Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

Såg en recension av trumpetaren Nicholas Peytons senaste album. Det blev ett köp direkt (24/96). Det är ett av de bästa jazzsläppen på senare tid som stämmer in på mitt idiom. Utöver trumpet spelar han även piano. Peyton är en av de trumpetare som växte fram i kölvattnet av Wynton Marsalis tillsammans med framför allt Terrence Blanchard och Roy Hargrove (som tyvärr gick bort 2018). 
 

Det är en rätt så lågmäld skiva som ändå svänger. Inte minst pga Ron Carters makalösa bas. En del låtar blandas med lite elektronika på ett smakfullt sätt och inspelningen är jättefin. En riktig höjdare i min smak.

 

FA7F2B89-6CDF-41E8-9641-0B5CB53B0D1A.png

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, calle_jr said:

Har ett svagt minne av att @calm eller @Bebop har postat om detta album tidigare, men kommer inte ihåg var.

Jag minns inte men det är inte otroligt. Jag har ett svagt minne om att jag skrivit om Fredrik Norén Band som var lite av en plantskola för unga svenska jazzmusiker i huvudsak på 80-talet fram till början av 00-talet. I det avseendet jämfördes han lite med Art Blakey & his Jazz Messengers. Även stilmässigt fanns en del kopplingar. Fredrik Norén gav minst utrymme för sig själv och lät sina musikanter sträcka ut ordentligt.

 

Det var länge sedan jag spelade albumet men tipset inspirerar. Jag är dessutom inne i en vinylperiod, eller kanske snarare, jag har plockat ner jazz som jag enbart har på vinyl.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, calle_jr said:

 

Detta album med Fredrik Norén Band;

 

IMG_0372.JPG

 

Caprice Records - CAP 1211.

 

Svenskklingande toner från 1980, men skulle nästan kunna vara John Coltrane på det humöret ett decennie tidigare.

Har ett svagt minne av att @calm eller @Bebop har postat om detta album tidigare, men kommer inte ihåg var.

 

Jo denna platta, som jag också äger, var med på spellistan när vi träffades hemma hos mig för "hundra" år sedan för bandspelarträff med Stylus och CH-Precision demo hos Perfect Sense mfl

Länge sedan jag spelade den. Bra att få lite påminnelser ibland!

 

Calm

 

 

Link to comment
Share on other sites

Den här vinylen köptes för inte så länge sedan, och jag tror jag nämnde att det såg ut som man satt potatis med pickupen efter första spelningen?

gEPtoZi.png

Hursom, häromveckan fick den sig en runda med Okki och se? Den blev verkligen fin och av den gamla lorthinnan märktes intet i stort sett.

Nu har den fått sig en omgång i HumminGuru också och jag kan inte annat än säga att den blev som ny. (Så bra nu en vinyl från det tidiga noughtie's  2010 kan låta då, såklart!)

Tokskön platta! Progg, Metal och vaudeville i en skön blandning!

Link to comment
Share on other sites

On 2022-01-22 at 17:28, Bebop said:

Ibland önskar man att musiker/band förnyar sig men med ”Van the Man” förväntar åtminstone jag att det skall vara som ”alltid” och bland upplandat med lite irländsk folkmusik. Jag gillar det mesta han har gjort.

Ja, vissa musiker ska helst inte förnya sig för mycket.

Enda gången jag blivit besviken Van Morrison var live på London Blues Fest, 2012 tror jag det var. Han skulle spela sina favoriter i Blues/R&B-genren och det gjorde han.

Det som gjorde mig besviken var att hans band var alldeles för slicka för dessa låtar men han spelade också sina egna låtar lite granna och det var ju väldigt bra. Så kvällen vart ju inte helt misslyckad som tur var.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...