Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

3 minutes ago, LasseJ said:

London Grammars nya album
..

Gött, äntligen, köpte det i december tror jag! Nu ska det hämtas hem! :)

 

Jag kör vinyl idag, av "naturliga skäl", började med denna:

63K1wCX.png

vilket ledde till:

lLh9X4B.png

vilket i sin tur ledde till:

L5ohkOv.png

 

Slutligen önskade jag något lite "bitigare"

DKQpksh.png

Link to comment
Share on other sites

Cassandra Jenkins. Ung dam från New York som i tidig ålder lärde sig lira gitarr och redan som 12-åring uppträdde med syskon och föräldrar på olika folkmusikscener i USA. Det här är hennes senaste soloalbum. Skön musik.

5nolknP.png 

Link to comment
Share on other sites

1991, 6 år efter megasuccén "Brothers In Arms" släppte Dire Straits sitt 6:e studioalbum som jag tycker är klart underskattat. Albumet fick mestadels rätt taskig kritik. Blev kallat bakgrundsmusik, besvikelse och liknande. Själv tycker jag att albumet är riktigt bra. Som t.ex. med denna låt.

fwXlxTc.png

Link to comment
Share on other sites

För alla (!) oss som älskade Jim Steinmans musik och samarbeten med Meatloaf så var det en sorgens dag att nyligen höra om hans frånfälle. Dagens krönika av Fredrik Strage i DN var dock en höjdare och extra kul med Strages 26 favoritlåtar där jag fick lära mig att Steinman hann med så mycket mer i livet och bl a denna.

 

”If you don’t go over the top, you don’t see what’s on the other side” - en härligt maximalistisk inställning till musik. 

9oRpUQF.png

Link to comment
Share on other sites

Alltid en höjdpunkt när Herbert Blomstedt släpper nytt. Dessutom med Gewandhausorchester Leipzig, en av de bästa. Nu är det dags för släpp nummer två i hans nya Brahmscykel med 2:a symfonin plus den frejdiga Academic Festival Overture som var en hyllning till universitet i dåvarande tyska Beslau (idag Wrocław, Polen) som förärade Johannes Brahms en doktorshatt i filosofi. Stycket andas fest och hyllning och för att understryka detta extra har han vävt in några ”fyllevisor” från campuset som vävs in mästerligt i overturen. Stor konst! 
På Quboz ligger den som 24/96. Skivbolaget är Pentatone vilket brukar vara en garant för utmärkta inspelningar.

 

För de av er som vill köpa filen rekommenderas https://www.eclassical.com/labels/pentatone/brahms-symphony-no-2-academic-festival-overture-live.html där den ligger under hundralappen, betydligt billigare än på Quboz, trots Sublime-abonnemang. eClassical brukar ha lågt pris för introduktioner och höjer sedan.

 

03A44DFF-9BEE-4DA8-9DCA-D7742E745A24.png

 

Även den första i serien är mycket bra.

 

E2E54AC1-B3A7-43B6-B8B7-5D50A671A88B.png

Edited by Bebop
Lite tillägg
Link to comment
Share on other sites

Synd att den inte finns på SACD, Pentatone är väl lite specialiserade på det annars? Jag tror att jag nog får beställa 24/96 download, priset är ju rätt också.

 

Jag har lyssnat lite på den första i serien på Tidal och jag gillar Blomstedts tolkningar, de är inte så mjäkiga direkt.

 

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, MatsT said:

Synd att den inte finns på SACD, Pentatone är väl lite specialiserade på det annars?

Ja, det var så i början. Pentaton bildades ju av ”spillrorna” av Philips-etiketten där ett antal av deras studio- och musikrävar bildade Pentatone. Philips (och Sony) var ju skaparna av SACD och jag inbillar mig att de ville fortsätta med det. Sedan dess har det hänt en del i bolaget. Det finns ju realiteter man måste förhålla sig till. Fysiska media är på nergång och streaming satsar inte på dsd. Jag tror inte SACD överlever.
 

Samtidigt är ju inspelningar och mastrar gjorda i pcm som bolagen konverterar till dsd. Jag omvandlar för närvarande allt till dsd128. Det finns skarpa tungor som menar att det inte är bra. Jag håller inte med. Det låter fantastiskt, åtminstone hemma hos mig där Lumin U1 Mini gör konverteringen och min dac filtrerar ut den analoga signalen. 
 

Jag kommer att satsa än mer på den tekniken. Ett paket är på väg...

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Bebop said:

Jag omvandlar för närvarande allt till dsd128. Det finns skarpa tungor som menar att det inte är bra. Jag håller inte med. Det låter fantastiskt, åtminstone hemma hos mig där Lumin U1 Mini gör konverteringen och min dac filtrerar ut den analoga signalen. 

 

Om din DAC är bättre på att hantera DSD än PCM så verkar det rimligt. DAC'en borde bara använda analoga filter i det läget.

 

Link to comment
Share on other sites

yaxEujK.png

Vet ni vad? Bowie har varit en del av mitt musikliv. Sedan 80-talet. Jag och en polare var på Springsteen i Ullevi 85. På bussen från Stockholm till Göteborg lyssnade vi på Bowie! ziggy Stardust and the spiders from mars. Let's dance skivan var en del av vardagen. Jag började inte riktigt inse vilken gigant det var förrän senare. Heroes var en av 70-talets största låtar. Det tog lång tid innan jag förstod och uppskattade den låten. Han har en gigant. Unik. Först när han dog 2016 förstod jag vilken ledstjärna han varit för mig. Hans död berörde mig mer än vad jag trodde den skulle göra. En del av det berodde på att han in i det sista gjorde musik som berörde och gjorde skillnad. Så skål för David Jones! Världens första musikaliska kameleont.

Link to comment
Share on other sites

Nytt från Charlotte. Efter en genomlyssning så blir ett nja...lite för modernt och elektronisk för mig. 

pT0yrtf.png

Gör ett riktigt lappkast istället och färdas tillbaka till 1979 och ett, enl mig, höjdaralbum. City Boy, som slog igenom med superhiten 5.7.0.5, var som bäst och de stod på toppen av sin karriär. Bandet bestod av skickliga musiker, bl.a. gitarristen Mike Slamer, och tre lead singers i Steve Broughton, Lol Mason och trummisen Roy Ward. Efter "The Day..." lämnade Steve bandet vilket var startskottet till slutet. Man släppte ett album efter detta som i alla fall hade en halvhit men totalt sätt inget framgång. Det kom ett album till men det gavs bara ut i fåtal länder, bla Sverige, men blev en totalflopp. De fick i alla sälja ett ex i Sverige. Till mig. Köpte ohört. Lyssnade en gång och sedan hamnade det längst bak i skivbacken. Bortglömt och saknad av ingen. Medlemmarna spreds för vinden. Steve blev den som har lyckats bäst i sin karriär efter City Boy. Han flyttade till New York och blev skivproducent samt har skrivit låtar åt bl.a Cyndi Lauper, Britney Spears, Jefferson Starship och Joan Jett för att bara nämna några artister. Han blev sedermera boss i skivbolaget.

Bandet har själva sagt att anledningen till att det gick utför var att folk hade tröttnat på denna typ av musik, melodisk pop/rock med mycket gitarrsolon och stämsång. Punken hade slagit igenom och massorna vill ha något annat. Vet inte om de har rätt i det. Själv tror jag nog att kanske den största anledningen var total brist på att skapa ny intressant musik. Det sista albumet är helt enkelt olyssningsbart. Skitdåligt helt enkelt. Nu stod faktiskt bandets namn på det albumets konvolut och det var väl typ det enda detta album hade gemensamt med de tidigare.

Tillbaka till "The Day...". Till skillnad mot det sista albumet så har detta album inte en enda dålig låt. Jag rycks med, har svårt att sitta still och lirar luftgitarr! Titellåten blev en hit men min favorit är den knappt 13 min långa "Ambition" som avslutar albumet. 

0xtOaZy.png

Edited by LasseJ
Snavfel
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...