Jump to content

Vad lyssnar du på just nu?


vita

Recommended Posts

Unknown.jpeg.52fc0344791bb3548c978845731c3463.jpeg

 

Jag har alltid gillat Michael Jacksons musik. Den har följt mig från min uppväxt och jag har aldrig släppt den. Den återkommer i mitt lyssnande regelbundet. För mig är den mycket viktig och jag både diggar och berörs av den instinktivt. Det funkar för mig.

 

Dangerous är ett otroligt stort album. Musikaliskt stort. Genomarbetat och referenser in i körmusik, klassiskt, gospel, funk, R&B, hip-hop, Rap, Rock mm. Michael var verkligen en unik begåvning. Inspelningen är grymt bra och alla spår är egentligen av mästarklass. Michael var ju inte själv förstås. Han hade ju musiker och tekniker och producenter av högsta klass. 

Jag spelar detta på rullband för första gången i kväll från start till mål. Jag kan detta album utan och innan på CD och vinyl men ändå hör jag nya anslag i takterna, de snabba trumslagskombinationernas finesser och nya ljud här och där. Svepand stråkar och flöjter som i popmusik ofta bara blir svepande ljust skrän får här mycket mer instrumentkarakäter och betydelse. Körerna får mänsklighet i karaktären, kropp och storlek. Dynamiken är fullständigt brutal och kraften och definitionen i bottenoktaverna har jag aldrig hört i detta album tidigare. Det finns inte ett uns av distorsion som tröttar öronen på tapen. Djup, bredd och höjd ljudbilden är unikt bra. Det är som att se musiken med 3D glasögon. Detta album ansens allmänt som ett av de bästa album i historien (som en hel drös av hans andra album också) och då gissar jag att de flesta ändå aldrig hört hur det kan/skall låta. På rullband lyfter det en nivå till utan tvekan. 

 

Det finns så mycket mer av musikalitet och upplevelse i detta album på rullband än vad som kommer fram på tex CD. I alla fall vad jag hört.

 

Kan Michael Jacksson fortfarande vara THE KING OF POP? Högst troligt.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

image.png.2f4ea18aa557ab8e3efacc9ff28f8891.png

 

Dark synthpop/dark wave, 80-tals nostalgi så det heter duga, jag har sett Riki beskrivas som en blandning av Siouxsie & the Banshees, Depeche Mode och Sisters of Mercy vilket kanske kan stämma ganska bra för att få rätt sinnesbild. Jag tycker det här är riktigt trevligt, nostalgiskt men ändå fräscht, bra produktion och att det dessutom sjungs på både tyska och engelska gör bara saken ännu bättre.

Link to comment
Share on other sites

Jag är på skogen och lyssnar således i lurar på mitt medhavda Roon-bibliotek. För närvarande i ett par inears från Elgiganten á ca 275:- !!!
Det löjliga är att det fungerar helt OK, och jag lider inte alls. (De är ett par Sony MDR-EX650 med hus i mässing)

 

Hursom, jag lyssnar på SkyDive Trio, ett coolt instrumentalt jazzband som lutar starkt åt rock-hållet med skönt driv i musiken.

Tror jag hittade dem för att jag tyckte deras bolag Hubro hade intressant musik. 

 

Det är lite samma andas barn som Vestbo Trio i mina öron, och gillar du dem kan det här också gå hem.

 

 

RoonShareImage-637239291069640890.png

Link to comment
Share on other sites

Nashville baserade singer/songwriter Ingrid Andress släppte nyligen sin debutplatta. Hon är dock ingen duvunge då hon har skrivit musik åt andra. Bl.a. åt Alicia Keys. Hon blandar modern pop med lite country och R&B. Hon har även dubbla kandidatexamen i musik från Berklee college of music. Jag gillar det.  

RoonShareImage-637239756599731180.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...