Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

2 hours ago, AlfaGTV said:

Hur låter den? Jag är lite "sval" till ACT's vinylsläpp, de brukar hålla rätt dålig vinylkvalitet, även om produktionerna är helt OK.

 

Låter mycket bra som alla vinyler från ACT. Jag har ett 20-tal. 

Har bara haft problem med en som jag fick byta ut. Den hade missljud som framkom vid "tystare" partier. 

Link to comment
Share on other sites

Ensam hemma, så det blev Carl Nielsens 5:e symfoni på rejält hög volym :1952293183_slightlysmilingface: Med nya subben så är det rejält tryck i bastrumman i första satsen! Jag måste ha gjort fel i kalibreringen, det låter ungefär som när jag var liten och vi hade abonnemang på Konserthuset, första raden, rakt över slagverkarna. BOOM-BOOM. Perfekt plats för barn, det händer mycket och man ser noterna och klaviaturen om det är pianokonsert. Men en smula obalanserat...

 

Det dags att köra GLM-kalibrering igen :-)

Link to comment
Share on other sites

Hmm, jag vet inte vilka jag valt ut då, men de är inte dessa jag plockar fram för att demonstrera vinylens överlägsenhet i alla fall. :663741902_thinkingface:

 

Oavsett, jag köpte en platta med Johan Agebjörn som jag gillar, för sitt ambienta, vackra ljudlandskap.

6rsJcoo.png

Jag hade dock ingen koll på hans historik, men  blev uppmärksammad på detta då det är lite av en "guilty pleasure" för mig, nämligen ItaloDisco från 80-talet. Johans alster är inte alls från 80-talet men är en varm omfamning av stilen, komplett med rösten av den blyga damen som enligt uppgift endast sjunger in sina spår ensam i studion.

Projektet kallas för Sally Shapiro och har sin charm, iaf i måttliga doser! :)

UQLewyT.png

 

Link to comment
Share on other sites

Sally Shapiro minns jag hade en del trevliga spår. Måste gräva i arkiven, det är möjligt jag har något i gömmorna. Har något vagt minne av att en bekant varit involverad på något hörn.

 

Edit: Mindes fel, lite i alla fall. En kompis från förr hade remixat och bekantas bekanta verkar inblandade.

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, AlfaGTV said:

2x1vMNA.png

Vinyyyyl! 👌 Ja jäklar, det här är knappast samma master som man pressade CD från. 

En underbar platta från när det begav sig! 

(Hade en nästan ny Volvo V40 med riktigt skaplig stereo ett par år efter denna släpptes, sjukt kul underhållning med Mindfields på rejäl volym!)

 

Hehe. Så är det. 

 

De har ju några riktigt kul album till som också gör sig grymt bra på vinyl. Experience  och Music for the Jilted Generation är riktigt bra tycker jag.

Det är ju inte samma master på CD och vinyl. De olika formatens mastrar behöver speciella egenskaper för att bli så bra de kan bli efter varje formats förutsättnignar.

Tex fick Pink Floyds - The Wall vinylmaster reduceras kraftigt i dynamik i några avsnitt eftersom nålen skulle spåra ur annars. Det är bara på rullband man kan höra Pink Floyd - The Wall som den är tänkt, inspelad och mastrad. Så är det så klart på fler titlart men jag har läst at det skal vara rätt extremt just på detta album. 

Det var en intressant demo jag var på en gång där detta visades. Då var det Daft Punk och några grupper till som demonstrerades mellan master för CD och vinyl. Jag har för mig att inspelningen var digital sedan mixades det analogt. På den demonstrationen var vinyl också bättre. Ganska mycket dessutom. Men jag har hört Kent versioner både på CD och vinyl där CD varit bättre. Som ni säkert känner till, så tycker jag oftast att vinylen låter bättre. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nytt inköp via Bandcamp (Vinyl+DL+CD)

h1GrRIX.png

Klistrar in en go norsk recension:

DAGBLADET, 22.01.17

Derfor er denne trioen Norges kanskje aller beste av sitt slag

Vidunderlig heimdallsjazz
av Kim Klev

Åpningskuttet alene er nok til å slå pusten ut av selv den mest innbitte jazzskeptiker

Der mindre briljante impro-orkestre ville gått voldsomt til verks for å kurere gruff – ved å riste gørra ut av deg, såkalt «katarsis» – trår Nils Økland, Sigbjørn Apeland og Øyvind Skarbø varsomt.Derfor er også denne trioen kongerikets kanskje aller beste av sitt slag, et inntrykk som forsterkes av «Chromola», deres vakreste og mest tilgjengelige utgivelse siden «Pintura» (2011).

Åpningskuttet alene skulle være nok til å slå pusten ut av selv den mest innbitte jazzskeptiker, der hardingfele, pumpeorgel og trommer strekker seg majestetisk mot himmelen, som fjellsidene i en vestlandsk fjord.

Tradisjonen tro er sporene navngitt etter hvor lange de er, men flere av kuttene lar seg også leses som tidspunkter. Å lytte til «06:37» minner nemlig om å stå opp grytidlig for å følge med på at byen våkner til live.

Det er kanskje enkle gleder, men herregud så fint det kan føles.

Link to comment
Share on other sites

Jag lyssnar just nu på tystnaden ifrån natten... Det kan vara trevligt det också.. Bara jag som är vaken i denna kåken just nu... :1729970032_smilingfacewithsmilingeyes:

 

Innan igår lyssnade jag på gamla Eurotrance låtar ifrån förr med brorsbarnen samt en del Hardstyle låtar på en JBL Go... Dom dansade och hoppade runt hej vilt :D

 

Perfekt musik för 3-5 åringar ... hahaha :D 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...