömfördelning. Jag har blandad kvalitet där. Och jag har även tänkt prova dubbla högtalarkablar, en separat till basen. Jag tittar just nu på förstärkare och har ett öga på dämpfaktorn som en parameter. Så jag har lite mer jobb att göra än du...

Link to comment
Share on other sites

"Idag är det annat ljud i skällan"

 

Tror att jag börjar bli senil, glömde jag hur det lät igår? 

 

Nej det vill jag inte tro utan jag tror att det är flera parametrar i stort eller smått som förändrar intrycken och jag ska nog sluta vara alltför petig och bestämma mig för vilket som berör mest och ”skita” i allt annat. Är det bra eller sämre så är det bra eller sämre, lätt som en plätt:blackeye:

 

/byZan 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, byZan said:

Är det bra eller sämre så är det bra eller sämre

Håller med, har man svårt att avgöra vad som är "bättre" finns det väl ingen anledning att byta kablar. Det brukar hjälpa mig ibland att ta med ett tredje alternativ i ekvationen, kan vara lättare att plocka ut skillnader och likheter, vad är styrkorna och vad är svagheterna.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, byZan said:

"Idag är det annat ljud i skällan"

 

Tror att jag börjar bli senil, glömde jag hur det lät igår? 

 

Nej det vill jag inte tro utan jag tror att det är flera parametrar i stort eller smått som förändrar intrycken och jag ska nog sluta vara alltför petig och bestämma mig för vilket som berör mest och ”skita” i allt annat. Är det bra eller sämre så är det bra eller sämre, lätt som en plätt:blackeye:

 

/byZan 

 

 

 

 

 

Som nästan alltid är det dagsformen som påverkar.

Kanske hade håret inte lagt sig efter frisörbesöket?🤔

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag haft en kompis hemma för lyssning (har varit här många ggr tidigare) och hans kommentarer/upplevelse mot tidigare blev följande:

 

Det digitala låter mer analogt än tidigare.

Vinylen är outstanding och verkligen top of the line.

R2R var ytterligare ett snäpp bättre på alla parametrar, tror jag!?

 

Lumin är fortfarande grymt analog, Dan D’Agostino var ett lyft och förbannat trevlig att både se och höra.

Vinylriggen har nog fått sig en liten skjuts uppåt och likaså R2R, det är vad jag spontant kan säga mot tidigare. Du kan säkert sätta andra ord på de förändringar som skett men jag måste få gratulera till ett ännu mer välspelande system, Grattis!  

 

Kul med positiva ord från den första personen som varit här och lyssnat sedan pandemin slog till, nu får vi se vad nästa person säger i veckan som kommer, spännande?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Stod du med anteckningsblocket i högsta hugg och skrev

 

Nä, men jag har bra (ljud)minne;)

 

Vi satt och lyssnade i säkert 3 timmar och vid fikat ringde det en annan kompis och det var då han beskrev (högtalartelefon) sina intryck, jag snappade upp dessa och de som sas under lyssningen, tror jag sammanfattade det ganska så väl om än i underkant;) Det sista var på skoj!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Kul att det verkar blivit bättre iaf! :) 

 

Jag har väl inte sagt eller skrivit att det har blivit sämre? Eller missförstår jag? Jo under inspelningstiden så lät det sämre ibland om det var det du menade?

 

Nä jag är jättenöjd med hur det har blivit efter att ha bytt till Lumin, Dan D’Agostino och om jag mäktar med att ta kostnaden för AudioQuests högtalarkablar så blir det än bättre, iaf;)

 

Jag kommer också att skriva med egna valda ord om mina intryck om var sak som jag bytt ut, men det får bli senare…….

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, byZan said:

Jag har väl inte sagt eller skrivit att det har blivit sämre? Eller missförstår jag? Jo under inspelningstiden så lät det sämre ibland om det var det du menade?

 

Nejdå, jag menade bara att det är kul att det blir bättre när man byter grejer och att andra också hör den förbättringen.

 

1 hour ago, byZan said:

Nä jag är jättenöjd med hur det har blivit efter att ha bytt till Lumin, Dan D’Agostino och om jag mäktar med att ta kostnaden för AudioQuests högtalarkablar så blir det än bättre

 

Det är klart du ska vara nöjd... :) 

Link to comment
Share on other sites

Återinkoppling av TaraLabs i stugans system gjordes och jag blev glatt överraskad att det lät så bra som det gjorde, trodde skillnaden skulle vara större. Kan det vara nyhetens behag som gjorde mig så positiv när AudioQuest kopplades in eller lät det så annorlunda och därför upplevdes som ”bättre”? Inte en aning men skillnad är det och jag kan absolut leva med båda märkena och definitivt när man lägger in kostnaden i funderingen att byta högtalarkablar. AudioQuest låter bättre men så mycket bättre att det motiverar kostnaden vet jag inte, får fundera på detta ettag? Men en sak som de flesta av oss vet är att vid testande inte uttala sig förrän man återkopplat det gamla igen förrän man är säker på skillnaden och skillnaderna. Vet flera personer som köpt ”något” som imponerade så stort vid en första lyssning för att sedan ångrat sig och t o m sålt ”prylen”.

byZan; vet du hur många vinylskivor eller masterband du kan få för pengarna som ett byte av högtalarkablar skulle kosta? Ja och det är faktiskt så jag tänker när det gäller hemmet, i stugan är det ju lite annorlunda eftersom jag ”bara” kan lyssna via streaming. Men å andra sidan så kanske jag ska vara nöjd där med, för det låter ”nog” tillräckligt bra för att jag ska bli berörd av musiken. Finns lite att fundera på!

 

Nu kanske några av er eller kanske alla att jag är tjatig, velig, ena minuten låter jag tvärsäker på att det ska till att bli ett byte och i den andra minuten inte? Jag är nog inte velig utan mer försiktig med att ta slippa ta ett felbeslut. Det jag skriver om testandet är i princip i ”realtid” och hur jag upplever och tänker just då, tycker själv att det är intressant hur andra tänker och resonerar sig fram till ett beslut, om ni tycker samma så är jag inte heller tjatig.

 

Nu blir det en kopp espresso och lite lyssning på moderat ljudnivå (hon sover), låg volym är en parameter som också ingår när jag utvärderar prylar, allt ska finnas med, inget ska sticka ut eller försvinna, det ska alltid kunna beröra oavsett ljudvolym, om inte så tycker jag att matchningen är fel.

 

Nu har jag svamlat klart och tar mig en kopp och sedan lyssning på något lugnt klassiskt stycke som jag kan ”sova" en stund till.

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, byZan said:

Nu kanske några av er eller kanske alla att jag är tjatig, velig, ena minuten låter jag tvärsäker på att det ska till att bli ett byte och i den andra minuten inte? Jag är nog inte velig utan mer försiktig med att ta slippa ta ett felbeslut. Det jag skriver om testandet är i princip i ”realtid” och hur jag upplever och tänker just då, tycker själv att det är intressant hur andra tänker och resonerar sig fram till ett beslut, om ni tycker samma så är jag inte heller tjatig.

 

Så tänker jag också, det är kul att ta del av intryck och hur funderingarna går hos andra. Som tur är så behöver man inte alltid redovisa sina tankar, men ibland kan det vara en del av processen och trevligt med lite input längs vägen. Ibland får vi vara med på hela resan, ibland så är det en kartong som packas upp och ibland står det bara en ny pryl på sin plats. Ombyte förnöjer som man säger... :) 

 

Tycker du verkar resonera klokt kring detta kabelbytet, hur som helst så har du ju iaf upplevt skillnaderna även om de var mindre än du kanske först trodde, så nu får du väl fundera på om det egentligen är värt det. Det är ju kul att komma till insikter, även om det innebär att man kan sitta nöjd med vad man redan har och en erfarenhet rikare.

Link to comment
Share on other sites

Jag tänker också likadant. Man testar, upplever och delar snabbt med sig av upplevelsen. Efter ett par dagar så kommer man kanske fram till en helt annan slutsats och ångrar då lite att man var så snabb med att uttrycka sig. Verkar som att det är så det går till för många, och det är faktiskt ganska kul att läsa om någons väg till ett beslut. :)  

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, AlfaGTV said:

De flesta (gissar) köper ju bil för 6-siffriga belopp (eller mer?) och får på sin höjd prova ett par timmar?

 

Jag som funderar på en ny (beg) båt till nästa säsong kanske ska fråga säljaren om ett långlån innan ev köp, varför inte juni-aug:1734777508_winkingface:

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Nu har person två och tre varit och lyssnat också, de får väl skriva om sina intryck i tråden om de så önskar, här kommer mina intryck.

 

Att jag skulle minimera antalet burkar var för att vi i första hand funderade på att skaffa en lgh och i andra hand för att jag tröttnade att se alla burkar framför mig. Det sista en sanning med modifikation då jag egentligen gillade Lumin X1 bättre än dCS Vivaldi vid jämförelse. Lumin's "plug 'n play" passade mig bättre handhavande mässigt då alla inställningsmöjligheterna blev färre och ljudmässigt så låter den mycket mer analog genom mina öron. dCS Vivaldi är eller skulle kunna blivit bättre genom mina öron om jag orkat sitta och testa alla inställningar, kanske bytt kablar etc men det var inget alternativ för mig, såldes till Frankrike och den nya yngre ägaren är supernöjd, så

m a o allt gott!

Lumin X1 passade mig perfekt på alla parametrar och jag är supernöjd med ljudet där den nu står på plats.

 

Under testandet av Absolare’s Signature hybridmonoslutsteg och försteg så framkom ett ljud som gjorde att jag började fundera på jag kanske inte skulle byta den delen av elektronik också? Jag hade ju haft lite andra funderingar innan det blev kombon Krell/ARC, dessa funderingar återupptog och jag började läsa på tillverkarnas sidor, i forum och även kontakta vänner/kompisar/kontakter både hemma och utomlands, personer som jag kan ljudidealet på, personer som kan mig och personer som tar förutsättningarna med sig i diskussionerna som ska leda till något nya inköp. Trots att vi känner varandra och kan varandras ljudideal och förutsättningar så var vi inte överens gällande produkter/märken som diskuterades. Integrerat, sälj högtalarna också, skala ner ordentligt, bara rör rakt igenom hela systemet, gör något helt nytt etc. Så gick diskussionerna eller så kom det förslag på i samtalen vi hade. Nagra, Solution, CH Precision, DartZell, Kondo, Accuphase, Boulder m fl diskuterades och spånades det om. Kul som f*n, men när jag sa Dan d’Agostino då? Då blev det ganska tyst i diskussionerna ”alla" började läsa på och ”alla” kom tillbaka med positiva och t o m mycket positiva inputs. En del hade t o m hört olika combon av märket ifråga, ”alla” med idel lovord men också tillkortakommanden genom deras öron, jag kunde läsa av dem ”alla” och översätta det till mig och mina funderingar. Ni ska också veta att Dan d’Agostino var redan aktuellt när Krell/ARC tog plats och det var bara för att jag fick den combon till ett pris jag inte kunde/ville avstå.

Monoblock nej, integrerad nej och det efter att ha fått så mycket positiva vibbar om deras HD-Amp och därtill S-250 (stereoslutsteg) som en bra kraftkälla, en bra och välljudande kombo sas det. Okej då! Jag köpte den kombon och visste att detta inte kommer att bli fel utan det kommer bli bättre ljudmässigt. Nu efter kanske 150 timmars spelning så kan jag bekräfta att jag visste rätt. Är jättenöjd och anser att jag ljudmässigt har fått ett lyft, ett lyft som kanske är svårt att gradera, men om jag säger att tillsammans med mina TAD R1 så somnar jag ganska snabbt i sweetspot när musiken flödar, då kanske ni förstår hur bra jag tycker att det blev.

Det blev annorlunda och bättre, bättre än jag faktiskt egentligen trodde från början vilket känns skönt när man köper grisen i säcken!

Däremot så kommer jag att behålla mina TaraLabs även om jag tycker att AudioQuest lät bättre eller snarare kanske snyggade till det lite i alla frekvenser, men jag tar inte den kostnaden för det lilla, inte nu iaf. Angående kablarna så tror jag att jag föll in i nyhetens behag och blev imponerad av den stora skillnaden jag tyckte mig höra, men efter återinkoppling av mina TaraLabs så insåg jag att jag har förbaskat bra bra kablar redan och att de presenterar ett litet annorlunda sätt men fullt tillräckligt för att kunna sova i sweetspot. Jo, en sak till! Allt det positiva jag tidigare skrivit och upplevt med AudioQuest inkopplade är sant och skillnaderna likaså, kan rekommendera att att lyssna på dessa om ni får tillfälle.

 

Så nu är det lugnt för min del när det gäller nya pinaler för nu!

 

Har ni något ni undrar över så ställ frågan så ska jag försöka svara, iaf så gott jag kan!

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, byZan said:

Det sista en sanning med modifikation då jag egentligen gillade Lumin X1 bättre än dCS Vivaldi vid jämförelse.

 

Jag tycker bytet från Vivaldi stacken till Lumin X1 är minst sagt coolt och det säger inte så lite om hur bra den är heller. Monoblocken till ett rejält slutsteg är också ett bra steg såklart. Måste ändå kännas väldigt skönt att ha skalat ner på det här sättet, även om det kanske inte behövdes av utrymmesskäl i slutändan. Riktigt kul projekt att följa och som föll väl ut till slut, och resan dit är halva nöjet som sagt.

 

Har vi förresten nånsin fått se en före-efter bild sida vid sida?

Link to comment
Share on other sites

Hade den stora glädjen att besöka ByZan igår för en enskild session. I dessa Corona-tider får man vara överförsiktig då jag befinner mig i riskgruppen i fler än ett avseende.

 

P1140961.thumb.jpg.4e705fd7d66e3f1ee2995f509efc2946.jpg

 Ljuset räckte inte riktigt till för skarpa bilder utan stativ så det får bli lite i hastigheten avlossade reportagedito. Här uppställningen översiktligt med Lumin i toppen och det nya förstärkeriet därunder.

 

P1140954.thumb.jpg.e3c8c8370a09ff950664f54ae444e258.jpg

 

Vad man direkt slås av är den gedigna byggkvaliteten i d´Agustino-combon. Det inte bara ser tungt ut med kopparflänsarna utan även är det.

 

P1140957.thumb.jpg.ac7358f09ee2f142f12975bcce9f8cb2.jpg

Försteget med volymratten som ligger runt volymmätaren i lysande grönt. Häftigt och lite spejsat och snyggt.

 

P1140964.thumb.jpg.bbfcf8f3bba7717a012974c47084be5a.jpg

 

Lumin X1 med sitt PSU.

 

 

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Det omedelbara intrycket är att det nya förstärkeriet och den nya digitala källan tillsammans skapar en rymd av upplösning men också en lugnare diskant som är mjuk utan att vara laidback. Alla detaljer finns på plats utan att framträda på ett påträngande sätt. Onekligen djärvt och radikalt att ta steget att plocka bort dCS Vivaldin och ersätta denna med Lumin X1, men faktiskt mycket lyckat trots allt. Som ByZan sa att han naturligtvis kan åstadkomma mycket mera med Vivaldins alla inställningsbara parametrar, men att ur ett praktiskt och musikaliskt perspektiv kräver detta kanske mer tekniskt intresse och tar lite fokus från själva musiken. Lumin levererar musikalitet till ett mycket enklare handhavande utan avkall på kvalitet. Basen har också förändrats till ett något fastare format medan den mest påfallande skillnaden enligt mitt förmenande ligger i rösthanteringen. Innerligt och vackert och med känsla och kanske för att fokus flyttats mer åt det hållet. ByZan testade just nu nya högtalarkablar och det blir väl sannolikt lite annorlunda när han går tillbaka till sina ursprungliga Tara Labs.

När vi spelade Helene Sjöholm i Allhelgonakyrkan blev det nästan lite övermäktigt vackert så att jag nästan nickade till av pur glädje.

 

1712218112_P1140964(1).thumb.jpg.42fc8471b7827a65b0748e5d207417a4.jpg

 

Men vinylen går inte av för hackor och min favorit trots allt.

 

P1140973.thumb.jpg.70155fdd74d4d989939f53bb3e9e32d3.jpg 

Det blev naturligtvis lite Ben Webster som avslutning!!

:thumbsup::tongue:  Grattis ByZan till en ytterligare uppgradering!! Och tack för lyssningen!:1952293183_slightlysmilingface:

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, calm said:

:thumbsup::tongue:  Grattis ByZan till en ytterligare uppgradering!! Och tack för lyssningen!:1952293183_slightlysmilingface:

 

Tack själv och kul att du kunde komma. Alltid lika roligt att få låna dina öron;)

Roligt att du liksom jag tycker att det blev ett lyft trots minimaliseringen. 

1 hour ago, calm said:

Onekligen djärvt och radikalt att ta steget att plocka bort dCS Vivaldin och ersätta denna med Lumin X1

 

Jag vet inte om det var så djärvt, det är fler som undrat hur jag kunde göra det? Precis som du skriver så skulle den bort och det p g a att jag tyckte att den tog focus från musiklyssningen och i vetskap om att jag inte har det tekniska intresset för att testa, dCS skulle säkert kunnat optimeras om intresset funnits. Sedan var det antalet burkar som skulle bort. När jag hörde hur S1 i stugan presenterade ljudet och sedan testat X1 hemma så blev beslutet plättlätt och jag ångrar mig inte en sekund. Det digitala har klart närmat sig vinylens analoga framförande även om det är en bra bit kvar och om det någonsin kommer att komma dit vet jag inte? Glad att jag har båda och det tredje (R2R).

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

En lite annorlunda presentation är det definitivt nu när jag har kopplat tillbaka TaraLabs även hemma och fått lyssna in mig. Är svårt att sätta fingret på? Nja, AQ vinner nog med att jag tycker att de presenterar en bättre bas och därmed blir det mer analogt mellan mina öron, en mer balanserad framställning. Kan kanske vara så att jag blir mer avslappnad eller att det blir så balanserat och fint att jag inte sitter och lyssnar på skillnaderna. Nåja, livet går vidare och visst saknar jag AQ för stunden på båda systemen men hoppas glömma de snart och så har jag sparat mycket pengar, det är väl så jag får se det när jag väger för och emot.

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

On 2020-10-22 at 16:53, calm said:

 

När vi spelade Helene Sjöholm i Allhelgonakyrkan blev det nästan lite övermäktigt vackert så att jag nästan nickade till av pur glädje.

 

 

Men vinylen går inte av för hackor och min favorit trots allt.

 

 

Det blev naturligtvis lite Ben Webster som avslutning!!

:thumbsup::tongue:  Grattis ByZan till en ytterligare 

 

Calm

Tack för din redogörelse! Vilket album/inspelning med Helen Sjöholm var det ni lyssnade på?

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Terminator said:

Tack för din redogörelse! Vilket album/inspelning med Helen Sjöholm var det ni lyssnade på?

En spelning i Allhelgonakyrkan med Kleerup i en specialinspelning från Stadsteaterns uppsättning av Aniara och "Så vände vinden". Finns på Youtube.

Denna spelades hos Marcus och Timos demo. 

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, byZan said:

Den finns på Tidal oxå.

@Terminator, sök på Helen sjöholm och medverkar på så hittat du den.

 

/byZan

Jag Googlade och hittade den med en inledande intervju med Helene på Youtube. Annars finns den på Tidal och spelas i denna stund i mitt system.

 

RoonShareImage-637391292026214140.png.0f93ed255c264d784e7c0b5a00a417fa.png

 

Låter lika vackert, fint album och inlevelse i sången.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...