Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

image.thumb.png.d98683936f471a4e914661862404433d.png

 

Nu börjar det nalkas mot jul... (kanske hög tid att börja fundera på eventuella julklappar till sig själv? :think:).

 

Jag trodde väl kanske aldrig att jag skulle tipsa om julmusik, men... Adolphson & Falk gjorde 1981 en för de flesta troligtvis ganska bekant jullåt. 40 år senare så har de spelat in en ny akustisk version som släpptes idag!

 

Det finns lite intressant historia om det hela att läsa på deras hemsida.

 

https://adolphsonfalk.se/

 

Link to comment
Share on other sites

RXB8IsM.png

Började titta på en intervju med Sting och en av hans medmusikanter (Dominic?) på Rick Beatos informativa Youtubekanal och insåg att jag aldrig lyssnat tillräckligt mycket på denna 70-årige engelsman. Han säger själv att han alltid uppskattat att inte känna sig bunden av att tillhöra en viss genre utan har kunnat fritt flyta mellan olika stilar. Hans största inspirationskälla är JS Bach och han menar på att musik måste överaska för att vara intressant, har han inte hört något intressant eller överraskande efter åtta takter så byter han. :grimacing:

Link to comment
Share on other sites

nPv427y.png

Det har ju skrivits en del även här om Abbas nya skiva och att den t ex inte fått lyssnarna att börja dansa. Mig får den i första hand att uppskatta den delvis (alla låtar är inte 10/10) fantastiska musiken och, som i ovanstående låt, så griper det tag och jag känner hur ögonen tåras. Banalt? Kanske men samtidigt så är det lite det som musik, till syvende och sist, är till för. Att hela gänget sedan dessutom är 70+ och det med marginal och att ”tjejernas” röster fortfarande låter så bra och att de kan sjunga med sådan inlevelse och fraseringar tycker jag är fantastiskt. Det märks verkligen att de inte ser detta som något de skulle klämma in som en liten sidogrej utan de är 100% seriösa. Underbart. 

Link to comment
Share on other sites

Dagens upptäckt och det bästa JAG hört på länge. Just Mustard från Irland vars senaste singel "I am you" får mig att känna gamla Cranes vibbar men på ett modernt och fräscht sätt. De har släppt en fullängdare tidigare ("Wednesday") som tyvärr inte verkar finnas på Qobuz så jag får lyssna på den senare, men nya singeln gillar jag väldigt mycket och ser fram emot kommande album. De är förband till Fontaines D.C. på deras europaturné som når Stockholm den 31/3-22, förhoppningsvis kanske man kan våga gå på konsert tills dess. SÅ bra! :thumbsup:

 

image.thumb.png.aa78a1bd4166b4e20bc50edb635fa650.png

 

ps. om ni inte gillar detta så prova att kör låten på repeat 10 gånger vilket jag snart är uppe i... :winking:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...