Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

MdnHWqt.png

 

Pete Namlook har producerat ett fång flerkanalsutgåvor och bestämde mig för att skaffa några av dem. Då jag redan uppskattar Pearl II kändes det som ett bra första steg. Kom i brevlådan i dag. Formatet är DTS 5.1 + en nermix i vanligt CD-format. Antalet kanaler hemma är fortfarande endast två, men stöd för flerkanal är under uppbyggnad. Jag är en av de få som tycker att hifi och flerkanal kan gå hand i hand och det finns ingenting att tumma på. Ser rent ut sagt fram emot att få lyssna på musik i flerkanal, även sådan skapad med matrisfunktion, snarare är diskret kodade kanaler.

 

Är inte där än, men snart hoppas jag.

Link to comment
Share on other sites

R-15766511-1598529269-9765.jpeg.jpg

 

Anthony 'Reebop' Kwaku Bah (slagverkare från Ghana).
Spelade bland annat med Traffic och CAN

 

Jättebra skiva enligt mina öron om man gillar  Afrobeat, Funk, Fusion. Originalen är dyra men det kom en återutgåva på vinyl 2020 som  fortfarande finns att få tag på till rimliga priser.

Skivan är inspelad i sverige 1973 med förstklassiga svenska musiker utöver Reebop själv:

Percussion – Anthony "Reebop" Kwaku Bah

Baritone Saxophone – Gunnar Bergsten

Drums – Erik Dahlbäck, Rune Carlsson 

Electric Bass – Bengt Dahlén , Lukas Lindholm

Electric Guitar – Janne Schaffer

Electric Piano – Bobo Stenson

Tenor Saxophone, Flute – Ulf Andersson

Trumpet – Maffy Falay

 

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, triomio said:

Vad besviken jag blev :Cry:

Även om det inte är en hög prio så finns det röster för att tillåta analoga inkällor till Roon. Det kommer väl inte att kunna kopplas till album och artister utgår jag ifrån, men möjliggöratt man "distribuerar" musiken till andra högtalare för att kanske spela en vinylplatta inne i musikrummet, men avnjuter den ute på verandan eller i köket när man ystar sina ostbågar eller så! ;)

 

Förresten, Bluesound löser detta med med sin kombinerade analog/digital ingång.

 

Nu detta:

A2Z3mcx.png

Link to comment
Share on other sites

Vid mogen ålder blir det svårare för nya jazzmusiker att vinna acceptans hos mig. Undantag finns. En av de jag intresserat mig allt mer för under senare år är pianisten Ahmad Jamal från USA som varit i farten på scen under 70 år. Han fyller 91 i år. Om man läser på sin jazzhistoria lite så framgår att han varit en av de mest inflytelse pianisterna av alla för andra pianister och brukar räknas som en av  ”musikernas musiker”. Han är bl a den viktigaste mentorn för Hiromi idag (enligt Wikipedia) och det hörs när man lyssnar på henne. Han har gett ut minst 70 album under sin karriär. De flesta är konsertupptagningar från småbolag typ Argo och rätt okända för flertalet. Märkligt nog har han aldrig seglat upp som en av mina favoriter. I ärlighetens namn har jag heller inte lyssnat så mycket på honom. Inte förrän nu. Fråga mig inte varför, jag har inget bra svar.

 

B7152548-6E60-4D67-ADCA-A59654C58B50.jpeg

 

Ju mer jag lyssnar honom ju intressantare blir han. Det är i huvudsak lugn och avslappnad musik baserade på små ”enkla” meloditeman som utvecklas och lyfts med små spännande detaljer och sidosteg. Ett bra exempel är första låten på ”Live In Marciac” (Sunday Afternoon) Ibland blixtrar det till ordentligt. Mitt tips är att ge honom en chans och kanske får ni också en ny pianosättning i favorithyllan.

 

Dagen startade med dessa två utmärkta album, framför allt live-albumet, med samma sättning. Dessutom bra ljud på båda. Den senare innehåller även en DVD med hela konserten.

 

DC5EAAEF-54A4-4CE6-BF75-EE826BFF0B55.png
 

459CE698-7080-420B-BAD3-CA1EE32A81D5.png

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...