Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

5 hours ago, torbjorn said:


Är du på Berwaldhallen hallen och lyssnar på Eno-konserten?
Blev lite ledsen när jag såg den men jag tordes inte köpa biljetter då. Kunde inte inte sitta längre stunder. Ha så trevligt och njut av musiken!

Stämmer bra, startade kl.18, tittade på klockan då hade det redan gått 50 minuter bara 20 minuter kvar.

Hade gått kunnat varit längre.

Helt klart en trevlig konsert bara att passa på att njuta av musiken live nu efter den långa väntan.

Link to comment
Share on other sites

Det är sällan jag spelar orgelmusik men idag kom ett infall. Det här är ett favoritalbum i genren och lite av en referens för Camille Saint-Saëns 3:e Symphoni, även kallad ”orgelsymfonin”. Vacker så det förslår. Här finns också spännande musik av framör allt Polenc och hans orgelkonsert. Dessutom är det ett utmärkt album för att kolla så att inte vinglasen står för tätt i vitrinskåpet eller några uppspikade brädor sitter lösa. På sina ställen mullrar det ordentligt när lägsta oktaven på 16 Hz får luft. De flesta orglar brukar gå ner till 32 Hz men i Philadephias konserthus har man en oktav till.

 

Ja brukar spela kring 27-30 på min display men på symfonisk musik drar jag upp ytterligare 30-33 på min display. Men här krävs lite till upp till 36-38 hos mig för att spela ut. Vill ni bara testa bas kan ni börja med spår 2, 8, 10 och 12. Men det är lite synd att scrolla på det sättet för musiken är spännande rätt igenom Maestro Eschenbachs ledning.

 

Håll i hatten!

 

3BC99F0A-8257-4C2E-96D6-8A79C5F89181.png

Link to comment
Share on other sites

X229pzl.png
 

Nu ska jag inte vara sådan men sällan jag upptäcker ny musik av artister födda på andra halva av 90-talet. Kanske jag som lyssnar för lite på ny musik bara men oavsett så är det här bra. Inte kommit igen hela albumet ännu men här finns flera starka spår för er som gillar lite klassisk rockmusik med vissa inslag av blås. I princip genomgående, ett av kraven jag har för att jag ska uppskatta musiken, vackra melodier. Jag ser redan framemot att lyssna igenom Sam Fenders debutalbum som påstås vara ännu bättre…

 

Edit: Lite U2, lite Springsteen, lite nytt och lite gammalt i en bra blandning med gitarrer och trummor som driver musiken framåt. 

Link to comment
Share on other sites

Santana har släppt nytt. Ligger i 24/96 på Qobuz. Jag har alltid gillat Santana från första albumet men inte alla. Även den bästa snickaren har tummen ivägen ibland. Jag är inte färdiglyssnad ännu men jag tycker det nya albumet är rätt OK. Inledningsvis är det en liten flirt med gamla album men sedan känns det rätt så fräscht. Det är lite Supernatural-stuk över albumet med gästartister och där Santana blandar och ger. Det är så här Santana brukar låta och jag gillar det. Det här är musik som borde tåla ordentlig volym. Men dessvärre är den hårt komprimerad så det blir lite grötigt. Denna satans komprimeringssjuka är en farsot.

 

Skall jag köpa albumet? Kanske… :39:


93E20AB7-48FB-4E05-B0E1-07653295EA62.png

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...