Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

8 minutes ago, tek said:

Lou Reed's Berlin kommer fram nån gång per år och ikväll var det dags.

Tack för tipset, det var länge sedan jag lyssnade på den CDn, lyssnade på Velvet Underground tidigare i veckan så det passar ju bra:)

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, LPL said:

Tack för tipset, det var länge sedan jag lyssnade på den CDn, lyssnade på Velvet Underground tidigare i veckan så det passar ju bra:)

 

Här kommer den fram med jämna mellanrum. Historien om Caroline och Jim är tragisk men mycket bra. Jag har lyssnat på den av och till i säkert 25år. Bra Rockoperor växer inte på träd. :)

 

Får kanske leta reda på mina VU-plattor för omväxling. :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

WusLqaP.png
 

Möttes i morse av den sorgliga nyheten att Peter Rehberg tragiskt gått bort. Hans livsgärning inom den experimentella elektroniska musikscenen är svårmatchad. Tänker främst på de magiska bolagen Mego och Editions Mego (med underbolag), hans egna akter som Pita, KTL. Det kommer bli tomt utan honom. De där bolagen är fortfarande helt centrala i mitt musikupptäckande och har varit i nära nog två decennier!

 

Jisses alltså. Har svårt att smälta det.

Link to comment
Share on other sites

I en annan tråd ondgjorde mig för att det inte kommer så mycket intressant musik för mig numer. Jag avser då i huvudsak jazz. Det innebär jnte att det är helt dött. Via Qobuz kom jag i kontakt med en finsk musiker (pianist), Jussi Fredriksson som jag tycker är riktigt bra. Hur bra har jag inte bestämt mig för än.

 

Screenshot_20210725-204353_LUMIN.jpg

 

Ett annay och ännu intressanta album tycker jag norska tubaisten (heter det så) Daniel Herskedal har släppt. Det är musik som handlar mycket stämningar i den nordisk klangvärden, inte helt olikt ECM men detta är ännu annorlunda. 

 

DanH-2000x1000.jpg.webp

 

Hans nya album har jag köpt som 24/96-fil. @calle_jr var inne på i en annan tråd att den här typen av musik kan inte överleva via streaming. För mig känns det angeläget att inhandla den här typen av album när jag gillar dem. Daniel finns på ett bolag som heter Edition Records som erbjuder både CD, 24/96-download och begränsad vinylupplaga. De har många intressanta artister och utgåvor som jag  skall kolla upp lite mer

 

Screenshot_20210725-204318_LUMIN.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...