Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

Dominique Fils -Aimé - The Red EP 

A35F6EFB-21C9-4ECB-A837-B6DFFA3DBF92.thumb.jpeg.94c0a724e00b115be73b8c4e7ecf0c8c.jpeg

Coolt ljud generellt, men speciellt på Love of Yours(Live). Bra klubbkänsla med trummornas reverb i lokalen men hennes röst mjuk och fokuserad och uppenbarligen ganska närmickad. Skoj med lurar!

Link to comment
Share on other sites

Eileen Jewell snurrar rätt ofta i CD-spelaren. Det låter fint, Jerry Miller levererar licks på löpande band, Eileen kör ett munspelsolo och trummisen taktar på. Finns bara bra låtar ... Home To Me, Santa Fe, That's Where I'm Going ...

 

a2049812925_16.jpg

 

https://eilenjewell.bandcamp.com/album/queen-of-the-minor-key

 

Kan rekommendera Down Hearted Blues också.

 

Link to comment
Share on other sites

För vänner av Weather Reports musik kan denna pianotrio vara intressant att lyssna på. Jag tycker de gör det jättebra (24/96). Inspelad och utgiven enbart i Japan av Sony Music. Finns även en volym 2.

 

5AFF5427-D5DC-4ADE-947F-6EC1D40D3F4C.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Bebop said:

För vänner av Weather Reports musik kan denna pianotrio vara intressant att lyssna på. Jag tycker de gör det jättebra (24/96). Inspelad och utgiven enbart i Japan av Sony Music. Finns även en volym 2.

 

5AFF5427-D5DC-4ADE-947F-6EC1D40D3F4C.png 

 

 

Ja den plattan är en höjdare IMO. Tror att jag köpte den i Tokyo när vi var där för ett antal år sedan. Skall lyssna på den streamad när jag får möjlighet. Överhuvudtaget finns många mycket bra japanska trios som man aldrig hört talas om tidigare och utgivna på CD som verkar fortfarande vara lite av deras favoritformat om man ser till antalet butiker som fortfarande säljer silverplattor. Hittade en mycket välsorterad butik i Ginza med en otroligt hjälpsam expedit som tipsade om alla möjliga plattor. Han guidade oss också till ett café med bara Riverside-vinyler en trappa upp i ett hus i närheten. 

https://tabelog.com/en/tokyo/A1301/A130103/13208048/dtlphotolst/3/

Tror att de hade en komplett samling av Riverside. Spelade på två EMT-spelare och via gamla JBL-studiohögtalare och en McIntosh-förstärkare. Trevlig föreståndare som gärna tog requests. Öl och kaffe till skön jazz, blev ett bestående minne.

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Daniel said:

Så djävla bra, innan de gjorde musikhistoriens största fall och blev ett dansband. Älskar SM fram till New gold dream. 

Håller med till 100%, soundet och musiken på de skivorna är något som jag kommer tillbaka till rätt ofta:)

Link to comment
Share on other sites

Ett par nyfunna silverdiskar med, enligt min smak, riktigt bra musik...

 

Me'shell Ndegeocello - Peace Beyond Passion / Skivbolag: Maverick - Reprise / 9362-46033-2.

 

Meshell_52.JPG

 

Riktigt trevlig jazz/funk/soul/R'nB som stundtals lirar med riktigt sköna tongångar från Meshell's elbas.

Det här är hennes 2:a släppta album från 1996 och av bara farten var jag tvungen och jaga rätt på både första och tredje släppet... dock har dessa inte dykt upp än.

Kul när man hittar något som, för åtminstone mig, är lite nytt och dessutom riktigt bra inspelat.

 

@conan har ju bra musiksmak, han gillar ju Tangerine Dream, så hans musiksmak är absolut inget att tveka på om nu någon skulle fråga mig :sunglasses:

Tror det var p.g.a ett tips från hans sida angående Vienna Teng som gjorde att jag äntligen fick tag på hennes album Dreaming Through The Noise ...

 

Zoe Records / 0602517126947

Vienna Teng_54.JPG

 

Cd'n dök upp efter mycket om och men och antagligen har försändelsen varit runt i Posten's sorteringsmaskineri i ett par veckor :rollingeyes:

Trodde ju att jag skulle bli tvungen att försöka leta rätt på ett nytt exemplar men det var med en lättad suck jag tömde brevlådan idag.

 

Oavsett det så är det här ett riktigt komplett och jämnt album med härligt lugn musik med hjälp av mycket piano, vilket jag tror är hennes huvudinstrument s.a.s.

Med lite kompletterande stråkar och ett och annat fingerknäppande på en ståbas + lite lätt släpande trumvispar så är det klart.

Tycker väl det bitvis låter som någon sorts pop-aktig singer songwriter musik men det håller hög standard.

Även denna inspelnings kvalité tycker jag är värd höga betyg...

 

Trevlig helg så länge.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

BW1z4U3.png
Min första session med detta album. Norah Jones har alltid sedan början av sin karriär uppfattats som en kvinna som går sin egen väg tycker jag, med integritet och mod. Det har alltid skinit genom. Genom sin lågmälda framtoning låter hon materialet få tala. A classy lady.

Link to comment
Share on other sites

Ida Sand tillhör favoriterna och en trevlig person förutom att vara en bra musiker och sångerska. Soul i rösten och beaten i kroppen. Förutom den livesända konserten på Konserthuset i Stockholm, så var det länge sedan jag såg henne live på Fasching. Då ledde hon en jamafton som börjar med en regelrätt konsert och avslutas med ett jam där vem som kände sig hågad att sitta in fick vara med. Verkligen kul övning som blev en höjdarafton, tillsammans med inbjudna goda vänner som aldrig varit där tidigare än mindre hört Ida. Så när hon släpper nytt så måste man lyssna förstås.

 

RoonShareImage-637566045986346500.png.2f9ccec2bcacfdb202db609d6ca426f4.png

 

Samma höga klass som tidigare med Per Lindvall vid batteriet och Dan Berglund vid ståfelan, två andra favoriter så det kan bara bli bra!

 

Calm

Link to comment
Share on other sites

Förlåt om jag upprepar mig. Detta är en nygammal favorit.

TRKBtK9.png

Nu lyssnar jag via Qobuz. Och detta album låter bra. Det finns två versioner. En helengelsk och en fransk/engelsk version. Vågar jag gissa att detta är en kanadensisk artist från de franska regionerna? Qubeq? Montreal? Hursomhelst. Har vant mig vid den fransk/engelska versionen. Efter att ha hört den helengelska versionen så tycker jag nog att franskan tillför något som gör anrättningen bättre. Utan tvekan.

Link to comment
Share on other sites

Sprang på denna tös via Roon Radio. Även om låten var den väl använda Lovesong av The Cure (Fantastisk låt för övrigt!) så var det något i hennes sparsmakade tolkning som fångade mig. Hela denna platta är covers (har bara hört ett par tre låtar ännu) men det gav ändå mersmak att kika vidare på hennes utbud.

 

WJckQj5.png

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...