Jump to content

byZan - en tänkt pensionärsresa fr # 1275 och sedan blev det en blogg


byZan

Recommended Posts

Tack för alla positiva kommentarer och kul att ni gillade att följa med mig och Audionet:)

 

Det har varit fantastiskt inspirerande att få träffa personen bakom dennes livsverk och tänk så mycket musiktips man får. Det finns så mycket olika elektronik, högtalare i vårt avlånga land som är sammansatta kors och tvärs för att försöka hitta ens egna ideal och det är intressant att få höra både av personen och ur högtalarna.

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

Åter tillbaka till vardagen och med tanke på att jag har Mutec’en till låns en vecka eller två till och att jag ska ha ett samkväm nästa helg så måste jag lyssna in mig på den. Men jag vill också testa om jag får fart på vinylen så jag kan spela de skivor jag köpte i Malmö, de e mycke nu!

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Säger precis som byZan, tillbaks till vardagen efter en vecka med många intryck!

 

Det är något speciellt med vår hobby. När man möts upp och träffas så är det alltid väldigt trevliga människor man får lära känna.

Jag är så tacksam att jag fick följa med på denna HiFi-Tour 2018. Mycket bra initiativ av byZan och ett fantastiskt generöst mottagande av värdarna. 

Skall försöka återge hur jag upplevde min resa om inte byZan har något emot att jag kapar tråden med några inlägg. :) 

 

Efter en tidig start på lördagen så hämtade jag upp byZan på Landvetter. Första lyssning blev som bekant hos A/Wing.

Här har jag varit tidigare, men det var länge sedan. Det ända som finns kvar från mitt förra besök är högtalarna.

Vill minnas att det jag tog med mig hem förra gången var lugnet i musiken. Lugnet finns fortfarande kvar men har blivit mer alert och med ett tydligare driv i musiken.

A/Wing var den av Göteborgsanläggningarna som hade ställt upp högtalarna på ett för mig bekant sätt. Förhållande till rummet ganska långt ut från vägg och med en svag toe-in som landar någonstans vid axel eller strax utanför. En ljudbild som jag känner mig lite mer hemma med. 

 

Vi spelade igenom många genres. Det blev R2R, vinyl och streaming i form av ROON.

Vilket media låter då bäst?

Svaret är enkelt, det media som har din musik. :)

Grovt förenklat och inte helt sant. Det här blev en helg där vi fick lyssna mycket till R2R. För min del så var det något jag inte var så familjär med. Tidigare har jag bara lyssnat på mässor och det har inte givit mig så mycket. Men nu, när man får komma hem till entusiaster som har fintrimmat sitt system så bjuder R2R upp till musikaliska höjdpunkter. Men jag kan ändå inte låta bli att fundera över om det har mer med hantverket bakom än tekniken musiken framförs via. Kanske en försvarsmekanism för att inte trilla dit på ytterligare en apparat. :)

 

Om jag nu håller mig hemma hos A/Wing och mina upplevelser från de tre media vi spelade musik från, så ur ett hifi perspektiv kan jag konstatera att R2R skapade lite mer magi än vinylen som i sin tur var något mer magiskt än ROON. Det känns som något filter försvinner utan att det för den delen blir för skarpt. Rummet vid inspelningstillfället följer med på ett bättre sätt och skapar en närmare upplevelse.  

 

Ok, 1-0 till R2R i matchen mot PCM/DSD. 

Link to comment
Share on other sites

Efter A/Wing så åkte vi hem till en krasslig Lindome.

 

Första gången för mig hemma hos Lindome och även första gången jag lyssnar till Respons i ett hemmasystem.

Respons har alltid varit spelglada och musikaliska de gånger jag hört dem på mässor. Övrig elektronik var inte helt okänd för mig då jag har en snarlik uppsättning.

Här varvades vinyl med R2R och Lindome är Mr. Funk. Underbar och medryckande musik. Skall försöka utforska den genren mer för det är det absolut värt!

Det första som slår mig är att det är mycket homogent från botten till topp. Inget sticker ut och vill ha min odelade uppmärksamhet. 

 

Lindome har ställt upp sina högtalare närmare bakvägg och med något mindre avstånd mellan vänster och höger högtalare än vad A/Wing har i sitt system. Toe in var mer invinklat och passerar i en punkt framför lyssningspositionen. Det fungerar utmärkt hos Lindome, troligtvis minskar sidoreflexens inverkan och jag inbillar mig även att den rytmiska sektionen får bättre förutsättningar att pumpa ut funken's fundament i musiken, för det svänger hemma hos Lindome!

 

Hur går det i matchen R2R vs PCM/DSD då?

Jo, tyvärr måste jag sätta upp 2-0 på tavlan 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, sprudel said:

 

 

Ni skulle kommit hem till mig.

 

PCM vs vinyl/R2R 5-0!

 

Har varken vinylspelare eller rullbandare kanske bör tilläggas för den som stör sig på 5-0.:app:

 :4:

Hehe, ja då är det ju en lätt match.:ShameOnYou: Borde det inte vara WO då istället? Sådan matcher drar inte mycket publik. :sign_prohibition: 

:33: (rullbandsögon) 

 

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, octavia rs said:

Om inte min influensa satt stopp för besök hos mig så hade det blivit enbart digitalt :65: 

 

Och…? Tror nog att det digitala lirar väl så bra hos dig, det var en ren chansning med kort varsel som inte gick hem, så det får bli en annan gång;)

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, byZan said:

Och…?

 

Det var mer en reflektion till Sprudels inlägga att hos mig hade det enbart serverats digitalt inget mer....

 

34 minutes ago, byZan said:

Tror nog att det digitala lirar väl så bra hos dig

 

Det hoppas jag men sen o andra sidan har jag inte jämfört med många andra system och ingen med er erfarnhet av olika system och musik har varit hos mig och lyssnat så det var synd att vi inte fick till det men som sagt vi hoppas på bättre tur nästa gång :)

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Bebop said:

Vad är det för filer ni jämfört? Har ni haft tillgång till typ DSD128 och PCM 24/192 från ett och samma masterband?

Nu vet jag ju inte men en inte alltför vild gissning är att sådana jämförelser inte gjorts. Man har lyssnat på fina utgåvor av musik man gillar och det bästa intrycket har man väl fått av R2R. Det är så in i h-e tråkigt att sitta och utvärdera musik i apparat-analytiskt syfte tycker jag så det ödslar jag inte mitt korta liv på.

En ny pryl i kedjan får agera under några veckor och ger mig ett allmänt intryck, när jag sedan byter tillbaka så kommer avgörandet. Händer det mer i mig när jag lyssnar, är det mer eller mindre trovärdigt mot min inre referens osv.

 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, sprudel said:

Man har lyssnat på fina utgåvor av musik man gillar och det bästa intrycket har man väl fått av R2R.

 

Ja, vi lyssnade på musik och R2R var det som berörde på ett speciellt sätt när det gäller ljudet, men musiken står alltid över allt annat.

 

/byZan

Link to comment
Share on other sites

Jag frågade därför den ursprungliga diskussionen kring DSD och rullband här på forumet startade i samband med en demo som Opus3 och @Daniel och hans Stylus Audio höll i Stockholm för ca ett år sedan. Den har några av oss återkommit till lite då och det är den jag trodde det anspelades på.

 

Om det bara är PCM eller DSD rent allmänt så har säkert @Apexorca rätt. Det bli Walk Over.

 

Det som demades i Stockholm var Opus3 masterband som överförts till DSD128 (alltså dubbla SACD-formatet) som vi kunde blindlyssna på i samma volym. Då var skillnaden inte så självklar när Jan-Erik skiftade mellan de olika.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Bebop said:

Jag frågade därför den ursprungliga diskussionen kring DSD och rullband här på forumet startade i samband med en demo som Opus3 och @Daniel och hans Stylus Audio höll i Stockholm för ca ett år sedan. Den har några av oss återkommit till lite då och det är den jag trodde det anspelades på.

 

Frågan är fri men vi hade inte en tanke på vare sig den tråden eller anspelning på något annat, vi ville bara träffa likasinnade och lyssna hemma-hos. Trimmade system efter ägarens ideal är givande då man förstår resan de gjort, live är bättre än det skrivna ordet. 

 

1 hour ago, Bebop said:

Det som demades i Stockholm var Opus3 masterband som överförts till DSD128 (alltså dubbla SACD-formatet) som vi kunde blindlyssna på i samma volym. Då var skillnaden inte så självklar när Jan-Erik skiftade mellan de olika.

 

Den demon hade iofs varit rolig att få vara på, då jag vet att Opus3 har bra koll på inspelningsteknik;)

 

/byZan

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 2018-11-07 at 20:55, byZan said:

 

 

Hos @bigblue: Efter intagandet av frukosten vid strax efter 8 på morgonen så begav vi oss mot bigblue, inte långt från Apexorca. A/Wing anslöt 5 minuter efter Audionet och mig. Lite surr i köket om huset etc och sedan intog vi lyssningsplatserna, undertecknad var en sk. långväga gäst och fick bästa platsen på nästan alla ställen vi besökte utom här, den tog Audionet vill jag minnas och han gillade all musik som presenterades, han slapp klassiskt. I ett smakfullt hem så presenterades det ett mycket smakfullt ljud oxå. Mestadels lite glesare musik, singer/songerwriter, mindre jazz sättningar, perfekt för Audionet. Själv tyckte jag att det förbannat bra och det var väldigt homogent och balanserat, mycket kärlek och fin handpåläggning av ägaren tror jag var orsaken att att det lät så bra.

Öl - nu jäklar skulle vi få testa öl från något kloster i Belgien… tror bigblue får berätta mer om han vill men jag fick en chock av den smakupplevelsen, fantastiskt gott och vilka smaker men tyvärr förmodligen den enda gången jag kommer att få ha smakat just den sorten, så med andra or så går det att får en gammal hund att sitta!

Tack för att jag fick smaka, lyssna och ha fått en ny bekantskap!

 

Kul att läsa era upplevelser och tankar nu när dammet lagt sig efter er härliga hifi-turné @byZan och @Audionet.

Det jag hade nöjet att bjuda er på vad mycket riktigt en öl från Belgien, ett land som många ölälskare håller som favorit. Och bland alla hundratals öltillverkare brukar deras trappist-öl anses ligga i en egen liga. Och av de 6 trappist-kloster som finns i Belgien är Vestvleteren det mest anrika vad gäller öl-tillverkning. Och av Vestvleterens tre brygder är Nr 12 deras kronjuvel. Det var detta som serverades denna härliga musik-söndag.

Något som ökar på mystiken med Vestvleteren Nr 12 är att ölet inte går att köpa annat än i klostrets egen butik. Men det är inte bara att dyka upp och tro att man ska få med sig några flaskor. Det kan dröja månader mellan varje "batch". Och när det väl dyker upp något i shoppen brukar det ta slut på någon timme eftersom man gör så ofantligt små omgångar. Som jämförelse tar det sällan mer än 24 timmar att producera en lageröl hos de stora jättarna. Munkarna ägnar 6 månader åt sin produkt....

Vilket som är godast är naturligtvis upp till var och en. Och var dryck vid sitt tillfälle. Denna skulle jag inte inta en solig eftermiddag på altanen. Men gärna som här en höstdag i gott sällskap. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, bigblue said:

 

Kul att läsa era upplevelser och tankar nu när dammet lagt sig efter er härliga hifi-turné @byZan och @Audionet.

Det jag hade nöjet att bjuda er på vad mycket riktigt en öl från Belgien, ett land som många ölälskare håller som favorit. Och bland alla hundratals öltillverkare brukar deras trappist-öl anses ligga i en egen liga. Och av de 6 trappist-kloster som finns i Belgien är Vestvleteren det mest anrika vad gäller öl-tillverkning. Och av Vestvleterens tre brygder är Nr 12 deras kronjuvel. Det var detta som serverades denna härliga musik-söndag.

Något som ökar på mystiken med Vestvleteren Nr 12 är att ölet inte går att köpa annat än i klostrets egen butik. Men det är inte bara att dyka upp och tro att man ska få med sig några flaskor. Det kan dröja månader mellan varje "batch". Och när det väl dyker upp något i shoppen brukar det ta slut på någon timme eftersom man gör så ofantligt små omgångar. Som jämförelse tar det sällan mer än 24 timmar att producera en lageröl hos de stora jättarna. Munkarna ägnar 6 månader åt sin produkt....

Vilket som är godast är naturligtvis upp till var och en. Och var dryck vid sitt tillfälle. Denna skulle jag inte inta en solig eftermiddag på altanen. Men gärna som här en höstdag i gott sällskap. 

 

 

 

 Härligt dramaturgiskt upplagt bigblue. Det förtjänar verkligen detta öl.

Jag är ingen ölfantast även om jag dricker öl och kan uppskatta det. Denna Trapistöl Nr 12 är något helt annat än vad jag kallar öl. Har varit på en krog/pub i NY flera gången som är en Belgisk pub med stort utbud av Belgiskt öl. . Det finns pubmat och mycket olika öl från Belgien. Bla har jag druckigt en mängd olika Trapistöl där, inspirerad av bigblue. Jag är intresserad av smaker och i första hand av vin, men den Belgiska ölen och däribland Trapistöl är en egen art, som triggar mig mer än annan öl jag druckit. De smakar mer och med ett större djup och det är godare. Jag tycke de är mer komplexa. Allt detta spelar ju ingen roll om man inte tycker det är godare, men det tycker jag. Det finns säkert annan öl som jag inte smakat som är lika god men av de öl ag smakart är detta absolut i bästa klass.

Tack bigblue för att jag fått testa detta extremt unika öl. 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, bigblue said:

Kul att läsa era upplevelser och tankar nu när dammet lagt sig efter er härliga hifi-turné @byZan och @Audionet.

 

Jag tar ibland en öl när jag känner mig dammig i halsen men skulle aldrig ta en Trapistöl nr 12, då den precis som du säger ska avnjutas tillsammans med vänner i rätt miljö och med ett gott tilltugg. En fantastiskt god öl som jag förmodligen aldrig kommer att få smaka igen. Din berättelse om hur du fick tag i den och om tillverkningen etc var mycket intressant och berikande. Kanske ska testa och köpa en Trapistöl från systembolaget någon gång men risken är nog stor att den inte kommer att smaka lika gott? 

 

/byZan

 

Link to comment
Share on other sites

Ja jag instämmer med övriga om att det här var en mycket trevlig helg som berikar på många sätt.

Tack byZan och Audionet för den bra iden att resa runt bland hifi-kompisar om än något pressat tidsschema så fick vi ihop det.

Vill också passa på att tacka dom övriga som var inblandade  Lindome gott kaffe som vanligt. Apex God mat Gott bubbel o vin

Bigblue härligt öl du bjöd på men framförallt från alla välljudande anläggningar.

Stort tack för den här helgen:77:

 

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Bebop said:

Vad är det för filer ni jämfört? Har ni haft tillgång till typ DSD128 och PCM 24/192 från ett och samma masterband?

 

Oj, så seriös var inte min intention. Det var mer för att skoja till texten och illustrera mina upplevelser. 

Det här var en högst social och musikalisk resa med väldigt lite fokus på teknik.

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, CMB said:

Kul initiativ att åka runt och lyssna i hemmamiljöer på olika system, men var är bilderna för oss som inte var med?

 

Det blev inga bilder, ingen av oss hade tanken på att det egentligen skulle bli ett reportage, men så här i efterskott och med allas positiva reaktioner så borde vi kanske ha tagit lite bilder. Men som en liten ursäkt så får vi skylla på att tiden var knapp för att ta bilder:blush:

 

/byZan 

Link to comment
Share on other sites

Efter Lindome blev det incheckning på hotellet i Kungsbacka för att sedan ta en taxi till Apexorca.

Vinylen snurrade när vi anlände. God dryck och en mycket trevlig ostbricka väntade oss blandat med att vi fick lära oss lite om vin och lite mer ingående om Champagne.

Bara det var värt resan från Skåne!

 

Som bakgrundsmusik snurrade India.Arie på vinylavläsaren. Det var en bortglömd artist för mig som jag tog till mig och har börjat spela igen efter vårt besök, tack Apexorca!

Kvällen fortsatte med att Apexorca varvade R2R och vinyl. Precis som hos tidigare värdar så låg inte fokus på audiofila inspelningar utan det var musiken som prioriterades.

Vid ett tillfälle fick vi höra MSB spela och då var det just den skiva som fick Apexorca att välja just MSB som digital avspelare. Om jag minns rätt så var det Red Hot Chili Peppers som spelades.

 

Hela kvällen spelades det starkt och man förstår verkligen varför Apexorca har en förkärlek för stora högtalare. Det upplevdes aldrig komprimerat eller ansträngt.

Det som jag gick igång på var den naturliga storlek och pondus som trummor i klassiska stycken presenterades, absolut världsklass! Jag lyssnar inte mycket på klassisk musik, en anledning är troligtvis att mitt system inte är optimerat för det. Men hos Apexorca finns det absolut ingen anledning att undviken den klassiska genren.

Att få med sig en den okomprimerad storskalighet när den återges genom ett system är troligen få förunnat och kanske just därför som jag upplever att Apexorcas system levererar som bäst i den genren. 

 

Och i matchen är det ingen match längre. Trots min ovilja till R2R så måste jag högst motvilligt medge att jag i alla system jag lyssnat till i Göteborg som spelar alla media så är det just R2R som konsekvent ger det där lilla extra. Vill poängtera att vi har dock inte jämfört samma inspelningar mot varandra utan det är min musikaliska upplevelse, hur jag blivit berörd av musiken som är min måttstock.

 

Kvällen fortsatte med ett brett urval av musik, men tyvärr så blir det natt även på västkusten och vi fick åka tillbaks till hotellet efter en mycket trevlig och lärorik dag. Tre olika system som anpassats efter värdens förutsättningar samt musikaliska smak. Det blev mycket svårt att varva ner och komma till sömns denna lördags natt, många intryck som med stor säkerhet kommer att sätta sina spår... ?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 2018-11-12 at 19:09, Audionet said:

Efter Lindome blev det incheckning på hotellet i Kungsbacka för att sedan ta en taxi till Apexorca.

Vinylen snurrade när vi anlände. God dryck och en mycket trevlig ostbricka väntade oss blandat med att vi fick lära oss lite om vin och lite mer ingående om Champagne.

Bara det var värt resan från Skåne!

 

Som bakgrundsmusik snurrade India.Arie på vinylavläsaren. Det var en bortglömd artist för mig som jag tog till mig och har börjat spela igen efter vårt besök, tack Apexorca!

Kvällen fortsatte med att Apexorca varvade R2R och vinyl. Precis som hos tidigare värdar så låg inte fokus på audiofila inspelningar utan det var musiken som prioriterades.

Vid ett tillfälle fick vi höra MSB spela och då var det just den skiva som fick Apexorca att välja just MSB som digital avspelare. Om jag minns rätt så var det Red Hot Chili Peppers som spelades.

 

Hela kvällen spelades det starkt och man förstår verkligen varför Apexorca har en förkärlek för stora högtalare. Det upplevdes aldrig komprimerat eller ansträngt.

Det som jag gick igång på var den naturliga storlek och pondus som trummor i klassiska stycken presenterades, absolut världsklass! Jag lyssnar inte mycket på klassisk musik, en anledning är troligtvis att mitt system inte är optimerat för det. Men hos Apexorca finns det absolut ingen anledning att undviken den klassiska genren.

Att få med sig en den okomprimerad storskalighet när den återges genom ett system är troligen få förunnat och kanske just därför som jag upplever att Apexorcas system levererar som bäst i den genren. 

 

Och i matchen är det ingen match längre. Trots min ovilja till R2R så måste jag högst motvilligt medge att jag i alla system jag lyssnat till i Göteborg som spelar alla media så är det just R2R som konsekvent ger det där lilla extra. Vill poängtera att vi har dock inte jämfört samma inspelningar mot varandra utan det är min musikaliska upplevelse, hur jag blivit berörd av musiken som är min måttstock.

 

Kvällen fortsatte med ett brett urval av musik, men tyvärr så blir det natt även på västkusten och vi fick åka tillbaks till hotellet efter en mycket trevlig och lärorik dag. Tre olika system som anpassats efter värdens förutsättningar samt musikaliska smak. Det blev mycket svårt att varva ner och komma till sömns denna lördags natt, många intryck som med stor säkerhet kommer att sätta sina spår... ?

 

 

 

 

Ja, jag spelade rätt starkt den kvällen. Starkare än när jag lyssnar på själv i normalfallet. Som du beskriver återgivningen med "naturliga storlek och pondus" och "okomprimerad storskalighet" så är det en av de egenskaper jag trimmat ljudet åt. Bland de viktigaste för mig.

När man spelar klassiskt på rullband får man mycket ut av att ha skruvat upp volymen. Då kommer dynamikomfånget till sin rätt. Lugna svaga partier är så finstämda att man får spetsa öronen, men de innehåller all microdynamik och okomprimerad känsla och luft för att höras naturligt. Plötsligt brakar det lös, med vad det nu kan vara, i något som i alla fall påminner om dynamik från riktiga instrument. På alla andra medier krymper detta ihop. Toppar och dalar i dynamiken närmar sig varandra och då blir det mindre levande. 

Jag har tidigare, när jag haft musikkvällar, kommit över lite för mycket i" HiFi-kvällar" emellanåt och jag demonstrerar mer musik som man av någon anledning tycker låter bra på stereon. Man demar alltså ljud mer än musik. Kanske det jag tycker haft bäst ljud. Jag har helt tröttnat på det numera. Så var det heller inte från början då jag på gymnasiet hade muskkvällar med polare, då var det 100% fokus på musiken, grupperna, artisterna.

Men jag förstår "HiFi-lyssningen" ändå. När man bygger sin anläggning blir det också fokus på HiFi som redskap för att förbättra musikåtergivningen. Nu vill jag bara spela musik som jag för tillfället lyssnar till och går i gång på. Visst är det kul om det låter bra, men ibland är demomusik tråkig så klockorna stannar... "men den lila klockan i bakgrunden av musiken låter jättefiiiint". Roligare att spela musik som man går igång på. Går detta att kombinera är det bra!

Det jag spelade var inte HiFi-pressar utan bara bra musik på vanliga pressar och en del lite sämre pressar.  Jo, det var nog en Nina Simone som var en riktigt bra press och 45varvare. 

Vad gäller rullband är ju utbudet hos mig mer begränsat så det får bli lite av det jag har. Jag kanske har runt 20 titlar, kanske några fler. Alla förutom något enstaka band är allt bättre än på andra medier, men av och till dyker man på en dåligt hanterad koopia. Då är den bara jättebra och inte ohyggligt bra. Men så är det i alla medier, det finns bättre och sämre exemplar.  Samlingen med bra musik på rullband växer... som tur är. 

 

Tack och kul att ha dig här Audionet!

Edited by Apexorca
Link to comment
Share on other sites

Nu har alla åkt hem för att fira helg och jag sitter nu alldeles själv och lyssnar och funderar på vad vi fick ut av denna kväll. De som kunde komma var @calm, @Hans-Tommy, @Taxmannen samt en gammal god vän från hifiklubben som återupptagit sitt intresse för musiklyssning efter c 30år som anställd där. Passar på att tacka samtliga för visat intresse och för att de tog sig hit för att lyssna och att utbyta erfarenheter vilket alltid är lika roligt.

 

Nu var min goda gamla väns intresse mer inställt på vinyl vs digitalt än skillnad på klocka vs. klocka och han kunde bara vara här en max timme, så jag fick tillgodose hans önskemål, vinylen var det som imponerade mest och det digitala var han ”nybörjare” på och jag fick förklara hur jag tänkt och varför det blivit som det nu är. Min kunskap imponerade sa han i telefon ett par timmar efter han kommit hem:blush: och han sa att  han skulle fundera på hur han själv skulle göra. Så jag sa lycka till och gick tillbaka efter avslutat samtal till de som var kvar för att lyssna på Mutec.

 

När vi skulle börja lyssna på om vi hörde skillnad på Mutec som referensklocka mot Vivaldin’s inbyggda klocka så spelade jag först uppsamplat till 192kHz och två sa att skillnaden inte var så stor som de hade trott, den tredje sa att det lät bättre och upplevde ett större soundstage och bättre röst. När jag sedan samplade upp till 2xDSD så hörde alla att det blev en skillnad även om den inte uppfattades som stor utan snarare som liten. Vad det var som de uppfattade mot den första gången får de nog redogöra för själva eftersom jag inte riktigt fick grepp om det själv.

 

Själv tycker jag att Mutec gör en skillnad men inte så stor så att jag tappar hakan eller får gåshud men den gör något i mitt system som jag gillar. Jag uppfattar det som att jag kan i princip sampla upp allt till 2xDSD utan att det blir hårt eller kallt om ni förstår. Ljudbilden blir större och det blir i princip lika lugnt (analogt) som när jag spelar i 44,1 upp till 192kHz utan Mutec. Nu har jag lite fler timmar och lyssninsintryck i många genrer än vad de som var här har/fick denna kväll och känner systemet bättre så det kan vara en skillnad mot vad de andra fick för intryck. Om det är värt pengarna är något jag ska fundera på för jag måste inte sampla upp för att jag ska bli berörd men kanske kan ev. framtida digitalinspelningar göra så att referensklockan blir mer prisvärd, vad vet jag?

Nu är jag trött och ska gå och lägga mig, men jag är säkert på banan tidigt i morgonbitti som vanligt, sover sällan mer än 6 timmar och går därför nästan alltid upp mellan 04.30-05.30.

 

Godnatt!

 

/byZan

Edited by byZan
fixat texten lite till
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...