Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

On 2020-09-10 at 09:59, VoicesInMyHead said:

What?! Och här håller jag på och ska precis gå över till det analoga... :o

 

Nja, så illa kanske det inte är, men eftersom jag är otroligt nöjd med presentationen från både Lumin S1 och X1 och att de presenterar ett ljud/klang som ligger mycket närmare mitt ljudideal  än vad jag fick ut ur dCS. Kanske psykologiskt också - eftersom jag tidigare tyckte skillnaden var ”stor” i jämförelse och att skillnaden nu är mycket mindre så är det därför jag tycker att vinyl/R2R låter sämre än tidigare? Jag vet inte hur jag ska förklara mina påstådda skillnader och mina funderingar bättre? Jag kämpar på med lite mer inspelningstid via alla källor (börjar idag) och samtidigt kanske lite fix o trix och ev högtalarjustering innan jag utvärderar vidare.

Att Lumin är bättre än dCS vill jag inte påstå, men absolut bättre i mina öron och det kanske beror på att jag inte klarade av (rent tekniskt) att kräma ur det som dCS eventuellt kunde, men jag släpper det nu och går vidare med det jag har idag.

Börjar se framemot de kortare dagarna som närmar sig och mörkret, för det är väl då man är som bäst på att utöva hobbyn, soliga sommardagar är man inte lika på s a s (min tro).

 

Igår var jag och lyssnade på en anläggning som hade lite rör i sig och som presenterade ett i mina öron behagligt och upplöst ljud. Allt spelades upp via både vinyl och cd, kunde suttit kvar än längre och lyssnat för det fanns gått om fysiska skivor i rummet, men jag kom hem 01.00, tyckte det blev väl sent ändå och det med tanke på de som ska jobba!

 

byZan

Edited by byZan
justerad text
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, VoicesInMyHead said:

therREGEN är väl en av få produkter som urskiljer sig från mängden då den är byggd mer eller mindre från grunden för ett syfte som har med musik att göra

 

För mig har det påståendet inget speciellt värde. Att bygga en switch från grunden är ett gigantiskt arbete som bl.a. innebär att ta fram ny hårdvara. Vissa IT bolag har lagt ner enorma summor på att utveckla switchar, Cisco t.ex. och jag ser ingen mening med att göra om allt från början. Jag tror knappast det går ekonomiskt för audiomarknaden.

Istället ska vi nog titta mot anpassning av dagens extremt utvecklade switchar för dataöverföring. Redan idag går det mycket video och tal över switcharna och dom har anpassats för det. För hifi krävs nog ytterligare förfining, men grunden är redan lagd.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, DrKlang said:

För mig har det påståendet inget speciellt värde. Att bygga en switch från grunden är ett gigantiskt arbete som bl.a. innebär att ta fram ny hårdvara.

 

För att ta etherREGEN som exempel så använder även den chip som finns tillgängliga på marknaden men använder dem på ett annat sätt med digitala isolerings chip mellan de olika delarna vilket de är ensamma om vad jag vet även Crystek klockan som överförs via LVDS på kortets olika delar är de nog rätt ensamma om. Alla strömförsörjningar är byggda med LT3042/45 linjära regulatorer.

 

Jag har förtroende för John Swenson som designat hårdvaran och mjukvaran i etherREGEN att han har koll på det han gör.

 

John Swenson is widely known as a talented engineer, with decades of experience in silicon chip design (he was a senior project lead at a major integrated circuit firm for 30 years).

 

He is a truly brilliant engineer whose day job is designing the power-distribution networks deep inside large custom computer chips (the sort of devices that run high-speed network data centers), so his knowledge and understanding of the root causes and physical factors at play in digital interfaces are formidable.

 

Oavsett vilket kommer det säkert komma mängder med produkter som ska fixa till ditt nätverk och vill man hoppa på tåget så gör man det är man nöjd med den lösning man har så ser jag ingen mening i att springa benen av sig för att ändra på nått.

Man kommer långt med bra akustik, bra högtalare och bra elektronik, när man tycker det är bra nog då kan man snegla på switchar o dyl men de är min högst personliga åsikt :)

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Bebop said:

I artikeln skriver de tvärtom, dvs det som är mest styrande  är vad som efter switchen (downstreams). I hans egen Naim fick liknade upplevelse skm du men med Arcam, Mytek och Lumin var det begränsat. Bara med Lumin fick han mätbara resultat (deras instegsdac från Wolfson). De menar också att om dacen tillför jitter är man inte hjälpt av en switch, vilket låter troligt. Samtidigt skrivs det att andra betydligt billigare switchar ger ungefär samma resultat. Av dessa nämns bara Chord vid namn.

 

Jag har inga problem att skaffa en switch i sig men då skall det också bidra med något substantiellt. Än är jag inte övertygad. Omdömens spretar för mycket. Jag blir också betänklig när jag ser den typen av "avslöjande" som @octavia rs visar upp. Jag har sett liknande på t ex ethernetkablar med färgad plast runt en standardkabel. Det är inte seriöst i min bok. Det är en signal för mig att "stay out".

Hej Bebop

jag tror du missuppfattade mej , jag menade att generellt har allt uppströms dacen betydelse, switch, kablar, nätdelar, router mm. Bara för att det är en digital signal så går den inte opåverkad genom hifi-systemet.

 

//Tommy 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

När jag nu skulle köra lite vinyl och R2R så körde det ihop sig ordentligt!

Jag har fått chansen att testa ett par högtalarkablar som jag läst lite om och som verkar kunna vara intressanta, av det jag läst iaf. Min kalender är dessvärre mer eller mindre full av aktiviter kommande vecka, typiskt! Roddade om i agendan nu på morgonen, några barnbarn blev förhoppningsvis glada av att få ha farfar en dag för sig själva, de vet vilka knappar de ska trycka på för att lyckas försöka få något extra i form av mat eller upplevelse, vi får se hur det blir med den saken?

Denna omprioriteringen i kalendern gjorde så att jag kunde lösgöra en dag i veckan iaf. Så hopp finns att kunna koppla in kablarna men inte hinna utvärdera och ge intryck sådär snabbt som ni är vana vid.  M a o så återkommer jag i detta ärende när tiden är ikapp mig.

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, VoicesInMyHead said:

Det verkar vara väldigt jobbigt att vara pensionär tycker jag... :39:

 

Värre än förväntat när det gäller att få tiden att räcka till;)

 

5 hours ago, AlfaGTV said:

"När @byZan rapporterar, då står blixten stilla..." - Gammalt Norr-stockholmskt ordspråk. :24:

 

Vadå?

Nu hittar jag on-knappen direkt, lösenordet kan jag nu rabbla i sömnen, min laptop och dateriet är mina bästa kompisar, snart, kanske eller aldrig?

Nä, numera är det pensionärslivet och dygnets timmar som kan ställa till det, förr var det bara dygnets timmar;)

 

Håll ut, det kommer lite svammel i ett forum nära dig! Så småningom!

 

PS de är inte inkopplade än DS

 

/byZan

Edited by byZan
PS - DS tillagt
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Simon76 said:

Kom igen @byZan, det måste ta minst lika lång tid att skriva ett inlägg här som att byta ett par högtalarkablar?! :redface2:

 

Du, det är långt ner till golvet numera, så det tar sin lilla tid;)

 

1 hour ago, figge said:

Ungdomarna är på dig.:D

 

Tack för info - men jag kommer inte fortare ner till golvet och de blir varse om det själva en vacker dag;)

 

/byZan

Edited by byZan
korrigerat text
Link to comment
Share on other sites

Allt går inte som jag vill just nu, it goes banana!

Kablarna jag fick för test var med endast banankontakter och Dan D’Agostino vill inte ta dessa, så det får bli test ute i stugan istället. Men tyvärr så får ni i o m det vänta ytterligare på resultatet av testen, men det gör väl inget?

 

Däremot har jag lyckats få igång vinylen och hunnit avverka ett antal skivor. Lyssning på olika tider och i olika mood, olika volymer, allt uppställt som tidigare så en ren lyssning/jämförelse mot tidigare elektronik är nu gjord. Anser att jag har det gamla ljudminnet väl förankrat i ryggraden så upplevelsen bör vara ganska tillförlitlig?!

 

Hur låter det då?

- Annorlunda men inte så annorlunda

- Det första som slår mig är ljudbilden i bredd, den är mindre, det andra är att djupet kanske är lite större

- De höga frekvenserna är mjukare, mer organiskt framförda och detaljerna finns kvar

- Mellanregister är som tidigare mycket bra och nerven i röster framställs med en skön ”vibe"

- Mellanbasen är kanske inte är lika ……”attackig” men lika välljudande som tidigare

- Basen är absolut mer välartikulerad än tidigare, mjukare, mer organisk men fortfarande fast, snabb….

 

Så skulle jag nog beskriva det i all enkelhet och nu är det gjort.

 

Upptäckte i testandet att det är dags för lite skivtvätt och att vissa spår förmodligen är så slitna att det kanske är dags att ta fram de ospelade kopiorna vid ”finlyssning”? Jag avvaktar med att sprätta upp kopiorna och hoppas på att skivtvätten gör så att de kan spelas några ggr till.

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Idag har jag lock för båda öronen, inget allvarligt men attans så underligt det låter via vinylen? Tror det får bli lite bakgrundsmusik via streaming till öronen är med igen.

Jag tror att öronen ändå är det viktigaste instrumentet vi har för att kunna lyssna och njuta av musik, haha!!!!!!!

 

Jo apropå öron så spelade jag lite kvinnliga sångerskor på vinyl under testen och mina öron tyckte att de lät bättre, mer naturliga eller som de ska kanske? Gillade iaf framförandena!

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, byZan said:

Idag har jag lock för båda öronen, inget allvarligt men attans så underligt det låter via vinylen? Tror det får bli lite bakgrundsmusik via streaming till öronen är med igen.

 

Hur många här på forumet kollar sin hörsel alltså hos sjukvården?

Jag gör det varje år genom jobbet så jag vet att allt är så bra de kan vara (min kurva är ett rakt streck så ingen nedsatt hörsel). 

Ofta när vi diskuterar skillnader i samma system hur man upplever saker och ting bör ju skillnader i hörseln spela stor roll.

Hur sen vår hjärna tolkar ljudet de är ju en annan femma 🙂

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, octavia rs said:

Hur många här på forumet kollar sin hörsel alltså hos sjukvården?

Jag gör det varje år genom jobbet så jag vet att allt är så bra de kan vara (min kurva är ett rakt streck så ingen nedsatt hörsel). 

Ofta när vi diskuterar skillnader i samma system hur man upplever saker och ting bör ju skillnader i hörseln spela stor roll.

Hur sen vår hjärna tolkar ljudet de är ju en annan femma 🙂

 

Jo jag har kollar varje år via jobbet och med skiftande resultat, även vid hörseltest så hör man olika, allt beror tydligen på dagsformen även där. Men kollar jag min kurva så är den i snitt klart godkänd även om den inte är helt 100, men helt okej för att inte säga bra för min ålder. Min fru säger att jag ska skaffa hörapparat, men hon förstår inte varför jag inte svarar eller säger va;)

Apropå hörapparater! Ni som har sådana - hur upplever ni musiklyssningen och ljudet? Jag har fått för mig att ljudet förvrängs lite och att vissa frekvenser skulle bli fel vid musiklyssning, förutfattade meningar eller?

 

Hjärnan är ett kapitel för sig, iaf för egen del! Så skiftande när det gäller att bli berörd av bl a musik, dagsform även där?

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

On 2020-09-12 at 11:36, byZan said:

Denna omprioriteringen i kalendern gjorde så att jag kunde lösgöra en dag i veckan iaf. Så hopp finns att kunna koppla in kablarna men inte hinna utvärdera och ge intryck sådär snabbt som ni är vana vid.

 

Idag var det just den dagen som blev lite ledig!

Eftersom jag inte hade egna ideér om hur jag skulle få till en test av kablarna så tänkte jag - ring en vän! Sagt och gjort, in med kablarna i bilen och en lunch på Rydbergs med lite tillhörande ”skitsnack”. Nu bar det iväg till ett för mig mycket välkänt system, trodde jag ja! Nytt försteg, nya monoblock, nya strömsnokar och lite annat krafs. Okej, det blev till att sätta sig för att lyssna in sig lite, jo det lät bättre än tidigare tyckte vi, så det blev två spår via Tidal som vi lyssnade in oss på och sedan dags för byte av högtalarkablar. Båda gillade vad vi hörde och jag blev sugen på att lyssna hemma………hon ropar mat nu så det är bäst jag lyssnar på henne nu, återkommer…..

 

/byZan

Edited by byZan
glömda ord tillagda
Link to comment
Share on other sites

….tillbaka efter en middag och en kopp kaffe så fortsätter jag att svamla på.

Jo, kompisen kom på att jag kunde fixa till det med lite av hans bra ha grejer, sagt och gjort, till hälften inkopplat och klart, på med spellistan för test. Mmm. inte så dumt alls, utan det lät väldigt likt på de parametrar som vi tyckte det gjorde hos kompisen. Ska du inte spela in de innan du uttalar dig, kanske ni undrar? Nä, enl tillverkaren så ska det låta rätt från början? Okej, jo bra lät det - men visst måste de väl få lite tid på sig för att prestera på topp? Vi får se om mina öron eller om tillverkaren har rätt, spännande test för egen del!

 

Nu måste jag dra, ska ut i garaget och putsa lite inför en tur i morgon, hörs!

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Tillbaka igår från Orbaden Spa som ligger mellan Bollnäs och Järvsö, en trevlig vistelse med tema ”lugn och ro, god mat och lite dryck och inte alltför fysiskt ansträngande för kropp”. Tyckte helgen blev lite över förväntan trots farhågor om behandlingen som var beställd. Allt blev lyckat!

 

I morse fortsatte jag lyssnandet och jag tycker att det lät som sist, med kablarna hade det iaf (iallafall) inte hänt något som jag kunde höra. Det blev klassisk musik för att fortsätta på den inslagna vägen ”lugn och ro”. Senare idag så trappades volymen upp via lyssning på diverse musik, just nu är det distade gitarrer med ZZ-top vilket oxå låter bra. Fortsättning följer…. ska testas i stugan också, bra med olika anläggningar ibland!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, byZan said:

Tillbaka igår från Orbaden Spa som ligger mellan Bollnäs och Järvsö, en trevlig vistelse med tema ”lugn och ro, god mat och lite dryck och inte alltför fysiskt ansträngande för kropp”. Tyckte helgen blev lite över förväntan trots farhågor om behandlingen som var beställd. Allt blev lyckat!

 

 

Alltid trevligt att komma bort lite ifrån vardagen :) jag och min sambo lämnade bort båda barnen en helg i augusti och begav oss till Torekov för att göra en "kust till kust" där man börjar ena dagen på Hotell Torekov med spa och trerätters. Efter frukost dagen efter tog vi bilen till Hotell Skansen i Båstad där taxi väntade på oss för resa tillbaka till Torekov. Sedan vandrar man längs med kusten tillbaka till Båstad (matsäck får man med sig ifrån hotellet i Torekov) en inte helt enkel vandring längs Skåneleden och det var en av de varmaste dagarna här nere i Skåne denna sommaren. På Hotell Skansen blev det spa och trerätters under kvällen och helgen avslutades med frukost dagen efter sen bar det hem till vardagen igen.

 

Link to comment
Share on other sites

Kablarna nu testade i stugan och intrycket är att de presterar samma som hemma men inte lika mycket, vilken recension, ha!

 

Med kablarna inkopplade i stugans anläggning så visade det sig att de gjorde en positiv skillnad här också. Större ljudbild i alla led, detaljrikare och med en god portion av värme. Men inte lika stora skillnader som hemma vilket jag inte förväntade mig heller. 

Intrycken jag har fått av kablarna är inte att de kör åttor kring TaraLabs utan mer att de låter ”lite” bättre, så uppfattar jag det genom mina gamla öron. Om de blir köp vet jag däremot inte, kan vara ett nyhetens behag, så därför lyssnar jag vidare innan de gamla kablarna får visa upp sina ev. för- och nackdelar i jämförelse.

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Med en mycket mer avslappnad inställning i sweetspot, för att inte säga - nästan en total avslappning, t o m nära insomning, så är det grymt njutbart i sweetspot. Tror att jag börjat landa i att jag numera inte har några måsten utan kan disponera tiden nästan som jag vill 24/7. Lite tråkigt är det dock att jag inte kan få dela mina påstådda förbättringar med likasinnade i dessa tider och läser att det t o m kan vara en andra våg på G, j**la skit-pandemi!

 

Idag så vaknade jag i ett töcken eller var det dimma? Hursomhelst så fick jag en sådan där ljuvlig morgon igen, med musik som presenterades bättre än tidigare och med nybryggt kaffe via espressobryggaren, en sol som började bryta fram och gjorde så att sikten blev klarare och med det också klarnade mina tankar på framtida funderingar kring hobbyn, vilken morgon, gåshud och gott kaffe är en fantastisk upplevelse.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, sprudel said:

Vad är det för kablar du leker med?

 

Nu kom frågan som jag trodde skulle komma mycket tidigare;)

 

Jag kommer att besvara frågan men inte nu! Jag vill kolla runt lite för att se om jag sympatiserar med de goda recensionerna eller de ev dåliga recensionerna först och kommer därefter också ge mina intryck och det oavsett utgången av testet. Hoppas du kan vänta någon dag eller så? 

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte om jag förstår själva tekniken i AudioQuest ”nya” kablar men jag gillar det jag hör. Nu önskar jag ingen kabeldebatt i min tråd utan jag kommer bara att redogöra för mina tankar på det jag upplever. Däremot finns nedan en fri översättning via google som ni som förstår kan grotta ner er i och tycka och tänka om. Själv lyssnar jag bara och om det är rätt eller fel vet jag inte? Att kablar har olika effekter beroende på system är väl vedertaget, jag tycker att de har det i vart fall. Jag kan referera till skillnader i mina två system.

Valet av att vilja testa AudioQuest var faktiskt en tanke jag hade för länge sedan, men så läste jag om att AudioQuest var en märke som tydligen kopierades flitigt, sant eller inte? Jag drog öronen åt mig och det blev ingen test då. När jag senare läste om deras nya teknik blev det för mig intressant igen, men det kom lite annat emellan som gjorde att det fick vänta. Under den tiden hade en kompis testat deras strömkablar och var mäkta förvånad över skillnaderna mot tidigare, okej och kul tyckte jag utan att lyssnat själv. När sedan en annan kompis testade deras högtalarkabel ThunderBird Zero + Bass så vaknade mitt intresse för märket igen, men orkade jag verkligen testa och utvärdera kablar igen? Jo, nu ansåg jag mig ha tid och tyckte att detta kunde vara ett roligt projekt att sysselsätta sig med under den mörka årstiden. Nu dök demokablarna upp tidigare än beräknat så det var bara att sätta igång. Tyvärr visade det sig att kablarna hade banankontakter i båda ändar vilket Dan D’Agostino inte ville ta, jag fick efter några dagar till en lösning som kunde göra så att jag kunde lyssna på deras FireBird Zero men tyvärr inte på deras Bass p g a banan kontakterna. Nu fick jag förmånen att lyssna på ThunderBird Zero + Bass i ett annat system och det var skillnad med och utan Bass, men om det var värt skillnaden prismässigt kunde jag inte avgöra på så kort tid och i ett system som hade förändrats i övrigt också. Så jag får nog ta en test hemmavid med en Bass kabel också, men det får vänta, för jag vet inte än om jag kommer att ta den stora kostnaden med byte av högtalarkablar ens? Sanslösa priser även om det finns andra märken som kostar mer!

 

Recensioner finns att läsa och där gäller det att läsa mellan raderna för det är kabelmotståndare, avundsjuka, ej testat själva men hört vad andra uttalat, ej motiverade till kostnaden etc som är de negativa. De som står för det positiva är de som har ett öppet sinne, jämfört mot sina egna kablar i sitt eller via andras system, kan tänka sig att ta kostnaden, uppfattas som ärliga i sina intryck som kan vara både bu eller bä. Vad eller vilka som har rätt eller fel är för mig likgiltigt eftersom jag skapar mina egna uppfattningar. Däremot blir jag påverkad av det som skrivits och tycker att det är bra för att jag ska kunna tycka till själv med de parametrar jag själv har att ta hänsyn till.

 

Nedan kopierat från nätet och översatt via google translate, det finns mer att läsa på nätet om ni finner det intressant.

AUDIOQUEST FIREBIRD BASS HÖGTALARKABEL

Detta är en bashögtalarkabel som endast används när den är kopplad med en AudioQuest Mythical Creatures diskantkabel.

FireBird BASS-metaller: Solid Perfect-Surface Silver (PSS) & Perfect-Surface Copper + (PSC +) Ledare | NDS + Carbon DBS-paket

Med introduktionen av Mythical Creatures-serien av högtalarkablar har AudioQuest drivit betydligt utöver ens egna mycket höga standarder. William Low, som arbetar tillsammans med Garth Powell (samma team som föddes förra årets banbrytande serie av AudioQuest AC-strömkablar), har skapat de helt enkelt de mest genomskinliga, utmanande uppslukande högtalarkablarna som någonsin gjorts.

Mythical Creatures-serien - ThunderBird, FireBird och Dragon - är inte bara en stegvis utveckling; deras introduktion representerar en kategori framsteg inom högtalarkabel design. Baserat på en solid bas av välbekanta AQ-teknologier fokuserade Garth och Bill specifikt på att ta itu med en av de mest plågsamma problemen som plågade högtalarkabelns design: skillnaden mellan förstärkarens källimpedans och högtalarens belastningsimpedans.

Alla tidigare försök att ta itu med det här problemet valde att flytta högtalarkabelns karakteristiska impedans till ett värde närmare högtalarnas nominella impedans. Alla sådana försök misslyckades eftersom en högtalares impedans ändras med frekvensen och förstärkarens utgångsimpedans är något helt annat. Genom att eliminera Mythical Creatures högtalarkabelns karakteristiska impedans reduceras strömkomprimering och distorsion av signal (ström) transient avsevärt. Resultatet är dynamisk kontrast, övergående respons och basslam som återges till synes utan ansträngning.

Dessa nya Mythical Creatures ZERO-högtalarkablar kan användas på ett av två sätt: antingen som idealiska Full-Range-kablar eller i kombination med en dedikerad BASS-kabel i en BiWire-kabelmontering med oöverträffad prestanda. ThunderBird-, FireBird- och Dragon BASS-kablar innehåller vår patenterade common-mode buller-avvisningsteknik, vilket ger hörbart dramatisk ytterligare anledning till BiWire när det är möjligt.

Oavsett om AudioQuests nya Mythical Creatures-högtalarkablar används som Full-Range eller BiWire, är det vackra soniska resultatet ljudet från din förstärkare som gör sitt jobb obelastat av antingen strömkomprimering eller radiofrekvensbrus.

 

Nu vet ni vilka kablar jag testar och jag kommer att komma med intryck vartefter även om det kan ta lite tid. Jag vill verkligen inte komma med förutfattade intryck p g a att jag inte testat på för mig rätt sätt, även om jag säkert inte kommer att gå problemfri ur denna test.

 

Det jag kan säga redan nu är att jag tycker faktiskt att det är roligt att testa kablarna och att jag samtidigt njuter av musik, behöver faktiskt inte koncentrera mig lika mycket nu som jag var tidigare för att kunna höra skillnader och gilla eller ogilla, visst slår det analytiska till i huvudet ibland/fortfarande men det är väl normalt vid test, jag är ju för f*n ingen guru;)

 

/byZan 

 

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, byZan said:

Nu vet ni vilka kablar jag testar och jag kommer att komma med intryck vartefter även om det kan ta lite tid

 

Oväntat val måste jag säga, men intressant. Jag har läst en hel del positivt om deras nyare modeller också, framförallt på utrikiska forum. Jag provade en av deras nyare strömkablar i den billigare prisklassen för ett tag sedan och blev ändå så pass imponerad att jag direkt uppgraderade till nivån ovanför (logiskt!). Den är dock inte längre med mig av olika anledningar. Nu behöver jag 2st lite billigare strömkablar igen så kanske ska fundera på om det kan bli sådana en gång till. Det här med kopior störde mig också något enormt med AudioQuest, det gör tyvärr att det kan bli svårt att både köpa och sälja begagnat.

 

47 minutes ago, byZan said:

Det jag kan säga redan nu är att jag tycker faktiskt att det är roligt att testa kablarna och att jag samtidigt njuter av musik

 

Det ÄR ju kul att testa saker emellanåt, så även kablar... Det viktiga är väl att inte känna nån press utan att göra det i sin egen takt, men det vet vi ju att du är bra på... :) 

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Det här med kopior störde mig också något enormt med AudioQuest, det gör tyvärr att det kan bli svårt att både köpa och sälja begagnat.

 

Jag skulle inte köpa begagnat om jag inte får full kontroll på äktheten, så tror jag många resonerar och betalar för äktheten vid en eventuell vidareförsäljning.

 

33 minutes ago, VoicesInMyHead said:

Det ÄR ju kul att testa saker emellanåt, så även kablar... Det viktiga är väl att inte känna nån press utan att göra det i sin egen takt, men det vet vi ju att du är bra på... :) 

 

Ibland är det kul men inte alltid! Jo jag ska ta det vackert och inte förhasta mig denna gång heller;)

 

26 minutes ago, DrKlang said:

Audioquest har varit på min radar ett tag, både deras "mytiska" kablar och deras strömrenare Niagra. Jag tror båda är mycket högpresterande. Ska bli intressant att höra vad du tycker.

 

Kul att din radar också har hittat något som fångar ett intresse och kanske bör testas, iaf högtalarkablarna, övriga kablar har jag i princip inte ens börjat kolla på. Men jag har både hört och läst omdömen om dem vilket skapar lite nyfikenhet.

 

Det jag saknar nu är några goda vänners öron, tror de skulle gilla vad de hörde nu? Men man vet inte?

Kan denna pandemi ta slut så vi kan återgå till hemma-hos utan risken för att smitta eller bli smittad. Har ingen aning på egen status mer än att jag mår bra och att de jag träffar förmodligen inte är smittade heller, men man vet ju inte med riktig säkerhet vilket är ett orosmoln som man vill ska blåsa bort.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...