Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

Nick Cave er aldrig fel!!

 

61FH0dS4NEL._AC_SL500_.jpg

 

 

Carnage is a new album by Nick Cave & Warren Ellis, recorded over a period of weeks during lockdown. Although the pair have composed & recorded many soundtracks together, and Ellis is a long-term member of The Bad Seeds, this is the first time they have released an entire album of songs as a duo.

Cave describes the album as "a brutal but very beautiful record nested in a communal catastrophe."

"Making Carnage was an accelerated process of intense creativity," says Ellis, "the eight songs were there in one form or another within the first two and a half days."

Cave & Ellis' sonic and lyrical adventurism continues apace on Carnage, an album that emerged almost by accident out of the downtime created by the long, anxious, global emergency. Carnage is a record for these uncertain times - one shot through with moments of distilled beauty and that resonates with an almost defiant sense of hope.

 

mvh

Link to comment
Share on other sites

JUTKBYm.png

Min erfarenhet av ABBA har egentligen bara innefattat den sedvanliga lyssningen av ABBA Gold och musiken från Mamma Mia-filmerna. Föräldrarnas Arrival-LP väckte aldrig något intresse i min ungdom och de kändaste låtarna har, tyvärr, i många fall blivit sönderspelade. Sista året har jag dock börjat lyssna igenom ABBAs album och måste säga att jag är så förtjust och det finns så många låtar som i mina öron är högklassiga, t ex ovanstående, med Agneta och Anni-Frids individuellt fantastiska röster och som dessutom fungerar så bra tillsammans. När man sedan adderar Bennys känsla för melodier och arrangemang så är jag i sjunde himlen. Till det kan man sedan lägga Björns texter som, märker jag nu i vuxen +40-ålder, även ofta innehåller en hel del välformulerat vemod. När jag lyssnade på kontorsstereon tidigare idag så kände jag t o m hur mina ögon tårades. För mig är det högsta betyg när musiken framkallar de starkaste av känslor, oavsett om det är glädje, sorg eller bara ren skönhet. 

Link to comment
Share on other sites

Jag går på nostalgi och gamla minnen ikväll. Då passar det bra med The Chiftains gästartister, bl a Sting, Ry Cooder, Sinhead O’Connor, Mick Jagger, Van Morrison, Tom Jones, Marianne Faithful och Mark Knopfler. Jag gillade albumet när det kom på 90-talet och det håller ännu, tycker jag. (Finns också med ett senare färggladare omslag).

 

EC9DEEFA-135A-4FFB-A22B-05B4329E4CCC.png

Link to comment
Share on other sites

Jag brukar inte lockas av filmmusik men den här var jag tvungen att lyssna på. Den hamnar på inköpslistan. Det här är Tom Petty i högform i ”mellantempo” inspelad 1996. Ett måste för Tom Petty-vänner. Lite Dylan-stuk.

 

01557267-B607-4A6B-891B-A193CC594F9C.png

Link to comment
Share on other sites

On 2021-06-28 at 14:45, P-pan said:

Hyfsat varmt i skrivande stund men lyssningsrummet ligger ju lite i skugga så det är ganska svalt trots allt.

Första semesterdagen idag så jag öppnar upp med lite FleetwoodMac...

 

 

 

FleetwoodMac_109.JPG

En betydligt yngre new order köpte det där albumet på vinyl när det kom ut. Det var under den tiden man bandade sina lp's. Så mitt exemplar har spelats kanske en gång. Bra musik!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ett liten pärla till skiva om man gillar outlawcountry, den kom ut för någon månad sedan. En feminin omtolkning av
ett gäng outlawlåtar.  Rodney Crowell medverkar på "I Ain't Living Long Like This" och här undrar jag om denna version 
inte är bättre än hans egen version.  Buddy Miller medverkar på några låtar samt Jessi Colter på en. 

R-18935560-1622310346-7123.jpeg.jpg  

 


R-18935560-1622310355-7251.jpeg.jpg

 

 

https://youtu.be/PMHf0yaEE68

 

Link to comment
Share on other sites

2HJ15nf.png

 

Jag har många Beethoven favoriter, emellanåt så får jag för mig att lyssna på andra inspelningar i hopp om att upptäcka något nytt, den här hittade jag efter att kollat i listan över Roon's alternativa versioner och gått listan uppifrån och ned men skippat några av de odödliga klassikerna. Jag började faktiskt med Harnicourts sista inspelning från Wien som låg under denna då jag tyckte omslaget till denna såg för hemskt ut, men tröttnade snabbt på Harnicourt och gick tillbaka till denna istället, efter bara ett par toner av 5:e så förstod jag att det här är en blivande favorit, och just nu är jag faktiskt lite chockad över hur bra det här är. Det är den i särklass bästa inspelning av 5:e jag hört, och om resten håller lika hög klass så kommer jag ha att göra många timmar framöver. REKOMMENDERAS.

 

Edit: Alltså, om ni uppskattar klassisk musik det minsta så måste ni lyssna på detta nu!

Link to comment
Share on other sites

Tips från @AlfaGTV. Shostakovitch är inte lika lätt att ta in som t ex Brahms och Beethoven men ändå inte särskilt svår. Det är mer Stravinsky än Brahms så att säga. Mäktiga tolkningar och mycket välinspelad. Det är ett album jag kommer att köpa (24/96-format).

 

942AF8E2-2F6E-4653-8E3F-F8D8D335353D.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...